BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 4 miesiąc temu #174226 przez Green
Kamilko grtuluje tej 6 z przodu i z reka na serduchu ZAZDROSZCZE CI :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 4 miesiąc temu #174420 przez aska27
oj, jaka cisza! Mój maluszek właśnie zasnął wiec mam chwilkę wolną :blink:

Dziewczyny czy Wy też swoim dzieciom podajecie witaminę D i E?

Dzisiaj Mikołaj ładnie przespał noc,ale wczoraj w ciągu całego dnia spał może tylko 4h.

Green co do karmienia... to ja też myslałąm,ze pokarm mam kiepski, pojechałam nawet z małym do lekarza, bo Mikołą jpotrafił non stop przy cycu wisieć, 3h karmienia mnie wykańczały. Mysłałam nawet żeby przejsć na mleko sztuczne, ale lekarz uspokoił mnie, ze z mlekiem jest ok /że niby każde mleko mmay jest ok i to nie prawda,ze są mniej i bardziej wartośiowe/, kazał małego odstawiać po 20-30 min karmienia. W sumie jak juz wczesniej pisałam piłam herbatkę wspomagającą karminie, kawę zbożową z melkiem 2x dziennie, jogurty, serki itp...
W gazecie "M jak mama" jest dodatek, książeczka o karmieniu piersią, przykładowe jadłospisy itp...

Kamilka Mikołaja kąpię codziennie. Do kąpieli stosuje Emolium,ale co jakiś czas myję delikatnie mydełkiem.
A co do wagi pochwalę się,że ja już też mam 6 z przodu :blink: czyli 64. Do wagi sprzed ciąży jeszcze troszkę,ale minęły przecież dopiero 2tyg i 4 dni.

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #174438 przez masuska
Mój wczroajszy post (error mi wyskakiwał):
Cześć dziewczynki.
Lucy spóźnione życzonka z okazji pierwszego miesiąca dla Oli:) Agito i Piernikarczyk proszę ucałować dzieciaczki:) Dziś już miesiąc:)
Oczywiście wszystkiego co najlepsze od cioci Masuskowej i Piotra:)

Różyczko, ktoś mi powiedział w szpitalu że nie powinnam jeść pełnoziarnistego pieczywa, więc wzięłam się za biały, ale od jutra przechodzę powoli na ziarenka, pomidory jem od kilku dni, a jabłka wprowadzam powoli, jak w ciąży lubiłam, tak teraz już nie bardzo, ale zjadłam wczoraj jabłecznik:) W takiej postaci jak najbardziej:) A jogurtów nie jem, bo mi już nie pozwalają, bo niby mały m jakąś kaszkę która wskazuje na skazę. Tak naprawdę to mam nie spożywać produktów mlecznych, ale szklankę mleka wypiję raz na 2 dni.

Green, kochana, rozumiem Cię, młody raz mi wymiotował i wiem że jest różnica między ulaniem, a wymiotowaniem.

Aniu wreszcie w domku:) Suuper:)

Piotr mi dał dziś czadu w nocy. Po wizycie u teściów (było spoko). No ale w nocy miałam 2 godziny snu, 2 godziny usypiania.
Zaraz idę w miacho i może dziś wreszcie włosy pofarbuję:)

A dziś chciałam życzyć wszystkiego najlepszego Dagmarce:) Buziaki od Masuski i Piotrusia:)

Green wczoraj też tak miałam że na śniadanie zjadłam kawałek arbuza, a obiad dopiero wszamałam o 18tej, nie miałam czasu, ale jakoś nic się konkretnego nie działo z małym.

Aśka Miki przesłodki:) świetny bodziak:)
Kamilko cudeńko:)
Różyczko, w 3 tygodniu miałam mniej pokarmu, pamiętam bo się martwiłam o to, ale jakoś młody je teraz i jest ok. A i nie zalewam się mlekiem jak wcześniej.
Lucy teścia pogoń! Ja mam tak natomiast z teściową i z prababcią Piotruchy i komentarza, a za daleko jest od cycka, a nie tak przystawiać, a nie bierze całego sutka. Ostatnio się uspokoiły, więc jeszcze nie powiedziałam swojego. Wkurza mnie jeszcze że jak przychodzimy do nich to mówi "mój aniołeczek", albo komentarze na NK takie są jakby to było jej dziecko, a jest to tylko mój skarb!

A pochwalę się że mam śliczne blond włoski:) Pożegnałam paskudne 4-5 cm odrosty:P tak mi szybko włosy w ciąży rosły (farbowałam w 8mym miesiącu) Teraz kolejne farbowanko przed chrzcinami! Może do końca września spadnę z tą wagą. W pasie mam już mniej, ale jakaś taka skóra brzydka jest.

Aśka ja daję witaminę D i K.
Kamilko, Pioter kąpie się codziennie, wcześniej Ollian, teraz mamy Johnsona taki żółty 3w1, a jak się skończy to Nivea zaczynamy!

Dziewczyny, brzydko u nas wygląda szczepionka, ta pierwsza, taka jakby wielka krosta się zrobiła taka ciemna. Słyszałam że może ropa się pojawić, ale jeszcze nic takiego nie ma na szczęście!

Gratuluję tych 6tek z przodu. też bym już chciała ważyć te 6o-pare

13 lata 4 miesiąc temu #174453 przez aska27
mauska no to zazdroszczę Ci fryzurki :blink: też mam ochotę się wybrać,ale jakoś ciężko umówić mi się :)
a co do tej wagi..hihi no kiedys chyba wrócimy do "wyjściowej"... chociaż ja mam ostatnio apetyt na słodkie i to jaki! :silly:

13 lata 4 miesiąc temu #174465 przez masuska
Aśka, jak mnie weźmie na słodycze, a bierze często, to zajadam się arbuzem, który UWIELBIAM, a jak bardziej chcę się zasłodzić, to jeszcze wcinam płatki z miodem!

AniuW, oglądałam pierwszys raz wczoraj tą "Ciążę z zaskoczenia", normalnie szok. laska myślała że to zatwardznie, a urodziła dziecko do kibelka. SZOK! Dziewięć miesięcy nie wiedziała że jest w ciąży, brzucha nie miała, a okres był. Namawiam Męża na na inna TV, bo chcę mieć TLC!

13 lata 4 miesiąc temu #174474 przez aska27
a propos arbuza.. czy przy karmieniu piersią można go jeść?? :unsure:

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #174475 przez Lucy
Masuska ja tak bezposrednio nie umiem powiedziec,chociaz ostatnio mowi do mnie daj jej cycka a ja na to ze przy nim na pewno nie :silly: no ale dalej przychodzi i centralnie sie gapi :angry: nie moglam spac dzisiaj przez to.A jak bylam w szpitalu to tesciowa mi posprzatala super,cieszylam sie dopoki nie otworzylam szafki a tam ciuchy poukladane :ohmy: To juz przesada nie cierpie jak mi ktos zglada do szafek :angry: Glupio mi tak zwracac im uwage tym bardziej ze jeszcze chata jest nie przepisana,no formalnie nie moja :dry:
    Dziekujemy za zyczonka :kiss: :kiss: :kiss:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

13 lata 4 miesiąc temu #174478 przez olka1730
Green moze spróbuj dokarmić,bynajmniej Ja tak robię jade i na cycu i na butelce bo inaczej nie dałabym rady.Jak dam butelkę spokojnie sobie zaśnie 2-3 godz. mały,na cycku powisi,poprzytula sie:)i znowu głodny.....mysle sobie ze albo uruchomię laktacje,albo będziemy nadal dokarmiać na przemian.....podaje Nan Pro,a i robię małemu herbatkę koperkową.

Wczoraj mieliśmy ciężki dzień.Mateuszek ani zasnąć nie mógł,ani kupki zrobić,na dodatek po antybiotyku pleśniawki dostał mowie wam cholerstwo :angry: juz wysmarował wczoraj specyfikiem,dziś poprawie....ale miał tak mocno ze już na gardełko zachodziło,położna pomogła wyczyściła gazikiem,dziś już lepiej.Czekam właśnie na wizytę położnej

13 lata 4 miesiąc temu #174482 przez Lucy
TLC swietny program,uwielbiam,ale "ciaza z zaskoczenia" troche dziwne :unsure:
Aska ja nigdy nie jadlam slodyczy a po ciazy pochlaniam ogromne ilosci :ohmy: :ohmy: :ohmy: [/ul]

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #174487 przez różyczka
Hej dziewczyny!

Aniuw - pije herbatki na lakatcje z Hippa i jest lepiej juz na szczęście :) ale zaintrygowałas mnie tym kauczukowym smoczkiem bo nawet nie wiedziałam, ze takie sa - ja mam butelke z Tommee Tipee i Bianka udaje, ze wymiotuje hehe :)
Ale ona też absolutnie nie wexmie smoczka do buzi - mam z Nuka takie najmnijesze. A więc spróbuję moze kupić ta Lovi butelkę - to ona ma smoczek kauczukowy tak?

Ja dziś na wadze 67 kg!!! jestem taka happy bo tylko 3,5 kg i bedzie waga sprzed ciązy ale do wagi, którą chce osiągnąc "jedyne" 12 kg hmmm...

Masusko - teraz kumam dlaczego nie pijesz mleka i nie jesz przetworów z niego bo jesli kaszka jest to może być skaza rzeczywiscie, moja Oliwia tak miała.
A jak odstawiłas nabiał to schodzi?
Bo odstawiać profilaktycznie moim zdaniem nie ma sensu poniewaz nam strasznie jest teraz wapń zawart w nabiale potrzebny - gdy bedziemy mieć go za mało w organiźmie wypadną nam zęby (na pewno widziałaś wiele kobiet co urodziły dużo dzieci i nie bardzi dbały o dietę, ja mam nawet taka sasiadkę - co dziecko to 1 zab mniej i nie ma juz nawet "1", wygląda to masakrycznie), wapń tez potrzebny nam żeby gęstosć naszych kosci się nie zmniejszyła, a jesli lekarz zaleca odstawienie nabiału całkowite to powinno się łykac preparat uzupełniajacy.
Ja w pasie też mam widocznie mniej bo żebra się spod skóry pokazują pod cyckami ale ta skóra jest naprawde sflaczała pomimo smarowania, już nie moge sie doczekac kiedy bede mogła chociaz brzuszki zaczać robić.

A dziś sprawiłąm sobie frajde i wykąpałam sie w wannie! W KOŃCU! :) Bo cały czas ze wzgledu na to "oczyszczanie" brałam prysznic ale teraz już tak mało mi leci, ze wlazłam do wanny z pianka i polezałm troche ogladajac swoja bliznę po cc przy okazji :) Nie jest taka zła i w sumie wygląda jak 10 cm uśmiech w dole brzucha :)
Czy wiecie moze od kiedy można stosowac te maści na blizny?

Czekam z niecierliwoscią na chustę do noszenia bo już mi ręce odpadają od noszenia mojej Bianeczki - a nosze ją po jedzeniu gdy męczą ją te nieszczęsne bąki bo to jej wyraźnie przynosi ulgę, licze na to, ze w koncu połacze 2w1 i przynajmniej jak bede miała wolne ręce to coś zrobie w domu, np. zjem, albo poprasuje bo niekiedy jest cięzko.

Apropo ulewania i wymiotów to ja słyszałam, ze ulewanie to gdy po jedzonku wraca mleczko tak jakby za duzo go było a wymioty sa wtedy gdy godz. lub dwie po jedzeniu dziecko zwraca nieprzetrawiony pokarm, taki z grudkami nawet. Moja Misia chlusta i tak i tak i buzią i noskiem niestety :( i ciągle musze ją przebierać bo często ma az mokre ubranko, nawet w nocy czasem biedulka nie może az przez to zasnąć a z kolei jak ją zaczynam ruszac do przebierania to znowu chlusta od ruszania no i takie błedne koło.

A gdzie wWy sprawdzacie, ze ktoś skończył miesiac?

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 4 miesiąc temu #174491 przez różyczka
Aska ja jem arbuza :)

Też robię dziś włoski :lol: zaraz jedziemy z moimi córkami na miacho :blink: do Rossmana po farbe do włosów i po coś na cellulit. Bianka uwielbia jeździć autem na wycieczki na szczęście.

A ja sie zawzięłam i nie jem słodyczy w ogóle, tzn. ciasteczka pełnoziarniste od czasu do czasu, ale za to nadrabiam waflami ryżowymi z dźemem albo ryżem z jabłkiem i rodzynkami a to tez słodkie, ale w porównaniu do tego jak piekłam ciasta w ciązy co drugi dzień blacha to nic :silly:

13 lata 4 miesiąc temu #174498 przez olka1730
Dorotka wielkie gratulacje Kubusia :laugh: bo chyba przyspałam ;)

Ostatnio nie jestem zbyt zorganizowana,z jedzeniem tez tak mam wciągam szybko zazwyczaj jagurty,jakieś zupy mleczne,obiady jedam normalnie oczywiście unikam surówek z kapusty,cebuli,no i pije kawę zbożową z mlekiem

Kąpie w Oillan :)

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #174501 przez różyczka
Ja podaję Biance witaminke D i K codziennie po kąpieli, tzn. tatuś podaje i się cieszy jak głupi gdy dziecko połknie heh :)
A myje ja w Johnson&Johnson 3w1 płyn do mycia ciałka i włosków z próbki (bo mam ich pełno) a potem smaruję ciałko delikatnie zwykła parafiną bo się okazało, ze najlpiej jej to robi na skórkę. Pupe przy każdej zmianie pieluszki smaruję ta parafina i bardzo polecam - pupa gładziutka, kupa spływa po niej normalnie :)
Jak Mała skończy m-c to spróbuje tych Nivea kosmetyków co kupiłam bo Hippa narazie się nie sprawdziły - miala suchą skórkę po nich.

Czy któras z was nosi albo zamierza nosic dziecko w chuście?

Aska z tym pokarmem to ja w to goraco wierzę i się nie poddaje - wierzę, ze tak własnie jest:)

13 lata 4 miesiąc temu #174511 przez różyczka
dziewczyny polecam ta herbatke na laktacje z Hippa - ona jest w granulkach, które mozna zalac zimna woda mineralna, rozpuszcza sie i herbatka smakuje jak jakis napój :) 2-3 dziennie i mleczka jest pełno :)

a i kawka z cykorii Ricore - pychota z mlekiem :P

13 lata 4 miesiąc temu #174517 przez różyczka
Olka a jak Twoja córa :) ?
Słucajcie czy któraś z Was wkłada dzidzię do leżaczka ?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka