- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
daners a ile twój maluszek ma? mój na poczatku tez nie lubił sie myc i czasem jak go myjemy to tez jest wrzask poprostu jest głodny
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Może musisz przygotować cieplejszą wodę?
Albo tak jak mówi chłopek - może jest godny?
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
- Otrzymane podziękowania: 0
Jak pierwsze wrazenia z bycia mamusia???
Opowiedz jak tam porod?
Jak Dominik? Widzialysmy juz jego fotke od razu po urodzeniu, slooooodziak!!!!! ....ile on ma wloskow!!!!!!
Odnosnie laktatora, to warto kupic elektryczny marki avent lub medela...ja jesli bede musiala uzywac laktatora kupie avent, bo mam juz zestaw butelek, a to jedno musi pasowac do drugiego...Reczne sa tansze, ale bardziej boli, duzo czasu zajmuja....dziewczyny mowia, ze niebo a ziemia....
A jak tam pokarm???? Tyle go masz, ze musisz odciagac????
Ja spoko, nic sie nie zmienilo, dalej biegam jak szalona...ale porod juz w sobote
Dzis na wizycie dowiem sie wiecej szczegolow, wiec napisze!!!!
Nawet zaczelam wchodzic po schodach na 8pietro....zeby cos ruszyc naturalnie ....ale cisza, nic mnie nie rusza....
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
mnie zęby bolą strasznie juz sie umówiłam na wizytę,
u nas upały dzieci spią w domu, mi sie robi pranie, a jeszcze musze wczorajsze poskładac i wyprasować ciuszki dzieciom. w sobote jadę do mamy bo sobie sukienke na wesele chce kupić, a ja musze jakis prezent kupić
- daners
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
anszka moze moj tez polubi;] musze znalezc jakis sposob ;]
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
A spróbuj może suszarki - nam się wczoraj sprawdziła - Kamilka się rozluźniła i kupka poszła sama a i jak widzisz że się pręży i stęka to spróbuj dać mu cyca - to też odpręża i uspokaja dzieci i łatwiej im kupkę zrobić
Chłopek - już po chżcinach?? Sebuś słodki
Daria - ja mam taką dokładną wagę więc wiem ile waży Niunia co do mlaka i dokarmiania to ja nie potępiam tego - bo i tak karmienie piersią jest wygodniejsze i wątpie żeby ktoś tak sobie po prostu zrezygnował z karmienia piersią( o innych pozytywach karmienia naturalnego już nie wspomnę) Całkowicie Cię rozumię. Moja Niunia przestała dziś 4 godziny w nocy zjadła i poszła dalej spać - i jestem mega wypoczęta Ja miałam gerbera - podobno b.dobre dla maluszków ale o Nan też dużo pozytywów słyszałam
Anszka- ale histotia współczuję. nawet nie wyobrazam sobie jak sie teraz musisz bac ale jestescie w jakiejs grupie ryzyka, czy to tylko tak jednorazowo?? a jak to zauwazyłas??
co do tych kropelek na kolki - to gdzie kupiłaś???
A i gdzie fotka Wojtusia???
Daners- jak mogłabym takiego rudzielca zapomniec a gdzie fotka Filipka a te dolegliwosci to faktycznie moga byc kolki Kamilka płakała przy 2 kąpielach, tera juz jest ok - ale na mega zadowoloną nie wygląda
Martadam - moja szwagierka uzywała tego preparatu na klki i pomagało
Słoneczko - kochana współczuje bardzo. serduszkiem sie nie martw mój Seba tez ma szmery- i niedomykalnosc zastawki-podobno sie z tego wyrasta. a i rownie dobrze to moga byc struny głosowe a nie szmery na serduszku
Olga - ta ja mam codzienni po kilka razy taki problem z kupkami już na drugi dzień po narodzinach był problem z kupką
A Niunia od dawna już łzami płacze - dziwiłam się bo wiem że noworodki łzami nie płaczą, a Ona już kilka dni po porodzie płakała krokodylimi łzami
Kamyczka - huraaaaaa - jesteś wreszcie czekamy na relację z porodu i zdjęcie Dominiczka
Majówka- łał - ale te ostatnie 3 tygodnie zleciały - że nawet nie zauważyłam że za kilka dni rodzisz
Maksiu - czekamy na Was zdrówka dla Błażejka
Anna- powiedz mi bo Ty obeznana jesteś - czy ja mogła bym już zacząć biegać, albo brzuszki robić???
- daners
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- daners
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wazy raptem 3300 zgrubł 300 gram juz hehe ale ma tylko 50 cm dlugosci i niema w czym chodzic zabardzo :)hehe ciezko dostac cos na ten rozmiar grrr a pamietam jeszcze jak któras mówila ze niewarto kupowac ubranek na taki rozmiar a tu prosze mi by sie przydaly
Twoja Kamilka tez slodziutka ksiezniczka
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja mam ten sam problem - choć Kamilka więkasza jest bo aktualnie waży 4100 i 56 cm przy urodzeniu miała ale i tak wszystko na niej wisi - a ja nie lubię jak dziecko się topi w ciuszkach
- Anna77
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteśmy już w "piątkę"
Daners Filipek to bardzo przystojny chłopak
Bidol wiesz co, odnośnie ćwiczenia to ja raczej skupiałam się na tym co można po cc. Ale z tego co czytałam, to po porodzie sn i tak lepiej odczekać te książkowe 6 tygodni, ale szybkie marsze czemu nie. A co do brzuszków, to tu masz link do ćwiczeń po porodzie sn - może się przyda.
Oj zaczyna mnie dopadać zmęczenie. Tylko nie mam kiedy się położyć, he he. Wczoraj jeszcze okazało się że Kamil ma podejrzenie zapalenia płuc. Dzisiaj rano musiałam z nim jechać na zdjęcie rtg płuc. Na szczęście płuca czyste, więc to tylko ( ) zapalenie oskrzeli. Po południu jeszcze raz do lekarza po recepty na leki. No i czeka go 2-3 tygodnie dochodzenia do siebie. Wiecznie coś.