BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 7 miesiąc temu #372589 przez anszka
Majówka - ja też tej glukozy jakoś strasznie nie wspominam, ale to najsłodszy napój jaki kiedykolwiek piłam :)
Agnesssa - ja też mam nadzieję, że Wojtek nie będzie takim leniuszkiem w pracach domowych, będę go gonić.

Myślicie, że to jest dziwne, że ja za bardzo nie chcę, aby moja mama lub teściowa przyjechały do mnie, by mi pomagać, jak wrócę z dzieckiem ze szpitala?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #372597 przez saiko
bidol napisał:

Saiko - damy radę :lol: zobaczysz - tilko cokolwiek skrzypnie a Ty już na nogach będziesz :laugh: wiesz że @nula ze staraczek odchodzi :(

dziewczyny gdzie Wy tych chłopów znalazłyście- Moj to nic nie potrafi zrobić - leń jeden :blink: nawet jak go poproszę żeby np schody umył - to sama za nim muszę iść i poprawiać :dry:

poddala sie dziewczyna? no przykro :(

a co do chlopow - to skad ja to znam - ostatnio tak odkurzyl, ze jak zmywalam podłoge pozniej to sie poplakama, ze nie stara sie w ogole
pranie moj wiesza tak, ze ubrania wygladaja jakby specjalnie byly w harmonijke poskladane :/

agnessa - u mei tez prasujemy sami sobie, co prawda teraz tesciowa prasuje za wszystkich ale to jej wybór

anszka - no wlasnie, glupie te baby, napierw odwalaja wszystko za swoich synow/wnuków 'bo tak latwiej i szybcej' a potem pretensje, ze nic w domu zrobic nie potrafia

maksiu - gratuluje postepów synka :D

dziewczyny, na litosc przestańcie o tych słodyczach ;) ja tu staram sie nei tyc :D

Olga - oj bierz sie za tego swojego meza :D Ja nauczona porazka tesciowej na tym polu bede malego od malego uczyc sprzatania i gotowania :D

anszka napisał:

Myślicie, że to jest dziwne, że ja za bardzo nie chcę, aby moja mama lub teściowa przyjechały do mnie, by mi pomagać, jak wrócę z dzieckiem ze szpitala?

uważam, że to nie jest dziwne, ja chce powiedziec tesciowej, ze absolutnie nie pozwalam na żadne pielgrzymki żeby zobaczyć Szymka przez pierwsze 6 tygodni, nikogo absolutnie. Do mnei może przyjedzie mama i siostra ale to nic pewnego, no ale teściowa na miejscu więc szczytem chamstwa by było gdybym nie dała jej go na ręce

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #372599 przez bidol
Agnesssa - ja też - powiem Ci szczerze że z tych II inso - się tak ucieszyłam że chyba bardziej niż z moich :)
Co do wychowania chłopa masz rację :) ale ja mam gożej - jak się zbuntuje to do Matki jedzie -mieszka jakieś 2 km od nas :dry: a tamjest traktowany jak Król :angry:

Agnesssa i Anszka- to ładnie - teraz o niczym innym nie myślę tylko o czymś słodkim :angry: z rzadko mi się to zdaża ;)

Daners
- mi mycie okien nie pomogło :dry: ale przynajmniej czyste były :laugh:
Z tymi facetami to masz rację -lenie totalne - i to wina matek - że nie wymagały tylko wszystko pod nos podstawiały :angry:

Majówka
- pamiętam jak na starsczkach się zapierałaś że wszystko pod koniec ciąży kupisz :lol: :lol: :lol:

Olga - mam to samo :angry: karnisz już wisi prawie na jednym dyblu pół roku - i jakoś mu nie spieszno tego zrobić - czekam kiedy mu na łep spadnie - tam stoi jego komputer więc są duże szanse :silly:

a co do chlopow - to skad ja to znam - ostatnio tak odkurzyl, ze jak zmywalam podłoge pozniej to sie poplakama, ze nie stara sie w ogole
pranie moj wiesza tak, ze ubrania wygladaja jakby specjalnie byly w harmonijke poskladane :/

hahahahahahahahahahahahahaha :lol:

no i co narobiłyście najlepszego - będę teraz musiała piernika upiec :angry:

12 lata 7 miesiąc temu #372602 przez Kamyczka
bidol napisał:

Olga - mam to samo :angry: karnisz już wisi prawie na jednym dyblu pół roku - i jakoś mu nie spieszno tego zrobić - czekam kiedy mu na łep spadnie - tam stoi jego komputer więc są duże szanse :silly:
:lol: :lol: :lol:

Bidool,oh no!!!!Nawet o tym nie myśl!!!!Piernik????usycham.......................

12 lata 7 miesiąc temu #372604 przez bidol
Kamyczka napisał:

bidol napisał:

:lol: :lol: :lol:

Bidool,oh no!!!!Nawet o tym nie myśl!!!!Piernik????usycham.......................

za późno - już się piecze :lol:

teraz możecie sobie gadać do woli :lol:

12 lata 7 miesiąc temu #372605 przez Kamyczka
Bidol :( :( :( :(

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #372608 przez bidol
Kamyczka napisał:

Bidol :( :( :( :(

:kiss: :kiss: :kiss: :kiss: mąż niedługo babkę Ci przywiezie - a tan mój piernik to może wcale taki dobry nie wyjdzie - a nóż zakalec się zrobi ;)

zresztą - Kamyczka - ten przepis na piernika jest prostrzy od kopca kreta :laugh:
może Ci Twój zrobi??

a masz :lol:

1 szk. mleka
1/2 szk. oleju
1 szk. cukru
2 szk. mąki
3 łyżki kakao
2 jajka
1 łyżeczka sody
2 łyżeczki cynamonu
4 łyżki dżemu - najlepiej truskawkowego

wymieszać i do piekarnika :laugh:

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #372611 przez agnesssa
Anszka jak dla mnie to w ogóle nie jest dziwne, że nie chcesz pomocy, ja czuje podobnie. Moja mama już się martwi, że nie będzie mi mogła pomóc i że moze weźmie urlop, żeby do mnie chociaż na tydzień przyjechać i mi pomagać :ohmy: :huh: A ja wiem jak to się skończy - zagryziemy się, chociaż strasznie ją kocham i jest moja przyjaciółką :huh: Wiadomo, że będę musiała się wszystkiego nauczyć, ale jak ktoś będzie mi wisiał nad głową i wiecznie mówił, że wszytsko robie źle to bym chyba zabiła :angry: :angry: :silly:

Bidolku no ja podobnie miałam z Inso, nawet za moim mężem chodziłam i mówiła, że na staraczkach sa dwie krechy, a on się na mnie jak na głupią oglądał hehe :silly:
co do słodyczy - nic nie mów, bo ja też pod ręką nic nie mam, i znowu jak wrócę do domu to się rzucę jak wygłodniały potwór hehehe :silly: A nie powinnam w ogóle się tuczyć, bo na prawde się nie uwlekę pod koniec ciaży :silly: :woohoo: :blush:

Saiko no jak teściowa sama chce to cóż zrobić :silly: :silly: :silly: :blink: ;) :woohoo:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 7 miesiąc temu #372612 przez Kamyczka
dzięki Bidolku,życzę aby ci się ładnie upiekł :kiss:

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #372624 przez Olga
anszka ja wcale to za dziwne nie uważam,bo też nie chciałam,żeby mi ktoś pomagał i dałam sobie radę sama na spokojnie :laugh:

A ja wcinam ciasto z kaszy manny,mamusia mi przyniosła,Wachowicz podawała przepis ostatnio i się napaliła.Takie nawet,nawet z braku laku można zjeść.

bidol nam karnisz ze dwa tyg.temu spadł.Pękło coś na srodku,a że szkoda jeszcze nowego kupować,bo za ten dałam sporo kasy,to mój kleił i z tydz.bez firan byliśmy,a później drugi tydz.bez zasłon i wczoraj w końcu sama założyłam i nawet nieźle mi poszło :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 7 miesiąc temu #372634 przez Anna77
Anszka w ogóle nie myślę, że to dziwne. Masz prawo chcieć radzić sobie sama. Zawsze możesz się z nimi umówić, że jak będziesz potrzebowała pomocy, to ich poprosisz.

Chłopek już nie mogę doczekać się tych Twoich zdjęć.

Agnessa a u mnie prasuję wszystko ja, poza koszulami, bo jakieś 2,3 lata temu zastrajkowałam.

Maksiu kolejne gratulacje dla Synka :)

To ja zapraszałam na szarlotkę i zaproszenie podtrzymuję :) Jeszcze trochę zostało.

Bidol uwielbiam takie pierniki. Wszystko mieszane w jednym garze i do piekarnika. Też mam podobny przepis, u mnie zamiast dżemu jest pół słoika powideł. A uda się na pewno :silly:

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #372639 przez Anna77
Przyszły dzisiaj do mnie rzeczy zamówione z Poofi.pl. Są śliczne i pięknie zapakowane były. Naprawdę warto.
Załączniki:

12 lata 7 miesiąc temu #372646 przez agnesssa
Anna to nie masz fajnie z tym prasowaniem, dobrze, ze chociaż koszul nie musisz :lol:

Śliczne te rzeczy :lol:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 7 miesiąc temu #372669 przez Anna77
Agnessa no nie mam, ale też ostatnio systematycznie zmniejszam ilość rzeczy, które prasuję zwłaszcza mojemu starszemu synowi. Bo jak widzę, co on robi z koszulkami czy bluzami, które ściąga, to i tak na drugi dzień wyglądają jak nieprasowane, więc dałam sobie spokój.

Czas się zbierać do przedszkola.

12 lata 7 miesiąc temu #372676 przez Kamyczka
Anna-śliczne te kocyki :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka