BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #475366 przez basba
Natimp... jaki Jachu przystojniak! Masakra... a te opaćkany pyszczek normalnie do wycałowania! Maks oczywiście też, ale wiesz, ja na zięciunia bardziej zwracam uwagę :silly: A co do włosów.... hmmm w sumie to nie głupie co ostatnio zaproponowałaś ;) On też blondasek to trochę włosów Wikuni mógłby użyczyć.

Dziewczyny wybaczcie, reszte później - mam kociołek a ja dzisiaj nietomna. Wiki przez 2,5 godziny wymieniała dzieci sąsiadów i pytała czy spią... a jak jej mówiłam że śpią i że Wikunia też idzie spać to ona rozbawiona mówiła NE NE... i tak przez 2,5 godziny. Potem obudziła sie jescze koło 5 i przed 6 zasnęla. B)

EDIT: Ehhh... Różyczko zeby mieć TAKIE włosy t ja muszę z suszarko-lokówką spędzić 20 minut i to codziennie bo mi sie jakoś tak włosy szybciej przetłuszczają. Nie mam na to ani siły, ani czasu wiec wolę loki- piankę wcisnać co 2 dzień i wio!

A my w sobote na andrzejki idziemy... a tak mi się nie chce........ :S :dry:

EDIT 2: Hoborrku... jak tam, studniówkę obchodzisz ???? Na suwaczku piszę że do porodu masz 100 dni ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #475432 przez aniaw
Witam witam i o zdrówko pytam :woohoo:

Nati ale masz przystojniachów a czuprynki u jednego i drugiego imponujące w porównaniu do moich skompowłosych :lol:

Basba ale miałas jazdę w nocy ;) Ale czy jestes pewna, że jak Wikusia nie spała to inne dzieci sasiadów spały? :blink: :kiss:
Super avatarek :)

Hoborku ale masz zadanie :S Aż się dziwnie, że zaraz Nati nie przeniosła problemów zadaniowej Ani na zycie Ani forumowej :P

Rose fajnie, że się cieszysz, że jesteśmy a my się cieszymy jak cosik skrobniesz :kiss:

Masuska wow carefoura bedziesz miec :lol:
My mamy taki tor samochodowy tzn podobny tylko o wiele większy ale musiałam jeszcze schowac go bo chłopaki tylko go rozbierali i niszczyli ;)
Zastanawiam się nad tą tablica tylko czemu ona w dziale dla dziewczynek ;)
A może mini stół bilardowy dla Tomka ;)
Kuchnia fajna i moje chłoapki zainteresowani byli u znajomych, ale u nas juz miejsca brak ;)

Oposek dzieki za fotki i wracaj do nas :kiss:

Mój Domik podobno budził się w nocy ale nie chciało nam sie wstac i pomarudził troche i zasnął :S

Wczoraj prawie cały dzień mnie nie było to jak chłopaki się do mnie tulili :blush:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 1 miesiąc temu #475435 przez natimp1
Na forumową Anie to jeszcze skali nie stworzyli.. zrobia dopiero jak Ci dwaj mali do szkoły pójda.. tylko to broń Boże nie będzie skala upośledzenia ( bo to cwane chłopaki) tylko potencjału twórczego ....

Masuska jak Urodziny

Aska.. ze tak wrócę do tematu .... zorientowałaś się co na tej pupce Mikusia było wtedy

Opsoku ale jak 15 zębów.. Mój Jachu ma całe 8....:)

12 lata 1 miesiąc temu #475448 przez aniaw
A mój Dominis ma 16 ząbków i sie nie chwali :P
A jakie piekne ślady zostawiaja te zębole na tatusia plecach :lol:

12 lata 1 miesiąc temu #475490 przez natimp1
oczywiście Pinda musiała dowalić , ze az 16.... :):):):) za to moim chłopca będa się trzymały mleczaki do starości.. bo jak Waszym zaczną wypadać to mojemu dopiero wyjda wszystkie :)

12 lata 1 miesiąc temu #475503 przez różyczka
Natalio pisze do Ciebie na gadu, a Ty mnie ignorujesz całkowicie zatem oficjalnie sie pytam : CO JEST GRANE???

Aniu zdrówka dla Tomiego :kiss:

Basba w lokach tak samo Ci ślicznie bo ładnemu to we wszystkim ładnie :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 1 miesiąc temu #475506 przez różyczka
A co do zebów to damy sie nie ścigają bo mają klase ;) i Biańcia nadal ma 6 :lol:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #475518 przez aniaw
Nati a wiesz, że przetrwałe mleczaki trzeba usuwać i jakby cos to ja na ten tydzień nie mam juz do siebie zapisów na te zabiegi bo wszystkie miejsca zajęte, więc musisz szukac innego spacejalistę :lol:

Rose tak mi sie przypomniało, ze protetyka u psów to dobry pomysł :lol:
A tak serio to zastanawiamy się z szefowa czy nie wyspecjalizowac naszej przychodni w stomatologiczna i nie zainwestowac w fajny sprzęt bo na razie mamy tylko taki zwykły skaler ultradźwiekowy do usuwania kamienia nazębnego :blush:

Dzis po pracy ide na kolejna wymiane z gumtree a później na szybko do domu i znów do pracy na konsultacje - 1 pacjenta mi zapisali u kolezanki ;)

A wczoraj sprzedałam śpiworek na gumtree po Dominiku i kupiłam od faceta od razu fajna super bluze taka szara dla Tomiego z big stara :lol:
Ech uwielbiam takie interesy :laugh:

12 lata 1 miesiąc temu #475536 przez hoborr
Różyczko - oligofrenopedagogika - kurs kwalifikacyjny. Dzięki za pomoc :kiss:

MAsusko ja chyba też kupiłabym taką kolejkę adusi:) I pisze że od 18 miesięcy także spoko luz:) CHatę też masz wypasioną - piszę teraz bo pewnie wcześniej nic nie odezwałam się na ten temat:) I teraz trzeba patrzeć w gazetki z carfula:) hihi

Basba - wex mnie nie strasz:) Nawet nie zauważyłam . A w kalkulatorze ciążowym wychodzi że to jest 25 tydzień!! O masakra:) Imie nie wybrane! NIc nie gotowe:) ale jaja:)

Aniu mój Tomi też coś sie popsuł:) Za dużo lodów wcina chyba:)

Natimp na to Adusia na pierwszy roczek ledwo miła 4 a teraz ząbków mamy 12:)

Pyt 1. Czy dajecie dzieciom zupę z kapustą?
pyt 2. CZy wasze dzieci też się ciągle chowają i zmuszają was do zabawy w chowanego?
pyt.3. Czy to normalne że moje dziecko w brzuchu kopie tak mocno że jednocześnie czuyję żebra i plecy? Ada tak nie kopała!
pyt. 4 Czy dajecie dzieciom chrupki na mleko - tak do przegrychy? - kupiłam takie z bobowity z promocji w tesko i ada wcina jak szalona - choć ponoć od 18 miesiąca.
Pyt 5. Niektórzy mi radzą żebym adusi obcięłą włosy. Ma już tak długie że wiąże jej normalnie w kucyk. Ponoć będzie miała ich więcej. Ale ma loczki i myśłę że po obcięciu pójdą spać. Także nie wiem czy obcinać... JAk myśłicie.:)
Pyt6. Czy wasze dzieci jedzą zupę ogórkową?

Wczoraj rano moje dziecko obudziło się bez jednego kolczyka - kolczyk znalazł się w łóżeczku zaplątany w nitkę z ochraniacza:) No i założyłam jej na spaniu w końcu takiego złotego - normalnego. Bo do tej pory miała takie od kosmetyczki. No i chodzi w jednym takim , drugim takim -bo się boję jej wyciągać i ruszać ... Jak się ktoś pyta to mówię że taka moda.

W piątek jadę znowu do sanoka - i tym razem na noc zostaję :S :ohmy: :ohmy: :ohmy: Chciałabym tak jak Ania nic sobie nie robić i nie przeżywać. ALe do tej rozstawałam się z Adą tylko w marcu - jak miałam tę operację na woreczek... Kurde potrzebuje słów otuchy...

Dziś w nocy się nie wyspałam... najpierw kuł mni ebrzuch na dole z boku :dry: Ale przeszło. Potem śniła mi sie zmarła babcia tomka - która nie zyje juz 2 lata i nigdy się nikomu nie przyśniła.... Serce mi łomotało chyba do rana.... ech.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

No to sie chyba nadrobiłam - za te dni bez weny:)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #475569 przez aniaw
O Hoborek Hoborek :lol: :kiss:
Ale Ty pracuś i tyle nauki, gratki :kiss: A kto wie co bedzie za kilka lat, awanse mile widziane :laugh: Tego zycze :kiss:
A masuska pisała chyba o torze dla autek a nie dla pociagu ale ten ciuchciacz nawet fajny bo mój Szymi za pociagi dałby się pociąć :laugh: A Dominik to papugacz więc też :laugh:

ad 1. Moje bobasy prawie zupek nie jedza, wic nie odpowiem, ale kapustę z kebaba ostatnio ojcu wyjadali :huh:
ad 2. zabawa w chowanego fajna jest i moje chłopaki to lubią, jeszcze nie taka typowa ale po swojemu :lol:
ad 3. każdy kopacz w brzuchu jest inny - moje to w ogóle mało kopały ;)
ad 4. Domik wcina chrupki takie a co nie zje na sucho to Szymi mu zje jak zdaży przed wyrzuceniem na podłoge a jak nie zdaży to wcina z podłogi :blush:
ag 5. obcinanie włosów nie powiekszy ich ilości - patrz włosy moich dzieci :S a loczki moga zaniknąć - patrz Szymi :S
ad 6. patrz ad 1

Co kolczyka jak uszko jedno się wygoiło to i drugie zapewne jest ok, więc spróbuj jej wymienić :)

Co do nocy poza domem to sa same plusy - mąz się stęskni, dzieci się stesknia, Ty sie stesknisz za nimi i tylko bardziej docenia sie rodzine po powrocie :lol:
Dasz rade kobitko, odpocząc od domku czasem trzeba :)

Boleści brzucha współczuje a snem sie nie przejmuj :kiss:
Ja czasem wole nie pamietac co mi się sni :S

12 lata 1 miesiąc temu #475588 przez basba
łeeeeeeeeee.... się rozpisały a chciałam juz napisać "FORUM PADA" buahahaha....! :lol:

Różyczka ale żeś teraz pojechała... aż normalnie się zaczerwieniłam :silly:

Aniu zdrówka dla Tomiego... aż mnie ciary przeszły jak przeczytałam o tej gastroskopii... :S

Ania idzie znowu załatwiać ciemne interesy hehehe...

Spoko spoko moja ma zębów 7 + ze 3 w drodze ;) (ale to dziwnie zabrzmiało )

Hoborrku co do twoich pytań:
ad1. Kapuśniak? Bardzo lubi tez gotowana kapuste czerwona taką słodko-kwaśną. Wiki je praktycznie wszystko ale bardzo drobno posiekane... kapuste w zupie nawet bym powiedziała że delikatnie blenderem pomiele. Ona jak jej sie nie przypomina to łyka potrawy w całosci (przekonałam sie o tym jak zwymiotowała parówkę dokładnie w postaci takiej jak ją dostała na talerzu :S )
ad2. mnie na szczęście nie zmusza ale lubi bawić się z Antkiem wokół kanapy robiąc akuku... :)
ad.3 Wiesz co ja miałam wrazenie ze Wiki też mocniej wariowała w brzuchu niż Antoś... tylko nie pytaj czemu tak jest bo pojęcia nie mam!
ad.4 Wiki ogólnie je wszystko i szczerze powiedziawszy nie patrze na opakowania od którego miesiąca są. Ostatnio jadła te cini minis truskawkowe z Antosiem :lol:
ad.5 Kochana nie mam pojęcia. Niektórzy mówią że jak się włoski przycina to one zgestnieją. Mozliwe, nie wiem...
ad.6 patrz ad.1 :silly:
A co do kolczyka- to pojechałaś :) ja tez sie boje jej zmienić na złote wiec czekam aż jeszcze troche urośnie. U nas na śpiku nie przejdzie bo zbyt czujnie śpi. :S
A co do 100 dniówki no impreza być powinna :blush:
No i podziwiam cie za te kursy wszystkie! A Adusia poradzi sobie świetnie bez mamy, a zobaczysz jak przyjedziesz jak cie wyściska :woohoo:

P.S. Co robicie na obiad... weny mi brak :S

12 lata 1 miesiąc temu #475664 przez natimp1
ROSe oficjalnie odpowiadam- Gra to czego nie ma napisanego.. czyli nie mam zadnej wiad na gg :)

na reszte potem...

12 lata 1 miesiąc temu #475674 przez różyczka
Hoborrku ja tak na szybko - czy wyniki ze skali słownej są przeliczone?

12 lata 1 miesiąc temu #475827 przez natimp1
kurcze to nie najgorzej z tym moim Jachem, może teraz jak vit d będzie dostawał to cos się ruszy :)
moje chłopaki , lubia pomidorową rosół i rybną , a resztę to zupę krem.... ogórkowej Jachu nie jadł, ale dlatego ze nie ma kto ugotować..
chrupki wcina, i to pewnie dla tych starszych bo jak Maks je płatki to mu ręka wyciąga z miski
w kwestii kopania.. to się ciesz .. jachu się nie ruszał mówili ze spokojny a tu małowodzie, tak więc niech kopie.. ale fakt każda ciąża inna

w kwestii obcinania.. to Jaśko był już 3 razy ścinany, ostatnio wczoraj .... inaczej by jak Małpa wyglądał
Hobborku- taka noc to same plusy... zobaczyć sie jak Mała stęskni... i tata się ogarnie.. będzie dobrze
a w kwestii cho0wanego to bardziej po swojemu ale się bawi.. schowa się np za but i mam go szukać..ale generalnie najfajniejsza zabawa to przedrzeźnianie mamy :)

12 lata 1 miesiąc temu #475890 przez Rika
Hoborr moje dziewczyny jedzą dosłownie wszystko, nie miele nic, nie siekam na małe kawałki. Jedzą tak jak wszyscy. Kapustę uwielbiają obie.

Basba ja dzisiaj robię danie chińskie z mega wielką ilością warzyw :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka