BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 5 miesiąc temu #387340 przez Kamyczka
Majowka napisał:

anszka napisał:

Majówka - ja miałam dosyć długo stówkę w obwodzie, niedawno się ruszyło do przodu

Mam nadzieje, ze I moj jeszcze sporo urosnie, u mnie jeszcze tylko 4 tygodnie zostaly!!!!!!! :lol:

Kochana gonisz nas,gonisz :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #387359 przez kejtin
Hej wam:)
Na zgage wynalazlam w sieci lek: www.gaviscon.pl/pregnancy/index.php
Moze sie wam przyda:) Ja mialam przez dwa dni ale to dlatego ze dla orzezwienia pilam cytryne z miętą :D takze dawalam czadu :)

Ja tez bym chetnie wyjechala ale maz sie juz boi ze bedziemy rodzic nad morzem :) Ja tam bym sie nie pogniewala :-) Chociaz szpital wybrany i nie chcialabym juz zmieniac...

Moja mała na usg byla ulozona glowka w dol, ale kazdego dnia rano jak sie budze to jest poprzecznie i glowka i pupa jest na tej samej wysokosci, a dol plaski :D to takie dziwne uczucie;)

Czy to normalne ze jak sie pochodzi po dworze kilka godzin to brzuch sie robi twardy i sie isc nie daje? :) Chyba juz powinnam zwolnic tempo... ale ciagle te remonty i nie da sie nawet polezec..

Mam nadzieje ze mała poczeka bo planuje dopiero w przyszlym tygodniu dokonczyc zakupy i zaczac pakowac torbe do szpitala :) Wy juz pewnie spakowane;)

12 lata 5 miesiąc temu #387370 przez chłopek
brzuch mnie zaczyna coraz bardziej boli

12 lata 5 miesiąc temu #387376 przez agnesssa
Chłopek może się zaczyna w końcu :unsure: Bardzo Ci tego życzę :kiss: :kiss: :kiss:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 5 miesiąc temu #387381 przez chłopek
agnessa mam nadzieje, bede chyba po męza dzwonic
chociaz boli mnie non stop brzych ale mały sie słabo rusza

12 lata 5 miesiąc temu #387383 przez Olga
Hej dziewczynki.

Nocke jakoś przeżylam,ale nie moglam z boku na bok sie przekręcać,tak mnie dół bolał.Rano mężus nas zawiózł do szpitala,bo miałam komisje lekarską z Olgą,na szczęście pierwszych nas wyczytali,bo nie wim jak długo bym tam wytrzymała.Badał Olgę pediatra,który jest u nas na położnictwie od noworodków i się go zapytałam,czy jak już leci u mnie 37 tydz.to mogę bez obaw rodzić,bo są różne opinie,a on powiedział,że spokojnie mogę już rodzić i się nie przejmować.Więc teraz już jestm spokojna i będę robiła wszystko,żeby się ruszyło,bo mam już dosyć tego bólu podbrzusza :laugh: :laugh: :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 5 miesiąc temu #387393 przez anszka
Chłopek - zaciskam kciukasy :)
Kejtin - ja generalnie nie chodzę zbyt dużo, ale wczoraj miałam trochę do przejścia, więc przyznaję, że myślałam, że z parkingu do domu już nie dojdę, bo brzuch był twardy jak skała i bolało mnie całe podbrzusze.

Dziś jest 27, za miesiąc mam termin :)

12 lata 5 miesiąc temu #387398 przez maksiu
Olga u mnie jak na razie nic nie dziala
chyba jak maks zasnie to pojde na pole stonke z ziemniakow zbierac, teraz pije prawdziwa kawe nadal mnie krzyz boli holender jasny nawet sexik z mie pomaga pokoj wysprzatany juz nie mam glowy mam herbate malinowa ale to w saszetkach a moze jak bym rozerwala i taka sobnie spazyla jak myslicie??
fakt faktem ze glowke czuje coraz nizej ale nic oprocz tego czopu sie nie dzieje i lekkich skurczy

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #387403 przez Olga
maksiu ja piję siemie lniane i herbatkę z liścia maliny,wczoraj dwie wypilam.Dywan wyprałam wczoraj,ale dzisiaj nic nie robię na razie,bo ja to praktycznie chodzić nie mogę,tak mnie boli. :( Ładnie mnie musiał tam naruszyć,jak to wyjmował :angry:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 5 miesiąc temu #387417 przez saiko
dzien dobry mamuśki

ja znow spalam długo :D, tylko, że pogoda jest taka dołująca że niestem nieprzytomna :(
no i na sikanie musialam wstawac kilka razy - CZemu chce mi sie pic bardzo wieczorem a rano nie? :(

anszka - super brzuszek i śliczna jestes :D i fajna masz fryzurke. Wg tej teorii tez mi sie jeszcze nie obniżył
też bym gdzies wyjechala, gdzie by byla fajna pogoda, ale teraz to juz troszke pozno :( najlepiej domek nad jeziorem

MM - ja bym tez nie wytrzymała i dzwonila pytac o mieszkanie ;)

u mnie do terminu 16 dni ;)

Kejtlin - już polecałam ten syropek - jest naprawde swietny. Próbowałam ostatnio Rennie ale zjadłam 2 i nie przeszło a po łyku syropu to odrazu
a największą zgagę miałam po soku grapefruitowym

mnie boli brzuch z góry :( pod piersiami i na środku, denerwujące uczucie bo nic sie nie da z tym zrobić, nawet jak leżę

niesamowite - coraz wiecej nas jest gotowych do rozpakowania :D

maksiu, ale jaka masz ta herbatke?

Olga, biedna Ty z tym krążkiem :(

12 lata 5 miesiąc temu #387420 przez chłopek
ide zjecs obiadek, fasolka po bretonsku :)
mnie juz nie boli brzuch :( mały ma czkawkę

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #387427 przez mloda_mamuska
chlopek a juz mialam nadzieje ,ze to to :( moze jeszcze później się ruszy,a tą herbatę z liści malin pijesz??? ja mam ją,bo mama przywiozła z polski,ale nie pije jeszcze,bo boje sie,ze wywolam...a tego nie chce;ppp
ale ten olej wiesiolka w tabsach lykam. w czasie porodu okaze sie czy pomaga i przyspiesza akcję czy nie i bede sie meczyła.
Moja znajoma miala cesarkę juz miesiąc temu dzisiaj mi napisała co i jak się działo :

"
a porod hmm...cesarke mialam..4 dni najpierw lezalam na patoligii ciazy bo mialam zatrucie ciazowe, bialko w moczu, bardzo wysokie cisnienie , obrzeki i anemie duza, probowali mi wywolac porod naturalnie ale nic z tegfo nie wyszlo,tylko mnie wymeczyli tym zalozonym balonikiem a potem obciaznikiem do niego, badziew wypadl a rozwarcia nie bylo, mieli mi wieczorem podac kroplowke na skurcze ale niestety bialko w moczu wzroslo i cisnienie sie podnioslo i szybko musieli robic cesarke. od poczatku mialam miec cesarke ale wiesz jak to nasza sluzba zdrowia zawsze proboja by kobieta rodzila naturalnie

no ale cisnienie na lono bylo tak duze ze jakby mi nie zrobili cesarki to moglabym dostac krworok wewnetrzy,i dopieroby bylo, i tak dlugo czekali z ta cesarka no ale wkoncu zrobili i w sobote bedzie miesiac jak mam to za soba:)) szkoda tylko ze 2 tyg lezalam w szpitalu bo przy cesarce poszlo mi zakazenie do ogranizmu,przez to nie mam pokarmu i musze nikole karmic butelka,ale jeste dobrze jest kochana , spokojna nie wyobrazam sobie juz swiata bez niej, nie wiem jak moglo jej ne byc , to taka wielka milosc ze sie nie da opisac jak dziecko przynosza od pierwszego wejrzenia."

masakra ;)

12 lata 5 miesiąc temu #387429 przez anszka
saiko napisał:

mnie boli brzuch z góry :( pod piersiami i na środku, denerwujące uczucie bo nic sie nie da z tym zrobić, nawet jak leżę

Też mnie tak boli, szok, nie mogę leżeć na wznak, ewentualnie pozycja taka półsiedząca, jakby mi ktoś skórę na brzuchu maksymalnie naciągnął i do tego pod piersiami kamień położył.

12 lata 5 miesiąc temu #387433 przez chłopek
mm nie piję, teraz juz i tak za późno skoro do szpitala ide dzisiaj,
jak mojego dziecka seks nie ruszył to tylko kroplówka mu da radę :(

12 lata 5 miesiąc temu #387438 przez Daria23
Dziewczyny a powiedzcie mi też macie tak dużo wydzieliny? ja codziennie noszę wkładki bo mam tak dużo wydzieliny na początku to od luteiny a teraz juz nie biore jej a i tak ze mnie leci jakos dużo

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka