BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 5 miesiąc temu #387531 przez kejtin
Maksiu mi leci pokarm od 8 m-ca a od 7 -mca mialam siare. Teraz to moge normalnie mleczarnie otwierac:)))) Wiec stosuje wkladki laktacyjne;) Takze nie martw sie, to jest normalne:)

Ja poloznej nie zalatwiam bo mi odradzili, ale ogolnie u nas jest tak ze juz w 38 tygodniu polozna ma nad Toba opieke, mozesz do niej dzwonic o kazdej porze. Idzie sie do danego szpitala i z wybrana polozna rozmawia (jesli masz wybrana) w wiekszosci szpitale na stronach maja kontakty do poloznych i telefonicznie mozna sie umowic. Spisuje sie umowe i placi cash ;) Tylko wazne jest jedno: co z porodem, kiedy w danym szpitalu nie bedzie miejsca... czy polozna za Toba pojedzie czy nie... i co zrobic kiedy ma dyzur - bo przewaznie wtedy puszczaja swoje kolezanki na zastepstwo... a to juz nie jest fajne;) Ale co kto lubi:)

Mnie dzis mala kopie jak szalona, rozciaganie wychodzi jej najlepiej :) I za 4 tygodnie bede miec corcie na swiecie:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #387533 przez anszka
Daria - chodzi Ci o położną środowiskową, tak?
Jak byłam ostatnio w przychodni, to dostałam namiary na położną i będę do niej niedługo dzwonić, żeby się dowiedzieć o szczegóły.
W sumie dobrze, że mi o tym przypomniałaś :)

Maksiu - najlepszego rocznicowego :)

12 lata 5 miesiąc temu #387539 przez Daria23
a jeśli ja bede rodzic w szpitalu ktory jest 50 lub 80 km od mojego miejsca zamieszkania to co wtedy?przecież taka położna nie przyjedzie do mnie,,,a i zawsze sie płaci za nią???a jak tak to ile to kosztuje?

12 lata 5 miesiąc temu #387541 przez Daria23
Anszka tak o ta co po porodzie przychodzi nie wiem wogole jak to załatwić wszystko

12 lata 5 miesiąc temu #387553 przez mloda_mamuska
Ale się objadłam arbuzem.pół dużego zjadłam. i pękam :lol:
super nam się trafił,bo w ogóle pestek nie miał.a zawsze mialam problem,bo te czarne pestki mnie denerwowały,a nie dalo sie wszystkich wyskubać :)

ODNOSNIE POŁOŻNEJ

Mam kuzyna,który ma własną firmę i stać Go było na prywatne prowadzenie ciąży,prywatną własną położną i prywatny poród. Jego partnerka miała wykupiony cały zestaw- ciąża, poród,lekarzy wybranych wszystko prywatnie.... nie pamiętam ile płacił..pewnie nie mało...
a jego partnerka ledwo nie zeszła na drugi świat tak ją źle wyczyścili podczas porodu. dwa tygodnie po porodzie ledwo żywa była.... :dry: :dry: :dry:

12 lata 5 miesiąc temu #387559 przez Daria23
M_m- mnie nie stać na "prywatną" położną

12 lata 5 miesiąc temu #387562 przez Olga
Daria nie wiedziałam o jaką położną Ci chodzi,myślałam,ze do porodu :) Ja nic zalatwiać nie muszę,sama do mnie przyjedzie po paru dniach jak wyjdę do domku,ale nie wiem,jak jest u was :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 5 miesiąc temu #387571 przez kejtin
Ja tez myslalam ze chodzi o polozna do porodu;)

U mnie tez tak jest ze sama przychodzi po kilku dniach, ewentualnie mozna isc do przychodni zarejestrowac noworodka i tez do Ciebie polozna przyjdzie:-)
Takie rzeczy i wytyczne powinnas dostac w szpitalu:)

Arbuz... no tez wcisnelam :D ale nienasycona poszlam po truskawki, czeresnie a teraz zajadam sie malinkami... mmm pycha :D

12 lata 5 miesiąc temu #387574 przez Daria23
nie nie chodziło mi o tą środowiskową.....nie wiadomo jak to u mnie będzie martwie się tymi sprawami takimi jakbym mieszkała tam gdzie bym rodzila to bym sie nie martwiła a tak to nie wiem skad ta położna przyjedzie do mnie

12 lata 5 miesiąc temu #387575 przez Kamyczka
Maksiu,wszystkiego naj z okazji rocznicy :kiss:
MM super,że Oliwierek zdrowy i spotkasz się z nim niebawem :)
Majówka Ty agentko zakupowa :) obawiam się,że ja dziś kibicuję Hiszpanom :blink: a mąż mój jak twierdzi jest "rozdarty wewnętrznie" :blink:
Daria też mam sporo wydzielinki,to normalne.Mam wynik GBS-nie mam streptokoków :) uffff

12 lata 5 miesiąc temu #387578 przez martadam23
polożna nie ma obowiazku odwiedzania w domu a jeśli nawet można się nie zgodzić na odwiedziny położnej w domu- nie ma obowiązku się zgadzać :D ja nie chcę położnej po co ?? co mi pokaże jak trzymać dziecko i jak je kompać ??? bez sensu tego dowiemy się od razu po porodzie w szpitalu...

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41629http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41630

12 lata 5 miesiąc temu #387579 przez kejtin
Daria a gdzie masz najblizsza przychodnie gdzie maja pediatre? Udaj sie tam, lub znajdz jakis kontakt telefoniczny i zadzwon do nich :-) Udziela Ci na pewno wszelkich informacji :)

Kamyczka- gratki :) ja pewnie to paskudztwo bede miala.. bo ciagle mam jakas infekcje :( No ale jak to mowia antybiotyk powinien szkraba uchronic wiec sie nie martwie na zapas:)

12 lata 5 miesiąc temu #387582 przez Kamyczka
kejtin napisał:

Kamyczka- gratki :) ja pewnie to paskudztwo bede miala.. bo ciagle mam jakas infekcje :( No ale jak to mowia antybiotyk powinien szkraba uchronic wiec sie nie martwie na zapas:)

A miałaś już robiony wymaz?

12 lata 5 miesiąc temu #387584 przez kejtin
Jeszcze nie bo ciagle biore jakies globulki i nie ma jak zrobic. Teraz sie z doktor umowilam na 9 lipca na wykonanie wymazu, kuracje lekami poki co skonczylam, wiec obym wytrzymala w zdrowiu do tego dnia, a jesli znow zlapie infekcje to pewnie w ogole nie zrobimy badania tylko z gory mi napisze ze te paciorki mam... Poki co pozostaje mi tylko czekac..

12 lata 5 miesiąc temu #387587 przez Majowka
Kamyczka, Hiszpanom????!?!? :laugh: ....nagrabilas sobie :blink:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka