BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 10 miesiąc temu #308550 przez Kamyczka
Kamyczka[/b] - a gin cię nie waży? ja tam zawsze muszę wskakiwać na wagę i w karcie ciąży mi to zapisuje :)[/quote]

No właśnie mnie ani razu nie zważył,dziwne to dla mnie też było( teraz się będę domagać tego!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #308555 przez Olga
Hej dziewczynki,ale miałam czytania,chyba ze 4 strony.
Boicie się o wagę,a co ja mam powiedzieć,jak to moja trzecia ciąża i po każdej zostaje parę kg i w biodra wchodzi.Ja przed zajściem w pierwszą ciąże ważyłam 58 kg,przed drugą 60 kg,a teraz aż wstyd się przyznać 10 kg,więcej i latami próbowałam zrzucić parę kg.tak chociaż do 65,ale nie udawało się.Może dlatego,że waże sporo to teraz w ciaży mało przytyłam i codziennie wchodząc na wagę nic się nie rusza i bardzo mnie to cieszy.

Mnie też na każdej wizycie waży położna,ciśnienie mierzy i zapisuje wszystko w karcie ciąży,bo to przecież ważne,bo często zdarza się,że prrzy takim dużym wzroście wagi może być cukrzyca-dziwne,że was nie ważą dziewczynki.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #308558 przez martela89
necik napisał:

Ja się staram podchodzić do wzrostu wagi spokojnie... wiadomo, że przytyję mam tylko nadzieję, że nie tak jak moja kuzynka która przytyła... Uwaga!!! 30kg to dużo za dużo... w tej chwili zrzuciła 18 więc trochę jej jeszcze zostało...

Ja przytyłam 30kg :)
przed ciążą 42kg do porodu 72kg ,3 mies po porodzie znowu 42kg,a teraz 45 przy wzroście 160cm :)
Oczywiście chciałam żeby mi zostało co nieco ale nic nie mogłam zrobić mimo,że karmiłam piersią to i tak jadłam wszystko i nic to nie dało :(

[url=http://vanessa-.aguagu.pl][img]http://vanessa-.aguagu.pl/suwaczek/suwak2/a.png[/url]

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #308564 przez Kamyczka
Ja przytyłam 30kg :)
przed ciążą 42kg do porodu 72kg ,3 mies po porodzie znowu 42kg,a teraz 45 przy wzroście 160cm :)
Oczywiście chciałam żeby mi zostało co nieco ale nic nie mogłam zrobić mimo,że karmiłam piersią to i tak jadłam wszystko i nic to nie dało :([/quote]

Ja bym chciała po ciąży wrócic do mojej wakacyjnej figurki:
Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu #308581 przez martela89
Ja wróciłam ale z mniejszymi piersiami bo moje dziecko mi je zjadło :laugh:

[url=http://vanessa-.aguagu.pl][img]http://vanessa-.aguagu.pl/suwaczek/suwak2/a.png[/url]

12 lata 10 miesiąc temu #308589 przez anszka
Martela - dobrze, że napisałaś, może nam się Kamyczka uspokoi :) a swoją drogą to tylko pozazdrościć powrotu do formy, powiedz mi tylko, czy skóra na brzuchu Ci nie została, bo to jedyne co mnie martwi.

Kamyczka - moja ocena: figura modelki, bez tendencji do tycia, więc i do stanu "sprzed" szybciutko wrócisz. No i świetna fryzurka.

12 lata 10 miesiąc temu #308592 przez bidol
Dzięki dziewczyny - no Seba to już kawał chłopa :)

Anszka- włosy ma po mnie -na szczęście bo mój Jęrrula to raczej taki lekko łysiejący ;)
I melduję że leżę grzecznie :laugh: :laugh:

Majówka - no Ty też będziesz miała śliczne dzieciątko - Mama Laska Tata Latino Boy :laugh:

Saiko - no ja taki szczypiorek jak Wy nie jestem, więc i tyć tyle nie mogę :S ale ja powstrzymywać się od jedzenia nie muszę, bo ciągle mam mdłości :dry: A ten krem Bielenda - nie wiem jak na rozstępy działa, bo ja mam tylko stare, nowe się nie pojawiły - może dzięki niemu :) wiem że na 100% się nie wałkuję i super wchłania :lol:

Kamyczka - link zaraz znajdę :kiss:

Saiko - szacunek - ja bym łyżką zjadła i to pewnie całą :cheer: :S
co do kalkulatora to ja mam 1 kg za mało :S

Olga - jade z Tobą na jednym wózku z tą wagą :woohoo:
a reszta dziewczyn - no cóż poradzić - SZCZYPIORKI :woohoo: :woohoo: :woohoo:

12 lata 10 miesiąc temu #308595 przez chłopek
ja siedze i odpoczywam, mąż pomógł mi sprzatać bo mnie plecy bola i brzuch jak sie schylam

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #308601 przez bidol
Anszka - tu mam jeszcze jedno - fajne, ale drogie ;)
allegro.pl/graco-lozeczko-turystyczne-co...ige-i2104377327.html

a tu to co mi wpadło w oko, ale ciężko dostać kolor beżowy ;)
allegro.pl/kojec-lozeczko-turystyczne-de...rac-i2102186665.html

Kamyczka - lazka z Ciebie i się nie martw wagą :cheer:

Chłopek - opiernicz Ci się zbiera - chcesz leżeć plackiem jak ja :angry: Oszczędzać mi się :kiss: ja mam możliwość leżeć bo Seba do przedszkola chodzi, a Ty byś miała gorzej z Ksawciem. Więc się nie forsuj bo naskarżę na staraczkach - a tam cię pożądnie opitolą :ohmy: :woohoo: :woohoo:

12 lata 10 miesiąc temu #308613 przez Majowka
Kamyczka, swietna figurka! Wogole super wygladasz. Nie bedziesz miala problemow z powrotem do wagi sprzed ciazy

Martela, moja kolezanka po karmieniu tez o polowe mniejsze piersi ma :(

Fajne te lozeczka turystyczne, tez takie kupie, ale jak dzidzia bedzie juz z nami. Przed porodem kupie normalne tradycyjne.

12 lata 10 miesiąc temu #308615 przez anszka
Bidol - dzięki, no właśnie ja szukałam tego beżowego i dlatego nie mogłam znaleźć:(
Od biedy będzie mi pasować zielony, ale tylko do pokoju maleństwa, bo do sypialni już nie :( I masz rację, trzeba chłopka krótko trzymać i jak będzie trzeba, to skarż!

12 lata 10 miesiąc temu #308616 przez mloda_mamuska
Czesc dziewczynki ;)

ja juz po pracy.. wyszłam z psem,zjadlam obiad i walnęłam się do łóżka. musze trochę poleżeć,bo jestem padnięta....

bidol to pierwsze łóżeczko super ;))

12 lata 10 miesiąc temu #308620 przez martela89
anszka napisał:

Martela - dobrze, że napisałaś, może nam się Kamyczka uspokoi :) a swoją drogą to tylko pozazdrościć powrotu do formy, powiedz mi tylko, czy skóra na brzuchu Ci nie została, bo to jedyne co mnie martwi.

Kamyczka - moja ocena: figura modelki, bez tendencji do tycia, więc i do stanu "sprzed" szybciutko wrócisz. No i świetna fryzurka.

Nie mam nic jestem płaska i zero skóry i rozstępów :)

12 lata 10 miesiąc temu #308622 przez bidol
Majowka napisał:

Kamyczka, swietna figurka! Wogole super wygladasz. Nie bedziesz miala problemow z powrotem do wagi sprzed ciazy

Martela, moja kolezanka po karmieniu tez o polowe mniejsze piersi ma :(

Fajne te lozeczka turystyczne, tez takie kupie, ale jak dzidzia bedzie juz z nami. Przed porodem kupie normalne tradycyjne.

Majówka - ja poprzednio miałam drewniane i na szczęście Seba je rozwalił i pies mu pomógł - poobgryzał szczebelki :S
Byłam tak średnio zadowolona - zwłaszcza jak Seba uczył się siadać- obijał sobie główkę i buźkę a jak nauczył się wstawać to ciężko było go ułożyć do snu, bo łapał za szczebelki i wstawał :blush: :kiss:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #308623 przez anszka
Martela - dziękuję, tej wersji będę się trzymać i więcej do szczęście mi nie trzeba :)

Bidol - przystanekdziecko.pl/lozeczko-turystyczne-lucy-beige/
droższe niż na allegro

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka