BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 7 miesiąc temu #372436 przez bidol
doberek żabki moje kochane :lol:

M_M - po porodzie będziesz miała inne powody do nie spania :ohmy: :silly: :lol: a męża cukiernika zazdroszczę - lepsze rozwiązanie niż ten mój mąż inżynier który od roboty się miga :silly: :lol:
a ja mam fajnego lapka - Dell - a mąż na PC - cie siedzi - ma taki podrasowany - właśnie na ty cholerne gry :dry:

czkawikę miałam tylko jedną w ciąży :laugh:

Olga - to mamy tak samo :lol: więc łóżko dla mnie mało ważne :laugh:

Kamilka też non stop ma czkawkę ;)

Anna - to super że nie boli :lol: mnie nie szkoduj - mnie troszkę poboli i przestaje - da się wytrzymać :laugh: Miłego dnia ze szwagierką - uwielbiam pogaduchy :lol:

Majóweczka - wiem - ja już wszystko mam swoje :lol: truskawki sałatę - zaraz czereśnie będą i fasolka- agrest pożeczki maliny i brzoskwinie i marchewka i takie tam :lol: i kupe roboty przy tym :silly: ale pomarańczami też bym nie pogardziła - uwielbiam :lol:

Anna, Majówka - imponujecie mi swoją miłością do gotowania :cheer:

Majówka ,Anszka - :kiss: :kiss: :kiss:

Agnesssa- dobr i leżenie, a z tymi szpitalami to jakąś masakre masz- Gdańsk - takie duże miasto - to ja na tak zwanym zascianku mieszkam - Lubelszczyzan i w Lublinie jest 4 szpitale w których mogę rodzić i w każdym z mężem - a w moim miasteczku - Świdniku też jest szpital i jak rodziłam tam Sebę to i mój mąż mógł być przy mnie i siostra przychodziła i problemów nie robili :blush:

A tym znieczuleniem - tak jak Anna powiedziała uspokoiłam się :) nie wiem czy będę miała, ale zawsze już jest jakieś wyjście :laugh: już się tak nie boję :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #372437 przez saiko
agnesssa napisał:

Bidolku
W ogóle w Gdańsku są trzy szpitale w których mogłabym rodzić, ale tylko w jednym sa porody rodzinne, na pozostałych dwóch to nawet nie wpuszczają rodziny na odwiedziny, tylko na korytarz trzeba wyjść, albo przez okienko :ohmy: Czaicie jaka wiocha. A w tym gdzie można z mężem rodzić to ponoć nie chcą przyjmować rodzących, odsyłają do innych szpitali, no chyba, że Twój lekarz prowadzący tam pracuje - wiadomo :angry: :angry: :angry: Masakra :angry:

Saiko podoba mi się Twoje podejście do porodu :lol: Ja się na razie nie boję, ale jeszcze dużo czasu przede mną, ciekawe jak będę się zachowywać w ostatnim miesiącu :silly: A prześcieradełko wydaje mi się gładkie przyjemniejsze dla maluszka :)

Kamyczka Daria
dla mnie hit Libera jest tak samo wiejski :ohmy: Jeszcze szło tego słuchać, ale jak usłyszałam "INO ROZ" to to już jest ale dla mnie wiocha :huh: W ogóle w Polsce będzie jedna wielka wiocha z tym Euro :P

No i w końcu dzień dobry :lol:

Dzień dobry Mamuśki :D,

agnessa - bardzo Ci współczuje tych szpitali, nei spodziewałam sie. Ja żałuje ze w tym tu nie ma zewnątrzoponowego, tylko gaz ;) ale porody rodzinne są, sa poporodowe 3 sale pojedyncze, 1 podwójna i 1 potrójna. Szkoda tylko, ze każda łazienki nie ma swojej bo zupełnie byłoby fajnie :D

MM - no to palant ten facet w szpitalu, zatłukłabym jakby ktos tak powiedział do mojego dziecka
Ja sobie rozcięłam kiedyś nogę pod prysznicem i babcia powiedziała, że trzeba będzie zszywać - miałam ze 12 lat i się przestraszyłam, ze babcia weźmie igłę i mi będzie w domu zszywać ;)

co do EURO to ja mam to totalnie gdzieś, nawet nie słyszałam tego 'hymnu' i nie mam ochoty
i bardzo sie ciesze, ze wyemigrowałam z W-wy :D

agnessa, anna - no i nie wiem jakie prześcieradło :D sama lubię frote ale nie wiem czy gładkie nie bedzie przyjemniejsze dla maluszkowej skóry :)

Bidolku - nie chodzi o to, ze tyran, bo na mnie nie nakrzyczy że przytyłam jednak, ale przynajmniej b będzie motywacja i wymówka przed teściowa że nie zjem ciasta, czy bułeczki maślanej. Bo naprawdę jakbym była dalej w Warszawie to bym tak nie przytyła, tam tylko ja kupowałam coś słodkiego i jak nie kupiłam to nie miałam - proste :D a tu słodkości sa cały czas w domu - w najgorszym przypadku ze 2 rodzaje ciastek, w najlepszym dodatkowo 2 ciasta, słodkie bułki itd

co do snu to ja sypiam niezłe bo po 9 godzin, ale często się budzę żeby przekręcić się na drugi bok - bol mnie ta kosc

12 lata 7 miesiąc temu #372438 przez Kamyczka
Hej mamusie :) U nas zimno :( Ja po śniadanku :)
MM jak ja bym miała męża cukiernika to nici byłyby z mojej diety :( ale i tak zazdroszczę :blink:
Daria daj znać po wizycie :blink:

12 lata 7 miesiąc temu #372440 przez bidol
Olga - przegapiłam - ale to dlatego że ja ostatno tv nie oglądam - mam radio włączone :)

Saiko - aaa - to mój był tyran - krzyczał strasznie - kazał mi się spowiedać co jadłam- :dry: i na domiar złego wizyty zawsze wypadały po niedzieli lub po święcie jakimś - :angry: teraz gdybym do niego chodziła to pewnie byłby dumnie z tego że tylko 4,5 kg mam na plusie :silly:
A z tymi ciastkami to mie rozbawiłaś- u moich teściów jest to samo :laugh:

12 lata 7 miesiąc temu #372441 przez saiko
bidol napisał:

doberek żabki moje kochane :lol:

M_M - po porodzie będziesz miała inne powody do nie spania :ohmy: :silly: :lol: a męża cukiernika zazdroszczę - lepsze rozwiązanie niż ten mój mąż inżynier który od roboty się miga :silly: :lol:
a ja mam fajnego lapka - Dell - a mąż na PC - cie siedzi - ma taki podrasowany - właśnie na ty cholerne gry :dry:

Majóweczka - wiem - ja już wszystko mam swoje :lol: truskawki sałatę - zaraz czereśnie będą i fasolka- agrest pożeczki maliny i brzoskwinie i marchewka i takie tam :lol: i kupe roboty przy tym :silly: ale pomarańczami też bym nie pogardziła - uwielbiam :lol:

dlaczego "cholerne gry"? ja sama mam podrasowanego PC żeby w gry grać i czesto z mezem gramy :D chociaż ostatnio to mi sie nie chce ;)

też Ci zazdroszczę tych upraw :D kto o nie teraz dba?

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #372444 przez Anna77
Saiko musisz sama zdecydować. Powiem tak, po pierwsze Maluszek przecież nie leży, czy nie śpi goły na prześcieradełku ;) Mam dwa prześcieradła z frotte po moim najstarszym (w lipcu kończy 14 lat :ohmy: ) i naprawdę, poza tym że jedno troszkę wyblakło, nic im nie brakuje. Miękkie i niezniszczone, a w między czasie korzystał z nich mój młodszy syn i dwójka dzieci mojego brata :) Teraz kupiłam dwa nowe, bo mi kolory bardziej pasowały i tyle.

Bidol to Ty mnie pytasz o drzewka czy krzaczki jakieś, a sama masz niezły ogród :evil: No a zbiory będą imponujące :)

A ja mam białego, dużego (19'') packard bella i jestem nim zachwycona. Kupiłam go w styczniu, jak oddawałam służbowy sprzęt i jestem mega zadowolona, bo jest mój i tylko mój, za własne pieniążki zakupiony. Super się filmy nawet na nim ogląda. Trochę wydałam, ale warto było, bo parametry ma niczego sobie ;)

12 lata 7 miesiąc temu #372447 przez Olga
Anna ja też mam dwa prześcieradła z froty po mojej starszej córce,cyli mają już przeszło 16 lat i później Olga też z nich korzystała.Jak je wyjęłam z szafki,to wszyscy byli w szoku,że one jak nowe są.Dostałam jedno bawełniane od koleżanki po jej 3 latku,ale nie prezentuje się tak ładnie,trzeba je za każdym razem prasować :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 7 miesiąc temu #372448 przez Daria23
Hej Dziewczynki ja tylko na chwilke bo zaraz sie szykuje i jade wizyte mam dopiero na 16 ale trzeba wypić conajmniej dwie kawusie z kumpelami jak juz jade w moje rodzinne strony to kazdego chce sie odwiedzić:)

Kamyczka dzieki za pamieć kochana jestes:*

12 lata 7 miesiąc temu #372452 przez daners
to i ja sie przywitam a co mi tam ;) Witam i o humor pytam ;p

Daria ale Ci fajnie że masz wizyte-powodzenia oraz miłuchnych ploteczek;]
ja dopiero za dwa tydnie wizyte mam łeee...

Olga czyly lepiej kupic przescieradelko z frotte?bo ja jeszcze nie kupilam a sie zastanawialam czy frotka czy lepiej bawełniane...ale chyba typ juz padł :D

wróciłam ze spacerku ;] wiecie ze jestem jeszcze chora ;] hehe trzyma mnie niezle to przeziebienie tyle czasu juz...

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 7 miesiąc temu #372453 przez chłopek
hej dziewczyny my wstalismy o 10.30 :)

12 lata 7 miesiąc temu #372454 przez Kamyczka
Daners,humor może być :blink: już odliczam dni do terminu :blink: na spacer,a jaka u Was pogoda?

12 lata 7 miesiąc temu #372456 przez Kamyczka
chłopek napisał:

hej dziewczyny my wstalismy o 10.30 :)

To ładnie pospaliście :) jak się czujesz?

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #372457 przez Olga
daners naprawdę nie umiem Ci doradzić,mi się te z frotki bardzo podobają,te z bawełny mniej.Ja mam trzy sztuki i więcej nie kupuję,zapomniałam tylko o pokrowcu na przewijak-całkiem mi to z głowy wyleciało :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 7 miesiąc temu #372458 przez daners
Kamyczka a u mnie słonecznie całkiem przyjemnie :)
odliczasz czas ale do terminu wizyty czy porodu juz :):):) bo jesli do porodu to duzo mamy jeszcze liczenia :):)

chlopek toś zaszalała z tym snem ;]

Olga w takim razie bede wizualnie wybierac :):)

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #372459 przez bidol
Saiko - my mieszkamy w domu - a jak to przy domu jest dużżżżżo do zrobienia- a nie siedzieć i grać jak jkiś gównież- sory ale moim zdaniem takie przyjemności to w czasie wolnym - a takiego przy dziecku pracy i wiecznych remontach - mało ;) z resztą brak umiaru - to chyba jest najbardziej denerwujące :dry:
Ogródek - super rzecz - schodzisz z tarasu i masz co chcesz - a w tym Tata mi pomaga - ale on też już wiekowy jest (prawie 70lat) i chcaiła bym żeby więcej odpoczywał :) może tego mojego jakoś zagonię ;)

Anna
- bo ja na drzewach i krzewach się nie znam - to jeszcze mój Tata sadził. Co do ogrodu to też często gęsto bywa tak że On sieje -kilka lat wcześniej -było tak że pracę kończyłam o 18- o 19 byłam w domu - więc Tata siał - a w tym roku - to same wiecie :silly: leżenie plackem miała wtedy ;)

daria - dawaj znaka po wizycie :)

Anszka- chyba dzisiaj bijesz rekord w spaniu :laugh:

Daners - ja mam bawełniane :lol: spacer - fajnie - u Nas zimno ;)

Chłopek
-pozazdrościć :)

Kamyczka - licz licz - szybciej zleci :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka