BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #201072 przez basba
Kamilka24 napisał:

Hej dziewczyny,

ja tylko na chwilkę, bo Melka była (jest) chora- zapalenie gardła i gorączka.
Mam pytanie do mamusiek co karmia butlą... Ile wasze maleństwa piją mleczka? I czy dajecie wode czy jakieś herbatki? Amelka pije co 3 godzinki 60 i wiecej nie chce... martwie się...

Przepraszam, że nie piszę ale mam nadzieję, że zrozumiecie :dry:

Kamilko Wikuśka je 120 co 3 godziny i jeszcze jej mało, po nocy daje jej 150 i wypija wszystko... Amelka moze je tylko 60 bo ma chore gardło i poprostu jk przełyka mleczko to ją boli...
A co do picia moja uwielbia wszystkie ziołowe jakie jej daje (np. na dobre trawienie albo rumiankową) ale wodą też nie gardzi ;)
Byłaś z Amelką u lekarza??? Coś przepisał? Jaką duzą ma temperaturę?

PrzyszłaMamo trzymamy kciuki!!!!

Oposek...przykro mi nie pomoge.

Rika śliczny avatarek jak i zdjęcia

Masuska czekamy na fotki!!!!!!! I wszystkiego naj z okazji rocznicy ślubu!!! Dużo miłości i samych cudownych chwil!

Kurcze dziewczyny mnie znowu coś łapie 3x od początklu wrzesnia!- mam 38 i normalnie trzęsę się cała. Mąż wybył na żużel i zostawił mnie z dwujką. Dobrze że Antek już śpi od godziny a Wiktorka właśnie też padła... choć już się wierci :dry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 miesiąc temu #201105 przez różyczka
Rika fantastyczne zdjecia :) Piekna mamunia, sliczne corki...
to z tymi stópkami wybacz ale musze zgapić :blink:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 3 miesiąc temu #201173 przez paulinka
Kamilka24 - moze tak malo je bo ma chore gardelko i zazwyczaj dzieci nie maja apetytu jak sa chore, a jak je tak nawet wtedy gdy nie jest chora to najwazniejsze jest to czy ladnie przybiera na wadze? Bo jesli ladnie przybiera,i nie spada z wagi to najwazniejsze,widocznie tyle potrzebuje mleczka,bo jak piszesz ze je co 3 godzinki to moze tyle jej wystarcza, waga tu jest chyba wazna wlasnie czy nie spada czy rosnie,

Zdrowka dla malutkiej :)

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #201186 przez aniaw
Cześć dziewczynki ja tylko na chwilkę a później Was nadrobię obiecuję :blush:

Mam wiadomość od Przyszłej_mamy:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Mam nadzieję, że udało mi się umieścić tekst jako ukryty, bo to mój debiut :blush:

Trzymamy mocno kciuki za Areczka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jest silny i na pewno będzie dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

13 lata 3 miesiąc temu #201206 przez różyczka
Zaraz sie chyba porycze - OCZYWISCIE, ŻE 3MAMY KCIUKI!!! :kiss:
Dzieki Ania, ze zamieściłas to info.

A jak ukryć zdjecie?

13 lata 3 miesiąc temu #201234 przez aniaw
Może Różyczko trzeba wkleić zdjęcie i dodać posta a potem zaraz edytować i ten kod co sie pojawia zamiast zdjęcia wziąć potraktować jako tekst do ukrycia?

Coś kombinuje, ale zaraz spróbuję :)

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #201237 przez aniaw
Próba dodania zdjęcia śpiącego Dominiczka na "księżycu" :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

hi hi hi udało się :)
Załączniki:

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #201269 przez różyczka

Załączniki:

13 lata 3 miesiąc temu #201280 przez aniaw
Śliczna smerfetka :)

13 lata 3 miesiąc temu #201283 przez różyczka
Hahah :laugh: Aniu jak on smiesznie śpi :laugh: Dominik tak lubi czy specjalnie go przytrzymujesz tym księżycem?

13 lata 3 miesiąc temu #201322 przez masuska
różyczka napisał:

masuska napisał:

Hey, my już po, a nikt nie pamięta nawet:(

No nadrobię was później bo teraz pora sprzątać.

PA

No co za wiesniara jedna no :angry: :silly: NIKT NIE PAMIETA, TAK?? :unsure: :ohmy:
To my tu specjalnie nie piszemy za dużo, zebyś nie miala tyle do nadrobienia a Ty....
Dawaj foty tego Aniołka swojego lepiej co bysmy troche oczy nacieszyły :)
Impreza udana? wszystko zgodnie z planem? Misio spal na mszy czy pokazal rogi? :blink:

Rika ja tez te krople daje przed jedzeniem :) i tez tylko wieczorem po kąpieli :)

No ładnie, to jest niby mało napisane, w życiu was nie nadrobię. Znaczy się przeczytam, ale nie odpiszę wszystkim.

To tak, wczorajszy dzień był przepiękny. A właśnie odnośnie pogody to i rok temu we wrześniu było brzydko i strasznie baliśmy się o pogodę w dniu ślubu, a była przepiękna (najcieplejszy weekend we wrześniu, no i w tym roku, było tak samo:) Wszyscy pytali się u kogo zamawiamy pogodę:)
W kościele było nawet ok, trochę za głośno, przez co Piotrek troszkę po marudził, ale nie dziwię mu się, też bym była zła jakbym nie mogła zasnąć, bo jakiś facet nade mną ględzi, a później oblewa mnie zimną wodą. No ale podsumowując to był bardzo grzeczny, zakwilił 2 razy i koniec. Dostał butlę w kościele przez co ominęło mnie klękanie:P A były 2 chrzty na jednej mszy, no i właśnie ta dziewuszka się strasznie darła, ale jak to baby. Najfajniejsze było jak ksiądz poprosił nas do siebie to i dziewczynka (Julia) i Piotrek śmieli się prawie że w głos do księdza:P

Po powrocie do domu zasiedliśmy do obiadu. Stoły były rozstawione w salonie, ale że było tak pięknie na dworze to przenieśliśmy całą imprezę na dwór. A tak pięknie stół wyglądał:( Piotrek długo spał w wózeczku, nawet tort przespał. Ale po 17tej poszłam z nim do pokoju i razem zasnęliśmy. Ostatni goście poszli sobie przed 18tą. Mąż sprzątał, mama myła gary, a ja spalam i spałam:)

Pokaże wam tylko mojego skarba, jak już dostanę zdjęcia od fotografa (środa) to też coś wam wstawię. Masuska ubrała się w garnitur, a i gruba jest strasznie:(

Zaraz doczytam te 16 postów, a ostatnie komentuje: Jaki śliczny Dominiczek, Piotrek w ogóle nie śpi na brzuszku, raz tylko mi się udało tak go położyć. A minka Bianki mistrzostwo:) Śliczna:)

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #201329 przez masuska
Dziękuję za życzkonka, Różyczko trafiłaś z tymi tulipanami :) :)

Oposku 3mam kciuki, Happymammo - wytrwałości i powodzenia w nauce, Kamilko, może Melka nie ma apetytu przez to gardełko, może później się unormuje. Przyszła_mamo Mocno mocno baaardzo mocno trzymam kciuki.

Tylko zjem ciacho.

A tu nasz tort, wyszedł słabo, ale jaki smaczny:) Mmmm, właśnie jem kawałek:) Możecie się poczęstować:)

13 lata 3 miesiąc temu #201335 przez masuska
Rika świetny masz awatar:)

13 lata 3 miesiąc temu #201345 przez hoborr
Hej
My wczoraj bylismy zapraszac rodzinkę na chrzest. Ma być 60 osób. I nie wiem czy zdążymy wszystkich zaprosić - bo to strasznie długo schodzi! Chrzest 16 października:)

Ale wieczorem się oryczałam bo malutkiej ropka z oczka się sączyła! I miała zaczerwienione:((( Przemywałam rumiankiem i trochę zalałam jej własnym mlekiem - tak mi koleżanka poradziła. No i rano jest lepiej... Ale się strasznie wystraszyłam że dostałą zapalenia albo ma kanalik zatkamy i wtedy niestety było by gorzej... u aż strach pomyśleć Proszę poradźcie: czy rumianek wystarczy? Co jeszce można zastosować??

Nie mam jak włazic teraz na forum za często bo mamy tydzień gości i zajmują komputerowy pokój. Także prawie nic nie naczytałam co naskrobałyście.:( Widziałam tylko super zdjęcia masuski:) I wiadomości przyszłej mamusi! czekamy na dobre wieści kochana!!

Widzę też że wszystkie się szkolicie w ukrywaniu postów przed obcymi! Jak będę miała czas to spróbuję!

Buziaki pa

13 lata 3 miesiąc temu #201349 przez hoborr
Kurde! Masuska tort jak tort a ja tam wypatrzyłam na zdjęci NAPOLEONKĘ!!!!

I pomyślec że ja nie zjem torta Adusi... :dry:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka