- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- daners
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
mloda_mamuska ooo widze powoli zakupki ida do przodu gromadzisz juz
ja bedac w h&m kupilam sobie wreszcie spodnie ciazowe :)ale nic dla dzidzi buu..
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
- An83
- Wylogowany
- budujemy zdania
Olga, jestes alergiczką? co spowaznego? Mialam robione testy uczuleniowe jeszcze w lo, jakies 10 lat temu okazalo sie wtedy ze jestem uczulona na pokrzywe, byliny, kurz i jeszcze jakies trawy ale nie odczulalam sie bo troche to wtedy kosztowało, a w moim przypadku wystarczylo brac doraźnie jakis lek na alergie w tym czasie (na poczatek wiosny i na jesieni na początku)
- An83
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja naprzyklad wczesniej nie chodzilam nigdy w getrach-legginsach ale jak dzinsy zaczely mnie cisnac to stwierdzilam ze to jednak nie jest zly pomysl, a nie mam dzieki temu duzego problemu bo zawsze getry (pod spod rajtki) plus ktoras z cieplejszych sukienek (wiekszosc wyglada jak prosty, dluzszy tshirt, jedna taka jak cienki sweter - ta z linka) a rozwiazuje to problem z dobieraniem góry do dołu, choc nudno czasem w kolko tak samo ale pewnie miala bym wiekszy problem gdybym wychodzila codziennie do pracy, a tak to tyle co na zakupy, na weekendy na zjazdy na uczelnie, do kogos z wizyta, do rodzicow, na spacer lub na zakupy wiec nie musze sie stroic
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Teraz mówią w Pytaniu na śniadanie,że w Chinach urodziło sie największe dziecko na świecie,przeszło 7 kg.,a matka ponoć w ciąży wcale dużo nie przytyła.
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
ależ się wyspałam, 10h snu, a obudził mnie telefon, najzabawniejsze jest to, że każdy z rodziny i przyjaciół czeka do godz. 10, żeby do mnie zadzwonić, bo wiedzą, że wcześniej nie ma sensu, chyba przesunę tę granicę do 11, bo rano najlepiej mi się śpi, chyba dlatego, że już nie wstaję tak często do toalety (dzisiaj w nocy jak w zegarku co 1,5h, wrrr....) Czy Wy też macie taką ogromną potrzebę snu?
Ja też chodzę w getrach i swetrach, ale kupiłam w h&m dżinsy z prostymi nogawkami, więc moim zdaniem i do kozaków i do ciepłych buciorów pasują.
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jutro muszę wstać o 7 i nie wiem, jak to będzie
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
wolsztyn.naszemiasto.pl/artykul/1270431,...feb2c85ae4a59f,1,3,5
Chyba nie powinnam oglądać tv i czytać o tym wszystkim, bo znowu zacznę czarnowidztwo uprawiać
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja poszlam po buty-szpilki dla siebie..ale w bersce rozmiarowka jest jakas dziwna i powinnam miec 41 .... a oni w ogole nie dostali takiego rozmiaru a sa takie śliczne..ze mialam nadzieje,ze chociaz buciki nowe sobie kupie.. bo w rurki tez sie nie mieszcze juz niestety... w jedne tylko chodze takie z gumką a z guzikiem juz nie .
Jak Wam mija dzień dziewczyny? Ja wlasnie wróciłam z pracy i mam jakos duzo energii )
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- An83
- Wylogowany
- budujemy zdania
Co do spania to mi sie odmieniło, zawsze jesli mogłam lubiałam pospać do 10, a od poczatku ciąży wstaje ok 8-8.30, tak, że czasem zdarze wziąść prysznic i dopiero ogladam DDtvn innym razem wstaje i odrazu do tv a potem po 11, jak si eskonczy DDtvn ide sie myc Ale zdarza mi sie wstawac o 6 nawet, wtedy spie popoludniu z godzinke-dwie, musze sie zdrzemnac ale nie lubie tak bo potem dlugo dochodze do siebie, taka "z dupy" jestem. Na poczatku ciazy spalam calymi dniami, kladlam sie o 20, wstawalam o 8, potem szlam spac kolo 12 do 15 i staralam sie wytrzymac do 20 heh. Dzis obudzilam sie z bolem glowy bo w nocy nie moglam spac - zaczynaja mi sie takie bezsenne noce, budze sie o 2 i nie moge spac z 2-3 godziny.
Ta przykra historia 25 latki w ciąży - wole nie czytac, bo tak jak anszka bede sobie dobierala do glowy potem :/ Na poczatku ciazy tak mialam, po zrobieniu testu poszlam 2 dni pozniej do lekarza, hcg wykazalo ciaze ale na usg jeszcze nie bylo widac zarodka w swoim miejscu, te 2 tyg do nastepnej wizyty - nie wiem jak przezylam, caly czas sie balam ze sie okaze ze to ciaza pozamaciczna itp, tym bardziej ze bylam po zabiegu ginekologicznym, naczytalam sie z necie roznych lupot i czyichs historii. Potem balam sie poronienia do konca I trymestru, tez sie naczytalam o roznych przypadkach, co wchodzilam do wc to bluzka do gory - patrzylam czy piersi mi sie nie zmiejszają, a po zalatwianiu czy nie krwawie- paranoja :/ ale akurat 2 msc wczesniej klezanka poroniła.. w 14 tygodniu, wiec i ja sie balam tego 14 tygodnia jak jakiegos cholernego terminu. Cieszylam sie z nudnosci choc strasznie meczyły, ale uznawalam to za dobry znak, cieszylam sie z kłucia i rozciagania (to charakterystyczne uczucie kłucia w jajnikach - rozciaganie macicy)
Teraz staram sie nie czytac nic w necie, tylko krotkie opisy kolejnych tygodni, modlic i cieszyc ciążą wreszcie bez stresu
Powiedzcie mi czy jestem nienormalna czy Wy tez na poczatku mialyscie schizy takie?
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
tez patrzylam czy nie ma krwi i takie tam
Nasza znajoma poronila po przelocie do anglii i teraz boje sie ,ze jak bede leciala to tez moge poronic..chociaz latanie samolotem nie wplywa na ciążę... wiec mam tak samo...