BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 1 miesiąc temu #476631 przez Oposek
Dzień dobry:)
ja się tylko witam i pomykam potykając się o własne nogi, bo nieprzytomna jestem na maksa...
Jutro Filip ma szczepienie, to zaległe, na odrę, świnkę i różyczkę. Trzymajcie kciuki, żeby się nie rozłożył, bo mój wielce inteligentny mąż zabrał wczoraj dziecię bez skarpet :dry: Ale o tym później.

Miłego dnia Kochane!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #476648 przez basba
Tak Natimp... dzisiaj było już OK. Wiki od wczorajszego ranka zasmarkana (zresztą Antek tez), wiec wiem juz skąd tamta "fantastyczna" nocka :dry: . No ale syropki poszły w ruchi dzisiejsza nocka z wynikiem 1 pobudka o północy- powierciła sie , napiła i spała do 6:20. Zęby mam nadzieję ze w koncu jej się przebiją bo czwórki ma mega opuchnięte od 3 tygodni a zamiast pić to gryzie smoka.
A ty mi tu prosze Jacha nie stresuj przed spaniem ścinaniem włosów! Potem się dziwisz że koszmary ma. Buziaka od cioci i Wikuni mu daj :kiss:
Jaki Maciek cię tak wciagnął w to TV bom nie w temacie???

Masuska zdjecia przeglądałaś co ostatnio wstawiłam, tak? A mama na którą powiedział? :lol:
A pyry z gzikiem to ziemniaki gotowane w mundurkach podawane z białym twarożkiem z cebulką i śmietaną :) Moja kaszkami się przejadła. Teraz królują budyń i kisiel :laugh:

Oposku -Filipo dał w nocy popalić? No to przesyłam zdrówka dla niego, oby zaległe szzcepienie sie odbyło. A gdzie on bez tych skarpet był, że mogł się przeziębic?

12 lata 1 miesiąc temu #476654 przez natimp1
No Maciej Stuhr - moja największa miłość...
e kurcze dziś pierwszy raz w życiu spotkałam osobę urodzona 1 listopada..
Basba my 4 od tez dobrych 3 tyg mamy spuchniete i dusza baranek

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #476683 przez basba
aaaaaa........... Stuhr!

EDIT:
Dziewczynki macie jakieś sprawdzone przepisy na ciasto z dyni... Antek mnie męczy....

EDIT 2: jak byscie chciały mam fajną stronkę z wierszykami, rymowankami dla maluchów:
pl.wikiquote.org/wiki/Rymowanki_dzieci%C4%99ce

12 lata 1 miesiąc temu #476791 przez natimp1
przepisu nie mam.. a z bratem pewnie ze fanie.. hmm Basba coraz bardziej mnie nakrecasz na takie fotki jakieś......
wczoraj chłopaki zrobili sobie namiot tzn Maksior zrobił namiot a Janek tam włazil i leżał z Maksem na ziemi.. potem przyniósł butle od mleka i karmił Maksia:) jak zaczeli w obrót brać .. kaszki i kleiki to juz wkroczyłam:)

o której sie Wiki rodziła?

12 lata 1 miesiąc temu #476795 przez basba
Edytowałam poprzedniego posta jakby co :)

20:18 a Jachu???

Ja tam zawsze albo aparat albo komórkę mam w pogotowiu. Z zaskoczenia zdjęcia są boskie... mamy np. jak Wiki miała chyba 3 miesiące a Antoś zmieniał jej pieluche :lol:

12 lata 1 miesiąc temu #476826 przez hoborr
O my już po szczepieniu...
Jeszcze raz po nowym roku i koniec:) hura:) Ada była grzeczna nawet ząbki lekarzwoi pokazywała i ogólnie to zapłkała chwileczkę i tyle:) A teraz śpi. A ja lece czytać książkę - bo się zarąbiście wciągnełam:) Poolecam: MOje życie w haremie... Ponoc na faktach.... łu

Basba chyba nie trudno sie domyśleć że teściowa mnie wkurw... A co to jest modra kapusa? U nas dziś zupa z gwoździa i naleśniki:) O dyni nic nie wiem. Teść krowie daje co dzien i tyle wiem,,,,,

A TY PANI OD ZSYPU! Co cię cudze męże interesują? CO? Nati nie będzi taka - nie pokazuj! Wiadomo masuska niewyżyta po tym GREJU!

Oposku no tpo czekam na historie o dziecku bez skarpet!!! A mąż głowę wziął?

ANwiązując do linka BASby z wierszykami - to mogę wam polecić super książkę! Ada ją uwielbia:) I są w niej super rymowanki, obrazki i ciekawostki:) CIągle chce żeby jej ją czytać:) POlecam.
allegro.pl/moje-polskie-rymowanki-nowe-b...011-i2774352050.html

12 lata 1 miesiąc temu #476859 przez basba
Zupa z gwoździa :lol: a to co???

Dobre z tą krową ... u nas przed domem stoją dwie i Antek codziennie chce coś z nich ugotować :S

A kapusta modra moja droga to czerwona kapusta. Ja robie ją tak: szatkuje i gotuje w wodzie z dodatkiem soli i cukru, gdy jest juz miękka odsedzam. Następnie dodaję trochę masła, ocet winny, cukier i odrobinę soli. Mozna ją też "zaklepać" czyli na patelni rztopić dużą łyżkę masła z mąką - jak zrobi się zacierka to przelać do kapusty :woohoo: Ale myślę że teść Ani jest mistrzem w takowej kapustce- w końcu o ile nic nie pokręciłam jest ze śląska a tam cżesto podają kluski śląskie z roladą i kapusta modrą :P

Brawa dla Adusi! Dzielna dziewczynka. My też w styczniu na ostatnie szczepienie sie wybieramy. Muszę jeszcze na bilans 4-latka z Antkiem jechać ale nigdy czasu nie mam, a jak juz mam wolne i chce jechać to nie ma akurat tej pani dr a inne nie chcą zrobic :angry:

A podobną ksiązeczkę to moja mama kupiła dzieciom tez ją bardzo lubią :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #476866 przez masuska
Hoborrku a tak w skrócie, co to za książka? A ja pytała o męża Nati to bym oceniła do kogo podobne Chopaki:)

Basba na Ciebie mówił mama:) Raz jak zobaczył jakąś reklamę kartonową w sklepie i taka laska wypindrzona na niej, a Pioter mama mama. No dobrze że blondynki wybiera:)

Ciasto z dyni robiłam ale mi nie smakowało, więc... poszukam coś w necie.

Dokupiłam płytek, kupiłam farbę i fugi:P Szpryciara jestem:)

Dziewczynki ja poluję teraz na tą książkę:
http://e5.pudelek.pl.sds.o2.pl/c364bd8f6b810991bb0952f76b8645840ecbd122

12 lata 1 miesiąc temu #476881 przez masuska
A ulubiona książeczka Piotra to Murzynek Bambo:)

12 lata 1 miesiąc temu #476964 przez natimp1
Jachu 12:30
Kurcze świetne te rymowanki:):) trza nabyć

12 lata 1 miesiąc temu #477247 przez różyczka
Hoborrku jesli nie mozesz odpowiedziec na to pytanie to kolezanka niestety nie mzoe Ci pomóc, bo to ponoc bardzo istotne :( przykro mi.... może Oposek pomoże?
podyplomówka super pomysł :) moja szefowamnie namawiała kiedys na te kierunek, nawet chciała opłacić, ale nie poszlam i teraz żałuje, bo nigdy nie wiadomo kiedy sie przyda :blink:

Oposku no własnie nie ubrał Filipowi skarpet do kozaków? :laugh:

Masusko jakie ciasto z mojego przepisu tak zachwalasz? :)
ja tez jestem bardzo ciekawa tej ksiązki

Basbo oczywiście,ze bylo za co dziekować :) a że nie podziałały to juz nie Twoja wina przeciez :blink: mam nadzieje,ze sie bedzie dobrze nosić :kiss:

Nati interesy to na gadu :laugh:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 1 miesiąc temu #477267 przez masuska

12 lata 1 miesiąc temu #477289 przez różyczka
masuska napisał:

Różyk oto ten przepis:
www.kwestiasmaku.com/desery/torty/tort_z...kawkami/przepis.html

Po cichu gratuluje:)

Jeju to strasznie sie ciesze :) ze sie badziewiem nie okazal :blink: i dziekuje :kiss:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 1 miesiąc temu #477318 przez hoborr
Różyczko tam pisze tylko tak:
SKALA SŁOWNA 49
Skala BEZSŁOWNA 52
Skala Pełna 45
Więcej nic nie znalazłam.... Jeśli sięnie uda to trudno. Dopytam koogoś w szkole , najwyżej nie oddam w terminie :blush: Mam nadzieję że ze względu na mój błogposławiony stan mi wybaczą:):):) :blush:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka