BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 10 miesiąc temu #309882 przez różyczka
Bożeee dziewczyny tak bardzo sie martwie ale nie moge w domu tego pokazac bo moja dziewczyna jest przerazona jeszcze bardziej, dlatego tu napisałam bo az mi dudni w głowie....
wiem,z e nic dziś nie zrobie, jutro pójde najpierw do pediatry z nią i niech nas gdzies skieruje...chyba na usg najszybciej...
:( :( :(

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #309891 przez hoborr
Różyczko tak jak pisze oposek to pewnie związane z dojrzewaniem.

A w miejscu tego guzka skóra da sie przesuwać?

12 lata 10 miesiąc temu #309894 przez ewitkun
różyczko a może to torbiel są one są wyczuwalne pod palcami, sama je miałam i usuwane biopsją mammotomiczną, jeśli ma taka strukturę piersi podatną na nie warto łykać castagnus on rozbija ten płyn

12 lata 10 miesiąc temu #309897 przez Oposek
Różyczka jeśli tylko masz taka możliwość, to idźcie od razu na usg piersi prywatnie. Zapłacisz ok 100 zł, nie potrzebujesz skierowania, bo badanie jest nieinwazyjne i nie ma skutków ubocznych, a od razu obie się uspokoicie. Choć pewnie wiesz, że usg piersi najlepiej robić pomiędzy 5 a 10 dniem cyklu, ale u tak młodej nastolatki to może nie mieć znaczenia.

12 lata 10 miesiąc temu #309898 przez iwanek1
Rika Mikołajek jest Hani :) :kiss:
Aska widziałam na Nk zdjęcia,widac,ze mu sie podoba nowa zabawka,aż języczek z przejęcia pokazał :laugh:
Dobrze,ze o butach napisałyście,bo nie wiedziałam kiedy takie z twardszą podeszwą,a jak próbuje dziecko stawac to tez boso?
Moja nie siada ,nie siedzi,jak ją posadze to leci do przodu,za to raczkuje wszędzie,klęczy,jak widziałyscie,a dzisiaj chciała wstawac ale nóżki jej sie wyginają i teraz sie boje czy sobie czegoś nie zrobi przez to wstawanie,bo to za wczesnie chyba?
Różyczko na pewno to niz złego,jak Oposek napisała,Oliw jest w okresie dojrzewania,dzis cos jest,jutro juz może nie byc.Pójdziecie do lekarza i sie uspokoicie.

12 lata 10 miesiąc temu #309899 przez różyczka
Dziękuje Wam za te slowa dziewczyny :kiss:

Oposku
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 10 miesiąc temu #309908 przez Oposek
Iwanku jaka sprytna ta Twoja Hania:) i śliczna! Są siedmiomiesięczniaki, które stoją, tak jak napisała Ewitkun nie powinno się dziecka stawiać/sadzać na siłę, jeśli wstanie sama to znaczy, że jest na to gotowa:)

12 lata 10 miesiąc temu #309918 przez ewitkun
różyczko idźcie jutro na usg prywatnie tak jak pisze Oposek 100 pln a będziecie spokojne, gdybyś miała onkologa, który robi usg to chyba najlepiej u mnie od razu wstępnie powiedziała czy to wygląda na coś złego oni widzą po kształcie czy regularny czy nie a pobrany materiał daje potwierdzenie

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #309920 przez aska27
Różyczko buźka i nie denerwuj się,będzie ok!!! Idz z nią na USG wszystko się wyjąsni! A teraz wspieraj ja,bo na pewno bardzo się denerwuje.

Iwanek dziękujemy!!!

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 10 miesiąc temu #309921 przez Oposek
to tym bardziej Różyczko nie czekaj, zróbcie to usg jak najszybciej. Ja kiedyś zrobiłam cytologię (miałam 19 lat) wyszła mi 3 grupa i zadzwonili do mnie z przychodni, żebym się jak najszybciej stawiła u lekarza. Myślałam, że umrę, tym bardziej, że na badanie które miało wykluczyć/potwierdzić raka trzeba było 11 dni czekać...

12 lata 10 miesiąc temu #309931 przez iwanek1
Oposkudziekujemy, ja jej nie stawiam ani nie sadzam na siłe,raczej nie pozwalam stawac bo jej nogi w kostkach latają :lol:

Różyczko troche przeczytałam,ze to są najczesciej włókniaki lub takie zmiany,które same sie wchłoną,idzcie tak jak pisza dziewczyny na to usg prywatnie,bo na NFZ to pewnie długo sie czeka.

12 lata 10 miesiąc temu #309932 przez takajedna
Różyczko jestem pewna, że to nic złego, moja znajoma też taki miała, ale brała jakieś tabletki, hormony chyba, nie wiem juz dokladnie i się wchłonął
Ale do lekarza idźcie jak najszybciej, tak jak pisze Oposek - dla własnego spokoju

Rika wszystkiego najlepszego!!!

Ewa Antoś chociaz pełza, a mój to nic :dry: :) chociaż ostatnio w leżaczku juz nie wyleży, obraca sie coraz czesciej i delikatnie bo delikatnie ale przesuwa się jakoś po troszku
Pewnego pieknego dnia nas nasze łobuzy zaskoczą ;)

Asia ale fajne zdjęcia, Mikołaj z jakim zapałem testuje nową zabawkę, aż język na wierzchu :D

Hobbor super avatarek! :silly:

Oposku "narzekałaś" na Filipa, że jest do tyłu, a chłopak jak ta lala, umie co trzeba :lol:

Ufolka Bartek kaszek nie lubi, ale mieliśmy z nestle jakąś mleczno- ryżową smakową i z bobovity ryżową truskawkową i bobovita zdecydowanie wg mnie mniej słodka
Tyle tylko moge powiedziec ;)

12 lata 10 miesiąc temu #309935 przez iwanek1
Aska widziałam i czytałam,ze Rika chce mi Mikołajka podebrac :lol: ;)

12 lata 10 miesiąc temu #309942 przez takajedna
Nie zdazylam na jedno odpisac do konca, a tu juz tyle nowych odpowiedzi :lol:

Iwanek spryciula mała z Hani, jak sama wstaje to jej przeciez na sile nie utrzymasz, a Ty jej niczym nie pospieszasz, tak mi sie wydaje

Aniu az mi zimno jak zobaczylam Szymonka na tym sniegu :blink:

12 lata 10 miesiąc temu #309943 przez ufolka
takajedna dziękuje :)
różyczko na pocieszenie napiszę że ja kiedyś wyczułam guzka twardego w piersi tak od strony pachy ale w prawej piersi po prawej stronie, okazało się że to powiększone węzły bo przed okresem się powiększają :) nie denerwujcie się bo to nic nie da ani nie pomoże. Pójdziecie do lekarza i będzie wiadomo. Ja obstawiam że to węzły, ona jeszcze młodziutka jest. Zawsze to szansa że to nie to jednak, a śmierci rodziców współczuję, u mnie dziadek zmarł na raka..Jeszcze raz nie denerwuj się, będzie dobrze, grunt to żebyś dla niej była silna i trzymała nerwy na wodzy.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka