BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 6 miesiąc temu #139529 przez masuska
Cwaniara piernikarczyk. Chcesz żebyśmy jak najszybcie porodziły i twoja kolej nadejdzie:)

Troszkę ochłonęłam, nie chce żeby się zatrzymało. Rika mnie uspokoiła, ale może niech i u ciebie się zacznie:) razniej tak razem by było. Czekamy na dalsze oznaki.

Wszystkim dziękuję za kciukasy i łzy:) postaram się informować na bierzaco.

Mężowi powiedziałam i cieszę się że nie panikuje.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 6 miesiąc temu #139531 przez różyczka
Masuska a bóle/skurcze masz? No bo jesli to dalej tylko sam czop odchodzi no to i z 2 tyg. mozemy czekać jeszcze na zdjecie Piotrka :) Spróbuj sie nie ekscytowac za bardzo bo to bo to bardzo często wstrzymuje akcje porodową (dlatego zawsze radzą jak najpóxniej jechać do szpitala)
choć wiem, ze juz byś chciała...wiec trzymam kciuki żeby sie akcja rozwinęła :lol:

Aniaw ja o tym karmieniu to wszystko wiem, ze na poczatku wodniste, potem...itd. 14 lat temu jak rodziłam córke tez już to wiedziałam ale WSZYSCY w koło wiedzieli "LEPIEJ" :) i nawet lekarz i położne kazały/pomimo tej wiedzy/dopajać np. woda z glukozą a w szpitalu dokarmiali butlą bez pytania matki czy sie zgadza. No i ja młoda mama nie wiedziałam już co jest prawdą a co nie, wsparcia nie miałam w nikim jesli chodzi o karmienie ale udało się do 6 m-ca mimo tego/potem niestety szłam już do pracy i wracałam do szkoły wiec zmuszona byłam przejść na sztuczne mleko + juz wtedy inne pokarmy.
Moje pytanie wynikało stad, ze zastanawiam sie jak to teraz bedzie, wokół mnie nie mam żadnej karmiacej mamy żeby zapytać, moje koleżanki nie bardzo chcą karmić/z obawy o piersi np. (?!).

Odnosnie tej afery z publicznym karmieniem - chodziło głównie o to, ze mamy karmiące nawet dyskretnie - czyli przykrywajac piers pieluszką czy karmiąc pod chusta itp. sa obrzucane obelgami czesto, sa narażone na bezczelne komentarze ze strony przechodniów a gdy pytaja w centrach handlowych np. gdzie mogłyby w spokoju nakarmić dziecko/bo nie chcą sie w3ystawiać własnei na ten widok publiczny/ to ochrona czy obsluga potrafi im powiedzieć, ze mają iść nakarmić do kibla :ohmy:
Ten kto tak mówi sam powinien isć zjeśc obiad od kibla :ohmy:
Chodziło tez o to, ze piękne fotografie karmiacych matek/ kwintesencja macierzyństwa, bo to mleko to dar i cud natury poprostu/ rzekomo urażają uczucia religijne ludzi :ohmy: :unsure:

I nie chodzi tu o to myśle, ze któras z nas ma ochote wywalac cyce/jak to niektórzy okreslają/ tylko chodzi o to by nas i naszych dzieci nie dyskryminowano.

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 6 miesiąc temu #139537 przez aska27
różyczka w pełni się z Tobą zgadzam...w sumie karmienie dzieci niby naturalna sprawa a tyle problemów i dziwnych zachowań "obserwatorów".

13 lata 6 miesiąc temu #139551 przez przyszla_mama
Różyczko w takim kontekscie jak najbardziej i Ty masz racje :)

ja nie dogrzebalam sie nawet do Twojej wiadomosci i widac od polowy sledzilam dyskusje :) powinno sie zachowac jakis umiar i kobiecosc, ja bede wychodzila do innego pokoju karmiac w obecnosci wiekszej liczby osob w domu, ale wiadomo, ze bedac na zakupach itd ciezko jest czasami wyrobic sie w te 2-3 godziny, i jak najbardziej masz racje, ze powinna matka miec szanse takiego dyskretnego nakarmienia malca w miejscu publicznym. Chociaz ja to pewnie bym wiora do domu szybko dala znajac zycie:) ale Ty rowniez masz racje :)

13 lata 6 miesiąc temu #139579 przez Green
Oposku ze zdjeciami problem mam ja ,mnie laptok zaprotestowal :dry:

O odzywkach z rimmela pisala kamilka :)

Rozyczko zeby zjesc w kiblu to trzeba by bylo duuuzo czasu stracic w kolejkach!Bedac teraz w Pl zachaczylam o galerie krakowska 3 pietra na kazdym kibelek i na kazdym kolejka chet-chet dluga ze konca niewidac :dry: Zastanawiam sie czy co niektore baby kibla w domu niemaja czy jak?Moze kiedys wpadna na pomysl w Polandi by zrobic takie specjalne miejsca dla matek karmiacych ael pewnie jak zrobia to zaraz rozwala bo nikt o to dbac niebedzie, narobia tylko szumu ze JESTi na tym koniec :P

Masuska mam nadzieje ze to JUZ jest wlasnie tym JUZ :)

A tak apropo dzieci w FAKTACH na TVN dzis mowili 25 letni mezczyzna gwalcil 7 letniego chlopca(przyjaciel rodziny), 31-letni ojciec gwalcil 8 letnia corke(matka znalazla nagranie na telefonie meza!), 62 latek gwalcil swoja niepelnosprawna corke(chyba corka cos powiedziala opiece spolecznej?) ! Boziu co z tymi ludzmi ,tymi chlopami :unsure: :ohmy:

13 lata 6 miesiąc temu #139580 przez różyczka
Dzięki dziewczyny :kiss:
Każdy obywatel świata jak zgłodnieje to ma prawo zjesc na mieście, pełno jest punktów gastronomicznych róznego rodzaju, ale i kanapke na zwykłej ławce mozna sobie zjesć, a taki malutki człowiek ma iśc jesc do kibla :ohmy: no żal poprostu... Albo jak ludzie mogą byc tak bezczelni żeby to głośno komentować? jak oni np. mlaszczą przy żarciu jestem pewna, że nikt im nie zwraca uwagi, każdy je inaczej...
Dobra, już przestaje sie tym ekscytowac :)

Masuska zamilkła hmmm....ależ jestem ciekawa co się wydarzy :lol:

13 lata 6 miesiąc temu #139583 przez Green
rozyczko tez jestem ciekawa czy juz za kilka dni zobaczymy jakas foteczke Piotrka :unsure: Fajnie by bylo jak by juz jakas dzidzia sie pojawila :cheer:

13 lata 6 miesiąc temu #139588 przez aska27
Greenstraszne rzeczy piszesz..no,ale tak niestwty jest na tym świecie..chorzy ludzie!!!

A wracając do naszych brzuszków i porodów..fajnie,ze wreszcie dzieci będą z nami..ale z drugiej strony troszkę żal rozstawać się z brzuszkiem :) Troszke wyrzeczeń jest ..ale jak dla mnie super stan :blink:

13 lata 6 miesiąc temu #139592 przez Green
Aska no sorry ze straszne ale jak slysze to czyms takim to az sie wemnie gotuje normalnie ! W dodatku tym bydleciom 'grozi' do 8 lat pozbawienia wolnosci , kpina ! :ohmy: :angry: :ohmy: :angry:

13 lata 6 miesiąc temu #139594 przez różyczka
No Green naprawde straszne zezwierzęcenie u niektórych występuje :ohmy:

Mnie wzięło na sprzatanie - wydrapałam kamień z toalety cały, wszystkie spalenizny z piekarnika, wyszorowałam lodówke, nastawiam kolejną pralke zaraz i już nie wiem co dalej wymyślić :unsure:

Znowu obżarłam sie truskawek bo makaron z sosem zrobiłam...

Może coś bym upiekła :unsure:

Ewentualnie pooglądałabym jakies fajne zdjecia świeżo urodzonych dzidziolków naszych forumowych :lol:

13 lata 6 miesiąc temu #139596 przez masuska
Jak bym takiego pedofila dorwała to bym chętnie wsadziła do nieco w zadek tak żeby mu rozsadziło. Własnymi rękami chętnie bym mu zafundowała tyle bólu i cierpienia jakie on dostarczał takiemu bezbronnemu dzieciaczkowi!

U nas jak było tak i jest plamimy dalej, skurczy nie ma Piotrek się wierci, ta krew mnie niepokoi. Ale nie jest taka żywa. Zaczyna się tak jak ostatnio co mnie wzięli do szpitala z porodem przedwczesnym. Myślę że tej nocy jeszcze mogę spać spokojnie, zobaczymy co będzie rano.

Hehe, jeszcze poczekacie na fotki.

Co do karmienia piersią czytam, ale się nie wypowiadałam, bo już kiedyś o tym pisałam. Jak dla mnie to jest zbyt intymne i wolałabym sama z dzidziulkiem w jednym pomieszczeniu, bez żadnych gapiów. Tak samo jestem skrępowana jak przy mnie ktoś karmi, tak i ja nie chcę tego pokazywać. Ciekawa tylko jestem jak to wyjdzie w praktyce.

13 lata 6 miesiąc temu #139597 przez aska27
Green nic nie poradzisz..takie mamy świetne prawo!!! Przykre.

Różyczka oj jak upieczesz zaproś nas na ciastko :blink: taką mam ochotę na świeze ciasto..a jakos nie chce mi się zabać za pieczenie. :blink:

a co do maluszków świeżutkich :) też podglądam i rozczulam się bardzo.. już niedługo pora na nas..moze Masuska otworzy listę :blink:

13 lata 6 miesiąc temu #139607 przez Lucy
Masuska cos dla Ciebie isr.atspace.com/r2/p1/p1.htm Ps.Co zrobic aby wiadomosci z forum nie przychodzily na maila jakos nie umiem znalezc

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #139609 przez aska27
Lucy odpisując na temat na dole masz "Subskrybuj ten temat" odchacz i już będzie ok.
Wejdz tez na swój profil i po lewej stronie masz "Moje subskrypcje" usuń wszystko.

13 lata 6 miesiąc temu #139616 przez Green
kochaniutka rozyczko jesli brak ci pomyslow lub poprostu rozsadza cie energia i niewiesz co z nia zrobic to wpadnij z nia do mnie cos zaradzimy u mnie tez lodowa,piekarnik i wogole caly dom czeka na ogarniecie jakos niemam weny do tego ostatnio :P
jesli zas chodzi o ciacho ja w zeszlym tygodniu chcialam upiec taki szybki,latwy co znalazlam przepis z neta i byl tak ekspresowy ze zarac wyladowal w koszu , jakis przepis byl do dopy.Znowu 2 dni temu zabralam sie za robienie salatki jarzynowej majac tylko marchewke ,pietruszke i ziemniaki :S Maz sie smial ze cos mi pamiec szwankuje,skoro zapomnialam wczesniej skladniki na salatke kupic :P no ale nic zdarzyc sie moze kazdemu :blink:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka