BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 10 miesiąc temu #312971 przez ewitkun
aniu ale masz rozrywkowego męża hihihi

różyczko TY z asertywnością nie masz problemu więc jakby coś to z opiekunką dojdziesz do porozumienia.... ale ze znjaomymi to różnie bywa a tak jak piszesz TY zostawiasz z nią swoje dziecko i chcesz być spokojna, że Bianką się włąściwie będzie zajmować a nie pilnować

my dzis wyskoczyliśmy do restauracji Antek spokojniutki, gadał sobie, piszczał potem zasnął rozrywkowy chłopak jak nic a ja jakoś boję się sama z nim wychodzić w takie miejsca chyba teraz się przełamię i na pierwszy ogień pójdzie jakieś centrum handlowe, nie chcę żeby taki mały dzikus się z niego zrobił i bał się obcych ale to chyba czasami dzieci tak mają i nie ma się na to wpływu....

aniu, oposku wychodzić po Was na przystanek czy spotykamy się już u nas?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #312980 przez Oposek
RóżyczkoCieszę się bardzo, że z cycuchem już okey i nie trzeba było do lekarza chodzić. My mamy w kuchni dodatki zielone, takie oczojebne, a w salonie fioletowe i jedna fioletowa ściana ma być. Na razie się kłócimy które zdjęcie nad kanapę :P Mi się też podobają takie skrzynie, ale powiem Ci, że też kupiłam najzwyklejsze zielone pudełko plastikowe w supermarkecie i bardzo chwalę, bo co jakiś czas wrzucam pod prysznic i nic się z nim nie dzieje, łatwo w czystości utrzymać. Choć jak dziś wzięłam do ręki gumową żyrafkę synka to aż mi się głupio zrobiło, bo uszy miała jakieś zakurzone, a On to do buzi przecież bierze... A wydawało mi się, że często myję...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Hobor wreszcie coś pozytywnego. Przyznam, że ja już starannie omijam wszystkie newsy o dramatach/krzywdzonych dzieciach/pogrzebie Madzi itd. Za dużo mnie to kosztuje.

Ania W Dobry ten Twój T :lol: Dogadał by się z moim- ten mnie budzi wczoraj i mówi, że wynalazl zajebisty pomysł na biznes- jedzenie w słoiczkach dla emerytów :cheer: Takie gerberki tylko doprawione- np schabowy z kapustą, golonka... Powiedziałam Mu, że może niedługo będzie mógł spróbować, bo jak mnie jeszcze raz obudzi to Mu zęby wybiję;) A do tesco to my kiedyś tylko w nocy jeździliśmy, najszybciej jest.

12 lata 10 miesiąc temu #312985 przez Oposek
Ewitkun podaj mi na prive albo smsem dokładny adres, ja znam tamtą okolicę to trafimy. Chyba, że będziesz wracać ze spacerku to daj znać i się spotkamy. Możemy Ci jakieś zakupy po drodze zrobić:)
My jak Filip miał tydzień pojechaliśmy na wakacje i chodziliśmy z Nim po knajpach, ja teraz też ciągle, a to Arkadia a to gdzieś, więc zaprawiony w bojach jest ;)
Fajnie, że miło spędziliscie popołudnie:)

Różyczka my jakiś czas temu wprowadziliśmy zasadę przerwy. Każdy w dowolnym momencie rozmowy/kłótni ma prawo powiedziec "przerwa" i wracamy do tematu za godzinę na spokojnie. Działa, bo ja czasem męża bym zabiła :P Zresztą, szewc bez butów chodzi- ja jestem po terapii, oboje po pedagogice, a już widzę, jak wchodzę do domu i używając komunikatu ja mówię do męża "kochanie, jest mi przykro, że od rana leżysz na kanapie z piwem, chociaż obiecałeś posprzątać. Czuję się zawiedziona Twoim zachowaniem. Jak myślisz, co moglibyśmy z tym zrobić?" :lol:

12 lata 10 miesiąc temu #312989 przez takajedna
Hej

Basba bardzo chetnie bede jako tesciowa zatruwac zycie Twojej Wiktorii :silly: a i Bartek kazał przekazac, ze kandydatka mu pasuje, tylko teraz koniecznie musisz wstawic jakies aktualne zdjecia Wikusi :)

Oposku no no, pomysł na interes Twojego meza niezly :lol:

Aniu Twoj to tez ma pomysly :lol: mogl jechac na ta myjnie, chociaz by troche nadmiaru energii spalil :silly:

Różyczko ja tam bym chyba nie wchodziła w takie relacje ze znajoma czy kims z rodziny... Bo znam duzo przykladow, gdzie predzej czy pozniej konczylo sie to zgrzytami,ale jak napisala Ewa - z asertywnoscia problemow nie masz, a ze jeszcze chodzi o taki skarb jak Bianka, to na pewno jak bedziesz widziala ze cos jest nie tak, to odpowiednio zareagujesz i bedzie dobrze

Ewa fajna ta ksiazka, musze ja kupic! tez chcialabym byc dobra mama, nieporównującą na kazdym kroku do innych, tak zeby moje dziecko nie roslo w poczuciu ze wiecznie jest gorsze, bo inni potrafia cos lepiej, a chwalącą i doceniającą to jakie jest :)
Co do meza.... hmmm, u nas tez jest srednio, tym bardziej ze widzimy sie tylko w weekendy i tego czasu na rozmowy malo, bo zawsze jest milion spraw do pozalatwiania... a dzisiaj mnie tak wkurzyl na odleglosc, ze sie nie odzywam, a co! :angry:

Takze Iwanku nie jestes sama :lol: chociaz mam nadzieje, ze Wy juz pogodzeni

Piernikarczyk ja mam słabszy okres niz przed porodem, chociaz i tak dosc dlugi... wspolczuje takich mocnych miesiaczek, ale grynt ze sa, chyba ze planujesz rodzenstwo dla Nikosia ;)

Natimp to gratulacje dla Jacha!

Asia to Twój Mikołaj taki mlekołak jeszcze :)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #312992 przez takajedna
Hehehe Oposku wyobrazilam sobie taką rozmowę :lol: i jej prawdopodobnosc poprawila mi humor ;)

Nam jakos weekend minal, nawet ok, gdyby nie ta kłótnia z moim :angry: dzisiaj bylam u rodzicow, maly jak dojrzal psiaka, to tak wariowal :ohmy: a jeszcze miesiac temu nie zauwazal go nawet... Tylko ze jak pies zaczal szczekac, to nie wiedzialam kto bardziej wystraszony - on czy Bartek :lol:

12 lata 10 miesiąc temu #312996 przez Oposek
Dziewczyny, mój mąż bardzo zazdrości Waszym mężom/facetom tego, że się do Nich nie odzywacie... Ja gadam- powiedzmy- dużo, a jak mnie coś zdenerwuje to chcę od razu przegadać, wyrzucić z siebie i zapomnieć. Więc jak mój stary mnie czymś wkurzy to nie raz usłyszy "jeśli myślisz, że to przemilczę to się grubo mylisz" :P Czasem to gorsza kara niż ciche dni;)

Ej no, ja pisałam wczoraj, że Filipek zainteresowany Wikusią Basby :P Ale nie ma tego złego, bo- z tego co wiem- Amelka jeszcze wolna? Ufolka shadndlowałaś już córkę za stado wielbłądów, czy można dalej podbijać o Jej rękę? ;)

12 lata 10 miesiąc temu #313000 przez takajedna
Oj Oposku to Ci Wiki zagarnęłam, ale Basba pisała : "takajedna, Ewa" wiec teraz bez walki synowej nie oddam :silly: :silly:

Ja tam bym nawet wolała rozmawiac, bo mnie mecza takie niedomowienia i ciche dni... ale ja mam zaraz mega nerwy, moj nie lepszy i w koncu jest powiedziane tyle, ze juz w ogole az sie nie ma ochoty wcale odezwac... :dry: :(

12 lata 10 miesiąc temu #313003 przez Oposek
TakaJedna tak naprawdę nie ma dobrych rad w kwestii kłótni. Ja czasem już jestem tak zdenerwowana, że się czepiam o wszystko i wiem o tym. Mój mąż to spokojny człowiek i medal Mu się należy za wytrzymywanie ze mną. Ale za to ja zawsze pierwsza wyciągam rękę do zgody. Zresztą nie gniewamy się długo, bo ja mam zasadę, że nie idę spać, nie rozstaję się z kimś w gniewie. Potem mi męża tramwaj przejedzie, a ja zostanę z tym, że ostatnie słowa, jakie do Niego powiedziałam to "łap za mopa ośle" :P Albo coś równie romantycznego;)

12 lata 10 miesiąc temu #313006 przez ewitkun
taka jedna mogę na email podesłać ksiązkę :P

Oposku tekst "jeśli myślisz, że to przemilczę to się grubo mylisz" bezcenny mój ma ze mną tak samo ja muszę się wygadać.... bo dwa dni będę się męczyć, że nie powiedziałam :P a z tym tramwajem nie żartuj nawet .... ja zawszę boję się o mojego gdy wychodzi rano, odkąd jest dziecko jakaś tak dziwna się zrobiłam boję się za każdym razem gdy jedzie gdzieś dalej... a on ostatnio myślał co by było z nami gdyby jego zabrakło.... smutne ale czasami też tak myślę co zrobiłby gdyby mnie coś się stało....

12 lata 10 miesiąc temu #313010 przez hoborr
Różyczko dzięki że pytasz:) Dziś jest ok nawet zapomniałam o tym bo bylismy w gościach i Ada trochę kasy od pradziadków uzbierała:) Cycki mnie ni ebolą, nic sie nie dzieje:) Jadłam dzis majonez:) Ale pomyślałam że jak zaczne tak jeść od nowa to przywalę! No i od jutra postanowiłam się odchudszać:) CIekawe jak to będzie! A u CIebie jak? Guzek znikł po wypiciu? A Bianeczka nie domaga się piersi?

Nie będę chwaliś Ady dlatego napsizę tak: Nie dała mi się wyspać, była niegrzeczna w nocy bo obudziła się o 4 rano a spała do 20. PO butli spała do 8! Wsytdziła by się!!!!!
Czyli ja znowu niewyspana :S :silly: :laugh:

Wracając do linka który wcześniej wrzuciłam - to ja ryczałam całe 17 minut!

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #313012 przez aniaw
Asiu obyś nie miała snów proroczych ;) A fotkę z chustą nową przegapiłam?
Pamiętam jak pisałaś, że kiepsko z tym jedzonkiem u Mikołajka. Fajnie, że coraz lepiej, jasne wszystko w swoim czasie.
U nas nadal mleko na pierwszym miejscu ale cały czas próbujemy z innymi posiłkami i jest nieźle. Kaszki wcina, słoiczek zazwyczaj cały opyli a inne rzeczy chce wyjadać nam z talarzy :)
Asiu my używamy nan pro 2 i tylko to mleko mały pije :laugh: Za ile chcesz odsprzedać?

Paulinko co tam u Ciebie???

Oposku
no jasne, że forum się przydaje a mój M twierdzi, że nieraz dużo rzeczy się dowiaduje o których mu nie mówię :lol:

Rika
jak urodzinki?

Różyczko wreszcie się doczekaliśmy zdjęcia Twojej ślicznej córci :laugh: Och jakie oczęta uśmiechnięte :laugh: A mój też tego MM 4-5 razy dziennie ;) Za to w nocy zazwyczaj śpiocha, albo nie śpiocha tylko ja śpię i nie słyszę jak woła ;)
Dobrze, że Bianka wyleczyła Tobie cycaka :lol:
Och ja też uwielbiam spać na brzuchu :)
A fioletowy to ja mam gabinet w pracy i tam mnóstwo fiolefowych dodatków, bo moja szefowa choruje na ten kolor :)
Trzymam kciuki, żeby z opiekunką dało sie dogadać i żeby profesjonalnie się zajęła.
A z tym ćwiczeniem ciosów na M to ja trenuje codziennie :P
Lucy chodzi Twoja córa? Wow :laugh:

Iwanku
mój Dominiś będzie walczył o Hanie :lol: Współczuję nerwów przez M :kiss:

Hoborku bardzo podobne mają oczka Twoja Adusia z Bianką :laugh:
Śliczny z niej pysiaczek :laugh: Nie pij za dużo :laugh:
Popłakałam się przez Twojego linka, wstydź sie :angry:

Piernikarczyk jak miło, że wreszcie odwiedziłaś stare kumpele :laugh: A synek pierwsza klasa i jaki bystrzacha :laugh: A czas leci nieubłaganie, fakt :)
A na tej fotce z chlebkiem to Nikoś bardzo podobny do Filipka Oposka.

Basba
ja też chcem na basen ale wybieram się jak sójka za morze :P

Ufolka uważaj na zębolki :)

Ewa
a macie możliwośc spędzania czasu tylko we dwoje ze swoim M? Jakiś czas pisałaś że gdzieś wychodziliście. Może on nie zauważa Twoich potrzeb? Wiesz facetom to trzeba wszystko powiedziec :P Fajnie, że udało Wam się wyskoczyć razem :)
Jak będzie tak padało jak dziś to może jakoś do Ciebie trafimy, tylko daj nam proszę dokładny adres na priw :)

Oposku kurcze nieciekawie z tymi koszmarami ;) Ja to już dawno nie pamiętałam co mi się śniło. Ach te facety :P Gerberki dla emerytów dobre :lol: Nizłe masz podejście do męża :laugh:

Natimp gratulacje dla synka :laugh:

Takajedna kurcze jak ja bym chciała mieć pieska :laugh: Ale w bloku bez sensu ;)

Masusko
wróćććććććć :kiss:

Kurcze pisze tego posta cały dzień, bo moje facety beze mnie sobie nie radzą a siory dziś brak :P

12 lata 10 miesiąc temu #313033 przez Kamilka24
Witam Was kochane mamuski :*

Czytam was czytam, żeby nie było :silly:

Masuska sliczny fryz :)

Ale nasze lipcowe dziciątka są śliczne :D

Dziewczyny ja już nie wiem co mam robić... Amelka ma pleśniawki i na dodatek jest zachrypnięta, nie chce pić syropku ani nie da sobie grzebać w buzi jestem już załamana, bo mi caly czas marudzi i płacze- na pewno ją boli, macie jakiś złoty środek?

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #313040 przez Oposek
Kamilka popsikaj lekko tantum verde. Bezpieczne dla niemowląt.Pomoże na chrypkę i lekko znieczuli, więc może będziesz mogła posmarować pleśniawki. Na chrypkę też dobre inhalacje, nawet ze zwykłej soli fizjologicznej. Nie wiem, co tam macie dostępne z aptekach. Fajnie, że jesteś:) Zdrówka dla Amelki!
A napisz jeszcze co u Was? jak Córeczka się rozwija? No i widzę na suwaczku, że dużo schudłaś- gratuluję!

12 lata 10 miesiąc temu #313056 przez Lucy
Kamilka witaj :) ja nic nie doradzę niestety w tym temacie :(

Hoborr ja też wyłam :dry: ale dobrze że wszystko się skończyło szczęśliwie...

Aniu ten Twój to ma pomysły :ohmy: A Dominiczkowi może ząbki faktycznie,moja się uspokoiła jak jej druga dwója się przebiła,czekamy na następne.
Moja na razie wstaje na nogi :)

Ania,Oposek,Ewka zazdroszczę spotkania :)

Różyczko czekaj film się wgrywa...

Masuska zaczepista fryz,ja postawiłam na długie włosy jednej długości,blond pasemka ale wkurza mnie żółty odcień :angry: kupiłam szampon z fioletem ale nic nie daje :angry: płukanki nigdzie znaleźć nie mogę :( ale jak będę w pl to kupię sobie piankę koloryzującą srebrną,polecam jest super!

Różyczko
nic się nie stresuj,zobaczysz jutro jakie ma podejście do Bianki,ja bym wolała kogoś kogo znam :)

Natimp powiadasz że Jaś się przewraca na jedną stronę?
Moja Olka też...

Piernikarczyk ale Nikoś szama heheh

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

12 lata 10 miesiąc temu #313060 przez Lucy
Różyczko hortensje walentynkowe,podobają ci się?

Aniu spacerek balkonowy zaliczony :blink:
Widać że chłopcy się dobrze ze sobą bawią :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka