BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 6 miesiąc temu #139621 przez aska27
Dziewczyny muszę się Wam jeszcze pochwalić,ze jutro idę ostatni dzień do pracy :laugh: a w poniedziałek tylko na egzamin :blink:
Wiem,ze Was zanudzam..ale tak się cieszę :woohoo:
Mówiłam Mikołajowi,ze ma być grzeczny i jakos musimy popracować jeszcze..ale nadszedł ten dzien..teraz mogę już spokonie rodzić :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 6 miesiąc temu #139633 przez różyczka
Aska jestes bardzo dzielna :) to cud, ze udało Ci sie tak długo chodzic do pracy, podziwiam naprawde, ostatnio to w ogóle myslałam, ze bedziesz chodzić az Cię bóle złapią w pracy hehe :blink:

Green wybacz ale własnie złapały mnie takie bóle podbrzusza po tych porządkach, że już nic więcej dziś nie dam rady :dry:

Laski jesli uda mi sie coś upiec to poczęstuję Was choćby wirtualnie obiecuję :)

A w ogóle to straaaasznie fajne jesteście babki :silly:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 6 miesiąc temu #139645 przez Green
masakra a u mnie mini gradem wali :ohmy:
No nic rozyczko zaslugujesz na wypoczynek :blink:
Masuska cicho siedzi ... Rika zreszta tez ... ???

13 lata 6 miesiąc temu #139646 przez aska27
Dziewczyny czy Wy też tak macie,ze wieczorem nic nie mozecie jesć? Ja tak mam od początku ciąży, myślałam,ze minie,a tu nic. No i ciąglę jakoś mięsko mnie nie kręci... chyba Mikołaj będize wegetarianinem :laugh:

Green też dzisiaj myślałam jak się czuje Rika cicho jakoś.. hmmm

Różyczka nogi do góry i wypoczywaj :blink:

13 lata 6 miesiąc temu #139649 przez Green
aska ja niestety problemow z jedzeniem niemam , moglabym jesc non-stop od pierwszych dni ciazy ,okolo 4 miesiaca naszla mnie zachciewajka na czekolade i ustapilo to jakis miesiac temu? :S Ale tak czy siak raz dziennie musze cos slodkiego zjesc zeby nieoszalec ,to slodkie w ciazy mi niedaje spokoju i wogole apetyt ma taki ze hoooooo :ohmy: Juz widze jak sie bede meczyc zeby zrzucic te kg :dry:

13 lata 6 miesiąc temu #139650 przez Rika
Spokojnie dziewczyny, jeszcze nie rodzę, nic się nie dzieje.
Po prostu jestem dzisiaj taka rozbita ze na nic nie mam ochoty... zerkam co piszecie ale nie mam weny odpisać... zły dzień :(
Im bardziej myślę o tym wszystkim tym głębiej wpadam w dół :(

13 lata 6 miesiąc temu #139651 przez dorotas29
Koleżanka Rita- Maluchy przyszły na świat dzisiaj 16.06.11 ok. godz. 13,20 Obaj ważą po 2,5kg jeden ma 51 cm (pewnie Marek) a drugi 48cm. Lekarze zapewniają, że są w dobrym stanie.

13 lata 6 miesiąc temu #139652 przez masuska
Oj jak mi się chce coś słodkiego, ale nie mam nic:(

Wzięłam się za porządki, a bardziej za pranie i przy okazji postałam przy płocie z sąsiadkami i mamą, a tak na plotki:) No i wszystko ustało, lekko tylko brudzę, ale na wkładce nic nie ma, tylko na papierze toaletowym. A już miałam nadzieje:( Fakt, faktem dobrze że się ruszyło, bo już się martwiłam że przez luteinę przestała szyje pracować.

Lucy z tego linku by pasowało: Znaczenie, plamienie krwią - spowodowane jest skracaniem i rozwieraniem szyjki macicy, przygotowującej się do porodu. Objaw ten występuje najczęściej, kilka godzin przed porodem. Może do niego, również dołączyć się objaw, wydalania czopu śluzowego (patrz w/w), który wówczas będzie podbarwiony krwią. Zobaczymy, niech się dzieje co ma dziać i tak wyjść musi:)

13 lata 6 miesiąc temu #139653 przez masuska
dorotas29 napisał:

Koleżanka Rita- Maluchy przyszły na świat dzisiaj 16.06.11 ok. godz. 13,20 Obaj ważą po 2,5kg jeden ma 51 cm (pewnie Marek) a drugi 48cm. Lekarze zapewniają, że są w dobrym stanie.

Ha i są dwa lipcaki w czerwcu.

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #139654 przez Green
masuska innej opcji niema jak wlazlo to wyjsc tez musi :silly:
cos mi sie wydaje ze jak ktoras zacznie rodzic to niezdarzy nawet dac nam znac :blush:

Zrobilam sobie ta kawke frappe , najbardziej mi w tym smakuje pianka ,to mleko cos mi nie pasi ale to pewnie dlatego ze ja nieprzepadam zwlaszcza za zimnym(takie mialo byc?)

13 lata 6 miesiąc temu #139655 przez różyczka
Dorotas a skąd masz tą informacje o chłopakach Rity?

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 6 miesiąc temu #139755 przez dorotas29
Różyczka-niech to pozostanie moją słodką tajemnicą :blink:

13 lata 6 miesiąc temu #139771 przez dorotas29
Chcecie się troszkę bać-włączcie dwójkę ,oglądam film-śmiercionośny rój :)

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #139797 przez aniaw
A ja dziś też wysprzątałam całe mieszkanko i padam na ryjka :)
Koleżanka miała przyjść i nie przyszła, bo zdechła była po nocnym dyżurze. Szkoda, że nie powiedziała tego wcześniej, bo już tak się nastawiłam :(

aska27 fajnie, że już będziesz wyczekiwać dzidziusia w domu a nie w pracy :blink: Wiem coś o tym. Ja jeszcze nie mogę się odnaleźć w domku, bo też przecież codziennie śmigałam do pracy, ale koleżanki jakoś nie pozwalają mi się od lecznicy oderwać, bo dzwonią do mnie kilka razy dziennie z różnymi pytaniami:) Ale to i dobrze, bo lubię wiedzieć co tam się dzieje beze mnie :laugh:

Dzięki dziewczyny za te informacje o odżywkach :) Coś musze sobie nabyć, bo masakra z tymi paznokciami :dry: niby wcinam witaminki i staram jeść zdrowo, ale chyba bobas ze mnie wszystko wysysa, jak to mówi moja mama :laugh:
Ale wiadomo, że potrzebuje wszystkiego co najlepsze :)

różyczka z tym gadaniem ludzi i udzielaniem dobrych rad to nie ma mocnych :huh: ja już się pomału nastawiam psychicznie, że jak Dominik się urodzi to znów się zacznie :huh: Nie wiem może karmienie daje jakieś natchnienie tym wszystkim ludkom zarówno znajomym jak i nieznajomym. Ile to razy mi kazali dopajać Szymusia, albo budzić go na posiłki jak spał, albo odstawić mleko, bo niby za tłuste i jest za pulchniutki... Ech...ludzie ludzie...

Rika jak tam samopoczucie? Przytul mocno Zuzę może Tobie to pomoże :)

13 lata 6 miesiąc temu #139839 przez Rika
Aniaw ja nie mogę znaleźć nigdzie tej odzywki :(
Chyba będziemy musiały uśmiechnąć się do Kamilki żeby nam kupiła i przysłała :)

Już mi się poprawiło, kupiłam sobie colę i piję, piję, piję :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka