BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #356432 przez Oposek
Rika ja co roku jeżdżę nad morze, więc mogłabym Ci polecić ewentualnie miejsca, w których my byliśmy- w Ustce, Władysławowie, Juracie, Jastarni, Krynicy i na Helu. Nie wiem dokładnie, co Cię interesuje i za ile. Znalazłam fajny motelik wyłącznie dla rodzin z dziećmi- mają łóżeczka, nianie, krzesełka, rowerki, wielki plac zabaw, salę zabaw w środku, animatora, basenik, no co tylko chcesz dla maluchów, ale teraz to już raczej nie ma miejsc na ten sezon.
Ja podobniej jak Różyczka kocham półwysep Helski, bo raz że Zatoka, dwa że doskonały dojazd w wiele fajnych miejsc, trzy że blisko do fok:) Co do lotu samolotem do Gdańska to dla mnie mówiąc szczerze to szalony pomysł. Przecież na lotnisku musisz być dwie godziny przed lotem, więc zejdzie Ci bez mała dłużej niż samochodem, do tego jst ograniczenie w kg na bagaż, więc nie zabierzesz połowy tego, co potrzebujesz... Dla mnie o niebo wygodniej samochodem, ym bardziej z dwójka dzieci. No ale to tylko moje zdanie:)

Hoborku Adusia jest prześliczna:) To pierwsze zdjęcie jest cudne, ja od dawna poluję na minki, ale Filip jak tylko mnie widzi z aparatem to się śmieje i tyle. Zresztą On ciągle się śmieje:)

Masuska muszę skoczyć obejrzeć te body zielone, bo ładne:) też mam co prawda nadmiar ubranek, ale co tam:) Sukienka rewelacja Lachonie:)

Dorotas ale z Was ładna para:)

Różyczko jak ja Ci współczuję tych matur! ja nie mogę usiedzieć w miejscu bezczynnie godziny, bo mnie szlak trafia. Nawet jak film oglądam to równocześnie gadam na gg, prasuję, cokolwiek:) I jak po Komunii?

Basba co tam u Ciebie?:)

Ania superowo, że sukienka Ci się podoba od Hoborka :) Ja miałam fioletowe dodatki ślubne i też się wszyscy pukali w czoło, ale mnie tam to akurat średnio interesowało:) To Wasz dzień:) Jeśli mój mąz mógł mieć różowego prosiaka we wlosach to Ty możesz mieć buty nawet w kolorach tęczy:) Ja nie lubię srebrnej/zlotej biżuterii, noszę tylko obrączkę i pierścionek od Dziadków, więc na ślub chciałam coś bardzo delikatnego. Mam taki komplet, mogę Ci oczywiście pożyczyć, z tym że moim zdaniem pasuje tylko do głeboko wyciętych dekoltów. Inny mam fioletowy, ale też w kształcie literki Y, bo miałam tak wycięty dekolt w sukni.

Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #356440 przez Oposek
Jeszcze tylko napiszę, na wyjeździe Młody zakochał się w pożyczonym jeździku-pchaczu. A jako, że wszyscy pytają, co kupić Filipowi na dzień dziecka/chrzest/urodziny to na razie wybraliśmy jeździk z opcją bujaczka, rowerka i pchacza. O taki, tylko kolory inne:
www.zabawlandia.nazwa.pl/sklep/ogrodowe/...o-3032164317080.html
Wtedy zakup rowerka nam odpadnie i kupimy za rok już biegowy. Mam nadzieję, że się sprawdzi to cudo.
Znajomi mają taki samochodzik i wychwalają pod niebiosa, ale Młody jeszcze za mały, a i pojazd mniej praktyczny:
allegro.pl/little-tikes-jezdzik-zygzag-m...ars-i2325664634.html

Zastanawiamy się też nad mini spacerówką, bo to jednak wygodne móc wyjąć wózek z bagażnika i rozłożyć go jedną ręką, wziąć na ramię, zamiast tachać normalnej spacerówki, używać na zakupach. No i do samolotu tylko z taką wpuszczą. Ale jeszcze się wahamy, głównie dlatego, że ja kocham nasz wózek i z niechęcią myślę o jakichkolwiek zamianach:)

12 lata 7 miesiąc temu #356462 przez masuska
Oposku, szkoda że się nie zgadałyśmy, mogliśmy się złapać gdzieś po śodku:)

A no i zakochałam się, w tym jeździku. Piotrek teraz dostał takie 2 zwykłe, ale ten co pokazałaś z możliwością wożenia dziecka jak w wózku, jest genialny... Teraz myślę jakby to zrobić żeby sięnie narobić, a mieć:P

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #356507 przez masuska
AniaW, Ty się znasz, opłaca się taki zestaw za 350 zł?

12 lata 7 miesiąc temu #356510 przez różyczka
Rika bardzo dziękuję za zaproszenie ale ja nie wiem na tą chwilę co my bedziemy robić w wakacje tak naprawde, mamy pewne plany ale nie wiem na ile da sie je zrealizować, wszystko zalezy od finansów i urlopu mojego męża oraz naszej paczki, z którą wyjeżdżamy na wakacje, Oliwia tez planuje obóz 2 tyg. konny, bedziemy tez miec roczek i chrzciny gdzieś tak w połowie wakacji, ale narazie jeszcze kompletnie nie wiem jak to wszystko bedzie wyglądac...
Dziewczyny fajne te bizuterie...takie eleganckie :)
ja to tak lubie, slimaka z drewna sobie zawiesić np. albo kolorowe kulki z filcu w uszy wpiać heheh :laugh:

a co do jeździków to my pozyczyliśmy od kolezanki taki jeździk - autko i Bianka ma go głęboko w ... :)
wczoraj zakupilismy rowerek z pchaczem, o cos takiego:http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=2322595644&ars_source=ars&ars_socket_id=9&ars_rule_id=74
tylko lazurowy kolorek i inny zwierzak jest zamiast pandy i Bianka zachwycona narazie :)
ale dziś sie zrąbala pogoda wiec nie moglismy na dworze wypróbowac :dry:

No i mam w koncu fotelik do samochodu, ufff :S

ale sie obżarłam na tej komuni :P

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 7 miesiąc temu #356526 przez Rika
A myślałam że będzie ktoś chętny :(

Opsoek pewnie byliście w świętej Lipce i w Kadzidłowie? :)
Już mi ta matma bokiem wychodzi a jeszcze angielski :(

Ja pisałam rok temu trudną maturę z matmy, 2 lata temu była o wiele prostsza, mam nadzieję że skoro rok temu dużo osób nie zdało to jednak ją zmienią...

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #356531 przez Oposek
Masuska to chyba zależy od tego, co Ci się z tych zabawek przyda:) Ja tam widzę skoczka, jeździk i fontannę z piłek. Jeździki masz dwa, ze skoczka zaraz Pit wyrośnie, a fontanna fajna:) Ja bym chyba 350 zł za to nie dała, ale jeśli Ci się podoba i masz kasę to bierz, co będziesz sobie żałować:)
Jak masz jeździki to kup taki rowerek jak Różyczka :) Wygląda fajnie, a trochę kasy zostanie Ci w kieszeni:) Ja nie mam ani jednego ani drugiego i w dodatku miejsca na to wszystko, więc mam nadzieję, że jednym badziewiem upiekę dwie pieczenie;)
Jak Ci się podoba taki pomysł rowerek-jeździk-pchacz, to tu masz inne:
allegro.pl/maxx-wypas-jezdzik-pchacz-bujak-i2319622896.html (tańszy, a można mp3 podłączyć)
allegro.pl/smoby-jezdzik-samochodzik-cho...ier-i2303521117.html
allegro.pl/smoby-jezdzik-pchacz-kubus-pu...ney-i2314479801.html
Szkoda, że się nie udało spotkać:( My do końca nie wiedzieliśmy jak będzie, bo to wyjazd z przygodami był. Filip nie siusiał kilkanaście godzin, musieliśmy szybko oddać samochód do mechanika w Giżycku...

Rika dokładnie:) św Lipka, Kadzidłowo, gród Galindów, aquapark...Giżycko, Puck, Mikołajki, Sztynort, Ryn, Węgorzewo. Wszystko, byle nie siedzieć w miejscu:) Ale Kadzidłowo cudowne, mają miesięcznego liska i małego osiołka:):):) Będziemy wszystkie trzymać kciuki za maturę! Polski masz z głowy, matmę i angielski do zdania, a ustne?

12 lata 7 miesiąc temu #356562 przez Rika
Oposek ja mam zdane:
ustny angielski, polski, pisemny polski, historia, biologia, geografia i WOS :)

12 lata 7 miesiąc temu #356648 przez masuska
Oposku, no szkoda, szkoda, mogliśmy np. do Kadzidłowa wyruszyć w 6tkę:)

Co do zabawek to mamy rowerek, ale taki dla starszaka, bo bez pchacza, bez osłonek, bez daszku - używany teściowa załatwiła i teraz tak nie bardzo to będzie wyglądało jak kupię, ale chyba kupię. Fontannę z piłek też Piotrek ma. Napisałam do kolesia czy można kupić pojedyncze rzeczy. Zastanowię się nad tym.

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #356690 przez basba
Dzień dobry dziewczynki!

Jej jak ja się ciesze ze do pracy dzisiaj pojechałam! :blush: Od połowy tamtego tygodnia walczymy (tzn. mąż) z elewacją domu, tym samym ja walczę z naszą dwójką szkrabów (a nieraz i piątką -bo od sąsiadów jeszcze przychodzą). Jak zrobie foty to podeśle bo jak dla mnie domek wyszedł cód miod malina! hehehe....

No i patrzcie, Różyczka przyszła na forum i od razu się rozkręciło! Super że jesteś! Współczuje siedzenia bezczynnego w komisji. Ja bym chyba sale rozniosła :huh:

I nasza zguba Oposek się znalazła :) Super że wyjazd się udał i u Filipka wszystko OK :) A te pchacze super są. Antek później jak się odpychał to szedł jak burza :)

Aniu jej nie mogę sie doczekać jak bedziesz pięknie wyglądać. A zdjęcia cudne, takie wakacyjne!
Aż się nie chce wierzyć ze za chwile wakacje! My początek lipca wyjeżdżamy. Byłam Wiki zrobić paszport- około 23 bedzie do odbioru.

Hoborrku Adusia przepiękna! Minki boskie i ile włosków ma! Nasza nie dość że białe to póki co nie za wiele. :S

Rika trzymam jutro kciuki. Będzie dobrze! Mój brat też ma mature więc i ja się stresuje!

Masuska ty to widze nieźle szalejesz! Zabawki, ciuszki... Dobrze że masz tyle miejsca bo u nas pokoje wypełnione są po brzegi zabawkami! Z tego zestawu mamy skoczka zebre. Antoś szalał na nim- teraz czeka na Wiki. :) No i telefon- który ma jak na moj gust zbyt krótki sznurek przy słuchawce.

12 lata 7 miesiąc temu #356699 przez Rika
dzień dobry :)

Basba nieźle :) u mnie też pokój zawalony zabawkami...

nie mam dzisiaj czasu :(
Wieczorem siostra przyjeżdża.

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #356714 przez basba
Własnie kupiłam Wikusi prezent na imieniny. Chyba już wam go pokazywałam:
allegro.pl/fisher-price-wozek-dla-lalek-...523-i2318569204.html

Mam nadzieję że się spodoba. Szwagierka kupuje garnuszek na klocuszek :)

12 lata 7 miesiąc temu #356867 przez hoborr
Dzień dobry:)

12 lata 7 miesiąc temu #356881 przez aniaw
Cześc babeczki :laugh:
Ech wczoraj nie wyrobiłam się z odpisaniem na forum ;)

Rika trzymam kciuki za matmę :kiss: Komplecik cudny, jeden kolczyk tez może być a co :blink: Happy sad 25 maja na agrykoli gra :lol:
Nad jeziorko w Zielonce jasne możemy się zgadać i wybrać razem w niedzielę którąś :lol:
A na Mazury to może byłabym nawet chętna bo mój Tomcio uwielbia tamte okolice :laugh:

Oposek fajniutko, że wypad sie udał i jaka mega kumulacja atrakcji :laugh: Brakowało tu Ciebie. Zestawik fajniutki, może któregoś razu wpadne go oblukac :P
Fajniuche te jeździki :laugh: matko tyle tego wszystkiego, że ja zabroniłam zabawek kupować, bo nie mamy gdzie trzymać :(

Rózyczko moje maluchy też maja taki rowerek i Szymon za nim Szalał (my mamy kaczuchę :silly: ) a teraz Dominis w nim pomyka :laugh:

Masuska jeżeli chodzi o wartośc tego zestawu to za 350zł się opłaca tylko zalezy czego konkretnie potrzebujesz. Bo jak masz już fontannę piłeczkowa - u nas mega się sprawdza to po co Tobie podobna. Ja polowałam na tego skoczka zebrę, ale za drogi był, ale nie wszystkim dzieciom on podchodzi i jak byliśmy kiedyś u babeczki to Szymon zupełnie go olał, więc ciesze sie że nie wydałam kasy, bo sporo miejsca zajmuje a u nas już ruszać sie nie można ;) Co do telefonu to tez jak Basba uważam, że kabel za krótki :S mamy taki ale jest zajmujący :) Ta gasienica wyglada fajnie, ale nie widziałam na zywo :) Może uda się pojedyńczo Tobie coś zakupić u niego lub jeszcze coś innego znaleźć :laugh:

Basba cudna księżniczka :laugh: Czekamy na fotki domku :) Extra ten wózek, Szymonkowi by się spodobał :S

Hoborku dzień dobry :)

A ja na dyżurze, więc szybko skrobię :) Dziś wieczór do księdza i fotografa dogadać i mam nadzieje, że zaproszenia dotrą juz, bo jak nie to kogoś wykastruję :angry:

12 lata 7 miesiąc temu #357005 przez dorotas29
Cześć Dziewczyny!!!

Dziękuję za miłe słowa:-)

Kubuś skończył wczoraj 9 miesięcy :) ,ehhh..jakiego mam już dorosłego synka:-)

U nas dzisiaj cieplej i nie pada...

Basba- Wikusia przeurocza:-)

Aniu- wrzuć prosze jeszcze raz dla mnie sukienkę od Hoborr...:-)

Komunia 13-tego zbliza się wielkimi krokami: zamówiłam bukiet kwiatków, kupiłam dużą kartę a'la książę, bombonierkę, biblię i oczywiście włożę kasę- moze być chyba, co nie???

A powiedzcie mi - jakie skarpetki kupujecie dzieciaczkom,żeby im nóżek nie uciskały, bo my mamy z tym odwieczny problem...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka