BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #389609 przez saiko
MM - super wyglądasz i piękne włosy masz ;)
ja nawet nie mam rożka ;)

byłam na spacerze - strasznie mi spuchły stopy i dłonie - az miałam problem ze zginaniem palców u rąk
a teraz siedze z mokrym ręcznikiem na ramionach - tak gorąco :( bo po chłodnym prysznicu już nie ma nawet wspomnienia :(
majówka - nei wiem jak Ty to na codzień wytrzymujesz

młody mi się coś przekęcił znów ;) i czuję jego stópki po drugiej stronie brzucha ;)

witaj Agula

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #389616 przez mloda_mamuska
saiko dziekuję ;*

współczuję Wam dziewczyny tego gorąca.... Pewnie ciężko Wam się funkcjonuje. Moj rodzice mają zyrandol razem z wiatrakiem i polecam kazdej takie rozwiązanie,super sprawa na takie upały.
w lato wszyscy u nas się chlodzili zawsze,bo jak sie wlaczalo na maksa wiatrak to w chwile w pokoju bylo miło,chłodno.

u mnie jedynie 17 stopni i chlodno ,wiec nie mam takich problemów,ale spuchnięte nogi i dłonie też mam... obrączke zawsze mialam luźną,a teraz w ogóle bym nie ściągnęla tak mi napuchly palce a moje nogi przypominają jakieś bulwy. tylko w jedne luźne baleriny wchodze. ale to juz koncowka.Dam rade :kiss:

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #389617 przez Olga
Ja też musiałam wejść pod prysznic,bo już nie daje rady.Nawet na myśl mi by dzisiaj nie przyszedł żaden spacerek :angry: tylko z pieskiem dwa razy byłam :laugh: Mi to strasznie cierpnie prawa ręka,spuchniętą też mam trochę,ale nie tak strasznie,a nogi sa ok.

m m u mnie w szpitalu nie mozna do porodu miec nic na palcach,ja już dawno wszystko zdjęłam :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 9 miesiąc temu #389619 przez martadam23
hej babolki wiedzę ze kolejne z nasz się rozpakowały :) GRATULUJĘ a my nadal oczekujemy ... ale podejrzewam ze juz wszystko nie bawem :)
u nas pogod cudna nad morzem było pieknie i cieplutko lekka opalenizna jest ale i d tegto bóle doszły i brzuszek coraz nizej :) a jutro kolejna wizyta u gina :) ciekawe co powie....

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41629http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41630

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #389620 przez mloda_mamuska
Olga moja mama rok temu do operacji tez musiala wszystko ściągnac,ale obrączka zostala..nie dala rady ściągnąć. wiec lekarze juz nie mieli wyjscia..mogli ewentualnie odciąć palec :lol:

martadam
daj znac jutro czy rozwarcie sie robi co i jak ;)))
ja to nawet nie wiem czy sie coś robi,bo tutaj nie badaja w ciąży w ogóle kobiet ginekologicznie...... :dry: :dry: :dry: ani ktg nie robią... mam po prostu czekac na odejscie wod,skurcze i tyle... :dry:

12 lata 9 miesiąc temu #389621 przez Daria23
Hej kochane :) ja zis bylam pół dnia na plaży leżałam sobie w cieniu ładnie ale potem strasznie mnie brzuch bolał zaczęłqam myśleć ze moze cos sie zaczyna ale teraz ładnie sobie leze i przeszło...

M_m - slicznie wygladasz:)
Chłopek- nie mogłam nie wstawic zdjecia takiego cuda:)
Maksiu- ale twój Błażejek śliczny

Ale mnie senność ogarnia chyba prez ta duchote niech juz popada...do mnie przyjechal brat na wakacje(14lat) wiec bede miec pomocnikaL:)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #389623 przez Olga
Ściaga się w razie co,jak by się coś działo.Mi pamiętam w szkole rodzenia jak z Mariką tyle lat temu chodziłam to połozna dużo mies.wcześnie przypominała i tak mi jakoś się teraz przypomniało,to jest podobnie jak z pomalowanymi paznokciami :)

m m,a co jeśli żadnych z tych objawów nie będziesz miała?

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #389624 przez Majowka
Saiko, a jaka u was temperatura? Bo u nas jest w sam raz, 26-28 stopni...te upaly okolo 40st byly koszmarne! :( No ale lato sie dopiero zaczyna.....jeszcze moga wrocic :(

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #389625 przez mloda_mamuska
Olga moja mama tydzien przed operacją dowiedziala sie,ze bedzie ją miała..to było bardzo pilne... poszla do ginekologa profilaktycznie i okazalo sie,ze musi szybko zglosic sie do szpitala,bo ma duzo guzów -macica,lekarze bali sie ,ze to rak...ze złośliwe.... rosły z dnia na dzien w zastraszającym tempie.... i w najszybszym wolnym terminie operowali... cala rodzina przezywala okropne i trudne chwile... ale na szczescie skonczylo sie bardzo dobrze. oczywiscie musi mama sie czesto badac. ale wtedy tez czesto chodzila do gin i sie badala... ale widac guzy potrafią szybko zaatakowac cialo.

Olga
nie wiem :unsure: .... to znaczy.,...mam teraz wizyty co tydzien i jak zwykle pyta jak sie czuje i ugniata mi brzuch i sprawdza jak maly jest ulozony..ale ginekologicznie mnie nie bada nikt...... ostatnio powiedziala,ze maly juz jest gotowy do wyjscia.... i tyle.
a w 41 tygodniu jesli jeszcze nie urodze to polozna ustala mi termin i wywołują porod. ;)
Mam nadzieje,ze do 41 urodze i nie beda mi wywolywali..nie chce tej cholernej oksytocyny :dry: ...od kilku dni mam te bole na okres i inne objawy..wiec pocieszam sie,ze moze uda sie urodzic do 41;)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #389626 przez bidol
Kochane - dziękuję :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

byłam w szpitalu - położna mnie przebadała 2 razy - Kamilka znowu ułożyła się główkowo -na szczęście :) Mam rozwarcie na 2 palce i odesłała mnie do domu - po drodze dostałam skurczów - od 15 godz do teraz. Były regularne co 5, 4 i wreszcie co 3 min - wzięłam gorącą kompiel i mi przeszło :angry: :angry: :angry:
zła jestem :angry:
może w nocy mnie jeszcze złapie :) a już myślałam że to dzisiaj ;)

Daria - Dziękuję - już myślałam że się na mnie obraziłaś :(

Chłopek- Niunio prześliczny :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Maksiu - Błażej - cudny :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Ania - cieszę się że już w domku :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

M_M - śliczna jesteś :kiss: :kiss:

Witaj Agula :)

ktoś się rozpakowuje??????

12 lata 9 miesiąc temu #389628 przez martadam23
mm kochana dam dam ... brzuszek boli i ciągnie i jest coraz nizej no zobaczymy co będzize ;d ech ... no to wy za ciekawie nie macie bo powinni wam jakieś badania robić przynajmniej ktg bo przecież są różne przypadki ... z badaniem ginekologicznym to słyszałam :) i nawet majka mowila :> no i ja jestem za tym żeby w PL też nie robili bo przecież nie dość że to bakteryje jakieś wchodzą to jeszcze boli jak nie wiem ...

TO KTO TERAZ NASTĘPNY ???

Kto ma liste????? z rozpakowanymi mamuśkami :)????

mloda_mamuska napisał:

Olga moja mama rok temu do operacji tez musiala wszystko ściągnac,ale obrączka zostala..nie dala rady ściągnąć. wiec lekarze juz nie mieli wyjscia..mogli ewentualnie odciąć palec :lol:

martadam
daj znac jutro czy rozwarcie sie robi co i jak ;)))
ja to nawet nie wiem czy sie coś robi,bo tutaj nie badaja w ciąży w ogóle kobiet ginekologicznie...... :dry: :dry: :dry: ani ktg nie robią... mam po prostu czekac na odejscie wod,skurcze i tyle... :dry:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41629http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41630

12 lata 9 miesiąc temu #389629 przez Olga
bidol ciepła kapiel to żeby wytrzymać,a na wywołanie zimną weź,czytałam gdzieś ostatnio,bo też myślałam,że ciepła kapiel wywoła skurcze :laugh:

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #389630 przez mloda_mamuska
bidolku caly dzien Cie nei bylo i myslalam,ze Kamilka dzielnie współpracuje i juz sie tulicie :kiss: Ale skoro rozwarcie juz sie ladnie robi,to moze faktycznie to dzisiaj !!! Trzymam mocno kciukasy za Was! Ja od rana tłumaczę Oliwierkowi,ze ma z mamą współpracować i pchać się na świat szybciutko,zeby nie używali żadnych kleszczy ani vacum ani oksytocyny. Ale czy poslucha zobaczymy :lol: Mam nadzieje...

Dziewczyny
ja dzisiaj spakowalam w koncu torbe i juz mam chyba wszystko w niej co powinnam miec. Ale nie wiem ile pampersów mam pakowac.Ile Wy bierzecie???? Tutaj po naturalnym porodzie wychodzi się po 5,6 godzinach.chyba,ze rodzi się wieczorem albo w nocy to można zostac do rana do dnia następnego. I spakowalam 10,ale nie mam pojecia czy to nie za mało???

martadam
ja tam bym sie cieszyla jakby mnie ginekologicznie badali..nie to,ze to lubie... :lol: ...ale czulabym sie lepiej.bo wiedzialabym jak z rozwarciem,szyjką itp. a tak to dupa. nic nie wiem :angry:
nie chcialabym tutaj chodzic przez całą ciążą ,wole jednak polske i ich sposoby. Tutaj polozne dziwią sie,ze w polsce tyle badan robia kobietom,ze to bardzo duza ingerencja.a tutaj-w UK chcą wszystko naturalnie....
masakra...ale o porodach czytalam duzo dobreego.wiec mam nadzieje,ze i mi sie poszczesci i trafie na miłe polozne.

Olga
ja właśnie myślalam,ze to ciepla woda wywołuje... mój to w ogole nei lubie jak prysznic biorę,bo jak tylko woda na brzuch leci to kopie niesamowicie...chyba nie bedzie lubi wody :silly:

12 lata 9 miesiąc temu #389631 przez Daria23
Bidolku- co ty wygadujesz?dlaczego miałabym sie na ciebie obrazić??????przecież ty równa babka jesteś i nigdy nic mi nie zrobiłaś:)skąd ten pomysł?:)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #389632 przez bidol
u]ROZPAKOWANE MAMUSIE LIPCOWE :kiss: :kiss: [/u]

DŻASTA - MAJA - 21.06.2012 o godz 12.47
ANNA77 - MATEUSZ- 26.06.2012 o godz 8.16
MAKSIU - BŁAŻEJ - 01.07.2012 o godz 2.55

........................................................
ANNA77 - MATEUSZ- 7.07(OK 23.06)
MŁODA_MAMUŚKA - OLIWIER - 4.07
NECIK - SZYMON - 6.07
BIDOL - KAMILA - 7.07
SAIKO - SZYMON - 14.07
MAKSIU - BŁAŻEJ - 15.07
MPEARL - IZABELA - 19.07
DŻASTA - MAJA - 20.07
MARTADAM - JULIAN (OK POŁOWA LIPCA)
SŁONECZKO - PAWEŁ - 22.07
DANERS - FILIP - 23.07
KAFELKA - NATALIA - 23.07
KEJTIN - SARA - 25.07
KAMYCZKA - DOMINIK - 25.07
OLGA - IGNAŚ - 25.07
DARIA23 - TYMOTEUSZ - 26-30.07
ANSZKA - WOJTEK - 27.07

............................................................

CHŁOPEK - ?????? - 28.06.2012 o godz. 13.20

............................................................
CHŁOPEK - (SEBASTIAN/MATEUSZ) - 18.06
MAJÓWKA - LUKAS - 17.08
AGNESSSA - MAXYMILIAN - 16.09

M_M - też już byłam pewna że to już :angry: a jak mieszkanko??

Olga - serio??? to po kolacji spróbjuę - już mi o nic nie chodzi ale co raz mnie łapie i nie chcę za długo przeciągać tego mało miłego stanu :dry:
A jak Ty się czujesz??

Daria -oj jakoś tak - kiepski kontakt ostatnio miałyśmy :blush:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka