BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 1 miesiąc temu #474578 przez natimp1
Basba Przecudnie... a weselu wyłącznie w prostych

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #474649 przez aniaw
Basba Tobie slicznie i w prostych i kreconych :)
Ale przykre z ta bratowa ;)

Asiu oj to Mikołajek ucieszyłby się z rodzeństwa :silly:

Nati Twója szefowa równa babka :P
U mnie ostatnio króluje niezły tekst dedykowany specjalnie do bankowców, którzy dzwonia i chca wcisnąc mi jakis kredyt:
" Kredyt?? Hm... a wie Pan coś może o jakiejś darowiźnie, bo jakby Pan miał taka opcje w ofercie to prosze zapisac sobie mój numer i dzwonic o każdej porze dnia i nocy..." W słuchawce smiech albo cisza :S "W takim razie z niecierpliwością czekam na telefon i do usłyszenia ":lol:

edit.

a moja szefowa kiedyś wyjechała z takim tekstem do babki od kredytów przez tel (ale to już chyba Wam kiedys pisałam):
- "Kredyt? A czy dołącza pani do tego kredytu jakiegos kochanka, który by ten kredyt spłacał"? :lol: Sikałam ze śmiechu jak słyszałam tą rozmowę :lol:

12 lata 1 miesiąc temu #474680 przez natimp1
Jaśko ma jeszcze troszku, czerwonego siusiaka, mocz generalnie ok, nieliczne bakterie wiec spoko, z furaginem czekamy do posiewu ale to na piątek dopiero..
czerwonego siusiola smarować clotrimazolum :S hmmmm no dobra będę smarować..... pewnie od antybiotyku mu się zrobiło

12 lata 1 miesiąc temu #474777 przez Oposek
Masusko kochana! Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! :kiss:
Pociechy z Piotrusia, szczęścia z Mężem, jak najszybszej przeprowadzki do Waszego domku, zajefajnej pracy i spełnienia marzeń!

Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #474800 przez Oposek
Co u nas? właściwie to nic ciekawego prawdę mówiąc. W czwartek mamy szczepienie. Filip rośnie jak na drożdżach, ma 15 zębów, wspina się wszędzie, ostatnio zleciał na głowę, bo powiesił się na telewizorze i puścił... Nocnika nie mamy i jeszcze się nie przymierzamy nawet do wiosny. Czasu wiecznie brakuje na wszystko, kupiliśmy już prezenty świąteczne... I tyle:)

Masuska my mamy trzy takie [ieluchy wielorazowe, korzystałam rzadko, na samym początku. Żadnych zastrzeżeń nie miałąm, poza tym, że trzy to było zdecydowanie za mało. Może teraz byłonby inaczej. bo i dzieci starsze, ale nie chciało mi się w kółko ich prać i suszyć. Dom super, pokaż więcej! no i pralni też zazdroszczę, upchnęłabym tam całe pranie i nie musiałabym na nie patrzeć:)

Basba, Nati, Asia, Różyczka pytałam o pyry, bo lubię to danie i zastanawiałam się, czy Wy też:) Olej lniany (cokolwiek to jest;) ) mam w oryginalnym przepisie, ale też robię bez;)

Basba prześliczne zdjęcia! a Tobie Kochana w każdych włoskach ładnie!

I znów reszta później...

12 lata 1 miesiąc temu #474864 przez olka1730
Magda słodkiego miłego życia :lol: sto lat,sto lat

12 lata 1 miesiąc temu #474954 przez natimp1
z całuskami od J anka
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #474973 przez hoborr
Wiem jestem podła - nic nie czytam ani nie pisze :(
Weny dalej zero...

Ale niestety wydało się moje nieuctwo i mam problem - mam nadzieję szukać RÓŻYCZKO u Cibie pomocy:) - :kiss: :kiss: [/b]
Mam na piątek zadanie - i nie wiem czy sobie poradzę. Jeśli Różyczko masz cokolwiek pojęcie na ten temat - a myślę że masz - serdecznie prosze o pomoc. Jak nie mas zczasu albo ogólnie nie wiesz o co cho - to sobie znajde cokolwiek na internecie i jakoś będzie...
Baba napisała tak:
Przesyłam Państwu zadanie do zaliczenia przedmiotu psychologia (dla osób, które jeszcze go nie złożyły). Proszę pisać konkretnie, może być nawet w punktach (może oprócz diagnozy, która jest raczej tekstem jednolitym ale krótkim). Mam nadzieję, że sobie pomożecie nawzajem i wymienicie się notatkami nt diagnozy i charakterystyk podstestów WISCa, które omawialiśmy na zajęciach.
Pozdrawiam serdecznie

A to treść zadania:
Poniżej przedstawiono wyniki jakie uzyskała Ania w testach podczas diagnozy inteligencji. Ania jest
w drugiej klasie szkoły podstawowej. Mieszka i chodzi do szkoły na wsi, pochodzi z wielodzietnej rodziny, w której rodzice i większość dzieci jest upośledzona umysłowo. Przeprowadzanie testu było bardzo utrudnione, podtesty słowne praktycznie niemożliwe – dziewczynka była bardzo spięta, zalękniona, prawie w ogóle nie nawiązywała kontaktu słownego (w związku z tym wyniki w teście WISC-R ze skali słownej należy odczytywać z dużym dystansem). Dziewczynka nie radzi sobie
w szkole, chociaż matka twierdzi, że w domu mówi normalnie. Jest to pierwsze badanie funkcjonowania intelektualnego Ani.
Wyniki Ani w teście WISC-R:
Wiadomości 1 Uzupełnianie obrazków 2 8-12: norma
Podobieństwa 5 Porządkowanie Obrazków 4 7: poniżej normy
Arytmetyka 2 Wzory z klocków 4 5-6: znacznie obniżony wynik
Słownik 1 Układanki 2 4 i mniej: poziom upośledzenia
Rozumienie 1 Kodowanie 4
Skala Słowna: 49
Skala Bezsłowna: 52
Skala Pełna: 45
Wynik Ani w teście Leitera: sten 3 (wynik niski); iloraz 65
1. Przeanalizuj wyniki biorąc pod uwagę całą sytuację dziecka i okoliczności badania oraz podejmij decyzję co do diagnozy Ani oraz uzasadnij ją (czy diagnozujemy już upośledzenie umysłowe i w jakim stopniu, czy jeszcze nie diagnozujemy upośledzenia – jak więc będzie wyglądał wtedy dalszy proces diagnozy).
2. Napisz diagnozę funkcjonowania intelektualnego Ani na podstawie całości informacji
i wyników badań dziewczynki. Wykorzystaj charakterystykę (co bada dany podtest) poszczególnych podtestów WISC-R do opisu funkcji poznawczych dziewczynki.
Charakterystyka podtestów została omówiona na zajęciach.

Sory że tak na forum jawnie prosze o pomoc ale nie mogę jakoś prywatnych wiadomości wysyłać:) :blush:

12 lata 1 miesiąc temu #475053 przez natimp1
juz ostatnie.. prawie obiecuje...:) ulubione czytanie...
hobbor..ale o co kaman :):):):):)
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #475086 przez różyczka
Nati ale cudaki :) co jeden to ładniejszy :) a ....do kogo oni sa podobni? :silly: :lol:

Hoborrku moge jutro w pracy pokazac kolezance psycholożce, która pracuje w Poradni Psych.-Ped. i diagnozuje na codzien. Chcesz?

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 1 miesiąc temu #475129 przez hoborr
różyczka napisał:

Nati ale cudaki :) co jeden to ładniejszy :) a ....do kogo oni sa podobni? :silly: :lol:

Hoborrku moge jutro w pracy pokazac kolezance psycholożce, która pracuje w Poradni Psych.-Ped. i diagnozuje na codzien. Chcesz?

Rózyczko jeśli to nie zrobi Ci kłopotu.. Bo wiesz i tak zaliczę i tak :) Także jakby to był problem - to sie ni ekłopocz. Myślałam że może sama śmigasz z takimi diagnozami:)

12 lata 1 miesiąc temu #475142 przez masuska
PRzepraszam, ja tak po łebkach.

Coś widziałam o zsypie, zjechać się nim nie da i mam nadzieję że Piotrek nie będzie próbował bo on jest w pionie. Wszystkie łazienki z pralnią mam w jednym pionie.

Dziękuję raz jeszcze za życzenia.

Dziewczynki nie wiem czy widziałyście ale w Biedronce są świetne zabawki
gazetka.biedronka.pl/g37,Swieta_bogate_w_radosc.html

Jest taki tor dla samochodów za 59 zł, w gazetce od 3 lat, a na opakowaniu od roku. Myślę żeby zakupić. A no i fajna jest kuchnia za 139, a Piotrek uwielbia gotować i w garach mieszać:)

Jutro jak będę miała chwilę to nadrobię i pokażę wam efekty pracy glazurników:)

PS Będzie pierwszy hipermarket w moim mieście Carefour:) Zaraz nie daleko naszego nowego domku:)

12 lata 1 miesiąc temu #475324 przez natimp1
Rose no piękni po mamusi.. a ewentualne ubytki inteligencji po tatusiu :);)

12 lata 1 miesiąc temu #475343 przez hoborr
Dzień dobry:)

12 lata 1 miesiąc temu #475348 przez różyczka
elo :)

Hoborrku, to ok, odezwe sie jak kolezanka zobaczy i cos powie, a na jakim kierunku jest to zaliczenie?

Oposku ale fajnie,ze sie pojawilas tu w koncu :)

Basba wygladasz rewelacyjnie w tych jak Ty topiszesz zawsze "prostych jak drut"!
ja tam częściej prostuje zeby miec takie wlasnie bo normalnie to mam siano jak nie wiem co :S :)

Bardzo lubie jak piszecie takie dlugie posty, co u Was i w ogóle.... :) ja zawsze je czytam, tylko teraz często nie mam kiedy odpisac nawet, ale to nie znaczy,ze nie zauważam, właśnie dzieki nim wiem co u Was słychac i bardzo sie ciesze z tego :)

Masusko a ja kupie chyba drewniane klocki z tej gazetki bo mamy tylko plastikowe duże ale Bianka sobie średnio z nimi radzi, super gazetka tak w ogóle i dzieki,ze dalas link :)
jak urodzinki mineły? :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka