BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 3 miesiąc temu #201530 przez różyczka
Paulinka jesli nie jest dobrze PRZED urodzeniem to PO na pewno nie bedzie lepiej a wręcz przeciwnie bo dochodzą kolejne stresy i powody do kłótni :dry:

Lucy przybij zółwia :dry: ja wczoraj mojemu kazałam wyp..... znaczy się wyprowadzać. Wqur... mnie na maksa i juz trace cierpliwośc do niego. Wyrzygałam mu,z ę dom traktuje jak hotel, a mnie jak praczke, kucharke, sprzątaczke, bo nawet nie raczy sie zainteresowac jak mi minął dzień, wychodzi rano, wraca póxnym wieczorem a w jedyny dzien wolny idzie sobie na ryby (BO ON NIC DLA SIEBIE NIE ROBI!!!)a potem odsypia te cholerne ryby a jak mówię, ze to trzeba by zrobić, tamto, siamto to wielki wkurw go bierze jak to??? A dlaczego on? Dlaczego ja ciągle zrzedze! No bo samo sie nie zrobi no ale jak ktoś mieszka w hotelu to przeciez w HOTELU WSZYSTKO ROBIĄ I NIC NIE WYMAGAJĄ :angry: stad jego wielkie zdziwienie.
A i jeszcze głupie pytania - to co on ma w koncu robić sprząatć czy zajac się dzieckiem?? A jak mu mówię, ze ja w tyg. robię i to i to naraz i wiele innych rzeczy to potrafi bezczelnie powiedziec jeszcze -a dlaczego w takim razie okna sa brudne skoro tak wszystko niby robię!!!! :angry:
No to powiedziałam wyp..... Przynajmniej bede miała mniej roboty bo nikt tak nie swini jak klient hotelu, który nie oglada sie za siebie jak rzuca lumpy, czy jak skończy jesc bo przeciez służba wszystko posprząta.
A najgorsze jest to, ze on mi na to: ŻYCIE TO NIE KONCERT ZYCZEŃ :ohmy:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 miesiąc temu #201531 przez różyczka
Basba no cudo! :)

Aska Bianka też spi na takiej całej poduszce, która włożyłam wzdłuż i narazie jest ok, ale już nogi sa na styk hehe :)

Boze jak sie najadłam :P i to świństw jakiś pomieszanych...i ciastka i paluszki rybne...i chińszczyzna...i lód smietankowy.... :S zupełnie jak przed okresem :cheer:

13 lata 3 miesiąc temu #201535 przez Rika

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

13 lata 3 miesiąc temu #201539 przez Lucy

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

13 lata 3 miesiąc temu #201541 przez różyczka
Rika no jak to napisałas to mi tez "leciej" :lol:
co za ćwoki :angry:

Kurde nie mam myszki i zepsułam klawisze, wiec nie moge zaznaczyć tekstu, ktory chciałabym ukryć hmmm...jedynie jak kliknę na wybrany wyraz to on się podświetli/zaznaczy :dry: np. czyjeś imie żeby pogrubić to tak.

13 lata 3 miesiąc temu #201542 przez różyczka
Lucy nie bój nic, jak nas wywalą z tego to pójdziemy na inne :laugh:
jezuuu dziewczyny napiłabym się :cheer:

13 lata 3 miesiąc temu #201543 przez Rika
Masuska śliczne zdjęcia!!! Jesteś jak ta lala :) A co tam na torcie jest napisane? A jakby podliczyć autobus i sumę za osobę to by wyszło na to samo.. :) Poza tym już zdecydowaliśmy że chrzciny będą w domu i najprawdopodobniej już u nas na górze :) Tzn ściany białe nie pomalowane, ale podłogi będą... i myślę że kwiatka jakiegoś się postawi i cacy :) Ale masz przystojniaka :)

Różyczko śliczna Bianka :) dawaj więcej zdjęć :)

Aska27 moja Ola już od początku sierpnia grucha od 22 września śmieje się na głos :)

Basba Wikusia też piękna :)

Aniaw świetne zdjęcie :) moja nie chce na brzuszku leżeć a co dopiero spać.

Masuska co to za ciasto na talerzu na górze po lewej stronie? Z czarną polewą i po prawej to białe? dawaj przepis :D

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #201562 przez takajedna
Lucy tnij i nie żałuj sobie :D oby Ci tylko ulżyło, ja tu się niby śmieję, ale na Twoim miejscu by mi do smiechu też nie było :angry:

Różyczko - jak wyżej, może też powinnaś znaleźć i unicestwić jakąś rzecz Twojego małżonka, najlepiej jakąś jego ulubioną :P

Aska27
Bartek dość szybko zaczął głużyć

Aniaw, Basba, Różyczka, Rika - sliczne te Wasze pociechy :)

paulinka tak jak pisze rozyczka- zachowania mezczyzny dziecko nie zmieni, tak mi sie wydaje...

Hoborr 60 osób ??? :ohmy: ale bedzie balanga :D tez robie 16go, ale na 18 :woohoo:
Co do oczek to mój miał zapalenie po wyjsciu ze szpitala i polozna kazala sama woda przegotowana przemywac, mowila ze wlasnie rumianek dosc czesto uczula... Mowila ze jak przez tydzien nie bedzie zadnej poprawy to wtedy do lekarza

przyszła_mamo trzymam mocno kciuki

masuska ale aniolek z Piotrka :) a z mamy anielica :)

Kamilka Bartek co 2,5- 3 h zjada 120-150, choc nieraz zjadłby wiecej, a nieraz zje 60

60 cały czas to troche malo, ale tez mi sie wydaje ze dlatego tyle teraz zjada Amelka bo jest chora, choroba przejdzie (duzo zdrowka) to i apetyt wroci

Co do picia to juz sie zalilam kiedys- mój niczego nie wypije chetnie... czasem wmusze w niego po 20 ml czegos, drugi dzien kupy brak tak w ogole

13 lata 3 miesiąc temu #201566 przez takajedna
Happymama u mnie tez ciezko z wprowadzaniem tego planu...
Wyglada na to, ze Bartek to maly Wrazliwiec :dry: :) a i mi brak nieraz konsekwencji, a raczej cierpliwosci :(
On prawie w ogole nie spi w dzien... Wczoraj i dzisiaj podrzemie troche na rekach, co go odloze i jakims cudem usnie to po 5-10 min placz :( teraz jest tata, ale jak bede sama to kompletnie nic nie zrobie caly dzien :ohmy: przez to ze nie spi jak usnie przy butelce to go ani nie wybudzam, wiec schemat jedzenie-aktywnosc- sen tez u nas nie działa...no i przez to ze nie spi jest marudny, ech nie wiem sama

13 lata 3 miesiąc temu #201622 przez aniaw
Wiadomość od Przyszłej_mamy:

Jupi jupi ale super :laugh: Normalnie już zakwasów dostałam od trzymania kciuków :)
Pozdrowionka dla dzielnego Areczka :)

Kobitki później podczytam i coś napiszę, bo dopiero wróciłam po całodniowym szopingu i padam na ryjek ale za to mam mnóstwo fajnych ciuszków za grosze :)

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #201660 przez happymamma
Takajedna mi również czasami brakowało konsekwencji, a czasami chciałam nagiąć Plan (lub też pójść na łatwiznę ;) ) i odkładałam na paluszkach "uśniętego" przy piersi Jasia do łóżeczka. On z kolei po chwili sie wybudzał i tyle było z jego spania. Teraz po jedzeniu delikatne głaszczę go, całuję i, jeżeli się nie budzi, to znaczy, że jest bardzo zmęczony, daję mu spokój i odkładam - wtedy mocno spi. Częściej jednak się wybudza i jest aktywny :) Potem kładę go spać, jednak usypiania jeszcze się uczymy. Nie poddam się jednak, bo wiem, ze jeżeli u innych to działa, to u nas też zadzała. A Wrażliwcom i Żywczykom, trzeba dać troszkę więcej czasu :) Ich mamusiom też ;)

13 lata 3 miesiąc temu #201690 przez różyczka
Happymammo święta racja :)

super wieści od przyszłej_mamy!!! :laugh: Arek wracaj do nas jak najprędzej! :)

ide już spać ale na dobranoc mam takie hasło:
WSZYSTKIE OFIARY DEFEKTU MÓZGU U FACETÓW ŁACZMY SIĘ!!! :lol:

13 lata 3 miesiąc temu #201727 przez hoborr
Moja Adusia to średniaczek. I pół deczka wrażliwca. Ale to tylko czasami. Co do mojego oduczania podawania cyca o 4 rano oto nie próbowałam bo akurat od piątku Adusię bolał brzuszek i w nocy mi nie spała i nie chciałm jej jeszcze smoczkiem stresować. I podawałam jej jeść. Dziś już z brzuszkiem lepiej. CHoć zrobiła dziś 7 kupek bez emocji (stękania i wiercenia) a wczoraj tylko 2! JEj kiedy sie to unormuje - w sobote kończymy 3 miesiące!

Co do oczka to przeszło - nie wiem jakim cudem. JEst tylko zaczerwienione- nie ma ropki! W środę idziemy na szczepienie to lekarza się jeszcze spytam... jak będzie dalej czerwone.

Nie dziwcie się że u mnie tyle osób na chrzcinach! PIERWSZA WNUCZKA z odydwu stron. Zapraszamy człe rodzeństwo rodziców no i się uzbierało. ALe u mnie zawsze są duże imprezy.

Tez kiedys szukałam swojego pierwszego wpisu - ale nie znalazłam!

13 lata 3 miesiąc temu #201728 przez hoborr
Jejku PRZYSZŁA MAMUSIU dzięki Bogu że te wiadomości sa pomyślne:) Cieszymy się!

13 lata 3 miesiąc temu #201743 przez hoborr
hoborr napisał:

Witajcie przyszłe mamusie!

Postanowiłam dołączyć do waszej wesołej gromadki:)
Nazywam się Agnieszka i mam termin na 9 lipca:)

Pozdrawiam was wszystkie !

Kurcze to mój pierwszy post z 37 strony. TRochę puxno do was dołączyłam! Jako jedna z ostatnich :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka