BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 6 miesiąc temu #390518 przez mloda_mamuska
Dziewczyny ja w ogole nie wiem o czym Wy tu piszecie...tutaj żadnych badań nie robia. Co dwa tygodnie oddaje się mocz i mierzą ciśnienie I TO WSZYSTKO DO SAMEGO PORODU . :huh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #390519 przez Kamyczka
słoneczko napisał:

a miałyscie dziewczyny robione na hcv badanie?

Ja miałam HBS AG ujemny :)

12 lata 6 miesiąc temu #390520 przez daners
słoneczko Tobie tez puchnnie tylko jedna noga?mnie tez przedewszystkim prawa puchnie. I co Ci powiedziala polozna?bo dziwnie to brzmi ze tylko jedna-zdrowe jestesmy :D

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 6 miesiąc temu #390522 przez saiko
wyszłam na 5h od komputera a Wy takie znów płodne ;)9 stron!!

ja dostałam skierowanie na ten wymaz na paciorkowce - całe szczescie przypomniałam lekarzowi bo on myslal, ze juz mialam robione

i znow zapomniałam spytać o okuliste i wagę małego

w kazdym razie żadnych zmian - szyjka niegotowa i młody też nie - ciągle wysoko
:( :huh: :dry: :( :huh: :dry:
a brzuszek ciągle twardnieje, dół brzucha pobolewa jak przed @ no i kuje czasami głęboko

Szymek strasznie nudził sie na wykładzie dzisiejszym - strasznie się wiercił i uciskał pęcherz
lekarz żartowniś kazał mężowi mnie ganiać do roboty ;) w sensie żebym pracowała w domu żeby młody mógł zejść niżej

słoneczko - strasznie teraz puchną mi pomogły zimne okłady i uniesienie nóg, dostałam od koleżanki krem Perfecta mama ale w ogóle nie działa
łomatko - 45kg? masakra - jak mozna sie tak doprowadzić?
jak nie stwierdzono przeciwciał to znaczy że nigdy nie chorowałaś
nie zawsze musi się obniżyć - wczoraj w łózku czytałam opowiadania kilkudziesięciu dziewczyn o ich porodach i są tak różne zestawy objawów przed - od tego, że jakaś miała wszystkie możliwe do tego że jakaś po prostu ze skurczami pojechała do szpitala i po 15 min urodziła a wcześniej nic nie przeczuwała

Olga - do boju :)

MM - ja zaraz za tobą jestem w kolejce :D

Kamyczka - jesteś w 38 tygodniu nie panikuj - możesz już rodzić. nie pamietam, zebym miała gdzies na usg napisane ile jest wód, zawsze mi tylko mówił czy jest prawidłowo czy nie

Wyniki AFI < 5-6 świadczyć mogą o zbyt małej i potencjalnie szkodliwej dla dziecka ilości płynu owodniowego (sytuację taką nazywa się małowodziem), natomiast powyżej 20-25 o nadmiernej ilości wód płodowych czyli tzw. wielowodziu.

Wy tak o tej zupce owocowej - ide sie napije kompotu rabarbarowego ;)

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #390527 przez anszka
Słoneczko - Anty - HCV miałam robione w 8 tc. Wynik ujemny, ale nie wczuwałam się, co to oznacza.
Kamyczka - 11 jest ok :)
Saiko - a Tobie brzusio się obniżył?

12 lata 6 miesiąc temu #390533 przez Daria23
Słoneczko - ja też mam 160cm wzrostu:):):) podobnie zbudowane jesteśmy:)
Kamyczka - a ty znowu panikujesz zaraz klapsa dostaniesz:)

Mi sie obniżył brzuszek bo raz że mi się dobrze oddycha , dwa nie mam zgagi:)z czego jestem przeszczęśliwa no i moge spokojnie włożyć ta ręke miedzy brzuszkiem a piersiami

12 lata 6 miesiąc temu #390534 przez saiko
anszka napisał:

Saiko - a Tobie brzusio się obniżył?

nie :(

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #390535 przez Olga
Kiedy rodziłam dziewczyny,nie było jeszcze dosępu do internetu i człowiek się tak nie nakręcał jak teraz.Same sobie czasem wyszukujemy problem-tak mi się wydaje.Z Mariką nie miałam ani jednego usg i się zdrowa urodzila i bez żadnych powikłań był poród.Odsapnijmy trochę od tych badań i może jakiś temacik przyjemniejszy wymyślimy. :)

Bidolek mi do tej pory nie odpisała,coś jest na rzeczy chyba :laugh:

m m chyba dobrze tam u was,że nie cudują tak mocno i przecież dzieci się zdrowe rodzą,nie ma problemów :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 6 miesiąc temu #390537 przez słoneczko
daners - powiedziała zeby w zadnym wypadku nie lezec na prawym boku. tylko na lewym, i ze czesto robic okłady zimne i podnosic noge jak lezysz, najlepiej podłóż sobie poduche. mówiła ze czesto tak sie ma ze lewa jest normalna a prawa spuchnieta.

saiko - dzieki za info.ja dzis byłam zaniesc probke na te paciorkowce i były te badania płatne

12 lata 6 miesiąc temu #390538 przez anszka
Daria - ja też już nie miewam zgagi, ale ręki nie włożę (bo to na stojąco się sprawdza, tak?)

No i ja nie wierzę w tę teorię o włoskach (coś tam pisałyście ostatnio, że obecność zgagi wskazuje na owłosioną główkę), bo dla mnie to jakieś nielogiczne, ale jak już się rozpakujemy, to ocenimy :)

12 lata 6 miesiąc temu #390539 przez saiko
słoneczko napisał:

daners - powiedziała zeby w zadnym wypadku nie lezec na prawym boku. tylko na lewym, i ze czesto robic okłady zimne i podnosic noge jak lezysz, najlepiej podłóż sobie poduche. mówiła ze czesto tak sie ma ze lewa jest normalna a prawa spuchnieta.

saiko - dzieki za info.ja dzis byłam zaniesc probke na te paciorkowce i były te badania płatne

tak - 30 zł ma mnie to kosztować

12 lata 6 miesiąc temu #390542 przez Olga
anszka napisał:

Daria - ja też już nie miewam zgagi, ale ręki nie włożę (bo to na stojąco się sprawdza, tak?)

No i ja nie wierzę w tę teorię o włoskach (coś tam pisałyście ostatnio, że obecność zgagi wskazuje na owłosioną główkę), bo dla mnie to jakieś nielogiczne, ale jak już się rozpakujemy, to ocenimy :)

Ja nie wiem nawet jakie to uczucie jest mieć zgagę.a moim córkom by można było kitki po porodzie robić :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 6 miesiąc temu #390543 przez Daria23
tak myśle Anszka że na stojąco bo na siedząco tak bez sensu by było zawsze brzuszek masz wysoko:)

12 lata 6 miesiąc temu #390544 przez anszka
Olga - dr google nam na pewno nie służy :)
Daria - myślałam, że ewentualnie na leżąco, choć myślę, że na stojąco :)

Idę coś zjeść :)

12 lata 6 miesiąc temu #390546 przez słoneczko
saiko ja płaciłam 25 zł. i w srode mam odebrac.

olga ja tez niewiem co to zgaga :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka