BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 2 miesiąc temu #445912 przez agnesssa
Gorączka przeszła jak na razie i już mogę karmić lewą piersią chociaż jeszcze trochę boli jak dotykamy. Generalnie jak tylkog
gorączka wróci to jadę na pogotowie bo w sobotę tylko tam dorwe lekarza.

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #445913 przez Anna77
Hej Dziewczynki, u nas z kolei nocka fatalnie. Mały jadł przed 4, a potem kompletnie nie chciał dalej ani jeść, ani spać. Beczał. Musiałam wstać i go uśpić. Ponad godzinę to w sumie trwało. Jak się obudził po 8, to B się nim zajął, a ja spałam do 9.40. Jestem wykończona, bo w dodatku cały czas męczy mnie zapchany nos i czuję już nadchodzący kaszel, bo czuję całe drogi oddechowe jakbym wczoraj wypaliła paczkę fajek, albo wypiła za gorącą herbatę. Masakra.

Agnessa też jak mnie drugi raz dopadło zapalenie piersi, to nie miałam żadnego zgrubienia, tylko bardzo mnie bolało. Miałam prawie 39 stopni gorączki, a spadała tylko nieznaczeni po Apapie i potem znowu rosła. Masuj, troszkę odciągaj i wkładaj w stanik schłodzone i rozbite (albo pomięte w rękach) liście kapusty. Dzień dwa i przejdzie. A jak nie, to warto wybrać się do lekarza po antybiotyk - co zresztą Olga już Ci pisała. Trzymaj się, bo wiem że to nic przyjemnego :kiss:

My dzisiaj pierwszy raz daliśmy Matiemu Nan Pro 1. Musieliśmy kupić ze względu na tą operację Kuby za tydzień, bo pewnie takich za dużych zapasów nie uda mi się ściągnąć. Dużo nie wypił.

No i więcej nie dam rady. Wrócę tu jeszcze dzisiaj :)

12 lata 2 miesiąc temu #445920 przez mloda_mamuska
Anna a to salate sie wklada a nie kapuste ??? :)
wspulczuje nocki,Nasza super.Maly po 5 godzinek spal i teraz tez spi. ale w dzien wczesniej nie chcialo mu sie spac. no i walnal taka kupe.ze musielismy go wykapac. no i akurat wykaplismy go pierwszy raz w wannie ze mną. nalalam cala wanne wody, polozylismy go u mnie na brzuchu i bylo rewelacyjnie. mial większą swobode niz w wanience...no i mogl chlapac i pluskac sie duzo.co generalnie bardzo lubi ;)))))))

12 lata 2 miesiąc temu #445922 przez Anna77
MM he he, dobrze że jesteś taka czujna. Już poprawiłam. Oczywiście że sałaty :lol:

12 lata 2 miesiąc temu #445923 przez chłopek
ja jazdy przelozylam na srode

12 lata 2 miesiąc temu #445935 przez mloda_mamuska
Anna hehehe :lol: :lol: :lol: ja nie robilam tego,ale mama mi opowiadala,ze jak mnie karmila to tato jej oklady robil z kapusty ;))

chlopek
a dlaczego przelozylas?

12 lata 2 miesiąc temu #445943 przez mloda_mamuska
Anna hehehe :lol: :lol: :lol: ja nie robilam tego,ale mama mi opowiadala,ze jak mnie karmila to tato jej oklady robil z kapusty ;))

chlopek
a dlaczego przelozylas?

Oliwierek podczas zabaw na macie :laugh:

12 lata 2 miesiąc temu #445961 przez Olga
m m nie otwierają się zdjęcia :(

Zrobiłam dzisiaj kawał dobrej roboty,jak Marika jest to zawsze jakaś pomoc.Połowe ciuszków znów odłozyłam,w tym częś których nawet Ignaś nie założył-aż szkoda :( a z innej szfki te większe przelozyłam do sypialni,żeby już były pod ręką.Mały rośnie strasznie szybko(zdecydowanie za szybko).

chlopek czemu przełożyłaś jazdę-nie wyrobisz się do końca roku?

Anna ja też muszę kupić jakieś mleko,poradźcie mi jakie,bo ja zielona jestem? Kiedyś to bebiko dziewczyna kupowałam,ale one już starsze były i raczej do kaszki ono nam służyło :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 2 miesiąc temu #445968 przez daners
Olga co do mleka pewnie zdania beda podzielone ;p

ja mam bebilon-po tym mleczku zadnych zatwardzen ani bolesci brzuszków,jak niestey bylo po bebiko. ale wiadomo kazdy maluszek jest inny :) i co najwazniejsze jest starsze wiec ma juz bardziej ukształtowany przewód pokarmowy i wszystko co za tym idzie...
u nas tez czesto przegladam szafe i wyrzucam tzn pakuje i wsadzam nowe i tak w kolko;]

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 2 miesiąc temu #445987 przez Daria23
Olga-my pijemy bebiko i dla mnie jest rewelacyjne:) zero boleści Anna-uważaj na Nan Pro bo Tymek po nim robił śmierdzace zielone kupki i strasznie zbite:(

12 lata 2 miesiąc temu #446039 przez nataleczka_92
Młoda mamuska mamy taka samą mate;-) szczególnie fajny w niej jest ten grający misiek,Filipek go uwielbia;-) Olga my próbowaliśmy różne mleka. Więc tak : bebiko -wogóle mały nie chciał go pić. Bebilon- było dla niego mało syte i ciągle chciał pić. Hipp-pediatra powiedział że jest zalecane przy karmieniu piersią bo jest mało treściwe. Tak mieć zostaliśmy na Nestle Nan Pro 1-mały pięknie się po nim załatwia i nie mamy żadnych problemów

12 lata 2 miesiąc temu #446065 przez mloda_mamuska
Olga to są filmiki ;))

12 lata 2 miesiąc temu #446073 przez Olga
nataleczka ja to bym chciała tylko raz dziennie mu podawać,bo nie chcę rezygnować z karmienia piersią,ale czasem jak będę musiała wyjśc,to musi mieć jkieś mlecko w pogotowiu,więc myslisz,że to Hippa będzie sie nadawało? Znalazłam fajny sklep wysyłkowy i mogę sobie zamawiać i na drugi dzień mam wszystko w domku :laugh: A pamietasz może w jakiej cenie jest tomleko? Nie wiem,czy u nas bym je gdzieś dostała :(

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 2 miesiąc temu #446080 przez nataleczka_92
Olga dokładna nazwa Hipp Bio Combiotic. Można je kupić w rosmanie, polomarkecie u nas są tylko opakowania 800g za 40.99. Myślę że jakbyś chciała łączyć mleko z piersią byłoby najlepsze. Mojemu Filipkowi służyło. Albo w aptece jest też mleko Humana-też dobre przy łączeniu ale dość drogie 350g około 20zł

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #446102 przez Olga
m m nie umiem otworzyć tych filmików :( gapa ze mnie :(

Dzięki dziewczyny za pomoc przy wyborze mleka,musze to przemyśleć.A jeżeli przy nazwie jest jeszcze HA to co to znaczy? Mój mały całe 3 dni bez kupki,tak mi płakał przed kapaniem,widać,że go boli rzuszek :( tak mi go żal :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka