BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 4 miesiąc temu #175709 przez różyczka
Basba jeszcze raz sliczne dzieki :kiss: :kiss: :kiss:
mam tylko jeszcze 1 pytanie odnosnie tej maści - czy ona smierdzi cebulą? bo ja dostałam maśc CEpan na blizny - i cały czas miałam wrażenie, ze coś smierdzi, myłam ise kilka razy w ciągu dnia bo nie mogłam odgonic tego dziwnego zapachu jakbym smazyla cebulę i przesiakła tym cała, nawet w łózku wieczorem to czułam i myslałm sobie - co jest grane do cholery? dopiero nastepnego dnia sie kapnęłam, ze w skałdzie jest wyciag z cebuli, no i patrze a w tej, której Ty polecasz tez jest ten wyciag :(
napisz szczerze proszę - śmierdzi?

Aniuw dzis próbuje to wiązanie, które zapodałas w linku :lol: nie poddam się tak łatwo :lol: dziękuję Ci za ten link :kiss: bo ja sadziłam, ze noworodka można wyłącznie w pozycji leżacej nosić a okazuje się, ze niekoniecznie i super :) Moja Mysza lubi po jedzonku byc noszona pionowo do odbicia a i kupka wtedy łatwiej jej idzie, wiec zobaczymy.
Dla męża już wykombinowałam zakup takiego miękkiego nosidła MEI TAI - o dziwo sam się zainteresował i szukał w necie info :laugh: myślałam, ze padnę! zobaczył, ze nosidła sa dwustronne - z 1 strony kwiatek gdy nosi mama a z 2 strony jakies męskie wzory hehe gdy nosi tatuś :) poogladał nawet instrukcje zakładania na Youtube...
No bo ja zamówiłam chuste oczywiście jaką? - RÓZOWĄ :lol: w ogóle nie pomyślałam, ze on bedzie tez chciał sie chustować :)

Apropo tego karmienia sztucznego przy żołtaczce - słyszałam, że niektórzy lekarze twierdzą, ze mleko matki powoduje utrzymywanie się tak dużego poziomu tej bilirubiny i zalecają odstawienie od piersi.

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 4 miesiąc temu #175788 przez dorotas29
Witajcie,ja tylko na chwilkę!!!

Dziękujemy jeszcze raz za gratulacje i miłe słowa oraz kciuki trzymane za Kubusia.

Polska sluzba zdrowia jest beznadziejna,wizyta na nfz na grudzień ,a prywatnie załatwiłam na przyszła środę,tylko nie dopytalam z tego wszystkiego o koszty,ale to nieistotne,zapłacę wszystkie pieniądze,żeby tylko synus był zdrowy.
Zdjęć nie wrzucę,bo nie mogę,ale w razie czego przesyłałam koleżance z sierpniówek z komórki,więc tam jest ich kilka.
Kubuś je ladnie pierś,sutki bolą jak diabli,apetyt ma po tatusiu.
Dzisiaj w nocy dwa razy przesikał mi wszystko na maxa. :)
Julcia przytula i głaszcze brata,ale wczoraj miała wieczorem focha,jak go kąpaliśmy i powiedziała,że znowu wszystko dla Kubusia,
Nie nadrobię was na razie, ale mam nadzieję,że Wasze dzieciaczki nie daja Wam mocno w kość i są zdrowiutkie.
Pozdrawiam

13 lata 4 miesiąc temu #175819 przez Lucy
Hey dziewczyny znalazlam Kubusia Dorotki

Slodziak co nie?
www.zapytajpolozna.pl/forum/ciaza-forum/...-2011/Page-1561.html

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

13 lata 4 miesiąc temu #175934 przez aniaw
Cześć dziewczynki :)

Dorotko niestety z tym NFZtem to porażka i jak możesz to nie ma co czekać i dobrze jest prywatnie przebadać Kubusia. Będzie dobrze, trzymam kciuki :)

Różyczko ja mam całą książeczkę o wiązaniu chust, tam chyba 16 wiązań różnych jest :) niektóre jak dla mnie zbyt wymyślne, więc mi pasuje ta kieszonka i tam można zwinięty brzeg chusty podtrzymuje główkę maluszka i jest git :)
Tam ten link nie wiem czy dokładnie opisuje to wiązanie, ale na pewno znajdziesz inne opisy czy instrukcje z filmikami.
Może dziś specjalnie dla Ciebie zrobię zdjęcia mojego "zawiązanego" Dominiczka :lol: Teraz najadł się i śpi, więc nie będę go ruszać. Ostatnio przestałam go nosić do odbijania po jedzonku tylko kładę go od razu do łóżeczka jak zaśnie przy cycu i słodko śpi i nie ulewa, odpukać :P
W nocy budził się 3 razy i o dziwo po jedzeniu zaraz zasypiał i to bez smoczka :) Coć miał też moment, że marudził i płakał aż M wstał i zaczął go nosić na rączkach i przyniósł mi go do karmienia i okazało się, że sobie nie dojadł :)

Różyczko ja niby mam w szafie jakieś nosidełko, nawet nie pamiętam jakiej firmy, dostałam jak Szymon był mały, ale to chyba dla dziecka, które już trzyma główkę, więc jeszcze sobie trochę poczeka :)
A fajnie, że Twój Men zainteresował się nosidełkami :)
Z tym mlekiem matki przy żółtaczce dziecka to ja wiem, że są takie hipotezy, że może przedłużać tą żółtaczkę. Dużo jest artykułów na ten temat. Ale to że żółtaczkę przedłuża to nie znaczy, że trzeba całkowicie to mleko wyeliminować. Można stosować np przepajanie glukozą (cząsteczki glukozy łączą się z bilirubina wychwytując ja i dzięki temu szybciej eliminują z organizmu). To nie jest tak, że żółtaczka jest od mleka matki! Teraz błędem w sztuce lekarskiej jest nakazanie matce zaprzestanie karmienia dziecka swoim mlekiem ze względu na tę żółtaczkę, stąd było moje pytanie do basby.

masuska ja @ dostałam po 2 mcach jak karmiłam Szymusia i miałam regularnie przez całe karmienie piersią niestety :( A miałam nadzieję, że wystąpi dopiero jak odstawię Małego od piersi, tak jak u mojej koleżanki. Więc różnie to bywa i zobaczymy jak będzie tym razem :unsure:

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #175955 przez aniaw
A to zdjęcie Domiczka w leżaczku-bujaczku na płasko:)
i jeszcze mój mały Smoczuś ze smoczkiem :)

Niestety z krostkami na buźce walczymy cały czas i chyba bez alergologa się nie obejdzie ;)
A Mały uwielbia zasypiać ze smoczkiem i tylko czasem uda się bez :) Gorzej jak się jak on mu wypadnie z buzi :blush: Ale nad tym też pracujemy :P
Załączniki:

13 lata 4 miesiąc temu #175997 przez Kamilka24
Witam mamuśki :lol:

Basba my tez karmimy mlekiem modyfikowanym :blink: jakim ty karmisz? Nie wiem czy bebiko jest dobre ale to wybraliśmy.

Malutka ma problem z robieniem kupki- robi co dzień- nawet dwie, ale tak biedulka się męczy, że już nie mam sił. Na przykład dzisiaj od 5:30 rano do 12 nie mogła zrobić i wogóle nie spała teraz jak już jest "po" to przysnęła. Nie wiem jak jej pomóc.

Aniaw Dominiczek przesłodziutki :kiss:

też malutka ma krostki na policzkach i nie znikają- wyglądają okropnie jak pryszcze- bo to chyba są one :S mają już końcówki żółte- są okropne! mam nadzieje, że to minie...

Dziewczyny po CC jak tam u Was z raną? boli Was jeszcze? Kupiłam sobie majtki takie ściskające brzuch, ale nie wiem czy mogę już je nosić :unsure: Mam na brzuchu jakby balon- 4 m-c ciąży :ohmy:

13 lata 4 miesiąc temu #176030 przez iwanek1
Basba,Kamilka ja też karmie sztucznym mlekiem,początkowo było Bebiko,Hania kupy robiła co 3 dni,po przeczytaniu "całego internetu"zmieniłam na Bebiko HA,teraz mamy raz,a dzis nawet juz dwa razy dziennie,ale ze zrobieniem męczy się dalej,stęka i popłakuje.

Blizna po cc nie boli,ale u mnie to juz przeszło 6 tyg.minęło,ale za to od wczoraj znowu plamie,tym razem na brązowo :angry: może to już @ idzie?

Aniaw,Dorotkaprzystojniacy wyrosną z waszych chłopaków :laugh:
Dorotka trzymam kciuki,aby ze zdrowiem maluszka było ok.

My robimy jutro trzeci raz mocz,bo bakterie są,najpierw liczne,teraz kilka,ale kazała zrobic trzeci raz,a złapanie moczu u niemowlaka to sztuka,przynajmniej dla mnie,bo z woreczka nam się wylewa :laugh:

Rikaudanego wypoczynku :)
Masuska ślicznie wyglądacie :)

Staram się czytac na bieżąco,ale z pisaniem jak zwykle mam ociągania :laugh:

13 lata 4 miesiąc temu #176033 przez masuska
Kamilka, mi siostra i mama karzą kupić taki gorset, lub majtki, bo niby lepiej się wtedy skóra zbiega i mama mówiła że kiedyś to było wręcz na porządku dziennym, że po porodzie kobiety zakładały takie pasy. Ja się szczerze boję, teraz w połogu, a brzuch nie jest taki wielki, da radę go maskować. A do końca połogu zostało mi tydzień i jeden dzień, więc sobie poczekam:)

AniuW i reszta, tak pytałam o ta @ bo teraz znajoma ma 3 miesięczną dziewczynkę, miała już @ a teraz półtora miesiąca nic. Podejrzewają że może znów zaszła i to by było jej trzecie dzieciątko. Tak sobie myślę że niekoniecznie może być w ciąży, ale nie będę się odzywać.
A druga sprawa to już bym chciała@ bo bym sobie jakoś kalendarzyk ustawiła i pixy bym mogła jakoś brać, a tak to nie wiadomo.
Dominiczek słodziak, a jakiego fajnego pajaca ma:) Dziś Piotra ubrałam w takie niby ogrodniczki granatowe w misie i choroba wygląda jak dziewczyna:P Ale zimno jest i ma kilka warstw na sobie.

RÓŻYCZKO jeszcze raz dziękuję za podsunięcie pomysłu kawy RICORE! Jak mi dobrze z tą kawką:) piję po 2 dziennie i jest ok:) no i mleko sojowe:) Mniam:)

13 lata 4 miesiąc temu #176038 przez różyczka
kamilka mi połozna powiedziała, ze 6 tyg. to jest ten czas gdy cofają sie zmiany po ciązy i jesli po 6 tyg. zostanie mi brzuszek to wtedy mogę sobie kupić ten pas ale wczesniej mówiła żeby sie nie ściskać. Ale jesli chodzi o ranę to nie boli mnie nic a nic, ani rana ani brzuch, mięsnie juz wracają do formy bo dźwigam się z o wiele większą ławtością z pozycji leżącej i z wanny np. i nie moge się już doczekac aż ede mogła zacząć ćwiczyć brzuszki :)
Dziewczyny po SN mają fajnie bo mogą ćwiczyć od razu własciwie - jesli maja siłe oczywiscie i chęci a my po cc musimy odczekac żeby nam się rana nie rozeszła przypadkiem.

Aniuw jaki on fajniusi ten Twój synek :)

Dziewczyny jaki rozm. pieluch używacie? Bo Moja Bianka ma odciski na udkach od "1" i chyba musze przejść na "2".

Masuska gdzie Ty łazisz w taką pogode?? Myslisz, ze jak nam swoją fotę wrzuciłas to już na tydzień ma nam starczyć tak? :silly:
Napisz mi jeszcze raz co Ty z Johnsona polecałas tam - mleczko? balsam? bo ten płyn do mycia 3w1 to super ale mam tylko to z próbek ale zapach rzeczywiscie...mmmmm :) cuuuudny....normalnie pysio do schrupania jest po kąpieli :blink:

13 lata 4 miesiąc temu #176045 przez różyczka
Masuska - dobra cofam to co napisałam :laugh: z tym lażeniem bo sie okazało, ze Cie telepetycznie wywołałam hehe
Ja tez 2 kawki dziennie młócę i sa to jedne z najpiekniejszych chwil w ciągu dnia :lol:

Kubuś Dorotki jak aniołeczek z buziulki :)

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #176051 przez iwanek1
A to moja Niunia,mam nadzieję że zdjęcia wejdą :)

Pozdrawiamy wszystkie dzieciaczki :)
Załączniki:

13 lata 4 miesiąc temu #176087 przez masuska
hehe, była u nas pani pediatra:) Synek, stwierdziła że jest dobrze odżywiony i ponad 4 to waży:P Jutro się zważymy dokładnie, bo mamy wizytę w poradni preluksacyjnej, zajdziemy od razu do pielęgniarek na mierzenie:)

Różyczko polecam z Johnsona baby Mleczko pielęgnujące. Dostałam taki zestaw (tzn 3 zestawy) miniaturek Johnsona, to mleczko, ten płyn 3w1 i krem do tyłka na odparzenia. I naprawdę jestem zadowolona, chociaż mnie samą Johnson uczula, cała fioletowa seria.
www.johnsonsbaby.com.pl/products,pokaz,46.html na tej stornie można zamówić próbkę:)

Iwanek Hanka rośnie jak na drożdżach:) Śliczniutka:)

13 lata 4 miesiąc temu #176088 przez masuska
A dziś Natimp1, Basba i Kaśka cieszą się już miesiąc swoimi skarbami:) Buziaczki mamusiom i pociechom:)

Ciotka Masuska i Piotruś:*
[/i]

13 lata 4 miesiąc temu #176108 przez agito11
kamilka24 u mojej jest to samo, te krostki wyglądają jak pryszcze :angry:
wczoraj drugi raz wykąpałam ją w krochmalu, i jakby troche są bledsze, smaruję ja alantanem plus w kremie. Oby pomogło. do 6 tyg powinny zniknąć. Po 19 mamy szczepienia i modlę się żeby do tego czasu ten trądzik minął.
A jeszcze jak ją za ciepło ubiorę zaraz wysypują się na główce potówki i za uszkami. Nawet przy takiej pogodzie jak dziś ma tylko krótki rękawek i półśpiochy.
Tak się martwię że chyba osiwieje :S

url=http://slub-wesele.pl/] [/url]

13 lata 4 miesiąc temu #176125 przez masuska
Agito spokojnie, ten trądzik to normalna zmiana i sama ustępuje nie trzeba nic robić. Jak są duże zmiany to można sudokremem posmarować, bo on zawiera cynk, tak jak maści na pryszcze. Dziś pediatra mi powiedziała to co już widziałam i Wam teraz przekazałam. A do 6 tygodni powinno się skończyć, no i powiem że Piotrek ma coraz mniej i już lepiej wygląda, a nie robię nic. Dziś mu posmaruję kremem nawilżającym, te zmiany, które już schodzą, bo skórka jest troszkę sucha.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka