BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 5 miesiąc temu #145327 przez Oposek
Green też byłam zdziwiona. Podobno robią to jako badanie przesiewowe, bo wiele mam nie zdaje sobie sprawy, że jest zarażona, a jak w szpitalu wiedzą, to zmniejsza się szansa na zarażenie dziecka przy porodzie prawie do zera. Dobre i to. A mi kazali przynieść na porodówkę takie badania:

grupa krwi i czynnik Rh (oryginał)
przy ujemnym Rh (Rh-) - badanie na obecność przeciwciał anty Rh
zrobione po 32. tygodniu HBS - badanie krwi na nosicielstwo antygenu wirusa żółtaczki zakaźnej
badanie GBS zrobione w trakcie ciąży
odczyn WR - badanie w kierunku kiły
badanie na nosicielstwo wirusa HIV
wyniki USG (we wczesnej ciąży oraz ostatniego badania)
ostatnia morfologia i badanie moczu

dorotas29 to dobre wieści:) A co lekarz mówi o Kubusiu? że jeszcze się przkręci, czy już raczej nie? i czy zamierzasz rodzić pośladkowo, jakby co?

aska27 co zrobic, ja też nie mogę się powstrzymać;) Na początku ciąży mówiłam, że nie będę kupowała tych najmniejszych ubranek, bo szybko dzidzia wyrasta itd. Teraz mam ich pół szuflady i zastanawiam się, czy w ogóle na mojego synka nie będą za małe od razu po porodzie. Ja jak się urodziłam miałam 4200 ;) , mój mąż 3800, więc młody też może być spory.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 5 miesiąc temu #145332 przez dorotas29
Oposku-lekarz nawet nie wspominał o cesarce, ma chyba nadzieje,że się jeszcze obróci,ja też na to liczę:-)

13 lata 5 miesiąc temu #145340 przez aska27
oposek to rzeczywiście jest spora sznasa na wiekszego bobaska :) a co lekarz mówił na USG?

Green jednym słowem świństwo.. współczuje sąsiadów!

masuska ja tez ostatnio nie mam apetytu.. hmm.. ale jem i jem :laugh: juz 14 kg na plusie :blink:

13 lata 5 miesiąc temu #145352 przez Viszka11
Rita-sliczny Torcik Zuzi---ciekawe czy juz OLE ma przy sobie!?

AniaW-GRATULACJE!!! ale fajnie 1 LIPCOWY BOBAS!!

Zona po raz drugi-18.07.2015

CZEKAMY-- doczekac sie nie mozemy:)

13 lata 5 miesiąc temu #145355 przez Oposek
aska27 ja też jem i jem;) w sumie za bardzo sobie nie odmawiam, dziś na przykład wstałam o 6 do łazienki, zjadłam banana, bo byłam strasznie głodna i poszłam jeszcze dospać. A co! ;)
Na ostatnim usg ważył orientacyjnie 2300, ale to było 26 maja, czyli miesiąc temu. Leżał już głową w dół i nic się raczej nie zmieniło, więc pewnie następnego usg już nie będzie. Lekarz wtedy powiedział, że powinien jeszcze przybrać 1-1,5 kg. Ale podobno ma długą kość udową, więc może być duża kluska z niego. Po mamusi, ja mam prawie 180 cm.

no właśnie tak jak radziła masuska dzwoniłam do laboratorium i dowiedziałam się, że można te badania zrobić później, nie na czcz. Bardzo fajnie, bo może uda się dziś i nie będę się musiała rano jutro ruszać;)

dorotas29 to trzymam kciuki. Jak nic się nie dzieje, to Młody ma jeszcze czas. A Twoja starsza pociecha urodziła się normalnie, główką w dół? Swoją drogą Kubuś to prześliczne imię. Bardzo chciałam, żeby mój synek tak się nazywał, ale mojemu mężowi zależało na Filipie, więc niech ma:)

A czy Wy dziewczyny dajecie swoim dzieciom drugie imiona?

13 lata 5 miesiąc temu #145366 przez dorotas29
Oposku, tak córę rodziłam sn, w 42 tyg.
martwi mnie tylko tak odległy termin kolejnej wizyty-początek 40 tyg,za 26dni

Tak, ja mam dwa imiona, mąż też,wszyscy w mojej rodzinie też mają,więc jest Julia Wiktoria i
Jakub Aleksander

13 lata 5 miesiąc temu #145375 przez Green
Z tym imieniem to chodzi ci o to ze ze chrztu 2 imie czy tak wogole 2 imiona? :unsure: Wiem ze niektorzy maja od tak 2 imiona ,3 ze chrztu ,4 z bierzmowania :huh:
Ja mam 2 ,2 ze chrztu maz ma tak samo i niunia tez tak bedzie miala :silly:

13 lata 5 miesiąc temu #145381 przez masuska
Mama smaka:) Jem lody:)

a druga sprawa, że tak się wtrącę, to GDZIE JEST RÓŻYCZKA, zaczynam się niecierpliwić, chociaż smska mogłaby napisać.

13 lata 5 miesiąc temu #145391 przez Green
moze rodzi? :S :S :S :S :S :S
Bo to do niej niepodobne zeby tak sie nieodezwac od rana :unsure:

13 lata 5 miesiąc temu #145404 przez kaska191919
Ja już wróciałam, zawiozłam jedzenie, ładowarkę i zabrałam klucze :side: od razu lepiej się czuję. Tylko się wkurzyłam, bo maż coś mówił że powysyłali więszość żołnierzy na jakieś szkolenia i one bedą trwały tydzień i te służby co oni mieli musza teraz oddać dla tych co nie będą mieć szkolenia a jest ich dosłownie ze dwóch w tym mój mąż :huh: bo jakiś żołnierz złamał kręgosłup i na zwolnieniu, nie będzie chyba chodził, masakra, straszne zamieszanie ma w pracy, więc mam nadzieję ze dzidzia poczeka co najmniej tydzień jak mój będzie wolny, nie chce sama rodzić, chyba bym płakała jak by taka sytuacja zaszła :(
Dorotasno ja też mam wizytę po 28 dniach, bo miałam ostatnią 10 czerwca a teraz 8 lipca i takie dlugie czekanie i chciało by się w miarę na bierząco wiedzieć co i jak, jakie my chętne chodzić teraz do ginekologa :woohoo: fajnie że z dzidzią jest wszystko Ok, miejmy nadzieje że się obróci.
Różyczkano tez mi Twoja nieobecność rzuciła się w oczy B)
Co do imion to ja mam jedno tylko i dla dzidzi też jedno daję, a mój tato ma w dowodzie Stanisław Władysław, ale ochrzczony jest jako Henryk :silly:

13 lata 5 miesiąc temu #145407 przez Green
A pokoik wyglada mniej wiecej tak

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #145409 przez Green
A pokoik wyglada mniej wiecej tak

Moj mezus zamiescil nawet na drzwiach pokoju niuni tabliczke (troche slabo ja widac na drzwiach) MENAGER :woohoo:
Załączniki:

13 lata 5 miesiąc temu #145416 przez kaska191919
Green pokoik super wygląda!!!

13 lata 5 miesiąc temu #145425 przez piernikarczyk07
Dzień dobry laseczki z brzusiami :)

Ja nie rodze i jak na razie niech tak zostanie, bo bardzo chciałabym właśnie 1 lipca hihi :P

Wstałam dziś o 13 :cheer: ogarniam domek, robię obiad, piekę ciasto marchewkowe :lol: i wracam żeby Was nadrobić :blink:

Miłego dnia

Green piękny pokoik :woohoo:

13 lata 5 miesiąc temu #145431 przez dorotas29
Green-pokoik śliczny!

Wiecie co, myślami jestem w szpitalu z Anią i Riką,ciekawe,co u nich,kiedy wychodzą?

Jak byłam w szpitalu, to na oddział z torbą toczyła się dziewczyna do porodu,mąż przerażony dźwigał torbę,a ona postękiwała i trzymała się za plecy, minę miała nie za ciekawą. Wyobraziłam sobie siebie za miesiac w tej samej sytuacji :blink:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka