BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #304485 przez An83
Ładnie ubrane były, mi się wlaśnie podoba taki styl ciezszych butow do czegos lżejszego, bo sama tak nosze :P nigdy nie mialam zadnych kozakow na obcasie ani tym bardziej ze "szpicem" z przodu - to nie moj styl, dawno temu nosilam "sukienki", kryte rajtki i glany, teraz tak samo ale zamiast glanow oficerki lub proste czarne kozaki na plaskim podbiciu z tych wyglądających na "ciężkie", latem tylko proste baleriny - mam ich z 15 par.

Tylko ze co nam z tego skoro my bedziemy mialy chlopców :) to jedyny minus ze nie bedziemy mogly sie wykazac hehe dziewczynki mozna ubierac przeróżnie, dla chlopcow jest mniej opcji :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #304487 przez bidol
m_m i Anna77 - Gratulacje :kiss: :kiss:

mam pomysł :woohoo:
dziewczyny trzeba zrobić bilans - tj. ile bedzie chłopaków a ile dziewuch, dziewczyny które jeszcze nie wiedzą niech przy sobie napiszą znak zapytania. Co Wy na to??

to ja zacznę :woohoo:

Bidol - synek (Szymek)

12 lata 11 miesiąc temu #304492 przez An83
z innej beczki

Znacie to:
?
Ile razy ogladne, tyle razy smieje sie do łez ;)

12 lata 11 miesiąc temu #304496 przez An83
Dobry pomysl, mozna dodac termin porodu bo te suwaczki podają tydzien ale fajnie bylo by wiedziec kiedy ktora ma termin :)

Liste zrobic mozna, wiec kolejna z Was moze doklejac poprzednie:

Bidol - syn (Szymek) - termin --
An83 - syn (Nataniel) - 4.07.

kopiujcie i podajcie swoje :)

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #304497 przez anszka
Cześć mamcie :)
Wstałam po okropnej nocy, jeszcze nigdy nie bolały mnie tak plecy, ból promieniował mi po całym kręgosłupie aż do palców u rąk. Jak sobie radzicie z tym bólem :unsure: Ja nad ranem wpadłam na pomysł, by posmarować Amolem i pomogło trochę, ale kolejna nocka nieprzespana :(
Wczoraj byłam na pogrzebie kolegi, to już wśród moich znajomych trzecia ofiara raka od grudnia(wiek: 9, 25 i 44 - szok), co się z tym światem dzieje? :angry:

Olga – kaszel minął?
Bidol- a skąd teraz u Ciebie te mdłości? Nie przeszły od początku czy teraz masz nawrót? Zrobiłam badania moczu, wyniki lepsze niż ostatnio, tylko zastanawiam się, ile można sikać :dry:
Aaaa i dzięki za cenne rady z wyprawką, bo ostatnio zastanawiałam się nad przydatnością kaftaników.
Anna77 – super, że wszystko ok. i gratuluję synka
M_m – również gratuluję synka
Kamyczka, chłopek – my musimy jeszcze troszkę poczekać, też mam nadzieję, że na najbliższym USG się dowiem
Chłopek – osobiście nie lubię wątróbki, ale też czytałam, że oprócz serów pleśniowych i surowego mięsa nie jeść wątróbki, ale myślę, że przy jak się zjada sensowne ilości, to nie można dać się zwariować

My segregujemy śmieci, kiedyś tego nie robiłam, ale mąż segreguje „od zawsze”, więc musiałam się dostosować, jak zamieszkaliśmy razem :) . Jeszcze nakrętki odkręcamy, bo zbieramy na chore dzieci. Segregowanie weszło mi już w krew.

Rzeczywiście w lipcu chłopcy rządzą, zwłaszcza, że my z Kamyczką też mamy wrażenie, że będą chłopcy :)
Czy któraś w ogóle będzie miała dziewczynkę :unsure:

12 lata 11 miesiąc temu #304500 przez anszka
Anszka - ??? - termin: 27.07

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #304501 przez mloda_mamuska
młoda-mamuska SYNEK (oliwier) termin : 04.07

An .. a ja nigdy nie lubiłam glanow.. :P
ale nic nie mialam do tego,ze kilka znajomych je nosiło ;))

ja noszę ..jeśli płaskie to balerinki a jesli tylko mogę to szpilki ;) i to takie 12cm ;)
a córcie pewnie ubieralabym podobbnie do siebie.. czyli elegancko.ale i zeby jej bylo wygodnie ;)

a dla synków też są super stroje ;))
ja np. lubie takich małych ''lalusiów'' - w dobrym znaczeniu tego słowa. :) hehe... cos typu mokasyny,koszula,sweterek... :)

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #304502 przez Olga
młoda-mamuska SYNEK (oliwier) termin : 04.07
Olga - syn (Ignas) - 25.07.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #304509 przez An83
M_M no tak każdy ma swój styl :) mi tez nie przeszkadzają dobrze ubrane eleganckie kobiety mimo ze sama nie lubie sie tak ubierac (koszmar: buty na obcasie na slub siostry, na swoj buty mialam na 4 cm szpilkach tylko - jak mus to mus :)) Wazne zeby bylo to wszytsko gustowne, tzn pasujace do siebie i nie sztuczne, i czyste ale to chyba jasne :) ja tez sienigdy nie ubierałam jak "metal" choc chodziłam na "rockoteki" - ten typ jest zaraz kojarzony z "brudasem", a mozna ubrac sie w glany i ciemne ubrania (dopiero od kilku lat nosze kolorowe) i wygladac schludnie :) Podoba mi sie za to jak ktos umie sie ubrac tez kobieco ale naturalnie wyglada, ja w szpilkach nie uszła bym daleko ;) (wiec wygladala bym nienaturalnie) tym bardziej w 12 cm tak ze podziwiam :) hehe. A kobieco tez lubie "sukienki" swetrowe lub dluzsze wyglądające jak proste tshirty zimą, zwiewne latem, ale buty zawsze na plaskim bo tak sie czuje bardziej komfortowo.
Podobaja mi sie tego typu buty li tylko i jedynie ;) (niekoniecznie koturn, moze byc obcas-szpilka) ale nie umiala bym w takich chodzic :) Ale nie załozyla bym ich do sukienki tylko do rurek tshirtu i marynarki/zakietu, zeby nie bylo "zbyt elegancko" ;)
i.pinger.pl/pgr498/6bd3115a002bbad049b9094b/12191.jpg

12 lata 11 miesiąc temu #304518 przez Olga
Dziewczynki widziałyście taki cud!!!

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603
Załączniki:

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #304525 przez mloda_mamuska
An
a to moje ulubione tylko w innym kolorze;p

ale to dobrzee,ze kazdy lubi ubierac sie inaczej..bo na ulicach byloby nudno jakby same klony chodzily ;))

Olga widzialam.......biedna kobieta :PPP

jaki ona musiala miec brzuch :P
no i jakie bedzie miała życie ;P

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #304530 przez An83
M_M a co do chłopców to z kolei moj mąż już szuka na allegro ubrania "małego koszykarza" ;) moj nosi bluzy z kapturem i dzinsy (ale nie tak bardzo szerokie) no i gra od "zawsze" w koszykowke, na boisko ubiera te koszykarskie ciuchy i podobnie pewnie bedziemy ubierac synka, tzn bluzy, sportowe buty, moj mąz jak mieszkalismy w Dublinie wydawal majatek na te ubrania koszykarskie (z and1, nba) teraz naszczescie ma "zapas" i tylko czasem cos na allegro kupuje, dla małego narazie przeszukuje (mowi ze podobno nawet dla niemowlakow speclajne, bawełniane istnieją takie zestawy ;) )
www.google.pl/search?hl=pl&rlz=1T4SKPB_e...k0T_-TGY3Dswaj7Mi3DA

sportsstore.usatoday.com/Heat-Baby-Clothes-_-2076874010_PG.html (ALE nie ubiore dziecka w czarne ciuchy wiec bedzie musial cos jasniejszego znalezc :) )

Szczerze choc to nie moj styl - ładne te buty na zdjęciu :) podobają mi sie ze wzgledu na kształt (kolory lubie bardziej stonowane ;)) - to mi się podoba, ze są właśnie takie "cięzsze" - tak wygladają ;) przez te "koturny" podniesieie z przodu czy jak sie to nazywa :) podziwiam, że umiesz chodzic na takim obcasie!

12 lata 11 miesiąc temu #304545 przez mloda_mamuska
An ja tez pewnie kupie kilka pięknych malutkich sportowych ciuszków..

jakis czas temu stalam na peronie i czekalam na pociag i obok stał taki wysoki mężczyzna. koło metrów mial.. bo ja mam 174cm a on duuzo wyzszy ode mnie byl .. mial taki niebeiski dres nike.. a obok niego stał taki malutki synuś niecale 2 latka mial i ten maly mial identyczny dres jak tatus..... wygladali bosko ! a baby na peronie sie ciagle zachwycaly ;))) piekny widok ;))

a ja juz szukalam malutkich ciuszkow sportowych :

http://images.littlewoods.com/is/image/Littlewoods/A201P_SP239_02_FR04W?wid=1200&hei=1600
http://images.littlewoods.com/is/image/Littlewoods/A201P_SP239_02_FR05C?wid=1200&hei=1600

12 lata 11 miesiąc temu #304556 przez An83
Fajne te ciuszki :)
Napewno słodko to wygladało co opisujesz z synkiem i jego tatą tak samo ubranymi :)

W ogole jak zareagowali Wasi mężowie jak sie dowiedzieli ze to będzie synek?
Ja kupulam niebeskie spiochy plus bluzeczka - taki zestaw i pokazałam mężowi jak wrócił z prcy, patrzy, patrzy (bo juz kupilam wczesniej kilka ubranek ale wtedy w neutralnych kolorach) i dopiero zaraz skojarzył i zapytał "synek??" :) Myslal ze to poprostu nastepne ciuszki kupilam.. oj jacy ci faceci niedomyslni ;)
Za to niedawno zapytalam go zeby szcserze teraz powiedzial bo zawsze mowil "nie wazne jaka płeć, wazne zeby bylo zdrowe" - jak pewnie wiekszosc przyszlych tatusiow, wiec zapytalam go czy rzeczywiscie nie ma roznicy ze to synek bedzie, to mi sie przyznal ze marzyl o synku bardziej :)

12 lata 11 miesiąc temu #304582 przez mloda_mamuska
An .. Moj od poczatku mówił ,ze chcialby pierwszego synka ;))
Ale mówił,ze jak bedzie córcia .to tez sie bedzie bardzo cieszył :)

No a wczoraj wyslalam Mu zdjecie z usg ..to zdziwił się,że ma takiego dużego siusiaka...:P I bardzo się ucieszył,że synuś :)))

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka