BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 10 miesiąc temu #308455 przez Kamyczka
Majowka napisał:

Ja tez juz przytylam na pupie i udach :(
Ale jestem pewna, ze po porodzie uda sie szybciutko schudnac. Od czego jest silownia! :)
No i karmienie slyszalam, ze pomaga, zobaczymy!

Majówka, 1 kg tylko przytyłaś-to całe nic, zwłaszcza jak przed ciążą byłaś szczuplutka) też liczę na karmienie i spacerki, bo lato będzie)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #308456 przez Majowka
Kamyczka, ja juz mam 4 kg do przodu!!! Misiek mi nawet wczoraj mowil, ze mam sie pilnowac :(

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #308460 przez anszka
Kamyczka - ja też na lody nie miałam ochoty, ale grycanki - owoce leśne bardzo mi smakują, bo są kwaskowe, a nie słodkie :) ja się w spodnie od początku nie mieszczę, ale obyśmy tylko takie zmartwienia miały :)

Majówka - mój nic nie mówi, bo też tyje w tej mojej ciąży :)

Chłopek - bita śmietana to na dziewuchę mi wskazuje :P

Uważajcie na brzuszki dziewczynki, ja mam dzisiaj dzień lenistwa, może po 18 się ruszę z porządkowaniem papierów albo nie... ;)

Bidol
- kiedyś przesłałaś link z łóżeczkiem turystycznym, masz to gdzieś zapisane? Czy muszę szperać na forum, bo na allegro nie widzę.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #308485 przez saiko
Oj Dziewczynki,

nie przejmujcie się tak wagą :) Po ciaży zrzucimy :D Oczywiście nie mówię o folgowaniu wszystkim zachciankom i opychaniu się słodyczami i fastfoodami, ale bez paranoi

Ja mam nadzieję, że nie przytyje więcej niż 12-15 kg w ciąży, czyli zostało mi jeszcze jakieś 8-11 do ewentualnego przytycia :P

Bidol - dziś kupiłam ta Nutellę :D ale nie rzuciłam się na nią z łyżeczką tylko elegancko jedną kanapkę :D

Póki co głównym moim grzechem jest picie sporej ilości Coli Cherry. Nie moge się opanować, piję co 2-3 dzień ok 0,5 litra.

Kalkulator:

KALK

12 lata 10 miesiąc temu #308504 przez necik
Ja się staram podchodzić do wzrostu wagi spokojnie... wiadomo, że przytyję mam tylko nadzieję, że nie tak jak moja kuzynka która przytyła... Uwaga!!! 30kg to dużo za dużo... w tej chwili zrzuciła 18 więc trochę jej jeszcze zostało...

12 lata 10 miesiąc temu #308510 przez Kamyczka
necik napisał:

Ja się staram podchodzić do wzrostu wagi spokojnie... wiadomo, że przytyję mam tylko nadzieję, że nie tak jak moja kuzynka która przytyła... Uwaga!!! 30kg to dużo za dużo... w tej chwili zrzuciła 18 więc trochę jej jeszcze zostało...

Necik, ja sporo kobiet znam, które tyją 20-30kg( i pewnie ja też tyle utyję-będę wyglądać jak godzilla przy moim wzroście( trudno

12 lata 10 miesiąc temu #308511 przez anszka
Saiko - ten kalkulator taki dokładny, że jedna wizyta w toalecie (lub jej brak) może wszystko zmienić :P

Necik - 30 kg to bym nie chciała, bo po prostu źle bym się czuła i co dalej? Ale objadała się czy "tak wyszło"?

12 lata 10 miesiąc temu #308514 przez Kamyczka
Majowka napisał:

Kamyczka, ja juz mam 4 kg do przodu!!! Misiek mi nawet wczoraj mowil, ze mam sie pilnowac :(

Majówka, a ile ważyłaś przed ciążą i ile masz wzrostu, jeśli można spytać?

12 lata 10 miesiąc temu #308517 przez Kamyczka
Kalkulator:

KALK [/quote]

Według tego kalkulatora na koniec ciąży powinnam ważyć tak 78-80kg, o szok(

12 lata 10 miesiąc temu #308526 przez Majowka
Saiko, ja wedlug tego kalkulatora mam juz o 1,5 kg za duzo :(

Kamyczka, ja to tzw. Szczypior, czyli 176 i 59 kg wagi, przy czym od 4 lat wcinam wiecej niz "chlop do kosy" a jak mam smaka na cos slodkiego, to nie mam umiaru...i przy takim stylu zycia, zero cwiczen...waga ani drgnela :laugh:
Na paczatku to zjawisko mnie martwilo, bo wczesniej katowalam sie dietami, cwiczylam, zeby przynajmniej dojsc do 63... Chodzilam po lekarzach, ale odprawiali mnie z kwitkiem, twierdzac zmiana klimatu, sposobu zywienia....
No i teraz to chyba bede mogla sie pozegnac z 60 kg, bo od poczatku ciazy mam juz 4 na plusie i sadelko sie tworzy, widze na udach.
Dobre jest tylko to, ze przytylam na buzi i ladnie mi z tym, oby tylko sie nie rozgalopowalo i obym nie utyla za duzo :(

2 tyg temu bylam u dietetyka, tak tylko sprawdzic czy stosuje dobry dobor skladnikow odzywczych. Kobieta byla przerazona ilosciami jedzenia, ktore pochlaniam, ale powiedziala, ze poki jest dobra przemiana materii, to lepiej duzo nie zmieniac... 4 kg w 1 trymestrze to jest jeszcze w normie, biorac pod uwage, moja wczesniejsza niedowage, jak tylko przekrocze normy bede myslec dalej...

Stawaj na wage Kamyczka! Odwagi! :)

12 lata 10 miesiąc temu #308533 przez Kamyczka
Majowka napisał:

Saiko, ja wedlug tego kalkulatora mam juz o 1,5 kg za duzo :(

Stawaj na wage Kamyczka! Odwagi! :)

Majówka, no nie mam wagi w domu( muszę wziąć od teściowej lub u lekarza się zważyć( choć to krępujące) ja przed ciążą ważyłam 64 przy moim wzroście 181 to podobno nie za dużo, ale na zimę zawsze się tyje(

12 lata 10 miesiąc temu #308536 przez Majowka
Taka chudzinka! Daj spokoj, ile ty moglas przytyc :laugh: Pewnie masz juz 3 do przodu, ale to zdrowy przyrost! Nie martw sie! :laugh:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #308539 przez anszka
Kamyczka, majówka- szczypiory dwa, nie denerwujcie mnie nawet tymi wpisami, bo się głodna robię i tyle.

Kamyczka
- a gin cię nie waży? ja tam zawsze muszę wskakiwać na wagę i w karcie ciąży mi to zapisuje :)

12 lata 10 miesiąc temu #308540 przez saiko
Kamyczka napisał:

Majówka, no nie mam wagi w domu( muszę wziąć od teściowej lub u lekarza się zważyć( choć to krępujące) ja przed ciążą ważyłam 64 przy moim wzroście 181 to podobno nie za dużo, ale na zimę zawsze się tyje(

no mnie położna za każdym razem na wadze stawia i zapisuje

Majówka - ojej, ja mam 10 cm mniej i wayłam ok 58kg

12 lata 10 miesiąc temu #308544 przez Majowka
No Saiko mowie, ze szczypior, az za szczuplo wygladalam...a zmarszczki jak widac! :ohmy:

Mnie tez gin wazy na kazdej wizycie...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka