BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 5 miesiąc temu #400171 przez Rika
Aniaw nie wiem jakim cudem wyszło jej tyle kapsułek :D

Różyczko a to Twoje nogi widać "w tle"? Piękne :)
A Bianeczka jak zawsze śliczna tylko dlaczego tak mało się nią chwalisz? :(

Jaka pomocnica :) jakbym moje małe widziała :) Ale jak Ola odkurza a Zuzia nagle włączy odkurzacz to spierdziela aż się za nią kurzy :D

Jutro przyjeżdża moja siostra najmłodsza z rodu więc ją poproszę o zdjęcia w sukienkach bo mojego R nie mogę się doprosić... więc na pewno jutro Wam podrzucę co nieco a sukienkę w której nie mogę zdjąć jak ją założę pokażę Wam na mojej siostrze :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #400190 przez basba
aska27 napisał:

Co do mojego Mikołja to waga jest ok ..10kg! i 84cm problem z jedzeniem polega na tym ze on gównie na melczku jest, a inne potrawy to tak niechętnie je, lubi owoce, bo wiadomo słodkie są :blink: Jak ktomys mówię,ze Mikołaj głownie melko pije, to zaraz mam wykład,ze dwie butle na dobę to maks. O to mi chodzi.

Asiu kochana no to widzę ze twój Mikołajek tak jak mój Antek.... Dłuuuuuuuuuuugo nr 1 dla niego było mleko. Jako roczne dziecko mógł jeśc je 3-4 razy dziennie a obiadki dziubał- sloików wogóle nie tknął ewentualnie to co gotowałam. Ziemniekami to się dusił! Zadnych grudek dłuuuuuuuugo też nie tolerowal. Wprawadzałam mu spokojnie, coraz mniej zmielone rzeczy blenderem. Aż pewnego dnia nastąpił przelom. Obiadek zjadł cały tym samym wyzbywalismy się powoli mleczka. Antek we wrześniu kończy 4 lata a do dzić ciągnie 2x mleko Bebilon4!!! Tak więc nie stresuj sie i nie słuchaj innych "mądrych". Cierpliwości i nic na siłę bo tylko go zniechęcisz. Trzymam kciuki!

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #400192 przez przyszla_mama
hej laseczki, postaram sie Was nadrobic, chociaz tyle naskrobalyscie ze uhh ;)

po pierwsze to dziekuje za wypowiedzi odnosnie zupek

po drugie co do spotkanka 3 sierpnia - to nie zapomnijcie zrobic fotek sporo :)

Różyczko - czy umieszczalas juz fotki z chrzcin Bianeczki? moze mnie to ominelo bo nie moge sie doszperac. o juz :) Różyczko - Twoja Bianka to ma takie piekne, duze oczy - zakochac sie mozna, piekna dziewczynka

masuska - Piotrus slicznie wyglada i po scieciu ale nie dziwie ci sie nic a nic ze sie wkurzylas, chociaz wie T teraz ze nie powinna tak zrobic czy nie dotarlo?

basba - zdjecia rewelacja, ale fajne masz dzieciaczki. i widac ze wakacje udane. Kolczyki Wikusi przesliczne. a i kawalek fajny. a co do hitów to chyba to jeszcze teraz na plazach furore robi co?

bardzo mi sie spodobalo :)

a co do Babci bardzo mi przykro :( :( 11 przyjmij moje kondolencje.. ciezka sytuacja..

hoborrku - zdaj koniecznie relacje po wizycie u lekarza. oooo juz doczytalam :) kurcze, alez ten czas zleci, zobaczysz, ani sie obejrzysz, a drugiego aniolka bedziesz miala w domu :) a jak tesciowa zareagowala na wiesci? :)

Martus - przyjmijcie z synkiem spoznione zyczenia urodzinowe, zyczymy z Arusiem duzo zdrowka - bo ono najwazniejsze, szczescia i usmiechu kazdego dnia

Asiu - mam nadzieje ze noga juz nie boli i ze czujesz sie dobrze

oposku - to fajny dziadek, ze taki prezent sprawil, trampolina fajna sprawa :) a zaproszenie - rewelacja - u nas tez tak w domu zawsze bawilismy sie w rymy i ukladalismy wierszyki :) zdjecie sliczne :)

Aniu - basba byla dawno jak ja wrocilam, ale Twoj skrot telegraficzny rewelacja :) niezle sie usmialam :) co do zabawy w kaluzach to niezla frajde mieli Twoi mezczyzni,a i super gumowce maja, rozkoszne :) kupie takie mlodemu i bedziemy czekac na deszcz :)

Rika - mi jakos sie Yasio nie spodobal ale za to dziewczynki jak zawsze rewelacja :) na tych fotkach to tak widac jak to dobrze wychowywaac dzieciaczki w malym odstepie, super :) fajnie zeby byly zzyte z soba za x lat. Aaaa i przyjmij Riko kochana spoznione ale szczere i serdeczne zyczenia imieninowe. i czekamy na zdjecia w sukienkach :)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #400200 przez basba
Teraz odpisuję reszcie ;)

Dziękuję za kondolencje...

Masuska super wieści z komisariatu! Trzymam kciuki za szybki zwrot kasy! Co do zdjetej obrączki -ja miałam zdjetą 2 razy w szpitalu przy porodach dzieci :) A mój mąż nie zdjał jej ani razu... a to już prawie 8 lat!

Różyczko śliczny Aniołeczek z Twojej Bianusi! A nózki masz mega zgrabne :lol:

Sto lat dla naszej Smerfetki kochanej!!!

Bianeczko zdrówka, uśmiechu i twardego snu w nocy ;)

Hoborrku do 1 marca czas szybko zleci... jej ale ja sie ciesze! Jakbym co najmniej ja była w ciąży hehehe :) Ja też miałam 2 cesarki więc spoko ;) A napisz jeszcze jak zareagowała rodzinka (teściowa w szczególności ;) )

Przyszła_mamo... dziękuję. A powiedz co u Areczka? Tak, te piosenki leciały tam na okrągło :) a nasza Wiki dylała do nich i wszyscy mieli polew :laugh: AAAAAAA... zapomniałam wam napisać moja Wiki ma już za sobą pierwszy pocałunek... z Włochem!!!! Jak się na nią rzucił (moze mial 1,5 roku) to odkleić się nie chciał (nawet jak Wiki zaczęła płakać). Dopiero matka tego chłopca go na siłę odciągała ;) )

Rika to ścigaj siostrę o te zdjecia. Czekam z niecierpliwością!!!!!

Aniu super ta odzież!!!

Aga no ja też bym chciała przytyc... sąsiadka się śmieje ze jeszcze troche to w dziecięcych sklepach będą do siebie zakupy robic :S Niestety stres u mnie robi swoje... a teraz niestety mam go nadmiar :dry:

Olka a ja słodyczy nie cierpie. Jedynie w ciązy z Wiki co nieco jadłam... tak mnie nachodziło.

Iwanek a co u Hani???

12 lata 5 miesiąc temu #400206 przez różyczka
Oh matko boska jaki boski tort :ohmy: :)
Dzięki ciociu Basbo :kiss:
szczególnie ten fragment o twardym snie mi sie spodobał :lol:
i dzis posłuchała z wyprzedzeniem bo obudziła sie tylkoo 2 i6 najedzonko a tak to spała od 21 do 8 :) ale to takz okazji urodzin chyba tylkobo juz sie nie łudze, ze na zawsze :laugh:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 5 miesiąc temu #400254 przez Rika
Wszystkiego najlepszego dla Bianeczki z okazji 1 urodzin!!! :)

Będę później :)

12 lata 5 miesiąc temu #400260 przez różyczka
Rika no koniecznie musisz byc bo my tu na fotki czekamy sukienkowe :)
Dzieki za zyczenia :kiss:
My jutro grila robimy w ogrodzie z okazji pierwszych urodzin naszej Kluseczki i troches ie martwie o pogode znowu i o to czy dam rade wszystko sama z kluskiem przygotowac, nawet zakupów jeszcze nie mam, a Olif w W-wie, stary w pracy, wracają jutro dopiero tak jak goscie-na samą impreze akurat :dry: a jedzonko dla kilkunastu osób musze zrobić sama...

ide szukac jakis inspiracji grillowych :blink:

12 lata 5 miesiąc temu #400294 przez basba
Różyczko dasz radę :) my zawsze szaszłyczki robimy, skrzydełka z kurczaka, karkówke, schab i szynkę (wszystko w innych przyprawach), no i kiełbaskę. W lidlu są fajne korkociągi z bekonu + sałatki, jakiś kalafiorek lub fasolkę szparagową i wszyscy obzarci :)
Ostatnio fajną sałatkę robiłam z granatem... jak chcesz to i napisze przepis :)

12 lata 5 miesiąc temu #400309 przez hoborr
Różyczko - nie odzywam się! Po co Ci takie noooogiiiii???????

12 lata 5 miesiąc temu #400332 przez olka1730
Witam :)
Bianus samych słodkości i wielu radości dla Ciebie :)

I pomyslec ze to juz rok :)

Basba podaj przepis moze zgapie ;) u mnie grilowanie za tydzien;)Ja kupiłam takie pianki na grilla w Lidlu ala szaszłyk jak byl amerykanski tydz,nie jadlam tego jeszcze eksperyment totalny ale to bardziej chyba tak dla dzieci..

A polecacie te zeberka w coli,jadłyście???

12 lata 5 miesiąc temu #400345 przez różyczka
Hoborrku dawaj cycka jednego to oddam 1 noge :silly: :lol:
:kiss:
jak sie dzis miewasz w ogóle?

Basbo chce chce chce :)

Olka dziękujemy :kiss: ja robiłam wpiekarniku te żeberka no i mnie nie powaliły ani małzona ale generalnie ludzie chwalą :)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #400346 przez basba
Mnie te zeberka nie smakują osobiście...

A przepis:
potrzebujesz:
-sałate lodową
-pomidorki koktajlowe
-1 zielony ogórek
-orzeszki (nerkowce najlepiej bo są miekkie)
-2 małe piersi z kurczaka
-1 granat
-oliwa z oliwek
Przygotowanie:
Kurczaka kroisz w kostkę przyprawiasz wegetą i smażysz. Kiedy stygnie (zawsze wykładam na ręcznik papierowy coby ociekły z tłuszczu) kruszysz sałatę i wysypujesz na płaski półmisek (najfajniej wygląda na jakimś podlużnym), wrzucasz na nią pomidorki koktajlowe przekrojone na pół, ogórek w dużą kostkę, ostygniętego kurczaka i orzeszki. Nie mieszasz wcale tylko po całej powierzchni rozrzucasz. Jeśli chodzi o granata - Przekrawasz owoc na pół i w jakąś miseczkę wydziubujesz środek. Mieszasz to z odrobiną oliwy z oliwek. Polewasz na sałate dopiero przed podaniem na stół coby sałata nie nasiąkła i niezrobiła obwiędła.

U mnie sałatka zrobiła forrurę (nie tylko smakową, także wizualną). P.S. Jak się obiera środek granata to uwaga bo lubi pryskać ;)

12 lata 5 miesiąc temu #400413 przez różyczka
Dzieki Basbo za pomysł :) jedno mam tylko pytanko - czy pestki granata rozgniatamy czy poprostu całe mieszamy z oliwa i posypujemy sałatke?
bo ja zgapiłam pomysł na granata od Nigelli ;) przekrawaam na pół i pukam drewaniana łyzką w skorupe-pestki same wypadają prosto do miski lub do sałatki :)

12 lata 5 miesiąc temu #400427 przez Rika
Różyczko wcale nie trzeba dużo roboty :) wsiadaj w samochód, jedź np do biedronki, tam są dobre przyprawione żeberka na grilla, w tesco tą pyszne kurczaki na grilla (skrzydełka, pałeczki, udziki co chcesz) :) w carrefourze też są, weź tyle ile trzeba, do tego chleb, jakieś sałatki proste u nas zawsze podaje się ogórki i pomidory z cebulką :) i wystraczy spokojnie, do tego tort ewentualnie jakieś ciasto, napoje i masz imprezkę :)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #400460 przez aniaw
Rózyczko ucałuj ode mnie Biankę :kiss: :kiss: :kiss:
Śliczna jest a Twoje nogi też extra :P

Nie mam czasu na pisanie na razie bo znów spałam do 10tej :lol:
Koleżanka z pracy tel mnie obudziła :angry:

A odebrałam dziś akt małżeństwa :lol: Kurcze zapomniałam, że już zmieniłam nazwisko i źle się podpisałam :P

Oposek a co z Tobą?????

Będę później :kiss:

Hoborku podobno już w niedzielę zdjęcia będę miała ze ślubu :lol: Wiesz jak się nie moge doczekać :lol: Fotograf jakby nigdy nic zadzwonił i się zdziwił, że się nie upominamy :angry: A powiedział, że do końca lipca jest na urlopie :angry:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka