BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 2 miesiąc temu #445277 przez chłopek
a my narazie nie wychodzimy no bo jak wczoraj byla temp u ksawcia to nie chce

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #445306 przez agnesssa
Dzięki dziewczyny :woohoo: Nie mogę sobie poradzić z ą temperaturą, co wezmę coś na zbicie to po godzinie znowu rośnie :huh: Generalnie przeziębiłam się jak tylko wyszłam ze szpitala, ale mi przeszło po kilku dniach i już było dobrze i nagle dzisiaj się obudziłam z gorączką :dry: Boli mnie też lewy cycek ale nie mam żadnych grudek ani nic, pokarmu jak tylko mam za dużo to ściągam, ale nie wiem czy to może być zapalenie piersi :huh:

Maksiu generalnie jest grzeczniutki, w nocy przesypia po 4 godziny a dzisiaj to nawet 7 i jak się obudziłam wystartowałam jak z procy czy nic mu się nie stało :ohmy: W ciągu dnia już nie jest tak kolorowo bo je co godzinkę i mało śpi, ale w sumie to dobrze bo lepiej żeby spał w nocy :woohoo: Kąpać się lubi co mnie bardzo cieszy, a jak mu czasami dupkę myję pod bieżącą wodą to nawet jak jest krzyk i usłyszy wodę to od razu spokój :lol:

Buziaki dla Was

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 2 miesiąc temu #445369 przez Daria23
a my dzis 4 godziny spedzilismy na dworku maly zadowolony ale ja jakos przemarzlam za kiepsko sie ubrałam-ale dzis obydwaj jestesmy dobrze dotlenieni:)

12 lata 2 miesiąc temu #445373 przez chłopek
agnessa mozliwe ze zapalenie piersi i dlatego goraczka kapusta obłuż

12 lata 2 miesiąc temu #445421 przez agnesssa
Temperatura na chwilę spadła po tabletce a teraz wzrosła do 39,5 :( Robię zimne okłady i mąż poszedł mi po tą kapustę zobaczymy czy to coś pomoże :dry: Mój aniołek chyba czuje, że z mamą nie jest najlepiej bo śpi cały dzień, mam tylko nadzieję, ze w nocy się nie będzie budził co chwilę :huh:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #445422 przez Olga
Agnesssa to może być początek zapalenia piersi,u mnie się tak dwa razy zaczynało,myślałam,że mnie grypa bierze.Pierś mnie tylko pobolewala,nie mialam zastoju,ani zgrubień,kości mnie bolały,a to nie grypa była tylko zapalenie piersi.Antybiotyk brałam i na usg byłam.Tak się teraz boję,że jak wychodzę na dwor,to wkładam pieluchę w stanik ;) Agnessa,to może być dlatego,że masz nieregularne przerwy,tak jak piszesz,w dzień co godzinę,a w nocy raz 4 godz a innym razem 7 godz przerwy i piersi wariują,a mogłaś gdzieś nawet lekko zawiać :( Wiesz,że tylko paracetamol można brać i jest antybiotyk jeden,co można w okresie karmienia też brać

My dzisiaj łącznie 4,5 godz.spacerów i nogi dosłownie mi zaraz odpadną,ale mały caly dzień śpi :laugh: Olga jadla żurek i dalam mu kilka razy na czubek łyżeczki spróbować,ale się oblizywał,myślałam,że tą łyżeczkę połknie ha ha :lol: czuję,że nie będzie z nim żadnych problemoów żywieniowych :) :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 2 miesiąc temu #445437 przez chłopek
olga no to fjnie ksawcio mi nie chcial sloiczkow ani nic innego i teraz marudzi przy jedzeniu, lubi ziemniaki ze smietana i makaron z łososiem i śmietana, spageti i jeszcze szpinak z makaronem

12 lata 2 miesiąc temu #445466 przez Olga
Moje dziewczyny wszystko jadły,nie mialam żadnych problemów,nigdy nie latałam za nimi z talerzem,czy kanapką :) Do tej pory lubią prawie wszystko,a Marika to już w ogóle lubi prawie wszystko,Olga czasem stęka,ale nie często :lol:

chlopek o której masz jazdę? I zrobilaś próbę z mlekiem dla Sebka? A egzamin kiedy ustalasz?

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 2 miesiąc temu #445472 przez chłopek
olga jazde mam o 12. seba sie butelki nie chwycił :( znaczy sie pociągnął 2 razy załąpał ze nie cyc i zaczal plakac. a nie wiem kiedy egzamin ustale

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #445626 przez Olga
chlopek i co teraz zrobicie jak nie chce z butli-wytrzyma bez cycola?
Teraz dopiero przeczytalam na fb.To dużo ściągnęłaś,ja bym nie dała rady tyle :(

Ignaś znów 2 dzień kupki nie zrobił,powtórka z zeszłego tygodnia.Ja nie wiem,co z nim :angry:

12 lata 2 miesiąc temu #445732 przez chłopek
olga ja bylam w szoku ale drugi raz jak sciagalam to juz 60ml.
nie martw sie moj tez zadko kupki robi

12 lata 2 miesiąc temu #445749 przez daners
...pewnie jesZcze spicie :) wkoncu sobota moze jest nadzieja na odespanie całego tygodinia:)hehe nie u mnie....

nocka nienajgorsza aczkolwiek o 6 na nózkach,Teraz mały ma drzemke a ja relaks:)

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 2 miesiąc temu #445771 przez mloda_mamuska
daners hehe wiesz co ja juz 3 godziny nie spie,bbo maly wyspany i gaworzyl i chcial sie bawic.Ja mu ierdzialam w brzuch a on piszczal z radosci i smial sie w nieboglosy ;))))))) Tak bardzo Go kocham .z Dnia na dzien coraz madrzejszy jest;)
teraz tata z nim lezy.a raczej tata probuje jeszcze uspac na godzinke malego a ja pije kawusie i relaksuje sie w salonie a oni z sypialni-oczywiscie co chwile stoje pod drzwiami i slucham albo podgladam co sie tam dzieje...to nie jest tak ze nei ufam mężowi...ale to chyba instynkt mtczyny karze podgladac czy z Synkiem wszystko dobrze.... zawsze tak mam.... a mąż się śmieje,ze jak tylko maly zaplacze to ja lece i sprawdzam czy tata krzywdy oliwierkowi nie robi........ jakos tak mam.... jak sobie pomysle,ze kiedys bede musiala wyslac Go do przedszkola czy szkoly..to az mi lzy naplywaja..chyba bede bardziej niz on plakala;)
On ogólnie -póki co.. towarzyski jest i ma chyba adhd ;P

Dziewczyny jecie bataty?bo ja chce na obiad zrobic ale nie wiem w sumie czy Miskowi zasmakuja no i czy mozna do nich sosik?bo my bez sosu nie jemy ziemniakow :laugh:
w ogóle Moj Misiekk potrafi 30pierogow zjesc na raz i tak srednio byc najedzony.....wszyscy mysla,ze ja go nie karmie,bo on taki chudy......a on je wiecej niz moj tato ktory ma spora nadwage;P jak u nas kiedys byl to mama patrzy ile Mu wkladalam jedzenia i smiala sie,ze chyba 3 dni bedzie jadl a on pierwszy skonczyl......tyle,ze On zje i po 5 minutach leci do wc-strata kasy na jedzenie jak przez niego tak przelatuje.........a u nas codziennie musi byc duzo mieska -jak pewnie u wszystkich;)
ja tez nie narzekam na moja przemiane maaterii,bo czasemm i 3 razy dziennie chodze ale On to juz masakra i przez to w ogole nie tyje ;P

ale sie rozpisalam-wybaczcie;)
:kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

dziewczyny a Wy uzywacie smoczkow 3+ ??? czzy dalej tych 0+ ?? bo te od3 miesiaca sa dwyprzeplywowe i ostatnio kupilam z lovi ale za bardzo leeci mleko przez nie//moze one sa do kaszek?

12 lata 2 miesiąc temu #445808 przez Olga
Hej dziewczynki

Ja wyspana,mały nocke przespał bez zmian,tyle tylko,że usnął o 20 a ok.22 mu się wielce rozmawiać zachciało.Tatuś robił wszystko,żeby Ignaś się nie rozbudzil,wziął go kolo siebie,a ten jak go zobaczył,to w taką dyskusję wpadł,pierwszy raz tak inaczej rozmawiał.Aż Marika przybiegła ze swojego pokoju i go nagrywała na kamerę.Chyba ma skok rozwojowy,bo z dnia na dzień taki inny(mądrzejszy) się zrobił.Marika mi dzisiaj oznajmila,że tak za 2 lata możemy mieć jeszcze jedno dziecko ha ha(ona lubi takie maluszki,jak i ja) :laugh: Maly nas porozsmieszał przez godzinkę i przed 23 poszedł bez problemu spać,jedno karmienie o 3 i do 9 spaliśmy.Znów godzinka dyskusji,zmiana pieluszki i już Ignaś ciężko zmęczony musiał iśc szybciutko spać,bo już go nerwy brały ha ha :lol: Kocham tego mojego urwisa :kiss: :kiss: :kiss:

Agnesssa jak tam z gorączką-minęła? A piersi nie bolą?

chlopek trzymam kciuki :blink:

m m ja batatów nigdy nie jadłam :( a co do smoczków to się nie wypowiem,bo używamy tylko do herbatki raz na dwa tyg ha ha.

12 lata 2 miesiąc temu #445847 przez Daria23
hej mamusie u nas nocka źle mnie strasznie głowa bolała bo mnie przewialo na spacerze ale mały też w nocy sie budził i ogólnie nie wyspani jesteśmy-mały tak bo właśnie wróciliśmy z 2godzinnego spaceru nogi mi odpadają :)ale mały tak słodko spał:)co do smoczka jeszcze nie zmieniająo ale zastanawiam sie nad tym

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka