- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- piernikarczyk07
- Wylogowany
- rozmowna
Ja dziś od 6 na nogach, wróciłam z pobrania krwi piję kawusie i gotuję obiad
W DDTV jest o karmieniu piersią w miejscu publicznym...masakra w ogóle nie wiem o co niektórym ludziom chodzi i co przeszkadza im w kobiecie karmiącej cycuszkiem maluszka
Jedni sie srają że kobiety nie chcą karmić piersią, a jak już karmią to najlepiej niech to robią w domach Dziecko może być przecież głodne wszędzie.... BRAK SŁÓW!!!!
PS
Witaj Lucy
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mam cudownych trzech facetów:)
- Otrzymane podziękowania: 0
Ale teraz od kiedy jestem z Dominikiem w ciąży to prawie w ogóle nie pamiętam snów a sprawdzaniu się czegokolwiek nie ma mowy.
Może zbyt często się budzę, żeby cokolwiek zdążyło mi się przyśnić Nie ta faza snu itp
- takajedna
- Wylogowany
- budujemy zdania
To ja też mogę dołączyć?
Podczytuję Was już dłuższy czas, pytałam tu już nawet chyba kiedyś o obciążenie glukozą
Termin mam na 22 lipca, prawdopodobnie będzie mały Olek
Mały jest ułożony pośladkowo, ale podobno ma jeszcze czas i miejsce zeby się odwrócić
Mam cukrzycę ciążową, do tego szyjka mi się skraca od 27 tygodnia i mam się oszczędzać (choć nie ukrywam - coraz mniej się oszczędzam bo po pierwsze ile to można leżeć, po drugie - to już skończony 35 tydzień i jestem spokojniejsza ) więc nie ma mowy ani o seksie, ani o zaspokajaniu innych zachcianek - kulinarnych - i jak ciąża ma być najwspanialszym okresem w życiu kobiety
Od kilku dni boli mnie brzuch jak na miesiączkę, w dole, tyle że delikatnie, ból jest słaby tylko że praktycznie ciagły i tak się zastanawiam czy to już na tym etapie normalne, czy jeszcze nie...
- Lucy
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kamilka24
- Wylogowany
- budujemy zdania
- MELKA 22 LIPIEC 2011
Masuska świetny ten filmik, też coś się wzruszam ostatnio jak oglądam takie programy... na TLC albo na Weeding TV jest program Oświadczyny, na którym zawsze płaczę. Ale tu przyznam chłopak miał pomysł- Super, może mój Miś kiedyś też wpadnie na takie oświadczyny przydałoby się- przeszło 8 lat ze sobą a tu ślubu nie ma...
O sexie też zapomniałam jak to już jest Mój się boi, żeby nie zrobić krzywdy, mnie boli w kroczu, więc też trzeba poczekać aż wszystko się zagoi, ale później to uuuuulalallala chyba wynajmiemy pokój na weekend w hotelu już się nie mogę doczekać...
Green bikini super, ale przy moich szerokich barkach to nie mogę mieć wiązanego na szyji a tak mi się podoba, świetny kolorek
Dorotas29 może gdzieś kiedyś będziesz tam pracowała- nigdy nie mów nigdy
Piernik07 ja to za karmieniem w miejscu publicznym nie jestem, zawsze jak widzę to nie wiem co ze sobą zrobić... przecież są termoski dla dzieci, więc można jak się wychodzi odciągnąć mleczko dla dzidzi, co nie?
Lucy Witaj na końcówce no i gratulacje oczywiście
NAM ZOSTAŁO RÓWNIUTKIE 30 DNI!!!!
- piernikarczyk07
- Wylogowany
- rozmowna
Kamilka ja uważam że karmienie piersią jest naturalna czynnością (mi ogólnie mało rzeczy przeszkadza ) dlatego jeśli chodzi o mnie mamusie mogą karmić wszędzie Wolę oglądać je na ławce w parku niż meneli z browarami
Lucy mnie też lekarz nie wysyła na KTG miałam tylko raz jak bolał mnie cały brzuch, wtedy kazał mi jechać do szpitala.
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Lucy mi lekarz powiedział, że dopiero w 37-38 tyg na KTG jak wcześniej nic się nie dzieje. Ja mam dopiero w środę swoje pierwsze KTG.
takajedna witaj współczuję tego nakazu leżenia Bóle brzucha i skurcze w trakcie ciąży to rzecz indywidualna, kiedy i jak intensywnie się je odczuwa. Jak coś Cię niepokoi to raczej lepiej skonsultować się z lekarzem.
Kamilka24 dla mnie też nie ma nic gorszącego w karmieniu piersią w miejscach publicznych Na początku jak nie miałam dziecka to fakt było to dla mnie dziwne, ale jak urodził się Szymuś wszystko się zmieniło. Ja nie mówię o tym, żeby obnażać całe cycochy, ale subtelnie w odpowiedniej bluzeczce da się to zrobić, żeby nikt nie czuł się skrępowany tym widokiem.
Wiesz są takie dzieciaczki, które nie tolerują na początku smoczka i butelki a z nimi też wychodzić trzeba
- dorotas29
- Wylogowany
- gadatliwa
Kobietki, po porodzie będziemy na nowo wykorzystywać swoich mężów,do granic sił,jeszcze troszkę...
A co do mojego snu- wolałabym jednak taki masaż wykonywać tylko mojemu mężowi,nie w celach zarobkowych . Ale kto wie...
Nie mogę już patrzeć na ta moją chałupę i bałagan panujący w niej, już mnie bierze obrzydzenie, wszędzie walają się farby, pędzle, kurz itp. litości...kiedy koniec???!!!
Jak karmiłam Julkę piersią na ulicy, to bardzo się stresowałam, szukałam ustronnego miejsca, ludzie oczywiście patrzyli, jedni się uśmiechali, inni mięli troszkę dziwny wyraz twarzy..
Tak to niestety jest,że z jednej strony wszyscy namawiają do kp,a z drugiej...wiadomo...oni chcą po prostu chyba pozbyć się nas na te pół roku-czyli mamy karmić piersią ,ale w domu..
- piernikarczyk07
- Wylogowany
- rozmowna
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
To naturalne. A z butli nie dawałam bo jak dziecko raz zobaczy że łątwiej leci to mu się później cyca nie chce ciągnąć. Nie wiem ile w tym prawdy ale że chciałam długo karmić piersią to nie chciałam ryzykować. Poza tym dziecko ważniejsze i nie będę przejmować się tym co powiedzą ludzie jak jest głodne...
Nie idę na to KTG, jestem tak wku..na na swojego że może dzisiaj w ogóle do domu nie wracać, już mam dość wszystkiego
- piernikarczyk07
- Wylogowany
- rozmowna
Głowa i cycuszki do przodu
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
I tak sie zastanawiałam co by było gdyby laska dostała zawału serca no bo ja...bym chyba dostała heeh
Z tym karmieniem to mega przeginka, jak zaczęli gadać w ddtvn o tym, ze zabronili zrobić tą wystawę z fotografiami karmiących mam bo to niby obrażać miałoby czyjeś uczucia religijne to byłam w szoku
Witajcie Takajedna i Lucy
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mój Men jest też czasem do rany przyłóż a czasem to ma się ochotę wywalić go przez balkon
Wiedział, że przychodzi do mnie dziś koleżanka to nawet wczorajszych puszek po piwie nie wyrzucił do kosza, brudne skarpety zostawił na blaceie w kuchni a swoje kapcie na środku pokoju, że zabić się można nawet śmieci nie wywalił a i tak mam bałagan w domu bo wczoraj nie miałam siły na nic. Nawet naczynia od 2 dni stoją w zleiwe
Już mnie przepraszał przez smsy, ale niech tylko wróci do domu
Piernikarczyk07 trzymam kciuki za wyniki, żeby było to coś co się da wyleczyć bez szkody dla Maluszka.
przyszla_mama ja też się wciąż stresuję co to za części przyjdą do naszego auta z allegro, bo my się kompletnie nie znamy Naczytałam się opinii, że mogą zupełnie nie pasować a ten gościu nie przyjmuje chyba zwrotów. Po prostu super.
masuska a jam też ostatnio wrażliwa okropnie Wczoraj na tvn oglądałam detektywów i było tam o dwóch siostrach z domu dziecka. Adoptowana została tylko ta młodsza a starszej rodzina nie chciała, bo niby nie daliby sobie rady (już smutno mi się zrobiło, że rozdzielili rodzeństwo). Bez zagłębiania się w szczegóły na koniec ta mała prosiła tych swoich przybranych rodziców, żeby wzięli też jej siostrę, że ona mało je i mało miejsca zajmuje.... Normalnie płakałam jak bóbr
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
Piekarniczyk jak oni budują to napiecie...do 14 każą Ci czekac masakra
Rika nie denerwujsja Odpowiedz mi lepiej na 1 pytanko: czy gdy karmiłaś Zuzię piersią to seryjnie nie podawałaś NIC oprócz piersi? Żadnej wody, herbatki itp. z butelki?
Bo 100 lat temu gdy ja rodziłam to to dopajało sie niemowlaczki a teraz podobno pierś i tylko pierś i tak sie zastanawiam czy wtedy sie aby całego bożego dnia z dzidzią przy cycuchu nie spedza gdy jest upał np. - żeby sie napiło
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Różyczka Zuza była przez 6 miesięcy tylko na cycu. Jak chciała pić to dawałam jej cyca.
Oczywiście dostawała do spróbowania różne rzeczy ale nie żeby ją tym karmić tylko np jak jadłam jabłko to dałam jej spróbować
Mała wisiała często przy cycu na początku ale to normalne, później te pory się unormowały.