BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #530034 przez aska27
i jeszcze jeden przepis dla łasuchów :blink: :)

Przepisy snickers Składniki: dolna warstwa

Aniu coś dla Ciebie, mam nadzieję,ze Ci się spodoba! :)

Ciasteczka!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #530038 przez Oposek
Hoborku
Przepiękny ten tekst, aż się wzruszyłam :blush: :kiss:
Kominek przepiękny, zazdroszczę! A nad morzem nie jestem, choć za oknem piździ jak w pomorskim :blink: To tylko Nati mnie podejrzewała, że dziecko w przeręblu kąpię :P
Co do Twoich pytań to:
1. mam nianię Baby Ono, sprawdza się bez zarzutu, a była niedroga. Nie wiem tylko, jak duży zasięg ma, bo nigdy nie było potrzeby testować. Gdybym teraz rodziła kupiłabym używany monitor oddechu angel care z nianią. Ale ta co mamy jest spoko.
2. myślę, że poród sn byłby dla Ciebie bezpieczny, ale skoro chcesz rodzić przez cc to powinnać się przy tym upierać i koniec! Ja nie mogę zrozumieć, czemu kobietom funduje się taki stres, że niektóre do ostatnich chwil nie wiedzą co dalej :dry: U mnie koniecznie chcieli cc, ja chciałam sn, Różyczce lekarz obiecał cc, a potem robił jakieś dziwne problemy, mój siostrzeniec był ułożony pośladkowo i też do końca nie było wiadomo, czy łaskawie Ją potną. Mamy 21 wiek w końcu :angry: Nie denerwuj się Kochana, myślę, że Twój gin nie zniknie. A może dałby Ci skierowanie na cc, żebyś miała jakąś podkładkę? skoro masz umówiony konkretny termin operacji to musisz być gdzieś wpisana w grafiku zabiegów.
3. a ile Adusia ważyła po porodzie? Ja jedynek nie kupowałam w ogóle. Ale Filip też był spory od początku. Dady nie leżą mi do tej pory, bo sztywne, jeśli Tobie pasują to używałabym lepszych miesiąc, ew trzy miesiące na noc lepsze, a w dzień dada.
4. był taki czas, że Filip przesikiwał pampersy, szczególnie w nocy, jak wiercił się na prawo i lewo. Było to wkurzające o tyle, że nie budził się, a miał mokre ubranko w którym spał do następnego karmienia, bo nikt nie wiedział, że się zsiusiał. To chyba od dziecka zależy. Basba ma dwoje różnej płci to może dokona miarodajnego porównania:)

Asia fajnie, że jesteś, Mikołajek śliczny:) Pomidorki rewelacja, już zapisałam i kombinuję, kiedy wykorzystać :lol: Dzięki! :kiss:

Ania no ja wiem, wiem, że ubranka nierówne, tak chciałam mieć choć ogólne rozeznanie. No tajemnicza, bo nie chciałam, żeby się wydało, że Twoja Szefowa tam pokątnie chlamydie leczy i inne opryszczki płciowe znanych piłkarzy :blink:

ale rewelacyjne foty Nati!!!!!! ta z fletem jest naprawdę świetna:) jeszcze tylko tańczącej kobry brakuje :lol: Cudo! Przystojniaki wigilijne też wymiatają of cors :)

11 lata 11 miesiąc temu #530039 przez Oposek
a jeszcze a propos ciasteczek to jak lubicie żelki to polecam te do zapiekania. Nie rozwalają się, a ładnie wyglądają :)

Asia fajne te ciacha, z takimi to i maluchy dadzą radę, a jakie ładne, kolorowe!

Iwanku :kiss:

Teraz to już dobranoc :)

11 lata 11 miesiąc temu #530055 przez masuska
Cześć, Pierwsza:)

Wstałam rano po pampersy i od razu na forum co by pokorzystać zanim wyłączą. Jeszcze mam pół godziny.

Hoborrku nie napisałam że kominek rewelacja. Tekst piękny, już go kiedyś widziałam

Asiu super przepis na ciacho, a że piekarnik nadal nie aktywny, a goście za tydzień to je zrobię na próbę:) Zdjęcia rewelacja, a co do fajków to się zgadzam z Tobą w stu procentach. Ja osobiście mało wydaję na smrody. Mąż kupuje:) a ja mu podbieram.

Aniu, też jak byłam z młodym na sankach to myślałam o tym po co odśnieżają chodniki:)

Piotrek za to na sankach nie bardzo lubi, woli polatać i brać śnieg w łapki.

Oposku a co ty o 1 nie śpisz?

Buziaki dziewczęta moje, po 15 prąd powinien już być:) I ja też:)

11 lata 11 miesiąc temu #530058 przez masuska

11 lata 11 miesiąc temu #530062 przez masuska
Ciekawostka, Piotrek śpi w piżamce po tatusiu, 30-letnia:)

11 lata 11 miesiąc temu #530066 przez natimp1
Masuska.. już po pampersy.. Ty jesteś niezła:) jak będą grube rajstopy rozmiar 80/86 to przyślij ;)

Opsoku .. no Jachu pewnie czeka z fletem na tańczącą Wiki... hmm głupio9 jakoś to brzmi:)

Aśka-a tu prace masz na umowę czy jak.. kurcze ja żałuje często ze z Jankiem właśnie nie zaszłam w ciąze jak Maksi miał 1,5 roku , to taka fajna różnica potem, a ja czekałam az się dostanie do przedszkola i proszę, Stary pastwi się nad młodym:)

Aniu... no ja nie oglądałam tych telewizji to nie wiem która, ale ja bym tak chciała zeby mi ktoś same dobre rzeczy wywróżył

Hobbor kominek ekstra-a tekst rewelacyjny ..aż mi wstyd ze Janko nie umie się przeżegnać

11 lata 11 miesiąc temu #530088 przez różyczka
dzien dobry,rewelacyjne fotki Basba, Nati i Aska :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

11 lata 11 miesiąc temu #530112 przez masuska
A jednak jestem, prąd też, chwilkę nie było, ale już ok:)

Nati ja o 7mej do Carrefura, bo jak się rzucą to nie będzie rozmiarówki:) Rajstop nie było. A czemu taki rozmiar, a nie większy? Jachu taka drobinka?

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #530121 przez basba
natimp1 napisał:
Opsoku .. no Jachu pewnie czeka z fletem na tańczącą Wiki... hmm głupio9 jakoś to brzmi:)
[/quote]

Nie no leje z ciebie Nati... A zdjecia cudne normalnie! To z flecikiem sobie chyba zaraz zapiszę, o!
Jak tam mieszkanko wypucowałaś??? No i wypoczęłas z Jasinkiem?
A je sie ciesze ze róznica pomiedzy moimi wynosi 3 lata. Antoś jest bardzo opiekuńczy w stosunku do Wiki a ta by sie za niego pokroiła :P Ledwo wsiądzie do samochodu z przedszkola to Wiki sie już nadziera- "daj rączkę" i tak jadą przez całą trasę :lol: (coś jak na tym moim czarno białym Avatarku. ;)

Masuska kórde ja te 50 twarzy już chyba czytam od miesiąca... skończyć nie mogę- wiecznie coś :S Toś poświecona teraz ;) Ja mam kolęde dzisiaj....
Dzieki za cynka co do pampek... akurat mi się kończą. Jeszcze mleko musze jechać kupić.
My kochana tez czesto pradu nie mamy. A jeszcze mam płytę ceramiczną na prąd a nie gazową wiec posiłkuję sie butlą turystyczna. Obiad też na niej umyrdam :laugh:
Jak to po tatusiu??? Kurcze nieźle.... A moja Wikunia ma po mnie sukienkę. Jeszcze troszkę jej duza (tak na 3latka jest :) )
EDIIT: Dobrze ze prąd masz.

Ania ale twoja szefowa jest uzdolniona :ohmy: A tobie coś wywróżyła??? Zobacz jak ten Tomi sie dla ciebie poswięca! Mój by samochodem jak juz przyjechał :laugh: ;)

Asiu, dobrze że komputer naprawiony :) Zdjecia cudne a Mikołaj to chyba jakimś projektantem będzie, co??? Jak chcesz jeszcze dwójkę to musisz kochana działać ;) szczerze ci powiem ze ja też nad trzecim sobie cicho jeszcze myślę ;) Tulipanki piękne... chyba zrobie je na sobotę - akurat znajomi przyjadą do nas ;)

Hoborrku... gratki za uśnięcie Adusi z tobą a nie z dziadkiem. A swoją drogą, co oni mają takiego w sobie ze dzieciaki do nich lecą jak oszalale???
Wiersz znałam juz wczęsniej ale uważam ze jest piekny i zawsze mnie wzrósza.
Co do twoich pytań:
1- ja mam z kamerką. Bardzo sobie chwale i nie wyobrażam sobie ze by jej nie było. Jedyny minus jej jest taki ze zasięg nie jest zbyt duży. Wokół domu ok, ale jak wyskoczyć na sekundę do sąsiadki to juz dupa... (poprzednia miała zasięgu chyba z kilometr w otwartej przestrzeni). Zaraz ci poszukam jaka miałam i jaką mamy teraz...
2-Wierze kochana ze sie stresujesz... ja niby miałam zaświadczenie o przebytym zabiegu laserowym na oczy a i tak miałam pietra żeby nie zaczą rodzić wczęsniej bo róznie to jest z tymi lekarzami. Teraz mi wpisał w ksiażeczke ciązy że wskazanie do cc jest ale zaświadczenie od okulisty musiałam mieć.
3-u nas pieluszek poszło duuuuuuuzo. Przez 1,5 tygodniowy pobyt w szpitalu chyba ze 3 paczki :S A miałam pampki.... inne jakoś mnie nie powalają
4- no wieć jako że mam parkę to chlopcy faktycznie leją na prawo i lewo. Ja jak zdejmowałam pampersa to przykrywałam zawsze siusiaka tetrową - i o dziwo nie siurał :P Pieluchy nie przesiąkały więc bez stresu :)
Widzę że Ada od małego pinuje czy roboty idą zgodnie z planem, niech pogoni trochę panów... Kominek super :)

Oposek... kurcze tak to jest jak dziecku jesc nie dajesz... to zabiera sie za koleżanki ;) a swją drogą to o co ładuje paluchy tam gdzie nie trzeba... sama sie prosiła :)

Różyczko hej... co się dzieje... Martwie się kobieto o ciebie. Olif dostała te tabletki? Jakby co to poszukam u mnie i wyśle :kiss:

11 lata 11 miesiąc temu #530137 przez basba
Oposek jeszcze miałam ci napisać i zapomniałam... ostatnio przegladałam forum wieczorkiem i akurat czytałam twojego posta. Wiki siedziała u mnie na kolanach i nagle pokazuje zdjecie Filipka i mówi: "kolega" ja jej sie pytam kogo to jest kolega a ona "Wiki" :laugh:

Zreszta wejścia ma niezłe. Na gwiazdkę dostała kuchnie i uwielbia sie nia bawić. Ostatnio wchodzę do niej do pokoju a ona miesza coś w garnku (w srodku byla gumowa kaczka do kąpieli). Pytam się co gotuje a ona: "kaczuczke" :lol:

11 lata 11 miesiąc temu #530143 przez masuska
Basba, ja mam 3 tom greya, ale nie mogę się wciągnąć, dziewczyny mówiły że od 400 strony dopiero coś się dzieje, a tak tylko sex.
poza tym po mojej wczorajszej przygodzie, nawet mi się za książki nie chce brać.

hOborrku Oposek pisała o tym monitorze oddechu i powiem Ci szczerze, że jakbym miała wybór (i pieniądze) to wolałabym w to zainwestować.
Mam taką:
allegro.pl/niania-philips-avent-scd510-d...hit-i2950886689.html

Zasięg jest wystarczający (dla mnie), na podwórku coś porobię i do sąsiadki też doszłam, ale tylko na ganku był zasięg, dalej zaczęła mocno szumieć. A i można gadać jak przez łokitoki:)

11 lata 11 miesiąc temu #530149 przez natimp1
Masuska.. no Jachu do największych nie należy :)a na przyszłą zimę i tak nowe bo za duże o po co mu w kroku mają latać:)

Basba- u nas tak albo wielkie Love , jak się tydzień nie widzieli to masakra Janek się ciągle tulił , Maksiu ciągle mój braciszek braciszek, u nas moze czasem "problem: wynika z tego ze interesują sie tymi samymi zabawkami... samochody , garaże it... a wiesz dwóch garaży takich samych kupować nie będę, poza tym Maksi jest bardzo estetyczny w jakiś pracach plastycznych, a Jachu to mu weźmie, to pogniecie no i się zaczyna:), a jak Maksi wypełnia jakieś książeczki gdzie np pisze sobie litery to Janko tez chce..a już nie jest taki głupiutki i się nia da porabiać czymś innym...

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #530173 przez basba
Nati wiem o co chodzi. Moja Wiki też lubi Antka samochodami jeździć... wiem, bo jak przyjeżdżam z pracy ta przeważnie z jakimś samochodem krązy ale ciiiiiii.... Antek jak coś koloruje albo buduje to zamyka się w pokoju żeby Wiki nie wlazłaa ta stoi pod drzwiami i ryczy wołając "Atek, Atek!!!" No komedie... hehehe

Masuska a co ty za przygodę wczoraj miałaś???

Hoborrku... co do nian elektronicznych:
- miliśmy taką: allegro.pl/elektroniczna-niania-topcom-b...zzz-i2950596298.html
- teraz mamy taką:http://www.multipino.pl/offer434026.html (ja kupiłam na allegro za niecałe 300 zł) Jak bede w domu to poszukam namiarów jakbys chciała. nie wiem też czy nie można dokupić do niej jeszzce jednej kamerki co być miała na podglądzie (w wypadku gdy dzieci są w różnych pokojach) oba bobasy ;) ale to musze sprawdzic ;)

11 lata 11 miesiąc temu #530212 przez hoborr
dobry:) :laugh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka