BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 2 miesiąc temu #448545 przez maksiu
no to i my sie przywitamy:)bo zaraz uciekamy tylko wypije herbatke i bede dzieciaki ubierac ilece na plotki do kolezanki, puki sloneczko swieci i jest dosc mrozne powietrze niby jest 15 czy 16 stopni na dworzu ale czuc juz ten mrozny front:)
UI nas nocka rewelkacja chociaz na wieczor maly mi strasznie plakal,ale wiem juz co mu bylo nie mogl kupki zrobic i kurde wlozylam mu czopek nic nie pomohlo dopiero jak wlozylam termometr to roche poszlo ale widac bylo ze mu ulzylio

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #448567 przez mloda_mamuska
Ja wiem,ze on nie wie.ale tak mnie to zabolało.........

Kamyczka
......Anglicy śmieją się z Polaków........ że niby taki stadion super ,wypasiony a taka żenada ... :( mimo posiadania dachu nie zostal złożony... że zapowiadali deszcze,ale nie tak duzy i ogólnie strasznie wyśmiewają Polaków teraz ;/

12 lata 2 miesiąc temu #448686 przez bidol
Hej dziewczynki - zjecie mnie pewnie- po kolejnej nieobecności ;)

ale miałam powód.
Kamilka jest znowu chora :( i to tak na maksa - mieliśmy już skierowanie do szpitala, ale jest mało miejsc i odesłali nas z lekami do inchalacji :dry:
Ma ostre zapalenie oskrzeli :( :(
nos zapchany - non stop katar, kaszel gardło czerwone :( płacz i jeszcze raz płacz :( :( :(
co do ząbka - to wygląda to u Nas jak u M_M - tyle że 2-ujka, ale lekarka wczoraj powiedzia że to nie możliwe bo dzieciom w trzecim miesiącu zęby nie wychodzą :dry:
mówię jej że bratanicy wyszedł w 3 miesiącu właśnie- to wielkie oczy zrobiła :ohmy:
już sama nie wiem :unsure:

12 lata 2 miesiąc temu #448693 przez mloda_mamuska
bidolku a cala jej juz ta dwójka wyszła? bo u nas powoli wychodzi ,ale juz kawalek jest .wiec ewidentnie ząbek;)

straszne,ze w szpitalach nie ma miejsca dla takich maluszkow............. :( :( :( przyjedź do nas...u nas to zabieraja kazdego do spzitala z pogotowia i trzymaja dopoki wszystko sie nie wyjasni... ;)
ŚCISKAMY I CAŁUJEMY MOCNO KAMILKE !!!!!!! I TRZYMAMY MOCNO KCIUKI ZA ZDRÓWKO !!!!! :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu #448700 przez bidol
mloda_mamuska napisał:

bidolku a cala jej juz ta dwójka wyszła? bo u nas powoli wychodzi ,ale juz kawalek jest .wiec ewidentnie ząbek;)

straszne,ze w szpitalach nie ma miejsca dla takich maluszkow............. :( :( :( przyjedź do nas...u nas to zabieraja kazdego do spzitala z pogotowia i trzymaja dopoki wszystko sie nie wyjasni... ;)
ŚCISKAMY I CAŁUJEMY MOCNO KAMILKE !!!!!!! I TRZYMAMY MOCNO KCIUKI ZA ZDRÓWKO !!!!! :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

M_M - no nie cała- taki biały kawałeczek. jest na dzionsle. juz sama ni wiem. :unsure:

a Kamilki mi poprzednim razem nie doleczyli :angry: :(

12 lata 2 miesiąc temu #448781 przez Anna77
MM czy to ząbek, czy nie ząbek to łatwo sprawdzić. Postukaj w tym miejscu łyżeczką, ale taką "dorosłą", do herbaty :blink: A ha i kiedyś się mówiło, że jeśli to mama znajdzie pierwszy ząbek, to tata musi jej kupić sukienkę :silly:

U nas piękna pogoda. Dzisiaj byliśmy z Matim na ćwiczeniach, a potem odwiedziliśmy też ich prababcię, bo akurat byliśmy niedaleko. Teraz zabieram się za późny obiadek.

Bidolku takie miałam jakieś przeczucia, ze jak Cię tak długo nie ma, to coś mi nie pasuje. Współczuję choroby znowu. Myślami jesteśmy z Wami i mocno ściskamy :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu #448884 przez Anna77
Ale cisza. U nas dzisiaj była przepiękna pogoda. Mam nadzieję, że jutro też tak będzie i uda nam się iść na długi, jesienny spacerek. Wieczór nadchodzi, jeszcze pół godzinki i idę kąpać Mateuszka, bo mój B ma dzisiaj konferencję i wróci później.

12 lata 2 miesiąc temu #448917 przez maksiu
Bidol zdrowka dla niuni biedaki nasze:() bedzie dobrze, tacy sa teraz nasi kochani lekarzer tylko pieniadze biora i juz,
Moj blazej juz mi tak dzis marudzi cazaly wieczor ze nie mam pojecia co mu juz mu dalam czopka 50paracetamolu bo dzwonilam do p. dr bede musiala kupic czopki na zabkowanie VIBURCOL polecam, u nas z maksem sie tak sprawdzily lepiej niz te wszystkie mascie razem wziete:)

No i mnie wzieo natchnienie na s[rzatanie wzielam przemeblowalam caly pokoj

12 lata 2 miesiąc temu #448969 przez nataleczka_92
maksiu czopki viburcol na receptę są

12 lata 2 miesiąc temu #449029 przez Anna77
nataleczka od lat kupuję Viburcol i nigdzie jeszcze nikt nie chciał ode mnie recepty (pewnie w końcu natknę się na taką aptekę, albo już nie będę go potrzebowała). Choć fakt, oficjalnie chyba jest na receptę.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #449107 przez Olga
Witam was dziewczynki.

Nie miałam dzisiaj czasu tu zajrzeć,bo odwiedził nas moj brat z bratową z Bydgoszczy.Mały zarobił zapas pampersów,a dziewczyny trochę fajnych cióchów po brata córce,ona jest pomiędzy moimi,ale nosi tkie rzeczy,że część na Olgę dobra,a część na Marikę.Cieszę się,bo to zawsze coś,a niedzielę moja siostra wzięła Olgę na zakupy i obkupiła ją (bo to jej chrześniaczka )na zimę.Fajne kozaki,kurtkę i rurki-w sumie prawie 500zł na nią straciła,ale ja jej jestem bardzo wdzięczna ;)

Spacerek porządny zaliczyliśmy jak zwykle :) Olga nie poszła do szkoły,bo ją coś głowa bolała rano-nie wiem czemu :(

Viburcol używałam 10 lat temu przy Oldze,ale z tego co pamiętam było wtedy bez recepty :)

bidolek tak mi przykro,te choroby są najgorsze u takich maluszków :( buziaczki dla Kamilki i szybkiego powrotu do zdrowia :kiss:

Byłam dzisiaj zapytać o chrzest Ignasia i chyba 25 listopada zrobimy,chcieliśmy w sobotę,ale nie da rady :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 2 miesiąc temu #449213 przez daners
haloo hallo mamunie ;] niemożliwe że nikogo tu jeszcze niema ;]
czyzby szkrabki dały Wam pospac :)

Bidol szybkiego powrotu do zdrowia... sciskamy :)

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 2 miesiąc temu #449215 przez mloda_mamuska
Hej Mamusie
U Nas nocka fajna. mąż zajmowal sie malym od 20 a ja juz po 20 zasnelam ..... :huh:
i spalam do 7 ;) ale nie czuje,zebym jakos bardzo byla wyspana...wręcz przeciwnie... plecy ,nogi brzuch wszystko mnie boli,jakaś połamana jestem...okres mi sie spoznia poki co 2 dni. :huh: :huh: :huh:
ja mam nieregularny wiec sie nie martwie;)

Maly wczoraj zrobil 11 kup !!! i to byly pelne pampersy! co poltorej godziny,dwie musielismy go szorowac,bo cale plecy az mial obsrane.............. najpierw to byla normalna rzadka kupa,a ostatnei dwie jak woda....ale dzisiaj rano znow normalne rzadkie zrobil....... nie wiem czy to od ząbkowania może? tyle kup mogą dzieciaczki robić? na modyfikowanym?
:)

12 lata 2 miesiąc temu #449218 przez daners
hej m-m :)

to niezle Was urzadził-pełne ręce roboty mieliscie przy nim :D hehe
tyle kup szok normalnie,a zmienilas mleczko czy tak poprostu? a moze przez te sliwki Go poczyszciło. :blink:

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 2 miesiąc temu #449226 przez nataleczka_92
Młoda mamuska możliwe że mały miał biegunkę od ząbków.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka