BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

11 lata 11 miesiąc temu #529266 przez Oposek
Biedna Rose, niech moc żeńszenia będzie z Tobą! :kiss:

Masuska melduj się, gdzie Ty tam z Księdzem zabalowałaś, co?:) Wino mszalne przyniósł, czy jak? ;)

Basba pogadamy, jak będę miała drugie dziecko z taką małą różnicą wieku i wrócę do pracy jak Ty :kiss: Póki co to obiad ugotuję, zakupy zrobię, sprzątnę i w zasadzie cały dzień mam dla Filipa, pracuję i tak, kiedy On śpi, więc mam naprawdę dużo prościej niż Ty Kochana. U Ciebie Jedno zaopiekowane przez Ciocię, a Drugie się nabawi w przedszkolu:) Filip od września też będzie się bawił pewnie z kim innym niż mama :) Fajny pomysł z tą bajką, masz już coś na oku? Co do Zakopanego to ja kilka razy jeździłam niedaleko, do Murzasihle. W Zakopanym możesz być wtedy codziennie, bo w M. dwie knajpy, stok i niewiele więcej, a noclegi tańsze i ludzi dużo mniej. Mam namiar na spanie- domek niedaleko stoku, ale nie wiem w ile osób jedziecie. Tam zdaje się 4 sypialnie i jeden pokój wspólny z krzesłami i wielkim stołem, jedna łazienka. Do samego Zakopanego jeździłam tylko z klasą na plenery malarskie, więc o takich "prywatnych" noclegach nie wiem nic :(

Ania W ja też chcę spać w domu na drzewie :lol: Trzymam kciuki za wyniki badań Szymonka. :kiss: A Dominik prawidłowo zareagował, też bym się nie pchała drugi raz tam, gdzie kłują ;) Składacie w marcu podanie do przedszkola dla Sz?

Hoborku ja do Kielc jeździłam kilka razy w roku z moim mężem, a wcześniej narzeczonym, bo tam Jego dziadek mieszkał :lol: Strasznie miło wspominam te wyjazdy, na jednym z nich moja teściowa tak się nawaliła, że wpadła na drzwi :side: :blink: To były czasy :) Co do zakupów to tak teraz sobie pomyślałam, że też sporo musiałabym kupić... No ale zawsze to łatwiej i niektóre rzeczy dzieciaki mogą mieć wspólnie i razem korzystać:)

Nati takie rezydencje mają swoje plusy :) odśnieżać nie trzeba, trawnika kosić, chwastów wyrywać, do sprzątania mało, ja tam sobie chwalę :) tylko żeby jeszcze ściany dźwiękoszczelne były chociaż do dziecięcego pokoju :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #529267 przez natimp1
Dziewczyny gdzie jesteście!!!!!!!!!!!!!1
Oposek kapie filipa w morzu - ok... ale reszta :)

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #529273 przez Oposek
Nati cicho sza, bo się wyda, że nam morzem jesteśmy i nie wpadliśmy do Rose :P :kiss:
Filip ma taką warstwę tłuszczową, że pewnie dałby radę w przeręblu ;) Ja pewnie też, może raz moje oponki by się na coś przydały :blink: :blush: :lol:

Ania a tak z ciekawości jaki rozmiar ciuszków Dominik nosi? Filip ma 13.200 i ubranka 92/98.

11 lata 11 miesiąc temu #529309 przez natimp1
Elka przestań bo padne- ja sobie tez chwalę bloki, a na osiedlach to juz w ogóle, tylko mi jednego pokoju brak

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #529355 przez aniaw
Nati jak z jednego pokoju zrobiło się składzik i wrzuca się tam wszystko na oślep - skoro sprzątanie 15 sek trwa to nie dziwne, że teraz pokoju brakuje :laugh:
Możesz mnie wynająć, biorę 100zł od godziny :lol: I odzyskasz pokój :lol:

Oposek będziemy składać podanie a co niech się rząd dołoży do ciastoliny :lol:
A tak serio chciałabym go posłać ale chyba do ząbek a tu jakaś niejasna rekrutacja, musze jeszcze w to wsiąknąć ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

O a Murzasihle ja też znam i polecam :lol:
Mieliśmy extra przygodę - w Zakopcu jakiś gośc nas zgarnłął do auta, że ma dla nas fajny nocleg i zawiózł nas tam. Rozlokowaliśmy się z rodzinką, zostawiliśmy rzeczy i zebraliśmy się na zwiedzanie. Tacy zaaferowani wsiedliśmy do busika do Zakopca i kapnęlismy się, że zapomnieliśmy się spytac o nazwę miejscowości tego domku :lol: Pytam Pana kierowce busika a ten coś do mnie zabełkotał i nic nie skumałam - pytałam 3 x i on to samo "mellleeile" - sepleił z akcentem, 2 zębów nie miał - ja cała czerwona jak burak, śmiech tłumiłam jak mogłam i ciągle może Pan powtórzyć :S Boszzz ale wstyd :lol: Serio byłam załamana bo nie mogłam rozszyfrować co on mówi :ohmy: :angry: :S

11 lata 11 miesiąc temu #529447 przez różyczka
heheheh Ania niezłą masz szefowa :laugh:

Basba wyslalam dzis Oliwie ale kupiła tylko chela magb6, bo mówi,ze tego giga z żeńszeniem nie mieli :dry: a chciałam oba sobie zapodać, no nic jutro bedzie mi szukac w innej aptece :blink:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

11 lata 11 miesiąc temu #529507 przez masuska
Cześć

Po kolędzie wzięłam się za książkę i dokończyłam, teraz mam ostatnią część Graya,
ale powiem szczerze że jestem zawiedziona. Tylko seks, seks, seks, aż mi się nudzi...

Hoborrku to mój mąż pracuje jak twój. Kierowca, operator koparko-ładowarki itp.
A z wykształcenia pedagog, informatyk, technik żywienia.

Basba, ja mogę Ci załatwić namiar na sprawdzony nocleg ale w Białce Tatrzańskiej,
poza sezonem 50 zl za osobę ze śniadaniem i obiado-kolacją.

Oposku z Kolędą to tak, ksiądz mnie pierwszą kropidłem uraczył, tak mnie zlał
wodą że o pudrze mogłam zapomnieć i jeszcze ten jego uśmieszek:) Miałam ochotę też
go oblać:P A i ciągle pytał czy na pewno damy na kościół, czy mamy co jeść, nie
chciał od nas, ale powiedziałam że po dziesiątym to mamy jeszcze:)

Oooo Ania, ja potrzebuję rzycić palenie, może Twoja szefowa pomoże,
tak wirtualnie:)

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #529526 przez masuska
Dziewczyny, jest XXI wiek a ja od jutra nie będę miała prądu od 8:30 do 15:00 i tak przez trzy dni. Masakra! W piecu nie rozpalę, a o komputerze już nie wspomnę, nawet nie mam za dużo książek żeby się nie nudzić. Piotrek będzie miał zajęcie. Dobrze ze mamy kuchenkę gazową (taką na razie) to chociaż kawkę sobie zrobię.

11 lata 11 miesiąc temu #529669 przez hoborr
Dobry:)

Masusko jak prądu nie ma top onoc ludzie w ciąże zachodzą:) - także uważąj:) Mój tomek skończył matematykę, potem ekonomie i zrobił podyplomówkę z bankowości... i co?// Zapieprza razem z chłopakami co nie wiedza ile to 3 + 2 - i w tym momencied mówię powuaznie..

zw :S

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #529735 przez masuska
Hoborrku, wiem o co chodzi. Mój ma podobnie.

Jaką ciąże? Ja nie chcę rodzić pod koniec roku, albo chodzić w lato z brzuchem, oj nie! Zresztą za młoda jestem:P

11 lata 11 miesiąc temu #529775 przez hoborr
Masuska - za młoda na co ? a drugą ciąże????? hihihih

JUPI!!! MOje dziecię pierwszy raz od 11 dni usnęło ze mną a nie polazło do dziadka!!! HURA!!!

A w kielcach nie byliśmy bo pogoda do bani i szkoda czasu na zbyt długą drogę. Także mnoże w piątek...

Z tego co pamiętam:)
Różyczko - zaczełam staż - ale niestety przerwałam i teraz zacznę aż wrócę z macieżyńskiego. Wiesz że ja nie wiem co to ten tunel :huh:

Masusko - tylko seks seks:) Wiadomo po JEŹdŹcu każda książka jest słaba:)

Aniu ja bym się bała takiej szefowej:)

11 lata 11 miesiąc temu #529812 przez hoborr
NIe mogę się wcisnąć w poprzednią strone i nie doczytam co tam było. I nei wiem czy Oposek rzeczywiście jest nad morzem - ale DAJ CI BÓG Oposku:)

No to ja jak zwykle mam problemy:)

Proszę szanowne Pani o poradę:)
1.No więc nie miałam nigdy niani elektrycznej - ale coś mi się zdaje że teraz by mi się przydała.. jak uważacie? I czy polecacie jakiś konkretny typ? A może któraś chce się pozbyć??????? :side: :side: :side:

2. Wiecie co tak w nocy spac nie mogłam przez te plecy i nogi i pomyślałam o takiej mozliwości.... Mój gi n wyjeźdza - albo ogólnie znika:) A ja zaczynam rodzić. Mam mieć cesarkę ale nikt o tym nie wie!!! I każą mi rodzić naturalnie! Czy to możliwe po 1,5 roku od pierwszej?? I po roku po laparoskopii??? Tyle teraz partaczy lekarzy... i martwie sie co by mi się wtedy z brzuchem stało.. - może to głupio zabrzmi - ale czy et rany i cięcia są juz wystarczająco zagojone żeby rodzić naturalnie???

3. NIe pamiętam ile pieluszek 1 idzie:) No bo sa od 2-5 kilo a 2 już od 3kg. Myślę że te 1 to tylko na miesiac apotem 2?? I czy którać z was używała tych dada z biedry dla takiego maleństwa?? Bo ja to zmieniłam adusi po poł roku na dadę w dzień:)

4. Czy to prawda że chłopcy częściej rozsikują się na prawo i lewo??:):) tzn. czy pieliszki przeciekają częsciej ze względu na inny strumień sikania??? hahah ale to śmiesznie brzmi:)

11 lata 11 miesiąc temu #529826 przez Oposek

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 11 miesiąc temu #529838 przez natimp1
Hobborku
1/ ja mam nianie ale pożyczoną więc plendz, jestem z niej mega zadowolona szczególnie w wakacje jak Janko si w domku a my buszujemy na tarasie
2/ nie pomoge zbytnio w tym temacie.. bo ja naturalnie oba porody odbębniłam....wiem tylko że bratowa nie mogła przez 3 lata miec cesarki ale czemu nie wiem.. może dlatego ze nie ma dżemu
3/ ja po miesiącu zmieniłam na dadę w dzień, noc -pampry do dziś
4/ fakt chłopaki lubią sikać na prawo i lewo- maksi kulturalny najczęściej trafiałdo pojemnika na pieluchy a Jachu gdzie popadło:)

Anka to Ty nie możesz wyromansić mi jakieś wróżby-tak serio mówię...a na jakim programie miała swoje wróżby???
a ja sobie wypraszam oszczerstwa o bałaganie.. mam dwa pokoje z których jestem dumna, chłopcy jeden, my jeden i hulu dusza po ogrodzie :)
Rose- ja Cię ostrzegam .. wracaj..

Widzisz Masuska u mnie w bloku nie ma problemów z prądem.. i po ci to było ;)

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #529842 przez masuska
Tak za młoda:P
Od jutra w carrefour hipermarket pampersy 79,49 zł, rozm 4, sztuk 132 = 0,60 za sztukę:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka