BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 2 miesiąc temu #446603 przez sylka
ja zawsze mialam taka jak kamien, nic tylko o sciane rzucic. Mega bol i czuc bylo zatory. Za wczasu jak tylko wyczulam zgrubienie dzialalam zanim piers stwardniala niekiely doslownie minuty. Masaz meza nawet nie pomagl. Wskakiwalam do goraca kapieli jak dzalo. A przypomnialam sobie ze polofilaktycznie polozna po karmi kazala mi klasc zamrozona w zamrazarce pieluszke tetrspowalnia pga to nawracajacym nawalom konsekwencji zapaleniom. Pomagalo tez odcianie laktatorem tylko do uczucia ulgi nigdy z calej .

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #446616 przez Olga
Nie,ja to musiałam gdzieś zawiać,bo piersi normalne,żadnego nawału i tylko rumień :(

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #446660 przez mloda_mamuska
Hej my juz na nogach.w sumie maly wstal i sie bawi gada chichra. kochane dziecko ;)) a ja pije kawusie.oby byl grzeczny dzisiaj. ! hihi
ciekawe co Wy tam porabiacie? ja wyparzylam malego butle i bede mleczko robila. no i czekam na DDTVN :)))))))

Olga idealnie byc nie moze! ciagle ten Twoj ignas takim aniolkiem jest.daj mu chociaz kupki pare razy nie zrobic ;P

za kazdym razem jak rano wstaje to Oliwier w poprzek ..... a osttanio nawet nogi mial na podusi tak sie wytarmosił tam............ :blush:

12 lata 2 miesiąc temu #446667 przez Anna77
Też już na nogach. Wstaliśmy po 7 i lubię takie dni, bo dzień jakby dłuższy :) Mati wytrzyma pewnie jeszcze z pół godzinki i pójdzie na krótką drzemkę. To jest mój czas na kawkę i śniadanko. Dzisiaj siedzimy w domku, kaszlę niestety coraz bardziej :(

Olga ja też nie miałam zgrubienia, jak drugi raz mnie dopadło - tylko ból i wysoka gorączka, a nie sądzę że mnie przewiało. Może tak po prostu jest, choć przy poprzednich dwóch chłopakach takich problemów sobie nie przypominam.

12 lata 2 miesiąc temu #446669 przez Daria23
hej mamki i ja sie witam po weekendzie-weekend spokojny bez wyjazdów...kurcze mój mały też coś kaszlal w nocy co prawda codziennie spędzamy po 3-4godz na dworze ale mały jest ciepło ubrany sama nie wiem od czego...wiecie co ja tak jak Bidol nie wytrzymałam wczoraj i dałam małemu niecałą łyżeczkę jabłka robił kwaśne miny ale widać że mu spakowało:):)

12 lata 2 miesiąc temu #446679 przez anszka
Cześć dziewczyny :)
Muszę się pochwalić, że chyba dziecko mi się "naprawiło", bo nie histeryzuje już na spacerach. W miejsce naszych kilkuminutowych wypraw pojawiły się długie spacery (min. godz., a w sobotę ponad trzy :ohmy: ). Oby się to nie zmieniło.

U nas dziś niebo jest mocno zachmurzone, mam nadzieję, że nie będzie padać.

Teraz nadrobię Wasze wpisy i odezwę się później :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #446684 przez daners
alescie naskrobały przez ten week ooch milo sie czytalo :)

Witam maumusie ;]

Anszka to superowo wreszcie pożadnie bedziecie sie dotleniac:)i spacerki sa bardzo fajne tylko czasam nogi bola hehe

Bidol juz zabek niezle;] tez ciekawa mnie objawy :) ale pewnie jak Ty zas tu zawitasz za X czasu to juz naszym bąbelką wyrosna same :P :P

Mojego cos dziaselka swedza bo gryzaczka i smoka z butli dziwnie "memla" :) (jezu co to za slowo)hahaha

nataleczka Ty juz podajesz ten kleik kukurydziany do mleczka?tzn od kiedy podajesz;]

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 2 miesiąc temu #446685 przez chłopek
hej
ja sebkowi wczoraj tez dałam spróbować jabłko, ale mu smakowało bo sie oblizywał:) ale narazie koniec i musi sie cycysiem nacieszyc

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #446701 przez mloda_mamuska
hehe my malemu dajemy sliwki z jablkami.bo samych sliwek tu nie znalazlam.ale to tylko raz na kilka dni i daje mu przez takiego smoka www.edziecko.pl/edziecko/56,105020,10406...atorem_lekow,,3.html
tu sie meiści 2.5ml ;)) wiec malutko ;)

no i jak mu wlozylam do buzi to tak sie zassał,że nie musialam wstrzykiwac bo wciągnął na raz caly smoczek.wiec chyba tez mu zasmakowało ;)
ale pare razy mial tak,ze niby jadł,ale mocno sie krzywił .hehehe chyba bedziemy nagrywac jego początki jedzenia,bo to smiesznie wyglada jak bobasy sie krzywią.bo to nowe smaki dla nich są ;)\
a wczoraj dalam mu lyzeczka i niby sie uśmiechnął i myślałam,że zjadł..patrzy za chwile a on po 3 minutach wszystko wypluł..i sie chichrał ze mnie,ze mnie w balona zrobił........... haha

12 lata 2 miesiąc temu #446704 przez chłopek
mm Seba ostatnio tak sie śmiał jak próbowałam mu modyfikowane daac

12 lata 2 miesiąc temu #446710 przez nataleczka_92
Daners ja zaczęłam kleik dosypywac na noc do mleczka. 1miarke od mleka na 150ml. Tylko że ryżowego. Jak Filipek miał 3miesiące i tydzień to wtedy mu podałam pierwszy raz.

12 lata 2 miesiąc temu #446716 przez daners
Nataleczka dzieki za info :) musze sie zaznajomic juz z lektura :) odnosnie tych innych jedzonek ;] by byc oświecona :) i musze poszukac juz wiekszych butli :)

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 2 miesiąc temu #446727 przez nataleczka_92
Daners ja pierwsze "dorosłe" jedzonko podałam Filipkowi półtora tygodnia przed 4miesiącem. Najpierw parę łyżeczek później porcję zwiększałam. Małemu tak smakuje,że teraz zjada mi całe sloiczki;-)

12 lata 2 miesiąc temu #446748 przez mloda_mamuska
chlopek bo chcialas go wrobic . a on madry nei da sie oszukac ;D cyc najlepszy :D

nataleczka a po co ten kleik na noc? maly lepiej spi po tym ?

12 lata 2 miesiąc temu #446764 przez nataleczka_92
Młoda mamuska z kleikiem mleczko jest bardziej syte. Wtedy Filipek przespi nawet całą noc choć nie dosypuje mu codzień i też przespi choćby do 3-4

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka