BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 6 miesiąc temu #391374 przez Kamyczka
bidol napisał:

hej kochane moje :kiss: :kiss: :kiss:

Ja jestem już jednak w domu B)

Opowiem Wam jak było

W poniedziałek o 3 nad ranem poszłam siku i wróciłam do łóżka - chwilę po tem dostałam pierwszy skurcz - i to taki silny. Poczekałam - kilka min później kolejny i kolejny - wtałam i zaczęłam zapisywać - co ile minut - początkowo co 4 - później nawet co 2 i trwały ok 40-50 sekund - o 5 wyjechaliśmy z domu. W samochodzie skurcze były rzadsze, ale nadal silne. Na izbie przyjęć były co ok 5 min. Poszłam na porodówkę i tam skurcze były już coraz rzadsze - przebadali mnie - powiedzieli że rozwarcie na 2 palce i szyjka miękka ale długa i jak skurcze się nie nasilą pod prysznicem to kładą mnie na patologie ciąży ( prysznic ma za zadanie albo wzmocnić skurcze - jeśli akcja jest już ostateczna, albo je wyciszyć jeśli jeszcze nie nadeszła chwila porodu)
Skurcze po prysznicu były już coraz rzadsze ok co 7 min - położyli mnie na patologii i podłączyli KTG - skurcze co 7 min - regularne i dość silne - ale później były już tylko rzadsze. Do wieczora ustały całkowicie.

Dziś zaraz po wypisie odszedł mi czop z krwią ( dziewczyny co jeszcze nie rodziły- NA 100% BĘDZIECIE WIEDZIAŁY ŻE TO TO :blink: )ale już im nie zawracałam głowy :silly:
O 16.00 byłam u Swojej Ginki - przebadała mnie. Powiedziała że Kamika jest jeszcze baaardzo wysoko i nic nie zwiastuje w najbliższych dniach porodu. Rozwarcie - jak to powiedziała-na opuszek palca i wszystko się cofa :dry:

Dobra wiadomość jest taka że Ginka stwierdziła że po wizycie z położną (którą mam w czwartek po południu) jak nic się nie zadzieje to postara się załatwić mi na sobotę CC żebym się już nie męczyła bo ona czuje że będzie taka sama akcja co z poprzednim porodem - (czyli częste i bolesne skurcze, a brak rozwarcia) a ona nie lubi jak Jej pacjętki cierpią. Więc pełna nadziei i obaw czekam czwartku :kiss:

Bidolku,ale się namęczyłas :ohmy: wspólczuję Ci kochana,fajną masz gin,że chce ci pomóc-oby do czwartku,trzymam mocno kciuki :kiss: :kiss: :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #391404 przez mloda_mamuska
bidolku ciesze sie,ze jestes z Nami
Masz super ginke! Bedzimy trzymaly kciuki za cc :kiss: juz sie biedna wycierpialas :kiss:

12 lata 6 miesiąc temu #391424 przez chłopek
bidolku wspólczuje namęczyłaś sie troche
w miescie obok Pepco otworzyli:)
musze kupic cos na chrzest bo mamy w sobote u brata męża a miał byc koncem lipca, ale chrzestny nie moze inaczej

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #391440 przez Majowka
Bidolku, to super, ze cesarka juz w sobote!!!!!! Cesarka to swietne rozwiazanie, moje kolezanki w samych superlatywach sie wypowiadaly, a rana po cesarce, jest podobna do bolu krocza po naturalnym...tez trzeba uwazac na szwy, delikatnie sie wyprozniac, etc...Bol po cesarce mija po 3-4 dniach.... Jest to jednak naciecie miesni jak by nie bylo... :( :( :( no ale jak trzeba, to trzeba :)
Na pewno bedziesz zadowolona!!! :kiss: :kiss: :kiss:

Czekamy z utesknieniem na Kamilke!!!!!! :kiss: :kiss: :kiss: .... No i a noz cos sie ruszy do soboty! ;)

12 lata 6 miesiąc temu #391445 przez mloda_mamuska
bidolku My tu chcemy pierwsza ksiezniczke zobaczyc :kiss:

12 lata 6 miesiąc temu #391457 przez martadam23
z rana się melduję !!!
jakoś spać nie moge;/ ech ... wczoraj nie mogłam zasnąć a dzisiaj już od 5 na nogach ech ...
ale nie chce mi sie jeszcze nic robić wiec spokojnie sobie siedze i czekam do 8 później śniadanko kawka jakaś i zaczynamy sprzatanie :) czas ostatecznie posprzątać i ogarnąć pokój na przyjście JJ :>

od wczoraj leci mi z piersi na zmianę raz prawa raz lewa...:)
i Julian jakiś spokojniejszy od kilku dni - no ale bywaja chwilę kiedy szaleje za wsze czasy hihih...

no czas chyba podziałać żeby się coś ruszyło :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41629http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41630

12 lata 6 miesiąc temu #391463 przez daners
hej Martadam :) tez jakos spac sie niedalo ,chyba te powietrze nic chłodniej ;/

Też dzis biore sie za ogarniecie pokoju dla maluszka bo chwilowo z moim leniem łożeczko przydalo mi sie na wieszanie i składanie w nich ubran do prasowania ;/wiec trza sie wziasc.

Bidolku przykro,mi że sie nacierpiałas ale teraz to hmmm do soboty juz tuż tuż :):):))

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #391483 przez agnesssa
Bidolku Szkoda, że tak się skończyło, ale w sumie jeżeli faktycznie masz się tak męczyć jak z Sebą to może lepiej CC. Oby do czwartku :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Majówka to już wiem jaki bujaczek, pamiętam ten granatowy :lol: Ale fotkę i tak możesz zrobić :silly: :woohoo:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #391484 przez bidol
Dzięki kochane Moje :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: zobaczymy co jeszcze jutro powie położna. Po tych wszystkich perypetiach i badaniach przez kilkanaście osób( bo w naszym szpitalu są studenci- stoi 17 osób i patrzą się na Twoje krocze i kilka dodatkowo bada) krocze mnie boli jak świerzo po porodzie :dry:

z trgo wszystkiego zapomniałam o Naszej liście - zaraz uaktualnie bo widzę że Chłopek wybrała imie dla Swojego cudnego syneczka

ROZPAKOWANE MAMUSIE LIPCOWE :kiss: :kiss:

DŻASTA - MAJA - 21.06.2012 o godz 12.47
ANNA77 - MATEUSZ- 26.06.2012 o godz 8.16
MAKSIU - BŁAŻEJ - 01.07.2012 o godz 2.55

........................................................
ANNA77 - MATEUSZ- 7.07(OK 23.06)
MŁODA_MAMUŚKA - OLIWIER - 4.07
NECIK - SZYMON - 6.07
BIDOL - KAMILA - 7.07
SAIKO - SZYMON - 14.07
MAKSIU - BŁAŻEJ - 15.07
MPEARL - IZABELA - 19.07
DŻASTA - MAJA - 20.07
MARTADAM - JULIAN (OK POŁOWA LIPCA)
SŁONECZKO - PAWEŁ - 22.07
DANERS - FILIP - 23.07
KAFELKA - NATALIA - 23.07
KEJTIN - SARA - 25.07
KAMYCZKA - DOMINIK - 25.07
OLGA - IGNAŚ - 25.07
DARIA23 - TYMOTEUSZ - 26-30.07
ANSZKA - WOJTEK - 27.07

............................................................

CHŁOPEK - SEBASTIAN- 28.06.2012 o godz. 13.20

............................................................
CHŁOPEK - (SEBASTIAN/MATEUSZ) - 18.06
MAJÓWKA - LUKAS - 17.08
AGNESSSA - MAXYMILIAN - 16.09

M_M - Twój suwaczek mówi że to już dziś :ohmy:

Majóweczka - widziałam wózeczek :lol: śliczny :cheer: :cheer:

wybaczcie ale nie jestem w stanie nadrobić wszystkiego :huh:

12 lata 6 miesiąc temu #391495 przez Daria23
hej Laseczki i ja się witam z rana od 5 godz mnie tak brzuch bolał i ciągnął że musiałam wstać bo na leżąco nie dałam rady a teraz już przeszło tylko mi lewa noga non stop cierpnie...

Bidolku- ale ta twoja Kamilka nam psikusy robi wczoraj myślałymy ze jednak rodzisz bo milczałaś:) ale może lepiej jak zrobią ci cc -chyba sama wolisz takie rozwiązanie niż powtórke z rozrywki prawda???ja też w czwartek idę na wizytę więc to będą nasze dni::):):)

a dzisiaj pochmuro i szaro nad wielkopolską ale lepsze to niż skwar..

12 lata 6 miesiąc temu #391496 przez daners
Daria pozwolisz,że dołącze do Was-jutro także mam wizyte :)

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #391501 przez bidol
Daria - u Nas skwar - już teraz dochodzi do 30 stopni :( a ból brzuszka to taki zer skurczami już masz??

I tak wolę cc :) choć pewnie też miło nie będzie.

Tym co ja przeżywam się nie martwcie - każda kobieta czuje to inaczej.
Leżała ze mną na sali dziewczyna która miała poród wywoływany oksytocyną. Ja mając siłę skurczu na KTG 56 skręcałam się z bólu a ona mając taki sam skurcz - spała :dry: I pytam się jak to jest że jedną to boli a inna wcale nie czuje :unsure: życzę Wam właśnie Takiedo porodu jak Jej :lol:

Daners - zapraszamy do grona badanych w czwartek :)

12 lata 6 miesiąc temu #391502 przez Daria23
o:) no to fajno a na którą macie wizyty?ja na 16

12 lata 6 miesiąc temu #391504 przez Daria23
Bidol- ale to prawda leżałam w szpitalu i laska obok mnie miała ktg i miła skurcz na 80 i rozmawiałyśmy i ona się śmiała i tylko powiedziała "o skurcz" wiec każda inaczej...

12 lata 6 miesiąc temu #391505 przez martadam23
no to wstałam :D drzemka się udała :D ale nie długa ;/ obudził mnie sms ech ...
czas się lekko ogarnąć zjeść coś i zacząć działać ze sprzątaniem :D

u mnie dzisiaj słonko zapowiada się ciepło i... z cycków leci haha:)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41629http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41630

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka