BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

11 lata 6 miesiąc temu #748164 przez natimp1
Hobborku... jak Janek za żadne skarby nie chciał Klacidu .. to prosił o niego w tabletce .... wtedy rozkruszyłam na łyżeczkę nakładałam trochę Monte potem antybiotyk, nakrywałam Monte i jakoś przechodziło.. nam kazali prócz zamykania buzi , przytrzymać tez nos, zeby musiał połknąć.. zrobiłam to dwa razy bo miał taką traumę ze wolałam rozkruszyć tablety

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #748508 przez Oposek
Dzień dobry:)

Masuska heloł:):):)

Przyszła Mama ale fajnie, że jesteś:):):) Pewnie, coś się wymyśli, wieczorem do tego usiądę. Zadzwonię też do koleżanki, która angielskiego w przedszkolu uczy, może ma jakieś gotowe scenariusze? Będzie dobrze Kochana, na pewno super sobie poradzisz :kiss: A dla Arusia byłoby super, jakby mógł tak bezpiecznie pobawić się z dziećmi, mama blisko, znane miejsce- rewelacja! będzie Mu potem łatwiej :)

Nati super, że macie jeszcze kontakt z Nianią, nawet na te kilka godzin. Zawsze to jedna bezpieczna, dobra relacja dla dziecka więcej. No i Maks szalejący na basenie też fajnie :):):)
Filipowi też się buźka cieszy jak tylko mówimy, że dziś basen, to był super pomysł:) Maks jest dużo starszy, ja tam się wiele nie spodziewam, najważniejsze, żeby się dobrze bawił, choć efekty są- Młody pływa sam w rękawkach i na makaronie, ale nawet jakby nie pływał to bawi się przednio :)

A u nas...nic ;) Ja jak zwykle nieogarnięta, niewyrabiająca się i tak dalej... Ale wszystko idzie ku lepszemu ;) Filip, odpukać, zadowolony i entuzjastyczny, dziś się tylko okazało, że Panie zgubiły Jego rzeczy podczas przenoszenia z szafki do szafki, więc pewnie będzie biegał w spodniach od piżamy i skarpetkach, jestem pewna, że nie zrobi Mu to większej różnicy ;)

11 lata 6 miesiąc temu #748524 przez różyczka
Łep mi dzis już pęka, na szczeście zaraz koniec pracy, czytałam wszystko, a historia Twoja Aniu az mnie zmroziła :S

Przyszła_mamo moja córeczka ma na imię Bianka :) niby Blanka podobne-wiem-ale to tak jakby Arka ktoś na Arturka przerobił :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

11 lata 6 miesiąc temu #748622 przez masuska
Przyszła mamo witaj:) Pitek też ma kotka, nazywa się Raul, też jest biały, ale ma rude placki:) A praca obroniona?

Aniu ale historia!

Rosa, Bianka jaka zdolniacha. Piotrek mi opowiadał wczoraj (mały kłamczuch, chyba że o czymś nie wiem:) że byliście u nas wczoraj i Bianka się bawiła i pani Bianki malowała:)

Hoborrku jak dzieciaki? Ada przyjmuje leki?

Nati fajne te zajęcia:)

Oposku ogarniaj się:)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #748893 przez przyszla_mama
Wybacz Różyczko :)

Oczywiscie wiem dokladnie, jak ma na imie Twoja cora :) Mojej najlepszej przyjaciolki corka ma po prostu na imie Blanka - Blaneczka, widzialam sie z nia przed pisaniem postu :) i pewnie autamtycznie zylam jeszcze spotkaniem i mi z pod palcow tak wyszlo :) nawet na poczatku ci kiedys pisalam, ze przyjaciolka nazwala corke Blanka, ale mi sie podoba bardziej Bianka, bo jest takie delikatniutkie dla dziewczynki, jak obloczek :) takze wybacz, wiem ze to zupelnie dwa inne imiona,mi tez sie zdarzalo w zyciu, ze ktos powiedzial na mnie Asia,zamiast Kasia :P :P :)

takze wybacz,pomylka ale z pospiechu, ale absolutnie nie wynikla z nieznajomosci imienia :)

Oposku, bede ogromnie wdzieczna, tylko nie chcialabym zebys sobie robila problem, jesli nie masz kontaktu z ta kolezanka czestego. ale bede ogromnie wdzieczna :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #749399 przez różyczka
Masusko niezły bajkopisarz z tego Waszego Piotrka :laugh:
Przyszła_mamo spoko :blink: :laugh: hehheh
super,ze tak sie z pracą udało i sliczny kot :)

kurcze super rajstopki kupilam w pepcko dla B.,pierwszy raz takie fajne i za 9,90 za pare, jednokolorowe ale z wytłaczanym wzorkiem, dokładnie taki mi były potrzebne, chyba pojade dokupic bo potem znowu bede miała problem...
Bianka dzis pytala o KOLE :cheer: :) w szoku byłam!

u nas dzis leniwa niedziela a Wy co porabiacie? :) ponoc to ostatni letni weekend...

Aniu mi sie potem przypomniało apropo Twojej historii,ze kiedys w Ikea zgubiłam O. :laugh: ale nawet nie zauwazyłam :laugh: tylko nagle przez megafon babka powiedziała- "O. lat 5 czeka na mame w biurze obsługi klienta" :woohoo:

Oposku super fotki na blogu :)
Nati a moze Jasiek motorniczym zostanie? :woohoo:
Basbo zjadłabym sobie Twój serniczek z truskawkowym musem :side:

Hoborrku jak tam Ada? Swoja drogą naparwde nie rozumiem dlaczego do tej pory nie wymyslono czegos zeby antybiotyki dla dzieci były smaczniejsze :S
Asia jak sie czujesz?

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #749511 przez aska27
Różyczko fajnie się czyta,ze Bianulka juz polubiła przedszkole :)

co do mnie to akurat dziś tak sobie..moze przez grzyby i chodzenie po lesie,już dziś rano o 7h byłam .. moze przesadziłam i dlatego tak kiepsko się teraz czuję.

Ostatnio gdy byłam z Mikołajem w lesie..strasznie się ociągał.. idziemy sobie dróżką i mówię do niego,zeby przyszedł,bo pójdzie jakiś dzik i co wtedy?
A on:
"To będzie trąbił"
:silly:

Mikołaj zawsze tak mówi o autkach,ze nie wolno po drodze chodzic,bo będzie samochód trąbił.. no może dziki tez :blink:

11 lata 6 miesiąc temu #749600 przez różyczka
heheheh dobre z tym dzikiem :laugh:
sliczny masz avatar :)

11 lata 6 miesiąc temu #749853 przez basba
Dzien dobry...

U nas weekend minął szybciutko- zdecydowanie za szybko! Spędzieliśmy uroczy weekendzik z mężolem w stolicy ;) Odwiedziliśmy Łazienki a potem dotarliśmy na piechotkę do starego miasta, gdzie spalismy. Wieczorkiem byliśmy na narodowym - w końcu maż dostał prezent na TOP GEAR (nie wiem czy któraś się orientuje ;) ) . Oj fajnie było, ale za dzieciaczkami to masakrycznie sie steskniłam! W sumie nie widziałam ich tylko 1,5 dnia w tym jedną noc! Ale jaka radość jak przyjechaliśmy, conajmniej jakbyśmy sie rok nie widzieli :laugh: :blush:

No nic... poczytam co u Was ;)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #749881 przez basba
Asiu, nie no dzik na pewno ma klakson - nie wiedziałaś ;) Nie szalej tyle po tym lesie!
Cieszę sie ze z dzidzią wszystko OK!

Rożyczko ja sie ty sernikiem mega przejadłam i chyba dopiero na wielkanoc go zrobie :lol: Trzymam kciuki za Kole Bianusi... mam nadzieje ze dzis było również OK! Jestem pod wrazeniem twórczości Bianki :) Wiki tez maluje takie buziole tylko ze kredkami - jakoś nie mam nerwów na farby :silly:

Masusko nieźle sobie Pit wymyslił ;) Co z tym mieszakniem? Lokatorzy - uciekinierzy sie odezwali chociaż?

Oposku co u was? Ubranka sie odnalazły? Szkoda królika...

Nati to widze że Niania przeszczęśliwa i Jachu też ;) Matko mnie to za rok czeka! nie wyobrazam sobie!! :ohmy: Super że Maksiorowi zajecia sie podobają. jestem tego samego zdania co ty- nie chce z moich dzieci zrobić alfy i omegi... chcę zeby były szczęśliwe.

Przyszła_mamo super że sie odnalazłaś :) Tylko nie zgin nam znowu. Kociak śliczny :) A co do moich dylematów... tak to juz jest że dziecku by sie chciało wszystko dać :), jednak stwierdziliśmy że nie ma nic na siłę :)
Gratuluje dostania pracy!

Hoborrku jak dzieci?

Anka aż mnie zmroziło po tej twojej opowieści! Co do przedszkola z chińskim... moze tam tak gadają ze nikt nic nie rozumie- znaczy sie po chińsku ;)

11 lata 6 miesiąc temu #749949 przez Oposek
Dzień dobry:)

Basba super, że wypad się udał!:)
U nas ok, Filip dziś pierwszy raz drzemkuje w żłobku, ciekawa jestem jak będzie.
Poza tym bez zmian właściwie :blink:

Różyczka zazdroszczę leniwej niedzieli, my "kiblowaliśmy" na spotkanku rodzinnym, siostra cioteczna za mąż wychodzi i takie tam ustawki wstępne ;)
Cieszę się, że Bianusia polubiła przedszkole! Zanim się obejrzymy to nasze Maluchy będą już prawdziwymi wyjadaczami ;) Tylko Twoja Córeczka za rok w tym samym miejscu, a nas znów adaptacja czeka...

Asia uważaj na siebie! :) A Mikuś wymiata ze swoimi tekstami :lol: Elokwentny chłopczyk :)

Hoborku jak dzieciaki?

Przyszła Mamo podaj maila, może być na prive albo odezwij się: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Nati co u Was?

Masuskaudało się mieszkanko wynająć? jeszcze na szczęście przed rozpoczęciem roku akademickiego to powinno być łatwiej trochę...

11 lata 6 miesiąc temu #750047 przez natimp1
hej

witajcie po weekendzie..
Basba super, ze wyjazd udany.. znam Top Geara- bardzo lubię... generalnie miło sie tych Łosiów ogląda ...

Oposku.. myślę, ze dzieciakom żłobkowym już nie jest chyba tak trudno się odnaleźć w przedszkolu co?

Aska,oszczędzaj się trochu dziewczyno co.....!!!!!!!!

U nas weekend przeleciał w oka mgnieniu .. w sobotę od rana wzięło mnie na porządki, pykłam okna, firany szafy i takie tam. popołudniem poszliśmy na Cytadelę, chłopaki zauroczone czołgami, wieczór tradycyjnie filmowy, oglądaliśmy baby są jakieś inne, nie wiem czy oglądałyście ale generalnie niektóre opowiastki niestety prawdziwe..:)
Wczoraj zaliczyliśmy Dinozaury w Rogowie i muzeum kolejki wąskotorowej w Wenecji.. Jaśko był tak zaaferowany i podniecony , że nawet nie pomyślał czy Matka gdzieś w pobliżu jest.

11 lata 6 miesiąc temu #750102 przez przyszla_mama
Hej dziewuszki :*

wpadlam ucalowac i zyczyc milego dnia :kiss: :kiss:

Oposku, wyslalam maila

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #750134 przez aska27
Hej Mamusie

Oposku kochane są te nasze dzieci, nawet gdy człowiek ma najgorszy humor potrafią pocieszyć i rozbawić :)

Nati ale mieliście super pomysł na wspólny weekend/ pomijam sprzątanie :blink: /
Chłopcy na pewno byli w siódmym niebie :) Super!

Basba oj Tobie również zazdroszczę miłego weekendu, SUPER spedziliście czas :)
My z mezem widzimy się troszkę, albo jest w pracy... albo zajęty, no i mieszkamy osobno, czuję się jak "panna" z dzieckiem teraz edit.. z dziećmi, co nie uważam za fajne... mieszkam w swoim dawnym pokoju..wspomnienia wracają. Tęskno mi za nim i wspólnym mieszkaniem.

Mikołaj chyba tez wytęskniony, jak Robert przyjechał to przez prawie 30 min cały czas powtarzał mu,ze go kocha: "Mikuś kocha tatę, a tata kocha Mikusia? "Kocham tatę i mame" i tak w koło mówił.

11 lata 6 miesiąc temu #750179 przez hoborr
Dobry...

A u nas.. szpital na kółkach!

Teściowa chora - ale to najmniejszy problem:)

Robercik ma zmieniony antybiotyk bo tamten niestety nie pomagał. i po 7 dniach stsostwania dalej zaflegminoy masakrycznie. No i teraz augumentin ma. A z Adusi to dumna byłąm. Bo jej w piątek wytłumaczyłąm że jak nie zje to będzie musiałą przyjść pani z zstrzykiem i jej go wbić w dupinke! I zjadła!!!! I tak je! Ale dziś byliśmy i jeszcze choć ze 2 dni musi zjeść.
Tomek był chory i nie był wrobocie 3 dni! CHciał dostać zawału! Ale w piątek przyjechał jego szef - mój wójek (ten chory na raka) żeby mu pomógł coś z map odczytać... I się tomek ucoeszył bo miał zajęcie! I stwiierdził zę więcej roboty w domu z dziećmi niż w pracy! A w sobotę byłam na zakupach. Kupiłam Adusi w biedronce buciki za 35zł. tak na jesień koło domu - tzn na błota - nie wiem ile w takich pochodzi! Ale kilka mam kupowało to i ja wziełam:) Będzie widać:)

No ale ja już odliczam dni do niedzieli !BO JEDziemy z mężem na cały dzięń od rzeszowa! hurrraaaa!!! POoglądamy łązienki, kuchnie i takie tam:) I odpocznę od dziweciaczków choć na kilka godzin. Moja mama ma przyjechać do nich!

oooo musze lecieć bo młodu się rusza!!!!!!!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka