BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #735708 przez różyczka
Witam sie niedzielnie :)
Dzieki za linki Oposku,czyli w W-wie, Gdansku i Aska potwierdza,ze w Poznaniu tez zalecaja, zreszta tak jak w wielu miastach picie kranówki, zobaczcie wiec jak cięzko obalic te mity wpajane od lat,ze kranówa jest szkodliwa :S :) szok

No wiec my pijemy teraz kranówe przefiltrowana i zadnych objawów nie widac negatywnych tego, Bianka tez pije i póki co zyjemy :) ale tez musiałam się dłuuugo przełamywac :side:

przekonało mnie to,ze z 2 zł za butelke mineralnej 0,07zł to koszt samej wody a reszta to koszt opakowania, transportu i reklamy :blink:

Aska no to współczuje tej skomplikowanej sytuacji z teściami :dry: a Ty szukasz żeby kupic jak sprzedacie tamto czy żeby wynająć?

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #735770 przez aska27
Rózyczko kiedyś nawet w TV był program czy mozna pić wode z kranu. Oczywiście zalecają, oczyszczalnie i prezydenci miast się podpisują pod tym,ale... jaki jest stan rur i czy po dotarciu do naszego mieszkania jest nadal taka świetna nie wiadomo. Ale masz filtr,jest ok. Jak będę na swoim też sobie kupię :blink: :blink:

Co do mieszkania to teraz szukam czegoś do wynjęcia, wiadomo,ze sprzedaż moze potrwać,a ja naprawdę mam dość teściów. Mozne nawet mysla,ze nam są niezbędni i bez nich juz nic nie zrobimy. Po drugie cały czas się denerwuje,staram sie jakos wrócić do normalności i potem się denerwuje,ze się denerwuję i ze to działa na dzidzię.
Teraz głownie siedzię zatopiona w ksiazce i mam gdzies wszystko, no chyba,ze bawimy się z
Mikołajem wtedy tez zapominam o kłopotach. Echh kto ich nie ma :P
Mąz tylko jest taki nijaki,ale to jego rodzice.

Różyczko jutro Bianka pierwszy dzień w przedszkolu? :) Napisz nam koniecznie co i jak, ja już ściskam kciuki.. za Was :blink:

11 lata 3 miesiąc temu #735867 przez Rika
Oposek a to przedszkole dla 5 latków będzie obowiązkowe czyli wszystko przesuwa się o rok? Przedszkole będzie tak jak teraz zerówka tak? Czyli jednak poczekam :) przeraża mnie to ci dzieje się w Polsce bo większość ludzi była przeciw posylaniu sześciolatków do pierwszej klasy :( szkoda ze teraz i za to się wzięli i tu tak jak w szczepieniach nie będziemy mieć wolnego wyboru tylko obowiązek... Chory kraj...

Zdjęcia małych nie wiem kiedy dam bo jak mam czas to jestem na telefonie a z telefonu chyba nie da się dodać nie wiem czemu...

Asia a czemu szukacie mieszkania? Wy nie mieszkaliscie sami?

Rany jak ja nie linie niedzieli :(

Przyszła mamo ja też kupiłam ten zestaw na tort z zabkami. Jak znajdę czas to i zdjęcia tortu wstawie. Małe miały jeden wspólny tort :D

11 lata 3 miesiąc temu #735924 przez masuska
Dzięki za komplementy dla kociaka, przekażę na pewno.

Elu, bo ty pisałaś o Raulu i dlatego imiennie:) Pitek kota totalnie olewa, czasem chce go pogłaskać, albo prosi żeby mu dać na ręce. Z jednej strony cieszy mnie to, bo ani Pitek podrapany, ani Raul nie wyściskany:)
A czemu mam się obrazić?

Hoborrku kupiłam dziś stempelki z Biedronki, teraz czekam aż Pitucha się obudzi i będziemy się bawić:)

Aniu jak będziesz mogła to napisz jak Dominiś. Zdrówka.

Rika u nas przedszkole to nie wielki koszt (w stosunku do niani). Teraz znajomi puszczają córkę do 3-latków i mówili że to będzie koszt około 250 zł.

Asiu tak, film ma być na początku sierpnia 2014:) Czekam niecierpliwie:) Współczuję powrotu do teściów.

Róża
to żeś temat poruszyła. Ja się jednak kranówy nie tknę, bo wiem jak w moim mieście wyglądają kwestie rurociągów. A dzbanek filtrujący mam i filtry w domu i dopiero z dzbanka wlewam do czajnika i gotuję wodę.

11 lata 3 miesiąc temu #735936 przez aska27
Rika mieszkaliśmy, gdy urodził się Mikołaj musielismy sie przeprowadzić,maza przeniesli w pracy. Teraz tymczasowo mieszkamy u teściów. Nie wiem czy wystraszyli sie,ze urzadamy się na przyjęcie drugiego dzidziusia,bo zaczęliśmy urzadzac pokój... wiec wyrzucili nas z mieszkania. Musielismy wrócić,maż się pogodził, dla mnie to trudna sytuacja. Szukamy wiec teraz czegoś dla siebie no i sprzedajemy to które mamy w Poznaniu.

Masuska też jestem ciekawa filmu :)

11 lata 3 miesiąc temu #735973 przez różyczka
Ciekawe jak tam Dominis.... :dry:

Masuska, Aska no ja tez czekam na film niecierpliwie choc ksiazki nie dokonczylam bo mnie znudziła :blink:
Aska no wierze,ze to trudna sytuacja dla Ciebie, powiedziałabym,ze mega trudna :dry: z moim charakterem w zyciu bym sie nie zgodzila na powrót do nich, ale tez nie znam całje sytuacji, najgorsze,ze tyle sie dzieje teraz gdy potrzebujesz tak naprawde spokoju i stabilizacji a nie nerwów i ciagłych przeprowadzek :dry: trzymaj się :kiss:
i dzięki za kciuki :) beda jutro potrzebne żeby mama nie plakala :silly:

Masuska Biana tak namietnie stempluje i maluje,ze my juz mamy prawie koniec tych farbek z biedronki :) ale ona jak nabiera to tak ...powiedziałabym...na bogato :lol:

Rika -tak, nasze 5 latki pojda już obowiązkowo do zerówki, albo w przedszkolu albo w szkole-zalezy gdzie wybierze rodzic, moja Oliwia np. chodzila do zerowki w szkole-plus taki,ze za darmo, minus,ze zajecia konczyły sie szybko bo o 12.30, jak ktos pracuje to jednak może byc problem, w przedszkolu placisz ale może zostac dluzej-u mnie do 17 np.

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

11 lata 3 miesiąc temu #736151 przez masuska
Stempelki rewelacja. Aż tak bardzo się nie wybrudził:)

Buziaki i powodzenia w przedszkolu:)

11 lata 3 miesiąc temu #736165 przez aska27
Dzień dobry :)

11 lata 3 miesiąc temu #736193 przez natimp1
hej Dziewczyny

Oposku dawaj znaka jak będziesz miała info od Anki

A teraz uściski dla naszych dzielnych Złobiaków i Przedszkolaków.. pisać tu szybciutko jak sobie dają radę....
W kwestii przedszkola to ja twardo bronię teorii ze nie ma nic lepszego , zarówno do rozwoju psychicznego jak i społecznego dla bardziej wstydliwych dzieci-typu Janek , jak i okiełznania tych cwanych typu Maks..

Jaśko o dziwo jak mu mówię że będzie chodził do przedszkola 2 razy w tyg to się cieszy ale cwaniak wie ze to zajęcia z mamą i tylko 1 godzinę:):)

Aśka nie smutaj się bardzo.. najważniejsze że dzidzia wporzo.. moja psiapsiółka ... ma wszystko czego moze sobie wymysleć a w ciazy non toper coś....

ok musze kończyc .. zajrze potem

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #736217 przez basba
Dzień dobry!

Zgłaszam sie o rok starsza z 3 z przodu :S :P Kochane babeczki, bardzo dziekuję za życzenia na fb! Wczoraj świetowalam razem z synciem :) Boze nie chce mi się wierzyc że 5 lat temu był taaaaki maluśki - teraz kawał chłopa aż pani w przedszkolu się smiała ze tak wystrzelił!

Rose, Oposku jak tam wasze skraby!!! Pisać szybko!

Aniu daj znać jak Dominiś!

Masuska jaki cudny Raul!!! :) My póki co szukamy po firmie malutkich kociatek :) Wiki jest zachwycona kotami i psami wiec jak dorwie sie do matki tych małych to łazi za nią krok w krok... ;) Co do pralki - to mamy beco (wygraliśmy na zabawie karnawałowej 7 lat temu) i też jestem z tej firmy zadowolona :)

Hoborrku a jak twoja Ada sie ma? Jednak zastrzyk to zastrzyk- od razu działa, chociaż biedna znowu pewnie wystraszona i obolała... :kiss: No i współczuje teściowej... a wy kiedy macie w planach przeprowadzkę??
A co do wagi Ady - to przecież wcale nie ma małej (tzn. ma normalna). Napisze ci tylko że sąsiedztwa syn ma 4,5 roku a waży całe ... 17 kg! :cheer: a wzrostowo przeciez jest taka jak inne nasze 2 latki.
A ja w weekenda zadko kiedy sie odzywam :woohoo: nie mam za bardzo czasu zeby lapka wlaczyc. Czasem skrobne z telefonu... ;)
Dzięki że pytasz o Wiki. Na szczescie zmiana diety pomogla. Wiki kupkuje sie codziennie nawet czasami 2x ;)

Natinie no, z tych męskich ud sie usmiałam! :lol: Powiedz mi Jasinka do babci juz sie przekonał bez problemu?? Wiki dzisiaj od rana męczyła ze ona tez do przedszkola jedzie :) Ciekawe czy za rok jej sie nie odmieni hehe... a co do kwestii przedszkola to zgadzam się z TOBĄ w całej rozciągłosci :)

Asiu kurcze co za kobieta... zyczę ci spokoju kochana aby malenstwo w brzuszku sie nie musialo stresować. :kiss: Moze w miare szybko uda ci sie cos wynając.

Rose ześ temat zapodała :) Ja ci napisze ze my niby mamy tez dzbanek ale ja jeszcze dodatkowo zagotowuje wodę. B)

Rika obowiazek szkolny Zuzę obejmie jako 6 latka. Mój Antek jest ostatnim rocznikiem, gdzie (tym razem druga połowa roku) ma wybór czy posłać czy nie - do końca czerwca dzieci idą obowiazkowo. My Antka nie poślemy :) Nie wiem za to czy Wiki za rok się dostanie, bo od 2 lat nie ma grupy trzylatków u Antka w przedszkolu.
A ja niedziele uwielbiam :) nie cierpie za to soboty :P

11 lata 3 miesiąc temu #736352 przez hoborr
Dobry!

OPOSKU WIESZ CO TAM U ANI???

No ja tez jestem ciekawa co u naszych przedszkolaczków i żłobiaczków:) a przedewszystkich i MAM słychać:)

Aniu nie wiedziałam że masz urodzinki! Wszystkiego naj naj naj dla Ciebie! I oczywiście buziaczki dla synka!
Ada wygląda juz na zdrtową zupełnie! Ale musi do końca zastrzyki wybrać. jeszcze jej 4 zostało:( Robcio zdrowy. W środę jedziemy na bioderka. CHoć na chwilę się z domu wyrwę!
JA tez ni elubię soboty - bo zawsze 2 razy więcej roboty niz zwylkle. Ale jak będę na swoim to inaczej to zorganizuję! I sobotę i niedzielę będę z dziećmi spędzać :) lalala
A pani która jej daje zastrzyki ma wnuczka 1,5 rocznego. I 2 razy byliśmy z adą u neij w domu - bo tak to zajeżdza jak wraca z pracy - bo ma po drodze. I ten mały Kacperek zakochał się w Adusi! Ciągle o niej tam cos ,mówi! Wczoraj nie chciał zeby ada szła do domku i płąkał. Dziś rano mówiła że prawię godzinę nie mogli go uspokoić! i Prosił żeby dziś adę do niego na zastrzyk przywiesć:) no nieźle/

Kurdę lece!

11 lata 3 miesiąc temu #736369 przez natimp1
Basba a mój Maksi jest z marca i musi iść.... jak mus to mus.. dobrze ze większość będzie z jego rocznika nawet chcą całą klasę tak zrobić wiec spoko. Juz sama nie wiem co mam myslec bo ten ma taką szajbę z pisaniem i czytaniem, ze moze to dla niego lepsze ... nie wiem.. ciekawa jestem czy coś w przedszkolu teraz będą robić- bo skoro On już ostatni rok to chyba jako zerówka się liczy co?

11 lata 3 miesiąc temu #736427 przez Oposek
Dzień dobry:)

Dziewczyny, u Filipa w żłobku jeszcze remont, bo tam wszystko nowe niby, czekamy na koniec z pójściem. Do 16. 09 ma być wszystko na bank, choć ja mieszkam naprawdę niedaleko i zastanawiałam się cały miesiąc, jak oni chcą się wyrobić na 1 września, skoro wszystko w takiej rozsypce, a Pani dyrektor do ostatniej chwili mówiła, że dadzą radę ;) W każdym razie czekamy. Dzięki za kciuki i ciepłe myśli :kiss:

Co do Ani naszej i Dominisia to Młody miał przedwczoraj objawy oponowe niby i zlecono tomografię w narkozie i nakłucie lędźwiowe. Ania się nie zgodziła, całe szczęście zna się trochę na tym i bardzo dobrze, bo wczoraj po objawach ani śladu. Nie chce natomiast jeść i zażywać lekarstw, wymiotował przy próbie podania, więc jest tylko na dożylnych. Dostaje antybiotyk, a jutro będzie wiadomo więcej.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #736444 przez Oposek
Z ostatniej chwili- Dominiś nie chce jeść ani pić, jak do jutra nie poprawią się wyniki krwi to włączą drugi antybiotyk. Pobrali próbki na salmonellę, rota, bo ma luźniejszą kupkę i nononukleozę... Ma niewielkie zmiany na rtg, więc leczą Go na atypowe zapalenie płuc. Trzymamy mocno wszyscy kciuki za Młodego, żeby jak najszybciej wyzdrowiał i doszedł do siebie!

Mam nadzieję, że się Ania nie obrazi, że Wam to piszę...

11 lata 3 miesiąc temu #736515 przez Oposek

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka