BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #312739 przez piernikarczyk07
Hej!

Ja tylko na chwileczkę, oczywiście nie pamiętam co i komu mam odpisać... :dry:

Etap domu to na razie wycinka drzew, a na wiosnę zaczynamy kopać ;)

Mój mały je za dużo...np. jak byliśmy na urodzinach zjadł pół kanapki z chlebka z masełkiem i wędliną, później kluskę śląska z sosem i kurczakiem i przed spaniem 160ml mleka... :huh: myślałam że nie będzie już jeść tego mleka a on ciągną tą butle jakby cały dzień nie jadł :S

U mnie mały się kula z brzucha na plecki i z plecków na brzuszek bez problemów ale nawet nie próbuje raczkować, po zabawkę jak nie może sięgnąć to zaczyna jęczeć i krzyczeć leniuch :silly:

Kurcze ciężkie dni do mnie przyszły :dry: pierwsze 3 dni są dla mnie straszne nie wiem czy to przez spirale, czy to już mi tak zostanie ale normalnie umieram :S
Wy też teraz tak macie, czy u Was jest dalej tak jak przed porodem?

Milutkiej niedzieli dziewczyny! :)

KURDE TAK SOBIE SIEDZĘ I COFAM SIĘ WSPOMNIENIAMI Z NASZEGO FORUM JAK PISAŁYŚMY W KTÓRYM TYGODNIU CIĄŻY JESTEŚMY, ILE DZIDZIUSIE JUŻ WAŻĄ...ZDJĘCIA PO URODZENIU A TERAZ JUŻ TE NASZE MALUSZKI SĄ TAKIE DUŻE!! :kiss: :ohmy: NA PRAWDĘ JAK TEN CZAS LECI...AŻ MI SIĘ ŁEZKA ZAKRĘCIŁA :blush:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #312768 przez różyczka
Widze, ze wczoraj swatania tu odchodziły :laugh: normalnie jak w telenoweli brazylijskiej hehe :laugh:

Wiesz co Asiu mysle, ze przede wszystkiem mleko juz nie zaspokaja potrzeb dziecka w tym wieku i ono bardzo potrzebuje różnych innych składników, dlatego redukuje sie tą ilosć podawanego mleczka na rzecz innych rzeczy, no Wy próbujecie, pewnie czasem to idzie łatwiej czasami trudniej, ale moze spróbuj nie podawac mleka w porze obiadku, moze jak zgłodnieje to spróbuj ponownie podać zupke lub kaszke zamiast butelki, on owoców i kaszek tez nie lubi?
bo my mamy inny problem, Bianka w ciągu dnia je wszystko inne ze smakiem a mleko nadrabia nocą - 4 butelki (1 wieczorem - 3 nocą) czyli o jedną butelke za duzo jak na ten wiek wypija bo tak jak czytałm wszedzie łacznie z info na etykietach puszek z MM to normą jest 2-3 butelki w tym wieku.
gąsienica troche droga...Tobie fajnie sie udało kupić, jeszcze sie zastanawaim, ale mezowi sie spodobała, narazie kupiłam duże pudło na zabawki bo niby nic nie kupujemy a ma coraz wiecej bo zawsze ktos cos przyniesie, małe ale sie zbiera i zbiera....

Piernikarczyk natchnęłas mnie i kupiłam dziś nocnik :lol: narazie Młoda spi ale jak zacznie cisnąć to spróbujemy :)

A ja tesknie za Masuską :( prawie nic nie pisze na forum....nie wiem co u Piotrusia słychać...a to mój zieć w końcu...

Hoborrku
Ty mozesz nareszcie zjeść co masz ochote, a ja nareszcie moge sie odchudzać bez wyrzutów sumienia :) obie mozemy sie napić heheh :laugh: ja do tego nareszcie moge spać na brzuchu a uwielbiam to! :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #312776 przez aska27
Różyczko mozesz pokazać ten pojemnik?
Mi się udało kupić tą gąsienicę na allegro za 82zł.. nową :) Moze też coś znajdziesz :blink:

allegro.pl/listing.php/search?country=1&...ica+gaw%C4%99dziarka

Piernikarczyk oj ,tak czas szybko mija!! Niedawno ciąża, porody,a tutaj już niedługo nasze szkraby zaczną chhodzić! :blink: :laugh:
Co do spirali, nie wypowiem się,nie znam.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #312782 przez różyczka
Natimp jak przeliczysz to ten sinlac nie wychodzi jakoś specjalnie drozej w sumie bo jego jest 500g i koszt to 19.90 (ja tyle w intermarche płace), a normalne kaszki 180g, 230g...
Biance tez bardzo smakuje i nawet jak teraz już moge jej robić na mleku normalne to ona nie bardzo chce je jesc, woli sinlac+owoce :)

Oposku kurcze nie zazdroszcze tych snów pomieszanych z jawą :dry:

Piernikarczyk ja przed ciażą nosiłam spirale i przez 3 pierwsze dni lecialo mocno a potem kilka dni jeszcze plamiłam, łacznie zawsze z tydzien wychodziło - Tobie o to chodzi czy o to, ze boli brzuch bardziej? bo tego to nie ocenie po porodzie jeszcze nie miałam okresu narazie...

edit:
Asiu pojemnik kupiłam w cauflandzie przy okazji zakupow za 7.30 zl :) jest to zwykłe prostokątne pudło z plastiku kolor fioletowy i tyle :) ale ja mam dodatki we fiolecie w kuchni wiec mi akurat pasuje :)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #312788 przez aska27
Różyczko ja poluję na jakąś fjaną skrzynie drwnianą..zobaczymy. A Ty masz zabawki w kuchni?

Kaszka Nestle Sinlac

cena: 17,99zł jeśli jeszcze jest :blink:

promobaby.pl/promocja-6665.html

Czy któraś z Was podaje NAN Pro2?
Mam trzy opakowania ważne do marca tego roku, mogę tanio odsprzedać :blink:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #312794 przez piernikarczyk07
Jaka fajna ta gąsienica, Nikodem dostał od dziadków na święta tego szczeniaczka z Fisher też jest bardzo fajny. Ma bardzo dużo opcji, śpiewa, mówi, liczy itp. ale najbardziej lubię jak mówi "przytul mnie" , "kocham Cie" i "jesteś moim przyjacielem" hehe

Różyczko co do tych dni to mam tak jak napisałaś ale ból jest też tak straszny że niekiedy aż oddechu nie mogę złapać... :S Może kiedyś się przyzwyczaję :dry:
Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #312807 przez aska27
Piernikarczyk widać,ze buła Nikosiowi smakuje :blink:
szczeniaczka też mamy, Mikołaj bardzo lubi :)
a i współczuję tego bólu :dry:

No nic, ja zmykam... miłej niedzieli! :blink:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #312827 przez Oposek
dzień dobry:)
my wczoraj długo byliśmy w gościach, a dziś rano basen, więc jesteśmy średnio wyspani. Zemściłam się na Filipie, bo tym razem ja Go budziłam, a nie On mnie :P

Natimp gatulacje dla Jasia!!! Super, że sam ćwiczy przewroty!:)

piernikarczyk07 Ty już nie karmisz piersią, tak? to weź pyrlginę, a po 4-6 godzinach następną. Ja przed ciążą miałam masakrycznie bolesne okresy i to jedyne co mi pomagało. Śliczny Twój Synek:) Mi aż czasem przykro, że ten czas tak szybko mija... Ani się obejrzymy, a nasze dzieci się wyprowadzą;)

Asia ja też szukam skrzyni i jak chcesz to podzielę się z Tobą linkami do tego, co mi się spodobało. Może coś Ci podpasuje? To Mikołajek faktycznie często je mleko, ale mój synek też. Kilka razy dziennie i w nocy...Tylko nie wiem ile, bo nie je z butli.

Różyczka ja mam fioletowe dodatki w naszym mini salonie:) Mi też bardzo Masuski brakuje :( Masz maila.

12 lata 10 miesiąc temu #312916 przez Rika
Piernikarczyk więc uznaję że Ola i Nikoś są parą OK??? Zgadzasz się??? :D

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #312920 przez piernikarczyk07
Rika oczywiście że się zgadzam he :lol:

Oleńka ma już 2 ząbki? A Nikoś jeszcze ani jednego :(

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #312937 przez aniaw
Cześć kobietki :laugh:

Mój Mały się popsuł i od 3 dni marudek straszny ;) Zęby albo coś go bierze, ech ;)
Co chciałam siąść od wczoraj do forum to ten na chwilę nie dał się odłożyć i biedny krzyczał ;) Ale na rękach jedynie się uspakajał ;)
Dobrze, że chociaż nockę przespał a obudził się dopiero o 9.30 :)

Ale nie to żebym się wyspała, bo w domu mam duże dziecko :P
Mój M jakoś po 2giej w nocy kiedy ja już słodko spałam pyta się czy śpię :angry:
Ja mówię, że już nie a co? :angry: A ten na to: Bo może pojedziemy do tesco bo spać nie mogę :ohmy: :P Albo skoczę na myjnię samochodową bo pewnie nie ma teraz kolejek i wreszcie wyodkurzam auto :ohmy:
Znów zasnęłam a ten z tekstem: Śpisz??? :angry:
- Już nie a co?? :angry:
- Może skoczymy na kebaba :unsure: :P
Kurcze szkoda, że nie ma mleka o smaku kebaba to dałabym mu butlę i by zasnął jak Dominiś :P

Oki zabieram się za czytanie :laugh:

12 lata 10 miesiąc temu #312945 przez iwanek1
Kurcze Aska a nas nie ma Intermarche :ohmy: :angry: i Sinlac kupuje za 21,tak jak pisze Różyczka po przeliczniu,wcale nie jest droższy niż kaszki,bo jest go 500g.Przez Ciebie oglądałam te gąsienice,ale kasy brak :)
Aniaw-udany mąż,zazdroszcze poczucia humoru :blink: ,bo mój nie ma go wcale :(

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #312956 przez różyczka
Ania no niezly Twój chlop naprawde hehehe :laugh:
do tesco o 2 o masakra, a tak swoja drogą to wspolczuje tym pracownikom w calodobowych tesco, ciekawe ile im płaca za prace w nocy??

Rika wpadła tylko wyswatac Ole i ani slowa o urodzinach łeeee

Aska pytalam czy Mikołaj kaszek i owoców tez nie lubi?? Nie odpowiedziałaś...
bo zawsze piszesz tylko o obiadkach i tak sie zastanawiałam...
ja mam zabawki w kuchni bo wiekszość dnia spedzamy w kuchni, ktora jest połączona z takim jak to okreslila Oposek - minisalonikiem hehe :) taka kuchnia z kanapownią i telewizornią i stolem z krzeslami, przy którym jemy, no...takie serce domu :)

a Oposek tez ma fioletowe dodatki w 'salonie' ale jaja :laugh:
czuję,ze coraz wiecej nas łączy.... :)

dziewczyny mi sie podobają takie ciezkie wiklinowe skrzynie z wieczkiem (klapą) wyścielane tkaniną i sa takie w pepcko, różne rozmiary, taka jak mi sie podoba kosztuje 69 zł i narazie mi szkoda kasy troche bo Bianka az tyle zabawek nie ma zeby ją zapełnić ale pewnie za jakiś czas taka kupie :)

12 lata 10 miesiąc temu #312959 przez hoborr

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #312963 przez różyczka
ale Wam zadroszcze,ze sie spotkacie teraz dziołchy :) Ania, Oposek, Ewitkun, Rika....

Ja tez sie chyba z kims spotkam niedługo....bedzie to Masuska bo pojade jej napukać za to,ze zaniedbuje forum wiec nie wiem czy sie ucieszy jak stane jej w drzwiac niespodziewanie :lol:

Ewi, Iwanku no lekko nie jest z tymi chłopami niestety :dry: mój mi wlasnie stopy masuje teraz jak pisze tego posta...ale wczoraj np. go kopnęlam tak mnie wkurzył :angry: az mi sie głupio przed sama sobą zrobilo,ze nie potrafie nad sobą zapanować :blush: jak bym do tego ćwiczyla sztuki walki jak Ania to cienko bym go widziała :laugh:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Hoborrku napisz jak sie czujesz dziś i czy z cycuchami wszystko oki? Nic Ci sie nie zbiera? Jak psychicznie? :)

Lucy i Iwanek dajcie filmik plisss albo choćby foteczke jak Wasze akrobatki wstają lub stoją :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka