- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- An83
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja sobie zdalam sprawe kiedys, ze teraz to juz zawsze sie bede o cos obawiała, na początku o ciążę, później o dziecko, nastolatka itd..
Wiem, ze jest pelno takich stron ale ta jest ciekawa bo odrazu porady co do zakupów itd:
www.tiktak.koszalin.pl/wyprawka.php
M_M a kiedy lecisz? kolezanka pewnie byla w mniej zaawansowanej ciaży, albo miala problemy z cisnieniem? teraz jesli tylko lekarz nie zdecyduje inaczej nie powinno byc problemu bo to juz 19 tydzien! Lecisz do męza? do Anglii? Zamiezasz robic zakupy w Primarku?
3 lata mieszkalam w Irlandii (2007-2010) tesknie za zakupami w tym sklepie pewnie sie swietnie zaopatrzysz w ciuszki dla dziecka - w sumie nie zwracalam wtedy uwagi czy mają dobre gatunkowo ubranka ale chyba tak.. w kazdym razie mają swetny wybor no i nie drogo
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Dobrze wiedzieć, że nie tylko ja tak mam.
- An83
- Wylogowany
- budujemy zdania
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a primark.. tak wiem.maja superr sliczne ciuchy. z jakością tak różnie u nich bywa. buty kupilam kiedys to na jeden sezon.ale nie żaluje bo naprawde śliczne byly;) A rok temu kupilam sandalki i cale lato przelatalam w nich i w tym roku tez zamierzam w nich smigac. i wyglądają jak nówki
ja kupowalam tylko na allegro i to dziewczyny duzo sobie zawyzaja czesto.. no ale lepiej doplacic i miec niz uniesc sie dumą,że ktoś zarobi i nie miec;)
ja bylam w irlandii pare lat temu u cioci i zabrala mnie do primarka.. pametam,ze to bylo wspanialeeeee..duzo pieknych ciuchow i to za niska naprawde niska cenę. a ciocia tam ubiera swoje dzieci maja super ciuszki;)
więc myślę,ze jak mąż dostanie pierwszą wypłatę jak tam juz bede z Nim ..to na pewno pojedziemy tam na zakupy;))
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteś już z nami Dominiczku!
Teraz staram sie nie czytac nic w necie, tylko krotkie opisy kolejnych tygodni, modlic i cieszyc ciążą wreszcie bez stresu
Powiedzcie mi czy jestem nienormalna czy Wy tez na poczatku mialyscie schizy takie?
An83, jakbym czytała o sobie, ja do pory sprawdzam po skorzystaniu z toalety czy nie krwawię i też chodziłabym do gin raz w tygodniu, i dlatego tak nie mogłam się doczekac brzuszka....
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
- An83
- Wylogowany
- budujemy zdania
Olga, tez ogl Ddtvn dzis naszczescie z prokopem wiec lepiej sie oglada niz z pienkwska.
Czekam az maz wroci z zakupow sniadaniowych, ma wole do konca tyg, a poszedl po bulki i kielbase - na sniadanie bedzie jajecznica z pieczarkami i kielbasa. Co do obiadu to my np dzis na szybko: filet z kurczaka w kostke i na patelnie z przyprawami, gotujemy makaron rurki, potem makaron do wiekszej miski, do tego te kawalki fileta, groszek zielony i smietana, wymieszac i mizna jesc (dosolic mozna) Niby nic ale naprawde dobre to jest
Ogladalyscie ten filn reklamowany zeszlej jesieni "Listy do M"? Ja dopiero wczoraj, bardzo fajnt film obawialam sie ze bedzie to kalka zagranicznych ale nie, dobrze sie oglada, polecam jeslu ktoras z Was jeszcze nie ogladala.
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
kurcze znowu mnie mdli
już mam dość
An83 - kurcze spora ta wyprawka - ale ja się z niektórymi punktami nie zgadzam
kaftaniki i śpioszki - to przeżytek i są dość nie wygodne, bo kaftaniki się często podwijają pajacyki są wygodniejsze
ja mam ubranka po synku, więc niewiele kupię ubranek, ale dla nas i naszych bombelków najlepsze będą bodziaczki i rampersy, bo przeciesz będzie lato, a ubranka na większy rozmiar - czyli na okres jesieni i zimy kupiła bym w międzyczasie, bo tak na prawdę nie wiemy czy dzidziuś urodzi się 2,5 kilowy czy 4,0 kilowy i czy będzie szybko rusł czy wolno.
Mój Synek urodził się z wagą 3,15 kg i bardzo mało przybierał na wadze więc rozmiar 0-3M nosił prawie do 6M.
u mnie rożek się nie sprawdził -mało mam teraz z rożków kożysta i myślę że na lato nie będzie potrzebny.
poszewki na kocyk? - pierwsze słyszę i zbyt dużo tych kocyków - tak mi się wydaje
dalsze punkty tylko przejżałam, ale np monitor oddechu nie jest potrzebny
Tak więc tą liste podziliła bym przez 2
anszka - ja też tak mam
- An83
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
Czemu Cię tak często mdli,jeszcze Ci nie przeszły mdłości? Ja nie wiem nawet co to jest,w żadnej ciązy nie miałam mdłości-współczuję.
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
bodziak
pajacyk
rampers
Olga - no nie codzienni mam te mdłości, ale mam kurcze zazdroszczę Ci - ja widzę że każdą następną ciążę przechodzę gożej
a i jeszcze co do ubranek - to nie wiem jak Wy dziewczyny, ale ja radziła bym wybierać ubranka wkładane przez głowe takie jak body i bluzeczki z zapięciem przy szyjce na napki a nie tak jak na zdjęciu z bodziakami na zakładkę
- An83
- Wylogowany
- budujemy zdania
Co do mdlosci to wspolczuje, moje trwaly jakies 6 tygodni i wlasnie mialam wtedy nadzieje ze skoncza sie z koncem 1 trym. i tak sie stalo.
- An83
- Wylogowany
- budujemy zdania
- An83
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Anna77
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteśmy już w "piątkę"
Mam dzisiaj wizytę i troszkę mnie to niepokoi. Po 10 dniach od ostatniej okaże się czy moja ścianka macicy jakoś się trzyma, czy - odpukać - robi się cieńsza. Do tego jeszcze muszę tam jechać sama, bo M musiał pilnie wyjechać. Nerwy są, ale jakoś tak jestem spokojniejsza nie wiedzieć czemu. Mam nadzieję, że będzie ok.
A co do wyprawki - mam sporo ciuszków - głównie po młodszym synku, potem trafiły do bratanka i bratanicy i właśnie do mnie wracają. Większość więc mam. Zostają mi te bardziej kosztowne - łóżeczko, wózek, pościele z wkładami, prześcieradła, smoczki i takie pierdołki. Ale po ostatniej wizycie, troszkę zapał mi spadł. Może po dzisiejszej wróci i zacznę kupować Trzymajcie kciuki!!!!