BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 7 miesiąc temu #372245 przez Olga
Ja wyszłam na ławke do sąsiadki,z godzinkę mnie nie było,a tu znów tyle stron do nadrabiania.Oglądam porodówkę-zaraz się będą trojaczki rodziły,tylko nie wiaomo,czy najmniejsze przeżyje :(

Synuś tej mojej znajomej miał dzisiaj badanie słuchu i jedno uszko jest ok.a drugie jeszcze jakoś zalgnięte czy coś,nie wiem dokładnie.Jutro już do domku wychodzą :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #372252 przez mloda_mamuska
Majowka mój Mąż jest cukiernikiem i zadnych gotowych mi nie pozwala kupować ;p
on woli mi pomoc,ale gotowym mówi nie ;p
ostatnio chcialam francuskie kupicbo uwielbiam paroweczki zawijane z serem i przyprawami zapiekane w ciescie francuskim takie małe rogaliczki jako przekąskę...ale Misiek sam zrobil francuskie.mi też by się nei chciało samej robic..skoro jest gotowe..to mozna czasem kupic ;D

Olga
daj znac czy to trzecie dziecko przezylo :(
bo ja nie mam jak obejrzeć.c:(

12 lata 7 miesiąc temu #372256 przez Olga
m m jednak się udało,żyją wszystkie trojaczki :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #372282 przez bidol
kurcze ale nabazgrałyście :ohmy:

Majóweczka - czereśni i ja się objadłam - u teściów są - i za jakiś tydzień u mnie będą :laugh:

Maksiu - rozumiem Twoją dumę :lol: ucałuj Maksia :kiss:

M_M - jak się miewasz :unsure: a z tymi przepisami - tragedia :angry: :(

Olga - mój Seba tak pod tlenem leżał :( ale teraz kawał chłopa :lol: a na pogaduchy z sąsiadką bierz laptopa :lol:

Saiko - lekarz tyran - w poprzedniej ciąży też takiego miałam :dry: ze stresu bałam się na wizyty chodzić ;) dobrze że wszystko ok :lol: :kiss:

Kamyczka- malutko przytyłaś :ohmy:

Kejtin - łóżko super - ciekawe czy kobiety faktycznie z tego kożystają?? bo ja to tylko chodziłam i darłam się i za nic w świecie nie chciałam siąść a o leżeniu mowy nie było :lol:

Anna - jak tam Twoja rwa - bo moja sobie o mnie przypomniała :dry:

a to dla mnie informacja roku :lol: :lol: :lol:

Szanowni Państwo, z przyjemnością informujemy, że w naszej Klinice odbywają się porody w znieczuleniu Entonoxem lub w znieczuleniu zewnątrzoponowym. O wyborze znieczulenia decyduje wspólnie Pacjentka wraz z zespołem naszego szpitala.

12 lata 7 miesiąc temu #372298 przez mloda_mamuska
Olga to super ! :kiss:

bidol
a dobrze.moje nocki są najgorsze....bo codziennie jak Misiek wraca o 2 w nocy to sie budze i juz nie mgoe sie polożyć..bo robi mi się duszno,słabo,niedobrze ,ledwno oddycham i mam mega zgagę....DOSŁOWNIE wszystko na raz.... codziennie mam to samo... jak sie pierwszy raz kładę koło północy to jest okey,a jak wraca Mąż..to juz drugi raz polozyc sie nie moge;/
ćwiczyliśmy takie opcje,ze on spi w salonie a nie w sypialni ..zeby mnie nei budził..ale ja sie budzę od razu jak drzwi sie otwieraja... :(
mam nadzieje,ze jak urodze to mi minie.

chcemy sie juz wyprowadzic.ale nie tak łatwo z tym :(

kurdę pól dnia mam czkawkę.... macie jakies sprawdzone sposoby???

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #372306 przez Olga
bidol nie wzięłam laptopa,bo niby tylko wyszłam psa wypuścić i tak jakoś mi zeszło ha ha.To zamierzasz skorzystać ze znieczulenia? Ja też z bólami tylko chodziła,czasami na czworaka ha ha i męża wyzywałam przy pierwszym porodzie ha ha i nie wyobrażam sobie leżeć przez ten czas :laugh:

Ignaś znów czka :angry:

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #372312 przez Anna77
Bidol u mnie dzisiaj na szczęście cały czas spokój. Ciekawe jak będzie jutro. Trzymaj się. A z tym znieczuleniem, to chyba się troszkę uspokoiłaś :)

MM to Ty dobrze masz z tym swoim cukiernikiem ;)

Saiko ja mam frotte, zawsze te kupowałam do łóżeczka i się super sprawdzały, więc i tym razem ie rozważałam innego. Poza tym jak się nie wyprasuje, to też super wygląda.

Majówka uwielbiam :) W tym tygodniu też planuje z porem właśnie, ale do tego pieczarki. Super jest też ze szparagami :)

No i w sumie wiele więcej Wam nie odpiszę, bo wciąż piszecie o kg, a to temat, którego postanowiłam nie poruszać :blush:

Jutro wstępnie zapowiedziała się szwagierka na kawkę i pogaduchy, więc jakaś rozrywka w ciągu dnia będzie. Dobra, wyłączam się bo już za długo siedzę przy tym laptopie.

12 lata 7 miesiąc temu #372318 przez Majowka
Anna, myslisz, ze jak wrzuce kurczaka, to bedzie pasowac?

M-M, ale Ty masz dobrze! Miec meza cukiernika!!!!!!!!!!!!!!!! Ktora by nie chciala......

Bidolku, dobrze masz...nie ma to jak z drzewka...u mnie wszystko kupne... Procz pomaranczy!!! Od 4 miesiecy pijemy z miskiem sok z pomaranczy codziennie!!!! na sniadanie z drzewek pomaranczowych tescia :)))

12 lata 7 miesiąc temu #372321 przez Majowka
mloda_mamuska napisał:

kurdę pól dnia mam czkawkę.... macie jakies sprawdzone sposoby???

Ja znam! :) Nalej sobie szklanke wody, wez lyka, przelkinj i powiedz "jeden", nastepnie 2 lyki wody, powiedz glosno "dwa", 3lyki, "trzy" i tak do dziesieciu... Wszystko dosc szybko, tak jednym tchem.
Kiedys nauczycielka od niemieckiego nam powiedziala... Na moje czkawki ZAWSZE dziala :laugh: sprobuj!

12 lata 7 miesiąc temu #372327 przez mloda_mamuska
Anna czasami mnie denerwuje,bo ja chce sie odchudzac.to robi moje najlepsze przysmaki i kusi :S

ALE jestem zła,ze ta anka przeszla w ycd glupia pinda mloda...... szkoda,ze 2 chlopakow nie moglo przejsc.obydwoje byli super! :kiss: :lol:

Majowka wlasnie mi przeszlo,ale nast.razem przetestuje.tego jeszczce nie slyszalam.heheh ale na pewno zapamietam ten sposob :lol:
a Ja Tobie zazdroszcze tych swiezutenkich pomaranczy...tez bym chciala...codziennie taki soczek swiezutki :)

ja sie klade.bo juz mnie ten laptop denerwuje.dopiero go kupilismy..dalismy 5tysiecy za niego... a juz kabel z tylu nie łączy.i nei ładuje mi ... co chwile pokazuje sie,ze zaraz mi sie wylaczy..i kręce tym kablem z tylu i dupa..jak zaczna ladowac..i puszcze kabel to rozłacza...... To wszystko przez Miśka on chcial takiego laptopa..na szczęście obiecał mi sony vaio białego... i mam ndzieje,ze szybko go dostanę i nie będę musiala tego ogladać ;p
Ten jest fajny do ogladanai filmów,bo ma duzy ekran i jakosc jak w najlepszych telewizorach..to dlateg,ze jest to laptop zawodowych graczy B) ....... dałam się n niego namówić..nie wiem jakim cudem! chyba mnie Misiek upił..i tedy sie zgodzilam :angry:

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #372328 przez Anna77
Majówka jeśli chodzi o quiche, to dla mnie ograniczeniem jest niemal tylko wyobraźnia :) Kurczak, wędzony łosoś, ostatnio widziałam fajne połączenie dorsza ze szpinakiem, miliony kombinacji.

Teraz to już naprawdę - Dobranoc :kiss:

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #372335 przez Majowka
Zobaczymy, jak mi jutro wyjdzie ten quiche :)

Ja tez juz ide spac...rano analizy krwi na czczo i ta nieszczesna glukoza :(

Ooo juz czwartek Anszka! :laugh: u mnie 29tydzien! Bociek leci :laugh:

12 lata 7 miesiąc temu #372382 przez Anna77
Dzień Dobry, dzisiaj przywitam się pierwsza. Na razie herbatka i śniadanko, potem ... zobaczymy:)

Miłego Dnia Mamuśki :)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #372387 przez agnesssa
Bidolku ze spania nici, nie umiem zasnąć w dzień :huh: Tylko w pierwszytm trymestrze mogłam spać o każdej porze i wszędzie :huh: Ale sobie przynajmniej poleżałam i odpoczywałam :lol: Zawsze coś :woohoo: Ale masz fajnie z tym znieczuleniem :lol: W Gdańsku ponoć nigdzie nie dają :angry: :angry:
W ogóle w Gdańsku są trzy szpitale w których mogłabym rodzić, ale tylko w jednym sa porody rodzinne, na pozostałych dwóch to nawet nie wpuszczają rodziny na odwiedziny, tylko na korytarz trzeba wyjść, albo przez okienko :ohmy: Czaicie jaka wiocha. A w tym gdzie można z mężem rodzić to ponoć nie chcą przyjmować rodzących, odsyłają do innych szpitali, no chyba, że Twój lekarz prowadzący tam pracuje - wiadomo :angry: :angry: :angry: Masakra :angry:

M_M to musiało być zabawne, jak mąż dostał z kopa :lol: Chciałabym to zobaczyć :woohoo: :woohoo: Mójemu mężowi się tak marzy i też często głowę do brzucha przykłada, ale Maksio jeszcze tak mocno nie fika, za to wczoraj wysłuchał próśb mamusi i kopał ładnie aż się brzuszek lekko unosił :lol: O i teraz też się rusza :lol: :lol: :lol:
Jakim trzeba być zwyrodnialcem, żeby takiemu biednemu dziecku z rozciętą głową gadac takie rzeczy :huh: Masakra :angry:

Kejtin
Niezłe to łóżko, szkoda, że pewnie nie dostępne w Trójmieście :huh:

Daria współczuję, ja też nie lubię jak mojego męża długo nie ma :kiss:

Majówka Noooooo dobra, po wakacjach, ale trzymasz nas w tej ciekawości :silly: A mi dzisiaj kanapę przywiozą :lol: No i chyba szybciej zamówię łóżeczko niż planowałam :lol: Bo chyba już w czerwcu, to tam będę do lipca czekać :lol: Hehe tylko najpierw muszę się zdecydować a toooo może potrwać :silly: Powodzenia na badankach, zwłaszcza z glukozą :kiss:

Maksiu no to super, że Maks się tak szybciutko uczy z nocnicka korzystać :woohoo:

Saiko podoba mi się Twoje podejście do porodu :lol: Ja się na razie nie boję, ale jeszcze dużo czasu przede mną, ciekawe jak będę się zachowywać w ostatnim miesiącu :silly: A prześcieradełko wydaje mi się gładkie przyjemniejsze dla maluszka :)

Kamyczka Daria
dla mnie hit Libera jest tak samo wiejski :ohmy: Jeszcze szło tego słuchać, ale jak usłyszałam "INO ROZ" to to już jest ale dla mnie wiocha :huh: W ogóle w Polsce będzie jedna wielka wiocha z tym Euro :P

No i w końcu dzień dobry :lol:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #372430 przez Olga
Też się witam w czwartek.

Wysłałam Olgę do szkoły i jeszcze usnęłam,dopiero wstałam,ale jakaś taka niedodziałana jestem.Moja córcia wróciła po 2 w nocy z wycieczki,teraz do szkoły musi iść,relacje zda mi dopiero po szkole :) Na 2 jest o porodzie teraz,tzn.o radzeniu sobie z bólem :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka