BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 2 miesiąc temu #446204 przez Olga
Dzięki nataleczka-nie mam pojęcia o tych mlekach.

Dobranoc dziewczynki.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #446205 przez nataleczka_92
Olga niema za co. polecam sie na przyszlosc ;) dobranoc WAM

12 lata 2 miesiąc temu #446214 przez mloda_mamuska
hej Mamuśki
My od 6 na nogach .
Ja wlasnie kawusie pije.
Moj Oli wczoraj zrobil 5 wielki rzadkich zoltych kup. normalnie cale pampersy byly i to jeszcze po plecy ............ a dzisiaj rano 2 godziny stękał męczył się i w koncu tylko troche zrobil i to jak plastelina i to ciemno zielone......... nie mam pojecia od czego to.

Ja Mu dawalam te sliwki doslownie jedna mala lyzeczke raz na kilka dni na kupke -jak pediatra radzila ...no i to bylo hippa. jestem ciekawa jak bedzie reagowal na inne firmy. w sumie tuaj hippa mamy.a ostatnio trafilam na polski sklep i znalazlam bebiko:) wiec mama nie bedzie musiala nam wysylac ;)
a moj Oli po hippie mial okropne zatwardzenie-ale widzicie...kazde dziecko inne jest. znajoma ma core i chciala jej bebilon dawac i tez ja zatwardzalo,nan to samo tylko po bebiko i hippie robi.nie ma reguly.... ;))))

ja lece na dziendobrytvn ;)))) maly spokojny wlaczylam mu raniutko-jak jeszcze ciemno bylo ten projektor ale na sufit zeby bylo i polozylam go u n as na lozku i oszlam umyc wlosy i na szcescie taki zaciekawiony byl.bo to po calym suficie sie wyswietlalo ;)
a moje muycie wlosow dobre 25 minut zajmuje ;P
bo najpierw dobrze zmoczyc.pozniej szamopn dobrze wterzec, troche odczekac. zmyc . odzywka 5 minut odczekac znow dobrze zmyc. rozczesac..z takimi dlugimi wlosami to masakra;/ kiedy scielam do ramion i mylam w 5 minutek .. i w ogole jakos tak lzej z nimi bylo ;))
teraz tez mysle o ścięciu do ramion ;)

milej niedzieli mamusie !

12 lata 2 miesiąc temu #446237 przez Majowka
Czesc Dziewczyny,

Ja tez na nogach. O 8h zawsze jest pobudka :)) nie ma "zmiluj sie" :laugh: ....a ja taka zaspana po wczorajszej imprezie u nas w domu, tzn. Kolacji dla znajomych. Pozno poszlam spac I ciezko teraz :laugh:
Pilyscie soplice o smaku orzecha laskowego????? Pyyyyychotka :laugh:

U nas zaczely sie mistrzostwa serfu wiec jezdzimy z malym ogladac :)
Pojedziemy tez na pierwsze wakacje z Lucaskiem w przyszlym tyg :laugh:

M-m, widzialam filmiki Oliwierka! Super sie bawi!!!!! Moj jeszcze nie reaguje na mate, wogole zabawki go nie interesuja :(
Powiedz mi prosze jak zabralas wozek do Polski? Fotelik I gondole tak? Jak sie z tym zabralas?
Pozwolili zabrac wozek do samolotu?

Ty tych pieknych wloskow nie obcinaj!!!!! Pieknie Ci w nich!!!!

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #446238 przez sylka
Olga napisał:

Sylka to mam kupić to co nataleczka napisała,to będzie dobre czy to z HA?

HA jest dla alergikow chyba ma obnizona wartosc laktozy i rozbite na drobniejsze czastki bialko. Jak maluch ma alergi to HA a jak nie to samo Bio Combotik. Poczytaj dokladnie na str Hippa. Ja kupowalam to zwykle. Jest tez chyba Hipp Confort jakies nowe z tego co kojarze jak czytalam na ich str. Wybralam to mmleko ze swzgl na zawartosc prebiotykow, pega 3 i 6 i to ze nie jest slodzzone. Czytalam i porownywalam sklady i kowania wielu mlek zanim wybralam to jedno :P wiec wiem jaki dylemat macie :)
Czytalam tez opinie innych mam na str. www.bangla.pl

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #446294 przez Olga
witam was mamusie.

U nas nocka do dupy,mały owszem usnął po 20,ale o pólnocy po karmieniu się rozbudził i gadał do 1.30.Na szczęście w tym czasie zrobił kupkę,po połówce czopka i syropku DUPHALAC.Muszę jutro iśc go kupić,bo miałam od koleżanki,ale jest dobry.Ja nie mogę patrzeć,jak Ignasia brzuszek boli,tak się męczył wczorj :( Tatuś w nocy próbował Ignasia uśpić,bez noszenia,tylko w naszy łóżku,on mi tak zawsze rano zasypia na drzemkę,ale niestety w tym przypadku było odwrotnie.Tatuś usnął z misiem koło głowy,a Ignaś patrzył na nich i gadał dalej ha ha :lol: O 6 rano powtórka-godzina dyskusji i dalej spaliśmy do 9.30.Ja nie wiem,co się z nim dzieje,to chyba ten skok rozwojowy,bo właśnie kolejny się zaczyna od 14 tyg. :angry:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 2 miesiąc temu #446317 przez bidol
Hej dziweczyny - wiem znowu zniknełam- ale jakoś przerasta mnie bycie mamą dwujki zakatarzonych dzieci :huh:

Kejtin - mam taki sam nawilżacz - i jest kiepski :angry: a tyle kasy wydane :angry: kupiliśmy go jak Seba się urodził ( czyli jakieś 4 lata temu) i kosztował 450 zł :angry: strasznie buczy aroma terapia to ściema i tak samo ochładzanie powietrza :angry: wiaderko lodu możesz wsypoać i chłodniej wcale nie jest :dry: na dzień dzisiaejszy stosuję mokry ręcznik na kaloryfarze :)

Agnesssa - i jak się czujesz? przeszło Ci :unsure:

Olga - po raz 100 powtórzę - Twój Ignaś to aniołek :) I Kamila też umie tak sztywno siedzieć - też oczywiście tylko na chwilkę :)

Ania- a jak samopoczzucie przed zabiegiem??? Trzymam mocno kciuki za Kubusia :kiss: :kiss: :kiss:

Anszka - a jak pieczenie chlebka Ci idzie??

M_M - bosko sie bawi Oli :laugh: a jaki spryciula z niego :cheer: :kiss: :kiss:

Chłopek- trzymam kciuki :kiss:

Daners- masz słoki awatarek :woohoo: :kiss:

Daria - my tez z bebiko zadowolone jestesmy :woohoo:

Ja wczoraj kupiłam już Kamilce pierwszy słoiczek :laugh: jabuszko - zjadła ze 3 łyżeczki i bardzo jej smakowało :woohoo: :woohoo:

Słoneczko - wspominałaś coś o ząbkach Pawełka??

i właśnie UWAGA - !!!!!! mamy pierwszego zęba :ohmy:

12 lata 2 miesiąc temu #446322 przez Olga
bidol gratulujemy pierwszego ząbka,szybciutko wam to poszło-były jakieś objawy?

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #446352 przez mloda_mamuska
MAjowka Lukas to ma z Wami dobrze ;D

co do wózka i fotelika to tak :
wozek mozna za darmo zabrac mi na lotnisku w anglii zabarali wozek od razu przy bagazu duzym. musialam go zlozyc oni podpieli te naklejki i w dokumentach opisywali z 10 minut caly wozek co i jak. no i odebralam w polsce wozek razem z duzym bagazem.
a jak lecialam z polskie do anglii to moglam miec wozek ze sobą i dopiero kolo samolotu samego mi zabrali tylko musialam sama tam zlozyc. ;)
dalam rade,ale zawsze na szczescie ktos mi pomagal przytrzymac malego albo ja trzymalam malego a jakis mily pan :laugh: pomogl mi sciagnac wielki bagaz i wozek z tej linii ;)
co do fotelika niestety do samolotu nie mozna go zabrac. mozna jako dodatkowy 'inny' bagaz u nas za 10 funtow . ale ja nie bralam mialam znajomej od x-landera w polsce ;)

niestety rączka od wózka mocno mi sie porysowala i chyba bede musiala nową kupic i bede kupowala na nastepny lot specjalna torbe na wózek,zebym tam spakowala go i sie nei zniszczy.niestety moj jest zbyt delikatny na takie 'rzucanie' nim na tą linię ;/ no i ubrudzili mi mocno tapicerke,wiec musiaalam prac.

a Oliwierek juz fajnie chwyta zabawki i mowi do nich ;) Ale on ciagle kopie i macha raczkami,wczoraj na skypie 4 godziny siedzialam z rodzicami rozmawialam i caly ten czas lezal na macie i kopal i machal i w ogole sie nie zmeczyl.......
normalnie adhd.

lukas jest piekniutki :kiss: do 8 spi to super!;))

Olga
to faktycznie kiepska nocka:(

bidol super,ze juz ma Kamilka zabka:))))))))) jakies objawy miala?? :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #446390 przez Anna77
Bidol za kciuki dziękujemy oczywiście zawsze, ale operację mamy na tydzień w poniedziałek 22.10. No i gratujemy ząbka :kiss:

Olga u nas niestety chyba raczej jest problem z samym piciem z butelki, niż kwestia wyboru mleka.

Majówka ale ja Ci zazdroszczę tej pogody, ciepełko, wakacje... hmmm

A u mnie niestety kaszelek zadomowił się na dobre. Mam nadzieję że się szybko wykuruję.
No i najważniejsza w sumie wiadomość na dzień dzisiejszy:

Dzisiaj mija 20 lat od naszej pierwszej randki :ohmy:

12 lata 2 miesiąc temu #446391 przez mloda_mamuska
Anna ale super! gratulacje
mam nadzieje,ze doczekam do takiej daty z Miśkiem :laugh:

12 lata 2 miesiąc temu #446534 przez agnesssa
Bidol czuje się trochę lepiej bo nie mam gorączki, ale wczoraj też już się lepiej czułam a wieczorem znowu gorączka, ale byłam dzisiaj na pogotowiu bo to jednak 3 dzień a cycek dalej czerwony i trochę bolący. Ale lekarz kazał łykać apap na zbicie gorączki i przykładać kapustę więc nic nowego mi nie poradził :silly:
Gratulujemy pierwszego ząbka :lol: :kiss: :kiss:

Anna
Ale piękny jubileusz :laugh: Gratulacje :kiss: :kiss:

M_M Oli super się na macie baw, a jaki jest uroczy :kiss: :kiss: :kiss:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 2 miesiąc temu #446548 przez Anna77
Agnessa to ja miałam podobnie. Mi też lekarz kazał łykać apap i wkładać w stanik kapustę i nic więcej. Będzie dobrze, zobaczysz. Polecam masowanie bolącej piersi w wannie lub pod prysznicem :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #446570 przez sylka
Z autopski moge polecic przystawienie dziecka żuchwą w kierunku zatoru. Kładłam synka na dywanie na kocu. Sama klękałam na czworaka i ustawiałam się tak by żuchwa synka była skierowana na miejsce, w którym miałam zator. Kilka zassań i nie było śladu po „korku” na mlecznej autostradzie. Małemu dołownie mleko tryskało. Tę pozycję poleciła mi konsultantka w poradni laktacyjnej. Ile razy póxniej miałam pieri twarde i nic nie pomagało ani masowanie, ani gorąca kąpiel czy kapusta ta pozycja ratował mnie przed gorączką i lekami.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #446591 przez Olga
sylka,a ja jak miałam zapalenie,to wcale nie mialam twardej piersi,tylko strasznie bolała,później się pojawil rumień,no i oczywiście temperatura przeszło 39.U mnie bez antybiotyku się nie obyło,ale karmiłam cały czas :)

Anna to macie okrągłą rocznicę i Mateuszek się urodzil w 20 rocznicę pierwszej randki-ale trafiliście ha ha :lol: wszystkiego najlepszego

Ignaś dzisiaj 3 godz.na spacerku,byliśmy w lesie i teraz juz od 20 śpi.Mam nadzieję,że dzisiejsza nocka będzie normalna.Ignaś najpierw nie robi kupy 3-4 dni,a później caly dzień co 2 godz.robi i on nie ma zatwaedzenia,tylko rzadka jak zawsze :) Nie wiem,czemu mu się tak poprzestawiało :angry:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka