BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 5 miesiąc temu #389715 przez Olga
Ja szłam 3 lipca na normalną wizytę kontrolną,termin miałam na 10,a 29 czerwca odszedł mi ten czop.Ordynator tak mnie wybadał,że powiedział,że dzisiaj urodzę,ale nie szybko,może w nocy i ja spacerkiem ze szpitala sobie do mamy poszłam i już po drodze pierwsze bóle mnie brały,ale lekkie,a u mojej mamy już się na dobre zaczęło i szybko po męża dzwoniłam,ledwo do szpitala dojechaliśmy :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #389721 przez słoneczko
no to mialas szczescie ze zdazylas dojechac, ale tylko pozazdroscic takiego porodu. moja kolezanka w ta srode urodzila synka przez cesarke, ale wczesniej wziely ja na porodowke do takiej laski co rodzila naturalnie i kazaly jej patrzec co ja omija :( jak z nia rozmawialam to plakałam razem z nia :(

12 lata 5 miesiąc temu #389726 przez mloda_mamuska
Olga hehe kazda z nas chce taki porod !! :lol:

sloneczko
to bardzo przykre...... tez bym plakala jakbym o takim czyms uslyszala.....

no prosze i pierwszy gol jet ;))

12 lata 5 miesiąc temu #389728 przez bidol
M_M - pewnie tak - choć jak juz jechałam do szpitala to mnie brzuch pobolewał, ale myślałam że to Niunia (nóżkami mnie kopie po nażądach) a tu okazało się że ona jest ułożona główkowo. Skurcze były bardzo rzadkie więc nie zorientowałam się ;) ;) a po badaniu już wiedziała żę to to :lol:

Ja chcę jeszcze bo - taki ból to nie ból - :lol:

no może się tulniemy dzisiaj :lol: zaszkodzić nie powinno :silly: M_M zresztą Ty ekspert w tych sprawach jesteś :silly:

Olga- też tak chcę :laugh:

Ja jak nie dziś w nocy i nie jutro to we wtorek lub czwartek - bo we wtorek umówiona jestem z ginką a w czwartek z położną - jak mnie przebadają to powinno podziałać :lol:

Słoneczko - który tydzień masz???

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #389740 przez mloda_mamuska
bidol hehehe... :blush: kurde. Fajnei by bylo jakbys sie juz rozpakowala dzisiaj !!! a z Sebkiem tez tego wiesiolka lykalasi herbatke z malin pilas?

a mnie choroba jakas rozklada .... tak mnie ardlo boli,ledwo lykam sline... poza tym niedobrze mi...prawie zwymiotowalam przed chwilą..jestem glodna a jak cos biore do ust to aż mi rośnie w ustach. truskawki sobie zrobilam z jogurtem i wzielam lyzke do buzi i az mnie cofneloo..nic nie moge dzisiaj jeść :dry: :dry:

12 lata 5 miesiąc temu #389744 przez słoneczko
bidol - czesc kochana, 38 tydz zaczełam :)

w pt lekarz dał mi próbke w kierunku gbs i mam ja jutro zaniesc do szpitala? tez tak miałyscie? czy placiłyscie cos za te badanie ?

12 lata 5 miesiąc temu #389748 przez słoneczko
na co jest ta herbatka z malin?

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #389754 przez mloda_mamuska
sloneczko a co to gbs? :unsure:

herbatka z malin jest na łatwiejszy poród :)

haha kurde hiszpania 2 gola strzeliła. no no no

12 lata 5 miesiąc temu #389758 przez słoneczko
młoda mamuska - lekarz mi mówił ze to jest najwazniejsze badanie w ciazy. te badanie to jest w celu wykrycia paciorkowców bo jesli wyjdzie pozytywny to przy porodzie daja antybiotyk. a nie miałas robionych tych badan?

12 lata 5 miesiąc temu #389760 przez Kamyczka
Słoneczko co do GBS-mi pobrał wymaz ginekolog i zawoziłam do laboratorium i na szczęście nie mam streptokoków
tylko Hiszpania!!!!!!!!!!!!!
Bidol 3mam kciuki,żebyś utuliła dziś Kamilkę :kiss:

12 lata 5 miesiąc temu #389765 przez mloda_mamuska
sloneczko a to sie zawsze pod koniec ciąży robi?
bo ja w polsce bylam do konca 7 miesiaca i mialam wtedy wszystkie badania robione. nawet te na zespol downa itp.... ale tutaj-w Anglii zadnych badan nie robią...tylko mocz sie oddaja ciagle i tyle..... :dry: krew mi tylko raz pobierali.jak pierwszy raz przyjechalam tutaj i pierwszy raz bylam na wizycie,to polozna 5 probówek krwi mi pobrała. i od tego czasu tylko mocz. mimo,ze jestem juz w koncowce to w ogole nie robia zadnych badan ...nic.. ;)

12 lata 5 miesiąc temu #389780 przez słoneczko
młoda mamuska = mi dopiero zlecil te badania teraz bo mowil ze je sie robi po 37 tygodniu dopiero.

ale dzis sie masakrycznie czuje :(

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #389784 przez Olga
sloneczko mi też gin ostatnio wymaz robił i odebrałam już wynik i mam wszystko ok.Przypomnij mi na którego masz termin?

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 5 miesiąc temu #389791 przez bidol
M_M - to może nic na siłę nie jedz- nieraz głodówka jest lepsza :laugh:

Z Sebą tylko tą herbatkę z liści malin, ale tak normalnie ją pażyłam, nie tak jak teraz - wiesiołka nie piłam :dry:

co do GBS - to tak pod koniec ciąży - ale nie wszyscy wymagają tego ;)

Czuję że Niunia już jet nisko :)

Słoneczko - ja mam wymagane do szpitala płaciłam 25 zł - czekałam na wynik 3 dni :)

38 tc - mówisz - to może już Cię powoli łapie :unsure:

Olga - ogłaszam Cię prorokiem - mam nadzieję że się sprawdzą Twoje słowa :kiss: :kiss: :kiss:

A Ja Wam zapomniałam powiedzieć - dziś o 3 nad ranem wypiłam łyżkę oleju rycynowego i łyżkę kawy - może i dzięki temu poskutkowało :unsure:

Kamyczka -a jak Ty się czujesz???

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #389798 przez Olga
słoneczko,to 38 tydz.już Ci się zaczął?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka