BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

11 lata 2 miesiąc temu #751665 przez aska27
Przyszła mamo Mój Mikołaj tez uwielbia narzędzia.. i ma ich mnóswo, zabawkowe i prawdziwe.. co mnie przeraza,ale on co chwile coś reperuje.. szczególnie auta :)

Fajnie,ze praca w przedszkolu podoba Ci się, dzieci są przekochane.. ja tez tęsknie za swoją pracą :blink:

Basba fajny i praktyczny ten fotelik. Z fotelikiem Wikusi niedobrze,chyba nie powinno tak się zdarzyć :dry: Ten zapowiada się dobrze. Czytałas opinie na jego temat?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #752179 przez Oposek
Dzieńdoberek, a właściwie dobrywieczorek ;)

Basba fajny ten fotelik, serio. Mi się najbardziej podoba, że nie ma już tego systemu zapinania, co w Coneco, tylko normalnym pasem. Sam fotelik jest ok i u nas się sprawdza, ale jak mnie to ch..ne zapinanie wkurza :blink: :blush:
Podzieliłabyś się przepisem na gyros, co? :blush: Ładnie proszę :kiss: Ja nie mięsna co prawda, ale mężowi bym zrobiła, bo lubi :)

Asia mój głównie rozkłada auta na czynniki pierwsze, a potem uda się matce złożyć albo i nie ;)
Filip też lubi narzędzia, ma taki zestaw dla małych dzieci, jakiś porządniejszy może na gwiazdkę kupimy?

Hoborku jak się czują Twoje dzieciaki?

PrzyszłaMamo a maila to Kasia kochana odebrała? :) Jeszcze nie raz usłyszysz, że Cię któreś dziecko kocha, zobaczysz :) Tym bardziej, że taka pozytywna i ciepła z Ciebie osóbka! :) Super, że pierwszy dzień udany, a że byłaś zakręcona to nic się nie przejmuj, każdy kiedyś zaczynał. Dwa lata temu, pierwszego dnia w nowej pracy, wychowawczyni nam ze schodów spadła. :blush: Etat zaczęła od zwolnienia na złamaną nogę, ale każdy powinien zrozumieć, nie jest łatwo na początku. Jakbyście mieszkały wszystkie bliżej to trzeba by jakiś "rodzinny biznes" rozkręcić- pedagogów Ci u nas pod dostatkiem i anglista i informatyk Basba i Nati zaradne babki to by się w reklamie i pr sprawdziły... No a Ania by pielęgniarką została, wykształcenie ma i doświadczenie ze swoimi łobuzami, nawet fartuch jakiś pewnie się znajdzie, a że w pieski to nic- w końcu dzieci lubią zwierzęta, nie? :blink: :lol:

Ania Ty się lepiej ze mnie nie śmiej, tylko biednemu stęsknionemu za synem oposowi byś jakieś hydro, czy relanium po znajomości przepisała :P My też roczarowani trochę tym pepelandem, ale dzieciakom się podoba i to najważniejsze. Cudnie się Twoje Zuchy uśmiechają! :) Dominik jest kaskader? nieeee- czemu tak twierdzisz? :lol: :blink:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #752190 przez aska27
A propos gwiazdkowych prezentów to zastanawiam się nad kuchnią dla niego (ale to jeszcze przemyślę) i kubeczkami, z Gabrysią uwielbiają robić "gościom" herbatkę... fajny jest zestaw,ale z lalką :S i tak się zastanawiam czy kupić.. najwyżej lalkę podarujemy komuś lub zostawimy :blink:

ooo fajne autka z narzędziami, w sam raz dla naszych majsterkowiczów :blink:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #752220 przez Oposek
No cóż, ja się może nie będę wypowiadać na temat chłopców i lalek, bo Filip swoją Lalę kocha wielką miłością ;) Co do Gwiazdki to ja na razie kupiłam Młodemu na imieniny świnki do mycia i puzzle do wanny, a dla Chrześniaka zjeżdżalnię do kąpieli, więc limit myślenia prezentowego mam wyczerpany ;) Budżet zresztą również ;)

Mogę Wam jeszcze dorzucić na deser ciuchy jesienno-zimowe z Tchibo:
www.tchibo.pl/zima-moda-dziecieca-t400020806.html

11 lata 2 miesiąc temu #752243 przez przyszla_mama
dzien dobry :)

5 rano a ja mam milion rzeczy do zrobienia :)

na razie wpadam tylko ucalowac i zyczyc milego dnia

dziewczyny, samochody swietne! kurcze, dziewczyny wy to genialne jestescie!! w zyciu bym nie wpadla na to ze sa takie do rozkrecania, musze popszperac, tylko oczywiscie moj syn ma wymogi - nie moze byc kolorowe i przypominac zabawkowego :P :) :) ale sa rewelacyjne! mysle ze jak zobaczy opcje reozkrecania skladania to sie zlamie :)

Oposku - niestety maila nie dostalam zadnego :( :(
zagladam po kilka razy dziennie i oczekuje go z wytesknieniem :) :) nawet teraz znowu sie upewnialam, sekundke temu.. moze cos zamulilo, raz na sto maili tak zacina moze, ale zdarza sie tak czasami.
a ja nie chcialam cie ponaglac, myslalam ze moze zaganiana jestes

jesli mozesz sprobuj jeszcze raz, bardzo ci dziekuje :kiss: jak dostane na pewno sie odezwe od razu.

:kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu #752244 przez przyszla_mama
Oposku, jesli mozesz sprobuj drugi raz wyslac na ten sam adres, co wysylalas

i na drugiego na wszelki wypadek, na gmailu:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #752320 przez basba
Witam sie z kawusią :kiss:

No więc fotelik kupiony. Nie było wyjscia- Wiki rece przekładała tak że pas miała tylko w swoim pasie. Ale z nowego mega zadowolona :lol: Tak wiec cieszę sie z zakupu- w koncu pojeździ w nim trochę. Antek ma ten z przedzialu 18-36 (co można tylko zostawć poddupnik ). Na krótkie trasy OK, ale na dłuższe to masakra...

Kurcze a wy już o gwiazdce!

No własnie ja chyba Wiki kupie kase sklepową uwielia się nią bawić u sąsiadów a Antkowi... moze narty jakieś :unsure:

Oposku a ja właśnie lubiłam te pasy :). Nie trzeba było się gimnastykować i siegać za fotelik tylko bach i zapięte! :lol: No ale gimnastyki nigdy nie za mało jak to mówią i teraz i u Antka i u Wiki zapiecie takie samo :woohoo:
A co do gyrosa to ja nic wielkiego nie robie, tylko kroje pierś z kurczaka w paski i zostawiam na godzinkę w marynacie z gyrosa (Kamisa chyba) i oleju przełozonej cebulką no i potem smaze tylko... do tego ryż na sypko i sos czosnkowy + sałatka grecka. Ja też nie przepadam ale Wiki i mężul uwielbiają ;)
Chciałam tylko sprostować że ja też po pedagogice, mało tego u nas w firmie przeszłam już kilka działów wiec sprawdziłabm sie w reklamie (obecnie to robie), projektowaniu (kiedyś robiłam projekty szaf i kuchni) no i przelewy mogę tez robic :lol: . Śmieje sie ze produkcja mi tylko została... ale kto wie, moze i to w przyszłosci spróbuje- bo skręcać uwielbiam różne rzeczy :blink: .
Fajne te samochodziki znalazłaś. Antek ma jakieś lego tech czy coś ale jeszcze trudne dla niego- same śrubeczki!

Asiu, a co sie przejmujesz ze lalką sie bawi- w razie czego Gabrysia sie bedzie bawić jak was odwiedzi ;) Powiem ci ze ja pękam ze smiechu jak Antek bawi sie z sasiadka w dom :side: Chodzą za rękę, pchają na zmianę wózek z lalką no komedia!
Kuchnia super sprawa :)

Przyszła_mamo matko ja o 5 to na drugi boczek sie jeszcze przekręcam :silly: Miłego dnia kochana!

No i pozostałym dziewczynom również!!!!

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #752619 przez hoborr
Dobry.
A już było lepiej. Robinek od nowa zakatarzony:( Do dzis miał brac antybioptyk. Jutro znowu musze iśc do lekarza! 5 raz w ciągu 2 tygodni!!!
Ada zdrowa.

Ja to juz się tak nei moge doczekać niedzieli i wyprawy do rzeszowa że aż mnie skręca!

OPOSKU - Ty już o gwiazdce?? ale jajajajajjajjajajajajajja
Fajne tre ciuszki w tym całym Tchibo. Szkoda że u nas na zadupiu nie ma! A samochodzik kieds RObercikowi kupię na pewno:)

Przyszła mamo! ALe fajnie że pracujesz w przedszkoleu! Wiadomo na początku jest się najgorzej wdrożyć. Z czasem jakoś się wszystko unormuje:)
Mam radę. Wszystko co przygotowujesz zachowuj w teczkach. Przyda się w przyszłym roku:) Bo ja tak sprawdziany i kartkówki sobie zostawiam i mam z głowy:) Dzieci są nieprzeiwdywanle. Sama zawsze zastanawaiam się 2 razy co powiedzieć:) I jest mnósto sytuacji co najmniej dziwnych;) Raz dostałam laurkę od ucznia a w środku taśmą klejącą przyklejone było 2 złote!!! hihihih hahahhaPOWODZENIA! A co tam u Areczka naszego kochanego???

Asiu a jak się czujesz kochana:) Kupuj kuchnię jak sie podoba MIkiemu:) A lala będzie dla Sary:) A wybrałaś już jakąć? Może bym Adusi kupiła??

Basbo w nbeidziele wieczoreem facet przychodzi wymierzyuć schody:) Dam znać jak to będzie wyglądało i co proponuje:) hihi Może coś Szanowna Pani doradzi:) A jak WIki? Już po problemach brzuszkowych???

Różyczko jak Bianeczka? CHodzi juz bez problemu do szkółki??? Rozwcieczonaosiągnięciami i talentem Twej córy chciałąm wczoraj zmusić adę na narysowania buzi! Ale ona wolałą podrzeć 15 kartek , ulepic z nich kulki i zmiotką na szufelkę dokładnie posprzątać! No artyski to chyba z niej nie zrobie:)

Całej reszcie dziewczyn wysyłam BUZIAKI ! No bo czasejku nie ma...

NAPiszę tylko0 że mam dobry humor bo taki jeden koleś dzwonił do mni ez prośbą żebym wzieła udział w koncercie . Tak dawno nie spieawałam. Tak brajuke mi sceny.. I strasznie się ciesze bo w listopadzie będę już śiewwać:) hura!!!!!!!!

11 lata 2 miesiąc temu #752651 przez aska27
Hoborr niech choróbsko wreszcie odpuści, biedny Robercik.. ale co zrobić, taka pogoda :dry: wiadomo katar męczy dzieci.. echh

Udanego wyjazdu życzę :blink:

Co do lali to pewnie ,chodzi o Natalię,zaraz podam link.. Mikołaj czesto bawi się z Gabrysią i własnie ją ma..chociaz tutaj nie chodzi o samą lalkę tylko o dodatki..czyli kubeczki i dzbaneczek (jak się przechyli słychać dzwięk wody) i to się Mikiemu najbardziej podoba,a lala zostanie :blink:

www.hapik.pl/LALKA_NATALIA_ZAPRASZA_NA_H...3714_ARTYK-9936.html

i własnie do tego kuchnię jeszcze bym kupiła :) jeszcze nie szukałam.

Basba daj znac jak foteli "się sprawuje" :blink:

11 lata 2 miesiąc temu #752847 przez różyczka
hej kobietki :)
Bianusia przeziębiona i niestety Olif tez i obie maja nakaz od lekarzy siedziec w domku do konca tyg. :dry: Najgorzej dla Bianki ta przerwa bo juz w kolu jakos szło a teraz po przerwie pewnie znowu bedzie ciężej :S

Aniu super fotki :)

Oposku ja na gwiazdkę chyba coś ze świnką Peppa poszukam bo toulubiona ostatnio postać Bianki :) choc nawet nie wiem jak ta gwwiazdka bedzie unas w ogóle wyglądala...
najchetniej bym sie gdzies wyeksportowała na koniec świata...

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

11 lata 2 miesiąc temu #752966 przez masuska
Tak się wbiję na chwilę.

Piotrek chory znów. Przeszło mu poprzednie przeziębienie, teraz na nowo zaczyna:(

My remontujemy mieszkanie bo od października chcę już wynająć.

A i taka ciekawostka:
Na bilansie Pitek miał 83 cm wzrostu, 2 miesiące później 90,5 cm

11 lata 2 miesiąc temu #753119 przez różyczka
7,5 cm urósł?????? :cheer: :) wow!

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #753210 przez basba
Dzień dobry...

Za mna jedna z dłuzszych nocy w moim życiu...

Wiki wczoraj wyrżneła czołem w kostkę brukową. Zachaczyła się jak biegła -właściwie miałyśmy już isć do domu na kolacje. Upadła- najpierw na kolana a potem głową odbiła sie o kostkę. Guza ma jak jednorożec z tym że po prawej stronie. No ale wszystko było ok aż do momentu kiedy się kąpała i zaczela płakać ze ją głowa boli. Umyłam ja i poszła do łóżka. Dostała mleko... po czym zwymiotowała (wczesniej zaczęła kaszleć- jest przeziębiona) ... pierwsza myśl- wstrząsnienie mózgu (?) . Wzięłam ją na noc do swojego łóżka. Mąż wyjechał... czemu tak jest ze jak się coś dzieje to zawsze go nie ma :angry: . Pół nocy nie spałam... Ona przebudzała sie chyba milion razy przez suchy kaszel. Rano jednak wstała uśmiechnieta i zadowolona z tekstem : "mamuś wyspałam sie juz" :S Uffff.... Wymioty jednak przez smary i flegmę...

Masusko no to nieźle Pit wystrzelił! Ja Wiki ostatni raz mierzyłam na blansie.
Zdrówka dla niego!

Różyczko i dla twoich dziewczyn zdrówka zyczę! Z kim masz Biankę? U nas szał na peppe minął - teraz w dalszym ciagu są teletubisie i myszka minnie- no a ubraniach wszystko z hello kitty pożadane ;)

Asia fajna ta lalka. Ale my narazie lalek pod dostatek mamy więc odpada :silly: Fotelik super. Wiki go uwielbia pomimo że jest granatowy- Wiki chciała róż :blush: . Jeszzce nie był wypróbowany jak spała wiec podziele sie raz jeszcze jak wypróbujemy :blink:

Hoborrku buziaki dla Roberta. Dobrze ze Ada zdrowa. Daj znać po pomiarach :) a na coś sie juz zdecydowaliscie?
Wiki OK kupkuje sie codziennie :)
Nie wiedziałam ze śpiewasz! Super- ja też uwielbiam!!!

Opsoku kochany dzieki za wczorajsze wsparcie! No i maile :) Buziaki

Nati, Ania, przyszła_mamo... dzień dobry!!!!!

11 lata 2 miesiąc temu #753396 przez hoborr
dobry....

Basbo ale się wystraszyłam.. sama bym myślałą że wstrząśnienie ! Dobrze że to tylko kaszel... A śpiewałąś gdzieś?

Robercik skontrolowany. NIc nie słychać w płucach i ogólnie ma tylk okatar. Mam mu podawać flegamine rano i oklepywać.

Mausuko a może żle bo panie zmierzyły? MOja Ada ma 92cm. I waży 11.6 kg.

Rózyczko a TY zostałas na opiece? Czy w pracy?

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka