- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- natimp1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mam cudownych trzech facetów:)
Ale przykre z ta bratowa
Asiu oj to Mikołajek ucieszyłby się z rodzeństwa
Nati Twója szefowa równa babka
U mnie ostatnio króluje niezły tekst dedykowany specjalnie do bankowców, którzy dzwonia i chca wcisnąc mi jakis kredyt:
" Kredyt?? Hm... a wie Pan coś może o jakiejś darowiźnie, bo jakby Pan miał taka opcje w ofercie to prosze zapisac sobie mój numer i dzwonic o każdej porze dnia i nocy..." W słuchawce smiech albo cisza "W takim razie z niecierpliwością czekam na telefon i do usłyszenia "
edit.
a moja szefowa kiedyś wyjechała z takim tekstem do babki od kredytów przez tel (ale to już chyba Wam kiedys pisałam):
- "Kredyt? A czy dołącza pani do tego kredytu jakiegos kochanka, który by ten kredyt spłacał"? Sikałam ze śmiechu jak słyszałam tą rozmowę
- natimp1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
czerwonego siusiola smarować clotrimazolum hmmmm no dobra będę smarować..... pewnie od antybiotyku mu się zrobiło
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://litki.blogspot.com/
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://litki.blogspot.com/
Masuska my mamy trzy takie [ieluchy wielorazowe, korzystałam rzadko, na samym początku. Żadnych zastrzeżeń nie miałąm, poza tym, że trzy to było zdecydowanie za mało. Może teraz byłonby inaczej. bo i dzieci starsze, ale nie chciało mi się w kółko ich prać i suszyć. Dom super, pokaż więcej! no i pralni też zazdroszczę, upchnęłabym tam całe pranie i nie musiałabym na nie patrzeć
Basba, Nati, Asia, Różyczka pytałam o pyry, bo lubię to danie i zastanawiałam się, czy Wy też Olej lniany (cokolwiek to jest;) ) mam w oryginalnym przepisie, ale też robię bez;)
Basba prześliczne zdjęcia! a Tobie Kochana w każdych włoskach ładnie!
I znów reszta później...
- olka1730
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
- natimp1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Adusia 1 lipca 2011 Robert 22 luty 2013
Weny dalej zero...
Ale niestety wydało się moje nieuctwo i mam problem - mam nadzieję szukać RÓŻYCZKO u Cibie pomocy:) - [/b]
Mam na piątek zadanie - i nie wiem czy sobie poradzę. Jeśli Różyczko masz cokolwiek pojęcie na ten temat - a myślę że masz - serdecznie prosze o pomoc. Jak nie mas zczasu albo ogólnie nie wiesz o co cho - to sobie znajde cokolwiek na internecie i jakoś będzie...
Baba napisała tak:
Przesyłam Państwu zadanie do zaliczenia przedmiotu psychologia (dla osób, które jeszcze go nie złożyły). Proszę pisać konkretnie, może być nawet w punktach (może oprócz diagnozy, która jest raczej tekstem jednolitym ale krótkim). Mam nadzieję, że sobie pomożecie nawzajem i wymienicie się notatkami nt diagnozy i charakterystyk podstestów WISCa, które omawialiśmy na zajęciach.
Pozdrawiam serdecznie
A to treść zadania:
Poniżej przedstawiono wyniki jakie uzyskała Ania w testach podczas diagnozy inteligencji. Ania jest
w drugiej klasie szkoły podstawowej. Mieszka i chodzi do szkoły na wsi, pochodzi z wielodzietnej rodziny, w której rodzice i większość dzieci jest upośledzona umysłowo. Przeprowadzanie testu było bardzo utrudnione, podtesty słowne praktycznie niemożliwe – dziewczynka była bardzo spięta, zalękniona, prawie w ogóle nie nawiązywała kontaktu słownego (w związku z tym wyniki w teście WISC-R ze skali słownej należy odczytywać z dużym dystansem). Dziewczynka nie radzi sobie
w szkole, chociaż matka twierdzi, że w domu mówi normalnie. Jest to pierwsze badanie funkcjonowania intelektualnego Ani.
Wyniki Ani w teście WISC-R:
Wiadomości 1 Uzupełnianie obrazków 2 8-12: norma
Podobieństwa 5 Porządkowanie Obrazków 4 7: poniżej normy
Arytmetyka 2 Wzory z klocków 4 5-6: znacznie obniżony wynik
Słownik 1 Układanki 2 4 i mniej: poziom upośledzenia
Rozumienie 1 Kodowanie 4
Skala Słowna: 49
Skala Bezsłowna: 52
Skala Pełna: 45
Wynik Ani w teście Leitera: sten 3 (wynik niski); iloraz 65
1. Przeanalizuj wyniki biorąc pod uwagę całą sytuację dziecka i okoliczności badania oraz podejmij decyzję co do diagnozy Ani oraz uzasadnij ją (czy diagnozujemy już upośledzenie umysłowe i w jakim stopniu, czy jeszcze nie diagnozujemy upośledzenia – jak więc będzie wyglądał wtedy dalszy proces diagnozy).
2. Napisz diagnozę funkcjonowania intelektualnego Ani na podstawie całości informacji
i wyników badań dziewczynki. Wykorzystaj charakterystykę (co bada dany podtest) poszczególnych podtestów WISC-R do opisu funkcji poznawczych dziewczynki.
Charakterystyka podtestów została omówiona na zajęciach.
Sory że tak na forum jawnie prosze o pomoc ale nie mogę jakoś prywatnych wiadomości wysyłać
- natimp1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
Hoborrku moge jutro w pracy pokazac kolezance psycholożce, która pracuje w Poradni Psych.-Ped. i diagnozuje na codzien. Chcesz?
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nati ale cudaki co jeden to ładniejszy a ....do kogo oni sa podobni?
Hoborrku moge jutro w pracy pokazac kolezance psycholożce, która pracuje w Poradni Psych.-Ped. i diagnozuje na codzien. Chcesz?
Rózyczko jeśli to nie zrobi Ci kłopotu.. Bo wiesz i tak zaliczę i tak Także jakby to był problem - to sie ni ekłopocz. Myślałam że może sama śmigasz z takimi diagnozami:)
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Coś widziałam o zsypie, zjechać się nim nie da i mam nadzieję że Piotrek nie będzie próbował bo on jest w pionie. Wszystkie łazienki z pralnią mam w jednym pionie.
Dziękuję raz jeszcze za życzenia.
Dziewczynki nie wiem czy widziałyście ale w Biedronce są świetne zabawki
gazetka.biedronka.pl/g37,Swieta_bogate_w_radosc.html
Jest taki tor dla samochodów za 59 zł, w gazetce od 3 lat, a na opakowaniu od roku. Myślę żeby zakupić. A no i fajna jest kuchnia za 139, a Piotrek uwielbia gotować i w garach mieszać
Jutro jak będę miała chwilę to nadrobię i pokażę wam efekty pracy glazurników:)
PS Będzie pierwszy hipermarket w moim mieście Carefour:) Zaraz nie daleko naszego nowego domku:)
- natimp1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
Hoborrku, to ok, odezwe sie jak kolezanka zobaczy i cos powie, a na jakim kierunku jest to zaliczenie?
Oposku ale fajnie,ze sie pojawilas tu w koncu
Basba wygladasz rewelacyjnie w tych jak Ty topiszesz zawsze "prostych jak drut"!
ja tam częściej prostuje zeby miec takie wlasnie bo normalnie to mam siano jak nie wiem co
Bardzo lubie jak piszecie takie dlugie posty, co u Was i w ogóle.... ja zawsze je czytam, tylko teraz często nie mam kiedy odpisac nawet, ale to nie znaczy,ze nie zauważam, właśnie dzieki nim wiem co u Was słychac i bardzo sie ciesze z tego
Masusko a ja kupie chyba drewniane klocki z tej gazetki bo mamy tylko plastikowe duże ale Bianka sobie średnio z nimi radzi, super gazetka tak w ogóle i dzieki,ze dalas link
jak urodzinki mineły?
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...