- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- Green
- Wylogowany
- rozmowna
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Green
- Wylogowany
- rozmowna
Mówienie, że kobieta ciężarna promienieje, jest na tyle popularne, że nikt się nad nim tak naprawdę nie zastanawia. Tymczasem taki stan rzeczy ma wytłumaczenie naukowe. Piękna cera jest wynikiem zwiększonej o 50% ilości krwi w organizmie. Skóra staje się gładka, a na twarzy często pojawiają się zdrowie rumieńce.
A ostanio mialysmy okazaje poczytac jak to pani kwiaciarka sie ladnie odezwala do Olki
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
znowu mam problemy z wchodzeniem na strone - albo error, albo invalid token jak próbuje sie zalogowac albo "kod sie nie zgadza" jak próbuje wysłac posta
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- aga1040
- Wylogowany
- budujemy zdania
- ♥ Pudziek i Lolek moje dwie wielkie MIŁOŚCI ♥
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
skrawkisnow.blogspot.com/
A chciałam się pochwalić suwaczkiem nowym, bo tak w błąd wprowadzał.
Już mi odbija... A jeszcze sama w domu siedzę. Nie długo po suficie zacznę chodzić z tego wszystkiego:P
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Green
- Wylogowany
- rozmowna
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mąż też źle go wspomina. Nie miałam siły nawet krzyczeć a on sam powiedział, że szkoda mu było mnie bardziej niż przy pierwszym i nie miał serca ściągać mnie siłą z podłogi... ale oby wszystkie porody były takie szybkie jak mój
My już wszystko załatwiliśmy w urzędach. Dowiedziałam się, że ten przerwany urlop wychowawczy mogę rozpocząć jak skończy mi się macierzyńskie czyli urlop na Zuzę mogę dokończyć i kontynuować płatnie przez 2 lata a później na kolejne 2 lata wziąć urlop płatny na Olę
Dzisiaj Ola pokazała różki. Nie chciała zrobić siku w szpitalu teraz sama muszę pobrać jej mocz do badania.
Jak ja żałuję że z nią nie weszłam na pobranie krwi!!!
Te babsztyle próbowały pobrać jej krew z główki!!!!!!!!!!!!!
Przyniosły mi małą, ja patrzę a tam główka skaleczona z jednej strony, z drugiej a i tak na rączce był plasterek bo z rączki pobrały!!! Co za ku.wy stare!!!!
Pytam lekarki co to za rany ona ma i dlaczego z główki jej chcieli pobrać a ona mówi że to niemożliwe, ja mówię jak to nie?????? Przecież widać ślady po igle!!! Poszła zapytać i rzeczywiście! "Ale im się nie udało bo za cienkie żyły" to ku.wa o co w ogóle wbijały igłę!!!!
Nigdy jej samej więcej nie zostawię jestem zła na siebie
A z lepszych wiadomości. Kikut pępowiny odpadł nam dzisiaj i mam dalej przemywać bo jest mała ranka ale myślę że jeszcze tydzień i będzie OK. Już nie muszę uważać że urwę kikut i spokojnie mogę zakładać pieluszkę.
Wyniki są OK. Tzn mała ma żółtaczkę ale na tym etapie jej życia taki poziom jest normalny Kreatynina też zaczęła spadać czyli ok.
Niestety wagę mamy 2650 g a było 2750. I nie wiem czy to przez to, że w przychodni małą zważyli w ubraniach czy spadła na wadze. W środę mamy USG główki i brzuszka i wizytę u neurologa więc zważymy małą i zobaczymy jak tam z wagą.
I jeszcze coś!
Mąż wstawił rano samochód żeby założyli szybę i do szpitala pojechaliśmy samochodem teścia. A naszego Roverka trzeba było odebrać i wiecie co??? Rozdziewiczyłam samochód!!! Ktoś musiał wrócić jednym a ktoś drugim a że ja wolę nie ryzykować teścia samochodem to z Olą wracałyśmy Roverkiem do domu ale fajnie
Jeszcze tylko trzeba zamki zrobić bo się rozdupczyły dwa i radio kupić Ale i bez tego można jeździć ale jestem zadowolona
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mam cudownych trzech facetów:)
- angellika1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 08.08.2011 cud narodzin
- dorotas29
- Wylogowany
- gadatliwa
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
Rika jak płatny urlop wychowawczy?? Przeciez on jest bezpłatny
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mam cudownych trzech facetów:)
Uff ja wreszcie w domku a szpitali NIE CIERPIĘ
Mój biedaczek musiał leżeć cały czas pod lampami, bo bilirubina była wysoka (19mg/dl).
wsadzili go inkubatorka w samej pieluszce i przepasce na oczy a on nie wiedział co się z nim dzieje. Nie mogłam go karmić tylko przez otwory w inkubatorku musiałam wkładać butelkę ze ściągniętym swoim pokarmem i zmieniać też pieluszkę tam musiałam kombinując. Ani go przytulić, ani nic. A jak płakał to nie wiadomo było co zrobić. Tak mu się wysuszyła skórka, że szok. A w nocy musiałam stać przy tym sprzęcie i uspakajałam Maluszka
Och szkoda gadać. I jeszcze te badania krwi codzienne...
Rika wiem co czujesz z tym kłuciem Maluszków. Ale, żeby z główki chciały pobierać? Przecież z główki to ostateczność
Na szczęście parametry wróciły do normy tylko koniecznie należy zmuszać Dominiczka do jedzenia, bo troszkę za mało wcina mleczka. Ale mam dużo pokarmu, więc najwyżej będę ściągać i dopychać go butelką....
Iwanek gratulacje dzidziolka!!!!
Dorotas my przemywamy pępuszek Octeniseptem. Takie zalecenia szpitalne.Bardzo fajnie działa i nie szczypie Maluszka
Wecie myślałam, że jak wrócę któraś już się rozpakuje a Wy twarde bestie
Stęskniłam się już za Wami i dzięki za trzymanie kciuków
Uciekam do chłopaków i może uda mi się dziś trochę przespać
Do jutra
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://litki.blogspot.com/
Jeszcze dwa miesiące temu, przez te wszystkie remonty i przeprowadzki bałam się, że urodzę za wcześnie. Teraz z kolei boję się, że przenoszę i trzeba będzie wywoływać poród. Nie dogodzisz;)
Zmykam spać dziewczynki, do jutra!
Masuska przyłączam się do zachwytów nad suwaczkiem;)
Rika gratuluję rozdziewiczenia samochodziku:) i współczuję wizyty w szpitalu z Olą, wredne baby, też bym się wkurzyła Ale kikut to Wam odpadł szybciutko! A, no i napisz co z tym płatnym wychowawczym, bo ja też do tej pory żyłam w przekonaniu, że macierzyński płatny 100%, a wychowawczy bezpłatny, tyle tylko, że liczy się staż pracy i ubezpieczona będę...
AniaW dobrze, że jesteś już z Dominisiem w domu:)