BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 5 miesiąc temu #150707 przez piernikarczyk07
Hej kobitki!

I ja się melduję, dopiero wstałam i kompletnie nic mi się nie chce...

Jutro środa...boję się jechać do szpitala :S Dziś to chyba nie zasnę ze strachu.
Muszę zadzwonić popołudniu do mojego lekarza zapytać się na którą mam być i czy od razu zostanie mi coś podane czy najpierw będę leżeć i czekać...

Torbę muszę przepakować a tak strasznie mi sie nie chce :dry:

Zgadzam się z wypowiedzią różyczki :blink:

Idę na śniadanko i do sklepu :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #150710 przez różyczka
Green z tymi ubraniami to trafiłas w "10" :laugh: ja mam to samo, jedne takie getry ciążowe co kupiłam z linka masuski to mają dosłownie już sito w kroku hehe
Ale tez nic nie kupuje juz teraz bo się nie opłaca...wiadomo...

Piernikarczyk Ty to masz fajnie :) jutro juz będziesz tulic Nikosia :) a my tu fotek stęsknione za Tobą bedziemy wypatrywać...

MaSuska zajrzyj na PW plisss

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 5 miesiąc temu #150715 przez Green
rozyczko u mnie spodnie i getry to wygladaja dosc wzglednie ,getry jeszcze sie trzymja na brzuchu ,ale moze dlatego ze je kupilam mocno za duze :silly: A w spodniach ciazowych to ten pas mi caly czas sie osuwa co mnie drazni :angry: A bluzki ... ehh spod kazdej w mniejszym lub wiekszym wystaje mi brzuszek :P Ale to wynik chyba tego ze sie obnizyl jeszcze bardziej niz przedtem ?

Mam nadzieje ze jutro faktycznie bedzie to WIELKI dzien :woohoo:

Pierniczyk zycze powodzenia jutro i pamietaj ze my tu bedziemy czekac na foteczki :woohoo:

13 lata 5 miesiąc temu #150724 przez aniaw
Cześć babeczki :)
A ja wyspana w świetnym humorku, bo nie ma jak domowe wyrko i pyszne domowe śniadanko :laugh:

No i mam moich chłopaków przy sobie, więc czego więcej chcieć :)

Viszka u mnie też wszyscy jacyś przeziębieni. Szymcio ma katar do pasa, kaszle i co jakiś czas skacze mu temperatura, ale lekarz tylko objawowo kazał działać. Men też coś chrypi i moja siostra też wygląda niewyraźnie a ja boję się od nich zarazić kurcze :ohmy:

Różyczko ja mam chustę, bo dostałam w prezencie jak Szymcio był noworodkiem. Nauczyłam się tych wszystkich wiązań (chyba z 10 kombinacji) a mój Berbeć, ani myślał siedzieć w tej chuście. Darł się w niebogłosy no i dupak blada :huh:
Dominika mam zamiar przyzwyczajać do chusty i zobaczymy jaki będzie rezultat.
U mojej kumpeli, która sprawiła mi tę chustę, ona sprawdzała się idealnie. Co do niej przyszłam ta nosiła swojego synka po domu, gotowała razem z nim, sprzątała :) Super. Łaziłyśmy po mieście, na zakupy i jej było bardzo wygodnie a Mały tam słodziutko spał :)
Ona doszła do perfekcji w wiązaniu jej, więc nawet na dalsze wycieczki za miasto ją brała. Spokojnie wyciągała Małego z auta i potem misternie wiązała chustę i tyle. Dawała radę :)
Tu w mojej okolicy dużo babeczek myka z tymi chustami :) A niektóre są takie fajniutkie i kolorowe :)
Ja mam też nosidełko, które też nie odpowiadało Szymusiowi. Może Dominik będzie inny :P

13 lata 5 miesiąc temu #150736 przez Green
niewiem jak ja to zrobilam ze niezauwazylam ze Ania do nas wrocila :huh: A skoro juz wrocila to pewnie z Dominiczkiem wszystko OK?

13 lata 5 miesiąc temu #150740 przez różyczka
Rika dzięki za wyjaśnienie z tym zasiłkiem, a ja już myślałam, ze jakas zmiana w przepisach była a ja to przegapiłam :)

Aniuw nie ma jak w domku wiadomo :) ja ze swoja starszą córcią przeszłam w spzitalu dokładnie to samo, naświetlanie, karmienie i przewijanie bez wyjmowania i ten stres gdy dzidzia płacze a tu przytulić nie ma jak :( Moja płakała i ze zdenerwowania ściągała bandaż z oczu, teraz ma duża wadę wzroku, która się ujawniła gdy miała 5 lat a ja podejrzewam, ze to moze mieć zwiazek z prześwietlaniem się oczek podczas naświetlania wtedy po urodzeniu.

Pocieszyłas mnie z tą chustą :) one mi sie straaasznie podobają i samo noszenie wydaje mi sie fajne, ale racja,ze każde dziecko jest inne - moja starsza lubiła nosidełko i noszenie ale młodsza może być zupełnie inna ... kto to wie? :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 5 miesiąc temu #150752 przez aniaw
Msuska ale jestem spostrzegawcza dopiero teraz zobaczyłam suwaczek :) Niezły :)

No i lada chwila kobitki po szpitalach się rozjadą i będzie pustka na forum...

Wiem, że te ostatnie dni dłużą Wam się niemiłosiernie. Dostajecie pewnie setki rad i ciągłe pytania: czy to już? czy to już? Was dobijają...
Cierpliwości :) Wiem, że mi to teraz łatwo powiedzieć, ale sama też to przeżywałam :P

Rika i sylka u Dominiczka poziom bilirubiny był wysoki, bo 19 więc bez naświetleń by się nie obeszło. Po dobie spadło do 14stu a na wyjściu miał 11,2mg%.
A była tam babeczka, której synek miał 15 i po 5 dniach naświetlania nic nie drgnęło :(
Jak to usłyszałam, to byłam taka załamana, że spędzimy tam tydzień w szpitalu, że sie poryczałam :( Lekarze byli sami zdziwieni, że tak szybko udało się nam poprawić wyniki :)
Niestety musiał codziennie być kłuty, żeby sprawdzać rezultaty :( Ma teraz taką siną łapkę :)
Rika a co do hipoglikemii to dziwne, że od razu chcieli kroplówkę walić :ohmy: Przecież najpierw się dopaja Maluszka czy sztucznym pokarmem czy glukozą. Kroplówka to ostateczność :ohmy: Dziwne metody :unsure:

A w szpitalu znów nasłuchałam się mnóstwa opowieści dziewczyn...
Ale jedna młodziutka tak mi zaimponowała, że szok. Była tak pozytywnie nastawiona i ciągle uśmiechnięta mimo, że obolała.
Była taka chudziutka, stwierdzili u niej hipertrofię płodu, ciągle chudła, całą ciążę wymiotowała. Miesiąc przed terminem wyjechała do Zakopanego a tam wyrostek jej się rozlał. Operacja wiadomo to zagrożenie ciąży - pytali się jej czy mają ratować ją czy dziecko, jakby co... Dopiero po kilku dniach od operacji sprawdzili czy wszystko ok z Malutką (wyobrazacie sobie co ona przeżyła :ohmy: w tej niepewności). Dwa tygodnie po operacji miała swój ślub (to też stało pod znakiem zapytania czy się odbędzie czy nie). A kilka dni przed terminem porodu miała obronę licencjatu.
Matko ile ona przeżyła, ale na szczęście urodziła śliczną zdrową (2,5kg, 54cm) dziewczynkę :)
Miała też takie malutkie piersi i zastanawiali się czy będzie miała pokarm (a pokarmu ma tyle, że wykarmiłaby dwójkę dzieciaczków) :) Jej pozytywne nastawienie do świata chyba sprawiło, że wszystko się udało :) Trzeba wierzyć, że się uda i tyle :laugh:

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #150756 przez aniaw
Green wróciłam wróciłam wczoraj popołudniu :) Wieczorem nawet skrobnęłam coś na forum, bo tak się za Wami stęskniłam :P
Niby teraz jest ok, ale muszę bardzo pilnować godzin posiłków jego i nie pozwolić, żeby był głodny i muszę zmuszać go do jedzenia. To niestety nie jest takie proste, bo zasypia przy jedzonku i jakiś niejadek z niego (w porównaniu do Szymcia).

Różyczko to mnie zasmuciłaś tym uszkodzeniem wzroku :( Ja niby noszę soczewki, ale u mnie to dopiero od szkoły średniej się zaczęlo.
Mój Dominiczek niestety też czasem ściągał tę opaskę, bo ona wszystkie dzieci wkurzała :(
Raz zsunął sobie na szyję a kilka razy jedno oczko sobie odsłonił :(
Ciągle machał łapkami :huh:

A tu mam jeszcze zdjęcia jego tortur...
Ale jak leżał na brzuszku to mu się to bardziej podobało i wtedy był spokojny.
Załączniki:

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #150761 przez masuska
No to poszłam za ciosem:)
Już od jakiegoś czasu szkoda mi było patrzeć na mojego Orbitreka i postanowiłam wreszcie go użyć, bo tylko kurz łapał, a tak fajnie można się na nim rozruszać. Przeszłam zalecaną dawkę ruchu dla ciężarówek, czyli maks 4 km no i lżej mi się na duszy zrobiło, bo mam zamiar robić dziś ciasto.
Plus sprzątanko, pranko i wieszanko ciuszków. Wieczorem seksik i może coś z tego będzie.
Jutro powtórzymy zabieg.
Młodemu musiało się podobać (a może nie) bo teraz też ćwiczy:)

Też myślę że zajęcie się czymś innym i przede wszystkim ruch jest korzystny dla "akcji". Chociaż mam koleżankę która się mocno przeterminowała mimo opieki nad 3 latkiem, dość męczącym, więc róznie to bywa, jak ze wszystkim.

Ostatnio mówiłam Mężowi że jak bym wiedziała że jeszcze z miesiąc pochodzę z brzuchem to bym sobie jakieś spodnie kupiła, bo te co mam teraz (moje ulubione ciążowe) To są niestety za małe, a były na początku za duże, no i ten pas jest męczący. W getry wchodzę, ale źle się czuję z tym cellulitowym dupskiem i udzichami, wrr.

Piernik będziesz do nas pisać? Musisz. Ja już dawno mam tragiczne paznokcie, a co będzie potem:(

Różyczko odpisałam:)

AniuW ale miał solarium:) Fajnie to wygląda, ale wiem że przyjemne, szczególnie dla rodziców nie jest. Świetna ta historia z ta chudzinką. Naprawdę silna dziewczyna, tylko podziwiać!

13 lata 5 miesiąc temu #150798 przez dorotas29
Witajcie!!!

Aniu- super,że już jesteście w domku, to poopalał się Dominiczek w solarium, dużo zdrówka dla niego!!!

Rika- mojej córci chcieli pobrać krew z główki ,jak miała 8miesiecy i myślałam, że je powybijam....

Viszka
- dużo zdrówka dla synusia!
Julka kaszle już od dwóch tygodni, dzisiaj mąż idzie z nią do lekarza...

Wczoraj kupiłam Kubusiowi trzy pajacyki i zamówiłam kocyk na all.
Dzisiaj poczyniłam kolejne zakupy, bo wydaje mi się, że mało będzie miał body na długi rękaw.

Masuska- zajmij się czymś, czas szybciej zleci....,ja przenosiłam 17dni,więc wiem ,co to znaczy...
Do mnie juz zaczynaja wydzwaniać, czy coś się dzieje,a co będzie później :dry:

Na pewno na każdą z nas przyjdzie kolej....
To nie jest wizyta u dentysty,którą można przełożyć... :)

13 lata 5 miesiąc temu #150836 przez Viszka11
Ania-sliczna Solarka :lol: :lol:
M. w domku....zwolnil sie z pracy....czyli mamy DOMOWY SZPITAL!!:(:(

jeszcze mnie niech dopadnie...i bedzie cudownie....

Zona po raz drugi-18.07.2015

CZEKAMY-- doczekac sie nie mozemy:)

13 lata 5 miesiąc temu #150842 przez dorotas29
Viszka- zatem dużo zdrówka dla calej rodziny!!!

Dziewczyny,jeśli macie karuzele do łóżeczek, to pochwalcie się, bo ja dalej biję się z myślami,którą wybrać...

13 lata 5 miesiąc temu #150865 przez Viszka11
dorotas29 napisał:

Viszka- zatem dużo zdrówka dla calej rodziny!!!

Dziewczyny,jeśli macie karuzele do łóżeczek, to pochwalcie się, bo ja dalej biję się z myślami,którą wybrać...

dziekuje kochana:*

my mamy po Matim Karuzelke;)

cos w tym rodzaju z pluszakami
allegro.pl/muzyczna-karuzelka-disney-kar...tek-i1685010092.html

Zona po raz drugi-18.07.2015

CZEKAMY-- doczekac sie nie mozemy:)

13 lata 5 miesiąc temu #150886 przez przyszla_mama
ochhhh dziewczyny, cyce mi opadly jakby to Rika powiedziala... :angry: :angry:

wy tu tak pozytywnie a ja ponarzekam zeby nie bylo za slodko!!!:) przed chwila rodzina zadzwonila, mieszkaja okolo 200 km od mojego miasta, ze bede... za GODZINE!!!!!!!!!! JAK JA TEGO NIE ZNOSZE!!!!!!!!!!!!!!! JA NIE ROZUMIEM WRRRRRRRRR :angry: :angry: JA ZAwsze, ale to zawsze wczesniej sie zapowiadam!!!! jak mozna przez kilka dni planowac takie odwiedziny i zadzwonic z drogi, ze jest sie w polowie!!!!!!!!! taka jestem zla i do tego jeszcze taka dzisiaj zmeczona, dopiero dom ogarniam i trzeba cos do zarcia zrobic... nie widzielismy ich od roku czasu, wiec na bank do samej nocy zostana o ile nie do jutra MAAAAAASAKRAAAAA... :angry:

a karuzele mam taka

allegro.pl/karuzela-wyspa-marzen-tiny-lo...-zl-i1682121607.html

13 lata 5 miesiąc temu #150888 przez dorotas29
Przyszła mamo- tylko spokój nas uratuje :)
a tak na serio ,to sama nie lubię takich sytuacji i niezapowiedzianych wizyt, zanim do kogoś pójdę,zawsze dzwonię, nawet ,jak wiem,że ten ktoś jest w domu,nie ma planów i mieszka 5min drogi ode mnie...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka