BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 11 miesiąc temu #300530 przez Kamyczka
Kamyczka- a dużą masz wadę? Ja już nawet nie mam okularów o aktualnej mocy, chyba będę musiała przed porodem sobie zrobić, bo nie wiem, jak to z soczewkami, hmm... trzeba dopytać specjalistów
Anszka, tak mam sporą, bo aż -6(((((

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #300532 przez Kamyczka
Dziewuszki, a wiecie coś na temat stosowania kremów do rąk z mocznikiem w ciąży?Bo mam okrutnie suchą skórę na dłoniach, nic nie pomaga-nawet neutrogena, teraz nawet pęka, i te kremy mi pomagały jako jedyne, a teraz nie wiem czy mogę ich używać, chyba muszę spytać w aptece.

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #300559 przez Olga
W aptece bedą na pewno wiedzieli,ja w sobotę wykupowałam córci receptę i dodatkowo chciałam septolete do ssania dla mnie,bo mój ginekolog mi właśnie to kazał brać,to pani miała taki problem,chyba z pięć innych tabletek wyjęła i czytała ulotki,aż wreszcie z wielkim bólem mi dała,ale tylko jeżeli mi pozwolił ginekolog.Boją się strasznie w tych aptekach,nie wiem czy wszędzie tak jest.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 11 miesiąc temu #300570 przez An83
Witam Was wszystkie :)

Bylam dzis na kolejnej wizycie, tym raze z mężem bo ma wolne akurat. Wszystko dobrze, mały jak ginekolog potwierdził (w 15 tyg podał płeć ale powiedział ze jeszcze potwierdzimy następnym razem) jest "mały" a nie "mała" :) Mezowi pokazał siuraka, wierzgał nóżkami, troche zle sie ulozyl bo na poczatku bylo widac jakby z góry, główke, lekarz pomierzył znowu i główke i kość udową. Powiedział, że nasz synek waży 237 lub 257 gramów (nie pamiętam, mąz też, za dużo innych wrażen hehe..) Pokazał go z "profilu", ja juz rozpoznaje maluszka ale mąż miał problemy zeby dojrzeć co jest czym, dlatego poprosiłam lekarza zeby jeszcze pokazał go i z tej i z tej.. :) W kazdym razie rośnie zdrowo. Postaram się dodać zdjęcie mojego brzucha, nie wiem czy mi się uda..

Mówie na naszego synka "on", "mały", "dzidziuś" choć już mamy imię, narazie zostajemy przy jednym bo tylko to nam się podoba, choć moja mama dopiero teraz zaczeła się przyzwyczajać, tatcie w ogóle nie podoba się to imie, no i reakcje znajomych/koleżanek też sa różne, zaledwie 3-4 osobom spodobało się tak bez zastrzezen, ciotka mamie mowi "niech oni jeszcze sie zastanowia" hehe - ale mimo to, nam sie tak samo podoba i poki co nie zamierzamy zmieniać. Tylko to imie mi pasuje do naszego synka - Nataniel :) (czyli "dar od Boga", wybralismy imie i dopiero potem przeczytalismy, co oznacza i jeszcze bardziej utwierdzilismy sie p w przekonaniu ze to to, wiem, kazde dziecko jest darem :) ale dla mnie to ma taki symboliczny wydzwiek bo staralismy sie naprawde dlugo o niego)

12 lata 11 miesiąc temu #300574 przez An83
Musialam zmiejszyc zdjecie, mam nadzieje, ze teraz sie uda dodac.
Załączniki:

12 lata 11 miesiąc temu #300581 przez chłopek
an Nataniel ładne imię a brzuszek śliczny

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #300591 przez mloda_mamuska
An śliczny brzusio ;)) Super ,ze Nataniel zdrowy;)))

mój maz też na poczatku nie wiedzial gdzie co jest .... ;p

Fajnie,ze potwierdził,że synuś. Już możecie kupować ciuszki i inne rzeczy ;)

Ja ostatnio jak bylam to moje malenstwo wazylo 150gram. ale to bylo w 16 tygodniu. Teraz dopiero 29.02 idę i mam nadzieje,ze poznam już płeć.

a imię sliczne ;)) ja też chcialam na początku nataniela ale mojemu się nie spodobało. moja znajoma ma nataniela i jest przeuroczy;)

12 lata 11 miesiąc temu #300594 przez chłopek
M_m a czemu nie masz wczesniej usg?ja chodzilam w 13,20,30 takie najwazniejsze usg to byly

12 lata 11 miesiąc temu #300601 przez Olga
Mi sie też szczerze podoba to imię,a czy to jest to samo co Natan,czy to jest całkiem inne imię?

Brzusiu też super!!!

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 11 miesiąc temu #300609 przez An83
:)
Miło, że tez Wam sie podoba imie, jak pisalam mało komu z mojego otoczenia sie podoba ;) , ale nie zraża nas to i poki co nie zamierzamy zmienic imienia.

M_M ubranka juz kupilam - pierwsze po wizycie w 12 tygodniu, tak na zakonczenie pierwszego trymestru :) białe, potem po 15 kiedy stwierdził, że to chłopak kupiłam kilka niebieskich zeby męża poinformować że to bedzie chlopak :) a potem poleciałam hehe bo poki co moja mama ostzega zebym wiecej nie kupowala bo ma juz na tyle, nawet ubranka 3-6 (bo nie bylo mniejszych a akurat ładne wzory heh), dokupic musze tylko kilka kaftanikow samych na najmiejszy rozmiar.
Wy tez juz cos kupujecie? Bo mozna częśc zanim się poza płeć - te białe i kremowe :)

12 lata 11 miesiąc temu #300611 przez An83
Olga > dzieki :) To inne imie i Natan tez nam sie podobało ale Nataniela bedziemy skracać "Natan" tez, Nataniel ma wiec wiecej "opcji" ;)

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #300622 przez mloda_mamuska
An moja znajoma właśnie na swojego Nataniela mówi też Natan ;)
a ciuszki mam kilka ale własnie beżowych i białych..a chcialabym juz cos typowo pasujacego do płci kupic ;))

chłopek ja mam usg co miesiąc ;)
teraz wyjątkowo mam w 16 i 21 tygodniu. a tak to co 4 tygodnie ;)

12 lata 11 miesiąc temu #300624 przez Kamyczka
Bylam dzis na kolejnej wizycie, tym raze z mężem bo ma wolne akurat. Wszystko dobrze, mały jak ginekolog potwierdził (w 15 tyg podał płeć ale powiedział ze jeszcze potwierdzimy następnym razem) jest "mały" a nie "mała" Mezowi pokazał siuraka, wierzgał nóżkami, troche zle sie ulozyl bo na poczatku bylo widac jakby z góry, główke, lekarz pomierzył znowu i główke i kość udową. Powiedział, że nasz synek waży 237 lub 257 gramów (nie pamiętam, mąz też, za dużo innych wrażen hehe..) Pokazał go z "profilu", ja juz rozpoznaje maluszka ale mąż miał problemy zeby dojrzeć co jest czym, dlatego poprosiłam lekarza zeby jeszcze pokazał go i z tej i z tej.. W kazdym razie rośnie zdrowo. Postaram się dodać zdjęcie mojego brzucha, nie wiem czy mi się uda..

Mówie na naszego synka "on", "mały", "dzidziuś" choć już mamy imię, narazie zostajemy przy jednym bo tylko to nam się podoba, choć moja mama dopiero teraz zaczeła się przyzwyczajać, tatcie w ogóle nie podoba się to imie, no i reakcje znajomych/koleżanek też sa różne, zaledwie 3-4 osobom spodobało się tak bez zastrzezen, ciotka mamie mowi "niech oni jeszcze sie zastanowia" hehe - ale mimo to, nam sie tak samo podoba i poki co nie zamierzamy zmieniać. Tylko to imie mi pasuje do naszego synka - Nataniel (czyli "dar od Boga", wybralismy imie i dopiero potem przeczytalismy, co oznacza i jeszcze bardziej utwierdzilismy sie p w przekonaniu ze to to, wiem, kazde dziecko jest darem ale dla mnie to ma taki symboliczny wydzwiek bo staralismy sie naprawde dlugo o niego)

Ann83 imię bardzo fajne i oryginalne no i biblijne, Natan to chyba inne imię z tego co mi wiadomo.Mi się Samuel podobało, ale nikomu więcej więc pewnie bedzie tak jak mąż chce (o ile to będzie chłopiec), ja jeszcze nie mam ubranek, postanowiłam po kolejnym usg kupic, jak już poznam płeć.A brzuszek fajniusi, taki widoczny już, nie to co mój(

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #300642 przez An83
Kamyczka - :) zobaczysz niedlugo Tobie tez sie urośnie, pamietam, że odpisałaś mi jak pisałam, że kiedyś ćwiczyłaś "brzuszki" wiec moze rzeczywiscie jest coś w tym co mówią, że jak masz wyćwiczone miesnie to one "trzymają" brzuch w ryzach :) Najważniejsze, że tam w środku jest maluszek. Zresztą, pewnie im póżniej widać brzuszek tym lepiej po porodzie "schodzi", ja sie obawiam, ze bedzie mi wisiała taka fałda.. heh

Właśnie, tak jak piszesz imie Nataniel jest biblijne ale spotkałam się z czyimś stwierdzeniem, że to imie zagraniczne i taka moda :dry: (pfff..)

A o jakim imieniu myśli Twoj mąż?

12 lata 11 miesiąc temu #300658 przez Olga
Dziewczynki,ale to nam ma sie podobać imie naszego dziecka,a nie dziadkom,czy znajomym,więc nie ma o czym gadać.Ja mam wszystkie imiona dziwne,starsza Marika,młodsza Olga a teraz Ignaś i niech sobie ludzie mówią co chcą,a nam sie podoba.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka