BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 6 miesiąc temu #123294 przez masuska
No to Różyczko odciągnęłam Cię od roboty. To mamy ostawionego pierwszego dzieciaczka lipcówek i ostatniego:) I tak wyjdzie w praniu:) A przez Ciebie mi się zachciało sprzątać, ale tak fest:)
Właśnie ciekawe jak z Natimp1
aga1040 Właśnie, a na końcu i tak będą mówić wszyscy Bartek. Na mojego Piotrka już wkręciłam paru osobom Pietrucha:) Ale teściowa ciągle Piotruś mówi:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 6 miesiąc temu #123306 przez natimp1
u mnie i dobrze i nie wiadomo jak.
na usg w nerce nic nie wykryli, ale płynu mam mało afi 5.6 , zostanę w szpitalu by zbadali czy ten płyn wypływa, albo jaki jest powód tego małowodzia . Na ten moment KOrnelek jest oki. Nie jest najwiekszy na świecie ale jest w normie to najważniejsze .
Musze leżeći mieć częściej usg, ktg i dopllera robionego, zeby kontrolować maludę.
Trafiłam na fajnegoi lekarza bo wszystko mi wytłumaczył, dlaczego lezec itp.....a nie proszę sie oszczędzać i tyle....
no nic martwic sie martwie tym małowodziem ale póki co nic nie zrobię, musze byc optymistycznie nastawiona,

teraz ide spac bo pół nocy z nerwów nie przespałam :)

trzymajcie się ...

13 lata 6 miesiąc temu #123330 przez Rika
Heh ja jestem psychicznie przygotowana na poród, gorzej z torbą do szpitala :D
Mam zamiar po maturze jechać do Otwocka i tam zrobić zakupy ale też jak mąż wypłatę dostanie. Mieliśmy Zuzy pieniądze, które dostała na chrzest. Miałby być na czarną godzinę. jak nam brakowało przed 10 to braliśmy 100 zł od Zuzy a przy wypłacie oddawaliśmy z % Niestety chyba przyszła ta czarna godzina :(

13 lata 6 miesiąc temu #123339 przez masuska
Spoko, spoko:) Zaraz kolejne chrzciny:) Rika:)

Natimp1, 3mam mocno kciuki. Dobrze że z nerką wszystko ok, no i synuś ma się dobrze:)

13 lata 6 miesiąc temu #123350 przez kaska191919
hej
olka1730 dobrze że z tą dzidzią koleżanki jest Ok, położna na szkole rodzenia też mówiła ze jedna dziewczyna urodziła dwa miesiące wcześniej, a inna w domu :) nie wiem czy przegapiła czy co :P

Rika no lipa straszna z tym autem zawsze coś musi się złego przyplątać

U mnie też była burza, potężna o 3 w nocy i byłam sama w nocy bo mąż w pracy na służbie i tak się bałam że myślałam że pójdę do sąsiadów :) tak głośno ojjjjjjjjjjjjjjj

Ja już też kupiłam proszki lovela do koloru i białego i będę pomału prać bo trochę jest tego i poprasować, ale dziś za duży wiatr.

13 lata 6 miesiąc temu #123351 przez Viszka11
masuska napisał:

aga1040 a takie pytanko, Bartosz czy Bartłomiej? Zastanawia mnie zawsze to przy tym imieniu:)

Viszka też bardzo podoba mi się imię Ludmiła:) Ale Mąż za to wiadomo:P

nio wlasnie moj M. tez tez tak uwaza ze mu sie nie podoba za bardzo...

Ufff u nas do Bani pogoda....duszno bez slonca....w glowie mi koluje...Mati wariuje...ranyy niech dzien sie juz skonczy :ohmy:

u mnie....tadam tadam.....70 dni do konca

Zona po raz drugi-18.07.2015

CZEKAMY-- doczekac sie nie mozemy:)

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #123368 przez Kamilka24
Witam dziewuszki :lol:
Masuska tez mam nadzieję, że akcja u mnie rozpocznie się w nocy... bo mój miś wtedy będzie przy mnie :silly: nie wiem jak to bedzie, jak rozpoznam, że to już, że trzeba jechać do szpitala :S

Rika z tym samochodem lipa, ale dobrze, że nic się nie stało, a co do kasy, ehhhh my też mieliśmy na czarną godzinę ale jak zaczęłam zamawiać dla dzidzi różne rzeczy (oczywiście bardzo potrzebne :silly: ) to tej kaski zaczęło brakować, ale damy radę...

Natimp1 będzie Ok bo wszystkie trzymamy kciuki :woohoo:

U nas pogoda taka sobie, w sam raz na pranie- słońce i silny wiatr, może się skuszę

A tak poza tym szkoda mi Pudziana, chłopak się starał ale zabrakło mu sił w II rundzie, ale jak dla mnie jest numerem 1, przynajmniej przeprosił kibiców i powiedział, że idzie dalej, w końcu mu się uda ;)

Amelka dziś szaleje od rana daje takie kopniaki, że aż śmiać mi się chce, co chwilkę widać malutki pukielek albo brzuch cały się trzęsie jak galareta :kiss: Terminowo zostało nam 54 dni ale też mi się wydaje, że urodzę wcześniej, malutka jest tak nisko...

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #123381 przez Rika
No tak, ale mieliśmy za te pieniądze Zuzi coś kupić, mebelki do pokoiku. No nic, trzeba jakoś to pogodzić i dać sobie radę. Jak dobrze pójdzie to samochód będzie na sierpień więc do porodu jadę taksówką lub autobusem lub pociągiem heh :)

Nam suwaczek pokazuje 39 dni. Ale będzie wesoło :)

A tak teraz się zastanawiam...
Mąż urodził się we wtorek tak jak Zuza :) a Zuzi spieszyło się na świat tak jak mi zwykle się gdzieś spieszy (jak ktoś zostawia wszystko na ostatnią chwilę to tak jest :)). To może teraz mała urodzi się po terminie bo zwykle tatuś się spóźnia ale w piątek bo ja urodziłam się w tym dniu :)

13 lata 6 miesiąc temu #123399 przez Viszka11
Natimp-Trzymam MOCNO kciuki za ciebie!!!

13 lata 6 miesiąc temu #123402 przez masuska

Poprosiłam Magdę M aby dodała też do swojego pierwszego postu, a więc co jakiś czas można podpatrzeć.

No to koniec bzdetów, biorę się za porządki:)

13 lata 6 miesiąc temu #123427 przez Viszka11
masuska napisał:

Poprosiłam Magdę M aby dodała też do swojego pierwszego postu, a więc co jakiś czas można podpatrzeć.

No to koniec bzdetów, biorę się za porządki:)

fajna Tabelka--BRAVO!!!

lece robic Obiadek....

13 lata 6 miesiąc temu #123482 przez olka1730
Tutaj o tym podczytałam,dlatego Was podpytuję....podaje linka jakby któras z was była zainteresowana:
www.zapytajpolozna.pl/forum/ciaza-forum/...na-posiew-wazne.html

13 lata 6 miesiąc temu #123485 przez Green
Z tabelki wychodzi ze kazda dzidzia bedzie miec swoja 'parke' ,jest 12 dziewczynek i 12 chlopcow :laugh:

Co do pogody to u mnie jest tak silny wiatr ze gdybym wywiesila pranie na zewnatrz to pewnie bym zbierala po calym miescie , pozatym co pochwila pada :dry: I tak mija 3 tydzien ,dramat :dry:

A na porodowke chcialabym trafic 6 tak jak jest wyliczony termin , aczkolwiek mam nisko brzuszek poczatkowo wydawalo sie mi ze to tylko takie moje widzi-misie, ale znajoma wczoraj zwrocila mi na to uwage ze chyba opadl troche :unsure: No nic byle by jeszcze 4 tygodnie wytrzymac a potem niech sie dzieje ;)

13 lata 6 miesiąc temu #123488 przez natimp1
dzięki dziewczyny za wsarcie.. w sumie czuje sie lepiej sychicznie, mam nadzieje ze płyn sie nie saczy, nie czuje ajtek majte mokrych ani nic wiec chyba ok....
nudzi mi sie tylko strasznie.....
załatwiłam sobie nianie elektroniczną i piankę do karmienia.... widzisz masuska jak się rozkręciłam,:) jak nie urodzę przed terminem to ze wszytskim zdążę na luzie:) :)

13 lata 6 miesiąc temu #123496 przez Green
jeszcze mialam sie zapytac, bo okazalo sie ze idziemy za 2 tyg na chrzciny do znajomych i bladego pojecia niemam co kupic ?! Wiem co bym kupila gdybym byla chrzestna , a tak? Niechce tez wydawac fortuny na prezent myslalam oczyms symbolicznym np. album/pamietnik takie cos:
www.albumy.net.pl/pamietnikdlanoworodkap...yrokzycia-p-179.html
www.albumy.net.pl/pamietnikdladzieckaannegeddes-p-184.html
www.albumy.net.pl/pamietnikdladzieckaannegeddes-p-184.html

A te 2 podobaja sie mi najbardziej:
www.albumy.net.pl/pamietnikdladzieckaannegeddes-p-186.html
www.albumy.net.pl/pamietnikidladzieciannegeddes-p-187.html

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka