BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #447556 przez mloda_mamuska
daners kochana a dietka czemu ???

ja tez ostatbnio widzialam sie ze znajomymi i zamiast o nas gadac to takie ciekawe byly malego,ze 4 godziny non stop im opowiadalam o malym ;D
Oczywiscie peierwszy pytanie to bylo jak przezylam ten smiertelny-z opowiesci innych ludzi . porod :laugh:
Ogólnie to wszyscy mnie no i ogolnie wszyscy opowiadaja ,ze porod to cos strasznego,okropnego,nie da sie tego przezyc.horror i w ogole.........a ja meimo,ze mialam naprawde bardzo ciężki poród to wspominam go dobrze i nie opowiadam-jak inne kolezanki ,ze porod to jakas masakra i cos okropnego niczym horros.bo to tak moze kogos wystraszyc,ze nie bedzie chcial miec bobasa;P

czytalam wlasnie,ze drugie szczepienie najgorsze..jak sie boje 3ciego....bo u nas tak szczepią:

1SZCZEPIENIE- 5w1(1) plus pneumokoki(1dawka)
2SZCZEPIENIe 5w1(2) plus meningokoki(1dawka)
3SZCZEPIENIE 5w1(3) plus pneumnokoki (2dawka) plus meningokoki(2dawka)
:(

niby ma skojarzone,ale dodatkowo te pneumokoki i meningokoki i miedz 12 a 13 miesiacem znowu jakies inne i rotawirusy-ale to chyba do picia bedzie;)

masakra beidne te dzieciaczki
ja malemu dam od razu po szczepieniu syrop paracetamol ;) mam nadzieje,ze nie bedzie goraczkowal:( i plakal duzo bo mi serce pęknie:(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #447668 przez mloda_mamuska
Dziewczyny dalam Malem u łyżeczką jablko ze sliwką i zjadl oblizując sięi krzyczał,że chce jeszcze .jak juz Mu nie dawalam, to taki krzyk dalam znowu lyzeczke oblizac to prawie ją wciągnął a tak sie cieszyl! super..bo balam sie,ze bedzie pluł ;)))))) a on taki szczęśliwy i z apetytem wcinał ;))) z łyżeczki ladnie jadl ;))
mam nadzieje,ze moje zupki tez bedzie tak ladnie jadl;)

12 lata 2 miesiąc temu #447671 przez Anna77
Dzień Dobry, u nas nocka znośnie.

Olga fajne takie wspólne zdjęcia :) W ogóle to Cię podziwiam i zazdroszczę, tyle czasu na spacerkach. Jak Ty to ogarniasz. Kiedy masz czas na tak zwane "zajmowanie się domem". Zazdroszczę i podziwiam. Muszę chyba się lepiej zorganizować ;)

Maksiu ślicznie w tych nowych włoskach :)

MM nie wiem czy drugie najgorsze, ale faktycznie u nas po pierwszym nic się kompletnie nie działo, a po drugim była gorączka w nocy i następnego dnia. Mam nadzieję że u Was Mały to łagodnie przejdzie (na drugie szczepiłam 6w1 + pneumokoki pierwszą dawkę)

Dzisiaj mamy kolejny dzień bez wychodzenia, w sumie głównie dlatego że Kuba od wczoraj jest w domu - wymiotował i gorączkował. Dzisiaj końcówka dolegliwości żołądkowych i cały czas leży w łóżku :( Aż mi go szkoda.

Mati coś nadprogramowo teraz długo śpi, ciekawe jak się ułoży reszta dnia. Dobra, zmykam, może jeszcze uda mi się chociaż pranie ściągnąć zanim się obudzi. Miłego dzionka :)

12 lata 2 miesiąc temu #447678 przez nataleczka_92
Anna podawałas już synkowi mleczko Nestle Nan? Jestem ciekawa,bo ja podaje je swojemu maluszkowi ale czytałam że nie należy go podawać przy karmieniu piersią. Ja piersią nie karmie

12 lata 2 miesiąc temu #447679 przez chłopek
hej dziewczynki,
ja pamietam jak szczepili Ksawcia to po zadnej szczepionce mu nic nie bylo, sebek po 2 mial goraczke ciekawe jak teraz bedzie 6 mamy szczepienie

12 lata 2 miesiąc temu #447725 przez Anna77
Nataleczka tak, dostał Nan Pro 1, ale tylko 2 razy i niewiele wypił. On ogólnie nie lubi butelki. Nie było po nim żadnych problemów. A czy nie powinno się podawać przy karmieniu piersią - nie wiem. W tym temacie ufam pani doktor - pediatrze, która mi to mleko poleciła.

12 lata 2 miesiąc temu #447731 przez nataleczka_92
Anna pytam też dlatego bo mój mały jak miał 2miesiące to na wieczór zaczęłam mu podawać mm. Miałam mało pokarmu w związku ze stresem,zmęczeniem przeprowadzka, nie miałam czasu porządnie zjeść. Mimo że miałam butelkę Lovi-polecana przy karmieniu piersią. To mały po pewnym czasie zaczął odmawiać piersi. Odwracał buziulke i strasznie płakał. Przestałam się męczyć i męczyć małego i zrezygnowałam z karmienia. Czasiem się zastanawiam czy dobrze postąpiłam czy mogłam dłużej powalczyć. Ale nadal niewiem czemu tak się stało czy mleko małemu bardziej posmakowało czy wolał po prostu butle.

12 lata 2 miesiąc temu #447733 przez Kamyczka
Hejka mamusie u nas szaro buro i nieciekawie :( a ja jestem non stop głodna
Bidol gratki z powodu ząbka :)

12 lata 2 miesiąc temu #447735 przez maksiu
Hej mamusie dziekuje za mile slowa, mi tez sie nawet ten kolorek podoba, wiec nie jest zle:)
Olga super fotki zespacerku:)uwielbiam jesien ale tylko dla tego ze tak jak i wiosna czy latem mozna ladne zdjecia porobic, bo z pogodo to jest roznie wiec tak pol na pol.
My dzis mamy urodzinki ale wyprawialam malemu w sobote wiec dzis nic nie ma:)dostal tylko czekolade jeszcze i juz, a Blazej sie tak siluje z siedzeniem ze niewiem .Kurde ciekawe co nam zakazny powie w poniedzialek bo jedziemy, mam nadziaje ze nie bedzie zle i nam wznowi szczepienia bo wcale nie bylismyy szczepieni jeszcze
zaraz wam awstawie fotki mojego malego silacza

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #447743 przez Olga
Witam mamusie :)

U nas dzisiaj deszczyk pada,ale jest cieplo,więc spróbuję wyjść,może mi się uda pchać wózek i trzymać parasol :) Ignaś wstał o 10.30(ja oczywiście też) i już od 12 śpi znów,a ja piję kawusię i czekam za mamą,bo ma nas odwiedzić :)

Anna czy jestem taka zorganizowana,to nie wiem,ale wydaje mi się,że na starośc sobie dużo odpuszczam tzn.ponieważ dziewczyny jedzą obiady w szkole,więc ja poszłam na łatwiznę i też wykupiłam sobie w szkolnym internacie obiady dla męża i siebie i dlatego nie martwię się codiennie co zrobić na obiad,a że internat mamy pod nosem,to nie ma problemu z przynoszeniem(obiadki są pyszne i niedrogo wychodzą i zauważyłam,że coraz więcej ludzi idzie na taką łatwiznę).Z tego powodu mam dużo więcej czasu dla Ignasia i możemy kursować na dworzu całe dnie,a i dla dziewczyn mam tego czasu znacznie więcej,bo nie oszukujmy się,ale gotowanie zajmuje trochę czau,a jeszcze jak ktoś nie lubi tego robić,to prawdziwa katorga.Oczywiście w soboty i niedziele nie mam tak dobrze,ale wtedy są corki,to z Ignasiem nie ma problemu.No i Anna ja mam większe dzieci,chodzi mi zwłaszcz o te nasze drugie,bo ty jednak przy Kubusiu mósisz jeszcze sporo zrobić,a ja praktycznie przy Oldze,to tylko lekcje sprawdzam wieczorkiem :laugh: Taki mam patent na więcej czasu ha ha :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 2 miesiąc temu #447755 przez maksiu
a to moj maly silacz:)

Bidol gratki zabka:)szybko dostala mala , moj co prawda mtak sie slini ze nie wiem, i wpychajac paluszki do buzi zaraz palcze,
MM ja mojemu dalam wczoraj chrupke kukurydziana jedna na posmake o smaku czekoladowym toi tak ja wymemlal ze niewiem:)
Olga my to ostananio korzystamy jak m jes w domu popoludniu i wychodzimy, bo z dwojka to mi ciezko jak niewiem, chyba tez sobie kawusie walne

12 lata 2 miesiąc temu #447806 przez Kamyczka
Maksiu Błażej jest uroczy :kiss: i kolorek fajny twój :)
Olga super wygladacie w jesiennych klimatach :)

12 lata 2 miesiąc temu #447849 przez Daria23
Wkońcu mogłam was poczytac od a do z byliśmy 2 godz na spacerze i mały jak narazie spokojny...

Olga-śliczne masz fotki z synusiem taką fajną jesień widać u was dookoła:):)
Maksiu-fryzurka bardzo ładnie do twarzy ci w niej a twój skarb cudowny:)
Bidol-gradki na ten pierwszy ząbek :)
Dziewczynki które już przechodziły kiedyś ząbkowanie powiedzcie mi jakie są objawy???bo mój mały oprócz ostatnio wrzasków nocnego nie spania to bardzo się ślini i wszystko wkłada do buzi i jak nic nie ma to tak języczkiem dziwnie robi po dziąsełkach itp jakby cos jadł co myślicie o tym?????

Znowu już płacze i marudzi:(:(:(

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #447956 przez Olga
Daria dużo dzieci dostaje ząbki własnie ok.4 mies,więc możliwe,że i Twojemu synusiowi juz idą,bo samo slinienie nie raz wcale nie oznacza ząbkowania,na tym etapie wszystkie maluszki się ślinią.Mówisz,że mały jest płaczący i marudny,więc mozliwe,że to po mału ząbki idą,ale wcale nie powiedziane,że tak od razu mu wyjdą :( My przechodziliśmy bez żadnych problemów w 9 mies,a śliniły się córki od 2 mies,ale nic je nie bolało :) Mój Ignaś od 3 dni tak pcha ręce do buźki,ze aż się krztusi od tego :lol:

Maksiu zakochałam się w Błażejku-cudowny jest :kiss: :kiss: :kiss: i jaki siłacz z niego,Ignaś się jeszcze nie podnosi :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 2 miesiąc temu #447959 przez nataleczka_92
Daria polecam żel na dziasełka i są takie ampułki Camilia. Jest to jej homeopatyczny. Właśnie taki uspokajacy przy ząbkowaniu. Jak dziecko jest płaczliwe itp. Nam bardzo te ampułki pomagają

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka