BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #140192 przez aniaw
Ale mam totalnego lenia :blush:

Mały zasnął (ale skubany nauczył się dzisiaj wchodzić na kanapę, tylko gorzej ze schodzeniem - muszę mieć oczy dookoła głowy :ohmy: ), w tv nic ciekawego, nie bardzo mogę dziś jakoś siedzieć przed kompem, bo oczy mnie jakoś bolą i brzuszek się napina...

masuska chyba jednak dziś za leniwa jestem i jednak dobrze, że wczoraj wszystko u siebie ogarnęłam :blink:
Ja coś czuję, że jednak niedługo akcja u Ciebie się rozkręci i planowany długi urlopik Twojego męża wypali:)

Piernikarczyk czyli wyniki chyba nie takie złe, antybiotyk i po sprawie :)

Rika a jak z tym KTG? kiedy idziesz?
Chyba obie będziemy uśmiechać się do Kamilki, żeby nam przysłała tę odżywkę, jak jej nigdzie nie będzie :lol:

Fajnie macie dziewczyny z tymi powiedzmy unisex dodatkami dla Maluszków :laugh: Ale to tylko kwestia nastawienia przecież :) mi moja chrzestna zawsze jak przyjeżdza w odwiedziny do Szymusia kupuje "dziewczęce" rzeczy :P Jak był malutki kupiła mu śliczną różową czapeczkę z falbankami, bo jej się tak podobała :lol: Przy niej mu załozyłam a później wylądowała w szafie :lol:
Rózowe body czy sweterek to była norma. A jakiś czas temu kupiła mu laleczkę taką z gumowymi rączkami i ubrankami do wymiany :lol: trochę się zdziwiła, że Mały się za bardzo nie cieszył i zaraz rzucił ją w kąt :lol:
Mówi, że dziecko musi kształtować swoją osobowość zarówno męską jak i żeńską, musi byc wrażliwy i takie tam :)
Jestem bardzo tolerancyjna, ale jak kupi mu wózeczek dla lalki to chyba zwątpię :P
A i ona zawsze prosi, żebym założyła mu czapeczkę do zdjęcia, bo on taki łysawy jest :laugh: (no fakt, ze włoski rosną mu głównie z tyłu a z przodu prawie w ogóle od urodzenia...
Ostatnio kazałam jej też założyć czapeczkę jak chciała sobie zrobić zdjęcie z Małym :lol:
Czasem mi sie wydaje, że ona traktuje go jak taką małą małpeczkę :angry:
Ale ona jest starej daty, nie miała nigdy dzieci, ani męża, wiele jej trzeba wybaczyć ;)
Za to jej odwiedziny to zawsze jakaś dodatkowa historia do opowieści rodzinnych, zawsze coś wymyśli :S

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 6 miesiąc temu #140193 przez masuska

13 lata 6 miesiąc temu #140194 przez masuska
Aniaw Fajna ta Cioteczka:) Tak brnie do celu, że aż to słodkie i urocze jest:).

Byle przeczucie nie myliło i do 22 się rozpakowało. Czekamy dalej co będzie.

A śniło mi się dzisiaj, że byłam Kelnerem, tak mężczyzną, po drodze jakieś tam głupoty a na koniec okazało się że mam już 5 cm rozwarcia i zaczynam rodzić. Pochrzanione to było:)

13 lata 6 miesiąc temu #140197 przez Rika
O rany co za dzień!!!
Dopiero wróciłyśmy z zakupów!
A czemu tak późno??? Ominęły nas 3 pociągi bo nie było chętnych zeby pomóc wnieść wóżek i dopiero 4 przyjechał ten fajowy nowoczesny i jakoś dałam radę, ale jestem zła. :angry: Zuza śpiąca, mąż zaraz będzie w domu a tu ani obiadu ani nic :(
Teraz mała bawi się z męża bratem i jego dziewczyną bańkami mydlanymi :) ale ma frajdę, nie wiem kto większą :laugh:

Już myślałam że mi normalnie Ola pęcherz przebije tak kopała, wierciła się a żebra sa nie moje. biedronce w kolejce do kasy wszyscy gapili mi się na brzuch bo Ola szalała a ja mam obcisłą bluzkę :D

Aniaw patrzyłam w Rossmannie te odżywki ale ich nie ma :( Jak znajdziesz gdzieś to kup i mi i wyślij i podaj numer konta :D
Moja już od 3 tygodni włazi sama na fotele i łóżko... Nauczyłam ją jak ma schodzić i schodzi ładnie sama :D A wcześniej jak nie umiała i była przy krawędzi to biegłam do niej żeby nie zleciała, a ta mnie jeszcze straszyła że idzie do przodu pochylając się... a jak byłam blisko to uciekała pod ścianę.
Jak chce zejść przodem "na szczupaka" to pytam "jak mama uczyła schodzić?" i wtedy odwraca się, zsuwa nóżki i schodzi :)

Masuska to Ty jeszcze 2w1??? No co Ty się tak ociągasz???
Mój mówi że seksu nie będzie bo zostały 2 tygodnie a wtedy spowodowało to mój szybciutki poród przed czasem i że boi się że będzie w główkę główką uderzał :lol:

13 lata 6 miesiąc temu #140199 przez Viszka11
pierniczka-Gratki za 39tc!! :lol: :lol:

ja dzis zabiegana od rana....jeszcze M. wyskoczyl z pomyslem zeby na jutro i pojutrze jechac poza Miasto do domku letniskowego znajomych....wszystko oki bo chce jechac juz dawno nigdzie nie bylismy we 3trojke! ale wszystko JA musze robic...pakowanie itp.WRR :angry:

wiec Laseczki milego wekendu odezwe sie w Pn....

mam nadzieje ze wytrzymacie do Pn z rodzeniem.... :lol:

a i kupilam dzis Sukieneczke Kasi....jak bedzie Synek to bedzie mila z 20 sukienek :lol: :lol:

Zona po raz drugi-18.07.2015

CZEKAMY-- doczekac sie nie mozemy:)

13 lata 6 miesiąc temu #140200 przez Rika
A właśnie Aniaw ciocię masz świetną :D

Masuska może sen z czwartku na piątek spełni się tak jak to zawsze u mnie jest??? Mi dzisiaj się nic nie śniło czyli nic specjalnego się nie wydarzy :)

13 lata 6 miesiąc temu #140202 przez Rika
Viszka11 ja też mam 39 tydzień!!! :angry:
He he
Śliczna sukieneczka, czasem mi przez myśl przechodzi, ze jak będzie chłopiec... przecież różne rzeczy się zdarzają :)
A przecież ja nic chłopięcego nie mam, wyprawka do szpitala różowa nowa i po Zuzi ubranka dziwne żeby były chłopięce :)

Może jakieś niebieskie sukieneczki jakbyśmy miały to by tak nie raziło :D

13 lata 6 miesiąc temu #140205 przez aska27
hej Kochane! Oficjalnie dołanczam do kobiet na l4 hihi tak się cieszę :) w poniedziałek tylko egzamin i luz! :blink: W poniedziałek też idę do lekrza..ciekawa jestem jak tam mój maluszek :)

Widze ,że masuska nadal z nami :blink: a cieakwa byłam bardzo czy coś moze ruszyło..ale jak to się mówi: "wszystko w swoim czasie" :blink:
MAGNESIKI SUPER!

Rika widze,że humorek się poprawił ..super :) tak trzymać... no a swoją dorgą podziwiam, kobieta w ciąży + wózek i na zakupy :) dzielna jestes :blink:

Viszka PRZEPIĘKNA sukienka!!!! :)

13 lata 6 miesiąc temu #140207 przez różyczka
Aniaw heheh niezła ta Twoja cioteczka naprawde :laugh:

a ja to bym dziś tyyyylko spała...

teściówka ze szwagierką i jej 4-letnią córką sie jutro zwalają i niby "nie chcą robić kłopotu, nocleg sobie załatwią itd." to teraz wysżło, ze nic nie załatwiły, bo gdy ja nie podjęłam tematu napisały maila do mojego męża żeby coś im zarezerwował, ten na odczepnego napisał, ze ok ale oczywiscie wogóle nie zajał się tematem bo jest tak samo wku....ny jak ja i nie ma na to czasu. Niby nie wymagają i nie oczekuja żadnej obsługi zmojej strony /jak to okresliły/ale zakupy trzeba zrobić, bo przejadą 500 km nie po to żeby przy herbatce posiedziec przecież, żarcie trzeba bedzie jakies ugotować, a to ostatnia rzecz jaką chce mi sie teraz robić :angry: i jeszcze drzemki odpadają bo jakoś trzeba je zabawić, czas zoorganizowac itd. Nosz qrde :angry:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 6 miesiąc temu #140211 przez aska27
różyczka to NIE ZAZDROSZCZĘ... zawsze tak mówią: nie szykuj nic,a potem krzywo patrzą.. z jednej strony fajnie,ze chcą odwiedzić z drugiej sił brak, no i to wyczucie czasu :blink: Ach te teściowe :silly:

Hoborr rzeczywiście pościel z barbie mało trafiony prezent teściówka mogła wybrać coś co by pasowało zarówno dla chłopca jak i dla dizewczynki! :)

Dziewczyny tak sobie myslę..obyśmy my nigdy nie były takiemi teściowymi :laugh:

A ja jutro wyprowadzam się.. strach myśleć co będzie się działo!!! Trzymajcie kciuki hihihi

13 lata 6 miesiąc temu #140270 przez masuska
aska27, różyczka niby macie L4 a tu zapiernicz, jedna z przeprowadzką, druga z gośćmi.

Viszka śliczna sukienusia:)

Dziewuszki już 39 tydzień:) Jak ładnie:) I tyle czasu na forum:)

Powiem Wam jaka jestem GRUBA! Z pół godziny temu gramolę się na tapczan i nagle jak coś nie gruchnie, a to oczywiście deska od spodu pękła! Masakra, a jak mi głupio. A i jeszcze trochę a mi pępek wyjdzie, jest już prawie płaski.

13 lata 6 miesiąc temu #140272 przez Rika
Masuska mi już dawno pępek wylazł :/ a np przy Zuzi do samego końca miałam dziurkę i kolczyka nosiłam :D
Teraz kolczyka musiałam wyjąć w ok 25 tygodniu chyba bo mi zaczęło wywalać pępek...
A z tą deską to czasem tak bywa :D

13 lata 6 miesiąc temu #140298 przez aska27
masuska hihi a moze po prostu deska była kiepska..a Ty zaraz gruba :blink: jeszcze mamuśki zatęsknimy za tym naszym pięknym stanem :)

13 lata 6 miesiąc temu #140328 przez hoborr
AniaW ale w sumie to ta twoja Ciocia to rozczulająca troszkę...:) :side:

Viszka piękna sukienka! JA TO nie mam żadnej. Kupiłam tylko takie zupełnie dzidziusiowe ubranka: pajace, body.. :S

MASUSKA szalejesz :P :woohoo:

Ja wróciłam z wygnania - ale kuchnia dalej niepomalowana. Teściowa w ramach oszczędności farby maluje ściany pędzlem wielkości szczoteczki do zębów. Dlatego schodzi jej już drugi dzień! I pewnie nie skończy dzisiaj. A jutro muszę coś robotnikom przygotować bo mi zalewają strop na garażu ale to będzie już koło 10. Także na obiad za wcześnie i pewnie będzie barszczyk albo gril.

A dziś mnie dzidzia skopała pierwszy raz w boku u góry! Centralnie pod pacha tylko oczywiście niżej. Tak troszkę poniżej cycka! Normalnie się wystraszyłam czy aby przypadkiem nie skręciła się w poprzek! Proszę minie uspokoić i napisać czy was też kopią dzieciaczki w tak dziwnym miejscu????

13 lata 6 miesiąc temu #140331 przez hoborr
Matko! A czy ja jutro zaczynam 38 tydzień??????? :ohmy: :whistle:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka