BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 5 miesiąc temu #150908 przez Green
Dorotas my kupilismy taka karuzelke zakupy.linkbaby.pl/do/item/K3799/Karuzel...Price-Las-Tropikalny

Przyszla_mamo a twoja kazruzelka jest bosssska :) Co do takich odwiedzin to cie rozumiem i wspolczuje Ci bardzo. Ja pamietam jak kiedys moja chrezsna zadzwonila do mnie o po 1 w nocy ze za niecala godzinke bedzie w Kraku na dworcu PKP z mezem i synem i czy moge ponich wyjechac i przenocowac ! Nowiecie co !? Powiedzialam ze niestety niemam takiej mozliwosci bo mieszkanko mielismy b.male ,a mieszkalismy jeszcze ze szwgrem,mielismy tylko 1 podwojne lozko na ktorym spalalam ja z mezem i 2 lozko bylo pojedyncze na ktorym spal brat mojego. Pozatym w nocy nim bym sie doturlala na dworzec w jedna i druga strone to mam przynajmniej 2-3 godz wyjete ze snu a na 7 rano do pracy trzeba bylo sie stawic.Noi prezdewszytskim gdzie tych ludzi polozyc spac ? :unsure: Nastepnego dnia dzwonilam do rodzicow czy aby rodzinka sie niezapowiadala ze beda chciec u mnie sie przenocowac ,a oni mi nic nieprzekazali ale nic takiego niemialao miejsca.

Z racji tego ze sie czulam ciulowo trzasnelam sobie 2 godzinna drzemke, ktorej wogole nieczuje moglabym jeszcze spac ale trezba jakis obiadek przygotowac :dry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 5 miesiąc temu #150985 przez masuska
Dorotas, natłukłabym za taki nalot i to jeszcze w takim stanie!!! Masakra. Chociaż ostatnio miałam gości bez zapowiedzi, ale tylko na godzinkę. Rok ich nie widziałam i się strasznie ucieszyłam, mimo że byłam w arcynieładzie i nawet bałagan był w domku.

Fajne macie karuzelki. Też chciałam TIny Love, ale jakoś już mi przeszło. Teściowa chce kupić, więc ją nakierowałam co chcę. Tak sobie pomyślałam jak mi kupi różową to wymienię!!! albo nie wezmę. Hehehe, a z nią to możliwe:P

Zrobiłam nie dawno ciacho czekoladowe z cukinią. Trąbiłam już od paru dni że zrobię, więc dziś nastał wreszcie ten dzień:)

Macie jeszcze jakieś ciekawe przepisy, bo chce mi się robić różne rzeczy. Pełna energii jestem, ale chyba sobie kawkę trzasnę jeszcze:)

13 lata 5 miesiąc temu #151016 przez różyczka
Oh przyłączam się do grona tych co nie lubią niespodziewanych wizyt :angry:

Byłam po wynik wymazu - patrze "wyhodowano....coś tam" - no to szybko do starego tel. zeby spytal wujka google co to za gów.... za przeroszeniem a on, ze to naturalna flora bakteryjna pochwy hehe :lol:

Masusko prosze dodać tą stronkę do ulubionych:
www.durszlak.pl
na dole strony jest przycisk odgrzej resztę i tam masz na bieżaco zawsze kilka stron fajnych dań :0 jak sie nie ma pomysłu a coś sie chce to durszlak podpowie :silly:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 5 miesiąc temu #151019 przez piernikarczyk07
Problem z gośćmi to i ja mam, wczoraj np. jednych do domu nie wpuściłam :lol: bez przesady mieszkają za płotem a na odwiedziny z dziećmi wpadają do ciężarnej o 20.30 :S Ja po kąpieli, marzę tylko o wypiciu pysznej herbatki i poleżeniu przed tv z mężem a tym na "obchód" się zbiera po nocach...pff mam ich gdzieś :P

Ja dziś już 3 pralkę z praniem puściłam i też jak masuska upiekłam ciasto he ale poszłam na łatwiznę, bo dużo bananów mam w domu więc upiekłam "kopiec kreta" :silly: szybko i pysznie hihi :blink:
Umyję jeszcze podłogi i też zrobię sobie kawusię :blink:

Aaa no i dzwoniłam do mojego lekarza, kazał mi się wstawić do szpitala tak przed 10.
Pytałam czy jutro dostanę kroplówkę ale powiedział od razu że nie :) Najpierw mnie zbadają, zobaczą co się tak u mnie dzieje (czy w ogóle sie coś dzieje) i podejmą dopiero decyzję :)
No więc krótko mówiąc jak mały jutro sam nie wyjdzie to będę musiała jeszcze poczekać, z jednej strony to dobrze bo boję się jak nie wiem i sama nie wiem czy chcę rodzić :silly: :lol:

Ja karuzeli nad łóżeczko nie mam, bo sama nie chcę.Mam taki księżyc duży pluszowy co może być do wózka jak i nad łóżeczko co gra taka miłą melodyjkę, myślę że wystarczy :blink:

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #151029 przez basba
No fakt... ludzie to wyczucia nie mają! Masakra!!!

Ja mam karuzelkę po Antosiu. Bardzo lubił przy niej zasypiać. Ma kilka melodyjek i mozna też dźwięki natury nastawić. A co najważniejsze ma pilota, którego włanczałam ze swojego łóżka jak maluda zaczął się kręcić. Kilka razy pograło no i mały spał dalej :)

allegro.pl/wypas-karuzela-fisher-price-p...lot-i1688421687.html

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #151051 przez happymamma
Donoszę uprzejmie, że nasza sierpniowa Hania, która dołączyła też do lipca, ma rozwarcie na 2 cm, więc raczej będzie lipcowa :) Mam nadzieję, że się Hania na donos nie obrazi ;)

Basba tez mamy taką karuzelę :)

13 lata 5 miesiąc temu #151094 przez aniaw
przyszla_mamo domyślam się co czujesz, bo ja też nie cierpię takich wizyt niespodzianek :dry:

piekarniczyk jak to zastanawiasz się czy chcesz rodzić? :) Nie ma już odwrotu :P

Hania chyba niedługo przywitamy Cię wśród lipcówek :)

Dorotas Ty moją karuzelkę widziałaś na zdjęciu :) Ważne żeby muzyczka była delikatna i uspakajająca dla Dzidziusia :)

A ja zastanawiam się nad zakupem łóżeczka turystycznego, bo często wyjeżdżamy a z dwoma bobasami już nie pomieścimy się w jednym wyrku :angry:
Tylko nie chcę wydać za dużo kasy. Co sądzicie o takich:
allegro.pl/nowy-kojec-lozeczko-turystycz...del-i1693516841.html
allegro.pl/lozeczko-turystyczne-kojec-ni...tis-i1700800745.html
allegro.pl/lozeczko-turystyczne-kojec-ha...24h-i1679412999.html
allegro.pl/lozeczko-turystyczne-wyprzeda...iej-i1690824625.html
czy taki: allegro.pl/kojec-lozeczko-turystyczne-ba...osc-i1680824035.html

A jutro przychodzi do mnie położna. Mam mase do niej pytań, więc zobaczymy jak z nich wybrnie :)

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #151149 przez aska27
na początku pożalę się jaką to miałam dzisiaj noc..masakra..ból brzucha okropny ..no i tak trochę się bałam,ze coś się zaczęlo..zmiana pozycji nie pomagała, no i co chwilę do wc ..a i rozwolnienie..myslę wiec sobie kto wie..moze to juz?! Raczej zatrucie to nie było.. nawet wczoraj nic takiego nie jadałam,ostatnio nie mam apetytu. No i Mna dodatek męża nie było jeszcze..ale gdy tylko się pojawił coś ok 2 w nocy to też usnęłam i do rana juz było ok.

basba karuzela SUPER!

aniaw łożeczka fajne..mi się najbardziej to ostatnie podoba :) chociaz do z firmy BABYMAXI allegro.pl/lozeczko-turystyczne-kojec-ni...0800745.html#gallery też fajnie się prezentuje!

13 lata 5 miesiąc temu #151153 przez różyczka
Kurde Aniuw nie pomogę w wyborze, bo obejrzałam wszystkie i każde wydaje sie być fajne i tak naprawde nie bardzo wiem nawet czym one się róznią.

Karuzelki tez zarąbiste - każda jedna. Ja akurat dostanę od przyjaciołki taką Fisher Price z odgłosami zwierzatek i pilotem, co jest bardzo wygodne, bo gdy skończy grać a dzidzia chce jeszcze nie trzeba się podnosić z wyrka co chwile (Basba na pewno wiesz o czym mówię :)):blink:

Przyszła_mamo ukatrupiłabym chyba takich gości :angry:

13 lata 5 miesiąc temu #151156 przez różyczka
Happymamma dziękujemy za "donos" :) Choc przyznam szczerze, ze u nas dziołchy z rozwarciem to i z m-c łażą i nic, także wcale nie musi to nic oznaczać jeszcze. Niektóre nasze lipcówki miały skórcze, rozwarcie, odchodzacy bardzo długo czop na raty....a i tak dalej chodza w ciązy i sie denerwują bo przeterminowane są, choć niektóre wczesniej były np. na podtrzymaniu :dry:

Pierniczku czy to znaczy, ze Ty nie jedziesz jutro na wywołanie? Bo ja byłam pewna, ze my Cię dziś wieczorem żegnamy a wracasz juz z synkiem i fotkami nas powitasz za 3 dni :)

13 lata 5 miesiąc temu #151162 przez różyczka
Aska no ja miałam tak samo ostatnio i to chyba takie wygibasy przedpremierowe, ale wiadomo trzeba obserwować ciało co by porodu nie przegapić hehe :blink:

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #151166 przez aska27
różyczka napisał:

Aska no ja miałam tak samo ostatnio i to chyba takie wygibasy przedpremierowe, ale wiadomo trzeba obserwować ciało co by porodu nie przegapić hehe :blink:

ech..różyczka boję się bardzo,ale masz racje..moze to juz jakies przygotowania.. głuptas ze mnie i mało wiem jak to się ten poród zacznie... ale tak po cichu liczę,ze jak juz będzie pora to chyba nie przegapie?! :blink:

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #151169 przez różyczka
No wszedzie pisza, ze ponoć porodu przegapić sie nie da więc luz :blink:
Jak mnie tak bolał brzucho ostatnio jak na @ to zaczęłam patrzeć na zegarek i było równo co 20 min ale gdy sie położyłam w nocy spac to zasnęłam i przeszło. Gdyby to było TO raczej nie dałabym rady zasnąć a i czas pomiedzy bólami by sie skracał, a tak spokojnie sie polozyłam i przeszło.

Ja to z kolei obsesyjnie boję się cesarki :huh: Nie mogę juz spac spokojnie przez te mysli...

Aska jakas Ty powazna na tym avatarku :)

Masuska a Ty pojechałas rodzić?? :)

13 lata 5 miesiąc temu #151183 przez basba
oj różyczko wiem wiem o co chodzi :) Ja to się śmieję że u nas jest jużwogóle szczyt lenistwa. Nie dosyć że karuzelę można włączyć bez wstawania tojeszcze łóżeczko mamy na płozach (tych co w razie czego można blokować) a mój mężuś wstążkę do niego doczepił tak akurat żeby bez wstawania można było dzidzie pobujać żeby spało sobie dalej hehehe....

Hej.. co tu tak cicho dzisiaj??????? Rozumiem że się pozniej rozkręcacie :silly:

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #151186 przez różyczka
Basba!!! przeciez ja za Tobą to samo łóżeczko kupiłam :lol: Klups Radek II kołyska :lol:
I już kombinujemy z małzem czy kij od mopa czy właśnie sznurek jakiś zamontowac co by wstawac nie trzeba było hehe :lol:

Ale... racja wstążka to bedzie francja-elegancja :blink:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka