BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 5 miesiąc temu #397485 przez Kamyczka
saiko napisał:

Czuje sie dobrze poza rana- jak pisala Anna mam problem z wyprostowaniem ale sie zmuszam

A Szymek troszke placze bo ma wzdecia ale tez duzo sypia i ma tez momenty czuwania i patrzy mi sie w oczy tymi granatowymi zrenicami

czekamy więc na fotki ciemnookiego Szymusia :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #397491 przez mloda_mamuska
Hej dziewczyny ja chwilo mam internet,wiec podgladam Was. Moj Oli dalej malo spi.
mama mowi,ze skoro karmie go co chwile a on dalej jest glodny to moze mam kiepskie mleko. Co o tym myslicie? Polozna mowila,ze jest duzy i potrzebuje duzo pokarmu i dlatego ciężko go wykarmić. wczoraj na wieczor dalam mu sztuczne 90ml to przespał 2 godziny. a moje 100 ml ściąniętego wypił i nawet nie zasnął :(

Teraz chwilo lezy w beciku -tak jak pisalyscie. :kiss: owinelam go mocno ,chwile polulałam i nie zasnął ale leży i jest cichutko. oczywiscie nie za dlugo,ale dla mnie kazda chwila oddechu to juz coś.
Ciezko bylo mi wyjsc do wc,bo od razu plakal.a ja jak chodze nawet siku to troche mi to zajmuje,bo rana mnie boli bardzo. codziennie polozne przychodza i sprawdzaja jak sie czujemy z malym i w ogole. mowia,ze rana dobrze sie goi. mama dala mi to tantum cos tam,mussze gdzies w torbach poszukac.bo piecze strasznie. w szpitalu mialam jeszcze znieczulenie,to normalnie moglam sie zalatwic a teraz dupa.

a Oliwierek ma strasznie wrazliwa skore, lezy w pampersie,bo gorąco u nas ,a i tak odparza mu sie i schodzi skorka,smaruje mi kreme na odparzenie i przeciwko z Musteli.

postaram sie co nieco nadrobic :*

widze,ze lipcowki sie nie ociągają i rozpakowują jak burza.super :kiss:

Anna zdjecie sliczne :kiss: :kiss: ,moj maly jak wyszedl ze szpitala to tez mial taka czapeczke i mąż smiał się z niego,ze wyglada jak papież..

bidol
Kochana jak sie czujesz? jak Malutka ?? :kiss:

ja tez mialam bardzo silne skurcze,az polozne sie dziwiły.

Powiem Wam,ze gaz mi pomogl nie tyle w bolu co po prostu zajal mnie i po godzinie juz wdychania bylam jak nacpana... czulam ból,darlam sie strasznie. cale 16 godzin ...

12 lata 5 miesiąc temu #397492 przez Anna77
No to Kochane, oto Szymon :)
Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu #397493 przez Kamyczka
Saiko Szymonek śliczny a jak mądrze patrzy już :blink:

12 lata 5 miesiąc temu #397508 przez mloda_mamuska
do MAM ktore juz urodzly:) :

jak wyglada wasz dzien ??? maluchy spią a wy je wybudzacie co 3 godziny na karmienie i dalej usypiają czzy jak to wyglada?? ;)

12 lata 5 miesiąc temu #397513 przez nataleczka_92
Młoda mamuska a może problem tkwi w czym innym niż mleko. Wydaje mi się że skoro wypił 100ml mleka to jest sporo i powinien ładnie przespać. Mój mały już ma miesiąc a wypije 90ml i spokojnie przespi 3godziny. Co do jego snu to nie mogę narzekać bo od urodzenia pięknie śpi. Wstaje,je, robi kupkę i znów śpi:) oczywiście już ma też dłuższe przerwy gdy się rozgląda itp. Ale jak na razie złote dziecko,zero problemów. Ani brzuszek,ledwo kiedy płacze. A może u Ciebie chodzi np o miejsce do spania. Mój nie chciał wogóle spać w kołysce. Co go kładłam to oczy jak 5zł. A śpi na łóżku naszym i jest spokój. A najbardziej odpowiada mu wózek i dwór:)

12 lata 5 miesiąc temu #397543 przez mloda_mamuska
nataleczka na podworku nei wiem jak śpi(pierwszy spacer robimy pojutrze,bo u nas ciagle leje. niby jest parno ,ale ciagle pada i wieje..cała anglia..)ale w domu i u mnie w łóżku i w swoim tym bardziej nie chce. chyba ,ze jest na rękach to trochę pośpi..ale ile można trzymac takiego klocka ponad 4 kg... caly dzien,zeby spal?... owijam go w rożek to troszke troszke przesypia.
tato mi mówił,że jak dziecku się odbije,uleje to jest najedzone..a on zje, odbije mu sie,uleje i dalej chce jesc jak szalony. jutro beda go wazyli zobacze ile przybral przez 6 dni;) je naprawde bardzo duzo..

12 lata 5 miesiąc temu #397555 przez nataleczka_92
Młoda mamuska a może on jest już najedzony ale ma silny odruch ssania? Ja z synkiem tak mam. Daje mu jedną pierś,trzymam do odbicia, daje mu druga,znów trzymam do odbicia,a on znów szuka i wtedy daje mu smoka. Kładę go na łóżku i sam ładnie zasypia. Gdy dobrze zaśnie to smoka wypluwa

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #397558 przez Olga
Witam się po dłuższej przerwie.

My z Ignasiem już od 13 w domku,miałam wejść wcześniej,ale brat z rodzinką jeszcze chcieli małego zobaczyć,bo już wracali do Bydgoszczy.Oboje czujemy się super,ja już nie mam nawet dobrze śladu po szyciu.Mały tylko je i śpi,w między czasie nawali w pampersa.Jest bardzo grzeczny,śpi po 2-3 godz.między posiłkami.Cycki mam wielkie jak balony ha ha :laugh: .Postaram się trochę nadrobić,bo nie jestem na bierząco.Ostatnio miałam wiadomość od Maksia,że Saiko urodziła,a czy coś później się jeszcze ruszyło to nie wiem :) Wszystkim nowym mamusiom bardzo mocno gratuluję :laugh: :laugh: :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 5 miesiąc temu #397560 przez mloda_mamuska
nataleczka moj Oliwierek ma dopiero kilka dni i nie chce tak ood razu dawac mu smoka.ale jak bedzie mial 2,3 tygodnie moze sprobuje;))

12 lata 5 miesiąc temu #397564 przez słoneczko
czesc dziewczyny , dopiero znalazłam chwile czasu aby cos napisac. wiec urodziłam we wtorek 0 01.10 w nocy mały ma 3400 kg i 55 cm. spory :) wody mi odeszły wraz z czopem w pn rano po 8.00. saczyły mi cały czas , niestety miałam od pn rano do 12 w nocy miałam 1,5cm rozwarcia.o 21 poszłam na porodówke a tam nic nadal tyle tylko rozwarcia, lezałam na porodówce i zasnelam z silnymi skurczami bo byłam bardzo zmeczona, pozniej poszlam pod prysznic a tu nagle pod prysznicem parcie zaczełam rodzic 8cm rozwiarcia odeszły mi zielone wody wraz ze smółka . połozna przybiegła domnie pod prysznic patrzy i mówi " widze główke pani rodzi biegiem na porodówke" biegłam na porodówke i zaczełam rodzic. w miedzy czasie mąz przyjechał akurat jak rodziłam, urodziłam w 20 min bez zadnych znieczulen ani gazu rozweselajacego. maz bardzo mi pomógł. z tych nerwów kopnełam lekarza :) dostałao mu sie niezle :) poród wspominam dobrze :) skurcze były do przezycia:) mój maluszek spi wiecznie musze go sama budzic na karmienie. karmie piersia :)

12 lata 5 miesiąc temu #397565 przez słoneczko
no i mój Pawełek wogóle prawie nie płacze :) chyba tylko czasem jak go przebieram :)

12 lata 5 miesiąc temu #397566 przez daners
czesc dziewczyny wreszcie w domu :)

GRATULUJE wszystkim mamusia ktore w najblizszych dniach urodzily ;] fotki bejbiczkow zaraz bede szukac---zapewne slodkie beda :d

M-M ręke moge Ci podac odnosnie meczarni porodowej jak i tego ile zajmuje Ci opieka nad dzidzia. u Mnie podobnie jak u Ciebie mam nerwusa ktory nie umie/niechce pic z cycusia gdyz wogole sie nienajada .... dziwne to dla mnie i dołujące wiec niewiem czy wytrwam nadal bhy karmic go cycem skoro on wiecznie glodny

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 5 miesiąc temu #397567 przez słoneczko
ja tez wam dziewczyny kochane gratuluje :) jak bede miala chwile to poczytm i poogladam fotki dzieciatek :)

12 lata 5 miesiąc temu #397568 przez Kamyczka
Daners wreszcie jesteś :) napisz więcej jak znajdziesz czas
Olga,Słoneczko-jeszcze raz gratuluję łatwych porodów.
Ja nadal czekam :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka