BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #447961 przez Anna77
Maksiu ale siłacz z Błażejka!! Super :) No i życzenia i uściski dla Maksa z okazji urodzinek :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Daria moje dzieci też ząbkowały późno i zupełnie bezproblemowe. A ślinienie, nawet mocne, pchanie rączek i zresztą wszystkiego innego do buzi to na tym etapie całkiem normalna sprawa. Może wychodzą mu faktycznie ząbki,ale niekoniecznie. A marudny jest, hmm może tak jak każdy z nas ma właśnie jakiś "cięższy" czas - mam nadzieję że to właśnie to i szybciutko mu przejdzie :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #447966 przez Daria23
Dziękuje dziewczyny za odpowiedzi móże rzeczywiście to nie zęby bo teraz patrzyłam dotykałam mu dziąsełka i nie ma raczej spuchniętych zobaczymy jak będzie dalej sie zachowywał ale kupie na wypadek coś na ząbkowanie

12 lata 2 miesiąc temu #447970 przez Daria23
Dziewczyny jak juz przy temacie zębów jesteśmy powiedzcie zawsze pierwsze wychodzą te jedynki na dole czy to nie ma reguły???

12 lata 2 miesiąc temu #447987 przez mloda_mamuska
Maksiu blazejek faktycznie siłacz!

MUSZE POCHWALIC MOJEGO SYNKA :

Mamy pierwszego ząbka ! ;) :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu #447991 przez Daria23
M_m-gratuluje:):):)opowiadaj szybko jak go znalazłaś i jak wygląta itp

12 lata 2 miesiąc temu #448002 przez mloda_mamuska
Daria w sumie to rodzice mi mowli jak bylismy w Polsce,ze Maly chyba bedzie ząbkował,bo dwa dni w polsce byl nie do ogarnięcia-ślina ciekła mu jak z kranu . mial gorączke i dosłownie darłsie całe dwa dni 24 na dobę.......... dosłownie rzucał mi się na rękę a jak juz ją dorwał i wziął do buzi to okropny placz i krzyk....... ale jak wrocilam z nim tutaj to uspokoil sie. w dzien norlanie spal ladnie . w nocy troszke marudny byl za to.ale nie jakos bardzo.... no i slinil sie sporo i rączki mocno pcha do buzi..... ale nie placze ani nic....... tylko duzo rzeczy pcha do buźki ;) wiec chyba go swędzi.... ;)
wczoraj juz widzialam białą plamkę na dziąśle.myslalam,ze moze mleczko mu zostalo.dalam mu herbatke wypil i dalej to mial. dzisiaj patrze i dalej jest taka biala plamka.... wygląda jak wychodzący ząbek bialutki;)))
tyle,ze nie jest to jedynka,.... chyba 4 .a czytalam że ogól wychodza najpierw jedynki dolne...no ale to tylko na ogół;))

12 lata 2 miesiąc temu #448004 przez anszka
Jejciu, ja jakaś zacofana jestem, do głowy mi nie przyszło, że już mogą się pojawić zęby. Może już ma, a ja nawet nie wiem :woohoo: :woohoo: :woohoo:
O rozszerzaniu diety też jeszcze nie myślałam :ohmy:
W każdym bądź razie gratuluję pierwszych ząbków i buziakuję wszystkie szkraby, szczególnie Maksia z okazji urodzin :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu #448029 przez Daria23
M_m-to ale historia:)ale fajnie że Oli juz ma jednego z głowy:):)ciekawe który brzdąc bedzie następny:)

12 lata 2 miesiąc temu #448086 przez maksiu
Hej jesli jest temat zabkowania, to powiem tak ze az sie zdziwilima ze dzieciaki juz dostaja zeby, u mnie maks mial 8miesiecy jak mu wyszedl 1 zabek i wlasnie to byla dolna 1
A u Blazeja zauwazylam to samo co ty Daria, maly sie slini marudzi i chwilami jest nie dozniesienia, kupilam mu dzis masc Calgel, i teraz posmarowalam i spi jak aniolke

12 lata 2 miesiąc temu #448260 przez Olga
m m gratulujemy pierwszego ząbka :) ja jeszcze się nie spotkałam
z tym,że wychodzą pierwsze inne niż dolne jedynki :unsure: ale może tak jest :)

Maksiu buziaczki dla synusia z okazji urodzinek :kiss:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 2 miesiąc temu #448377 przez mloda_mamuska
Olga ciekawe ktory u Kamilki wyszedł ;)

ja czytalam na forach,że zazwyczaj wychodzą najpierw jedynki,ale zdarza się,że inne mogą wyjśc pierwsze ;)

12 lata 2 miesiąc temu #448440 przez Olga
Pewnie tak jest,ale ja jestem w szoku,kurde trzecie dziecko i tyle się jeszcze człowiek dowiaduje ha ha :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 2 miesiąc temu #448513 przez mloda_mamuska
hejjj Mamuśki !

my juz nie spimy . Jestem zła,bo Oliwierek to diabeł ! ..... w nocy zepsuł karuzele tą do łóżeczka..... przekręcił się w łóżeczku w poprzek i tak skopał karuzele,że się popsuła..tydzien po zakupie......
poza tym ...rano wzielam go do salonu i lezal kolo mnie i gaworzyl sobie i nagle walnął mnie całą siłą w otwarte oko....i do teraz mi łzawi i piecze ... i sie cieszy...ja wiem,ze on nie rozumie,ale kurde taki niedobry a dopiero 3 meisiace ma ;(

a szczepienie zniósł rewelacyjnie ! niby drugie ale duzo lepiej niz pierwsze zniosl.. po pierwszym dwa dni plakal. mial gorączkę . tydzie nie chcial w ogóle jesc...a teraz... na raz dwa trzy dwie panie sie wkuły doslownie 3 sekundy zapiszczał i juz sie cieszył.... zaraz zasnal... wieczorem ani gorączki ani placzu jadl normalnie dzisiaj to samo ;))))

ja wlasnie sobie robie w koncu kawusie i zjem czekolade miętową taką mam ochotę ;))

12 lata 2 miesiąc temu #448539 przez Daria23
Hej Dziewczyny my również si'e witamy z rana nocka taka dosyć mały już lepiej sie chyba czuje:)u nas dziś śliczna pogoda więc pójdziemy na dwór niedługo:)a ja dzisiaj mam wypad z koleżankami z pracy a tatuś wykapie i położy małego jestem szczęśliwa pierwszy taki wypad:):) M_M-Oli napewno nie wiedział że robi coś złego ja też zostałam nie raz już znokautowana przez Tymka:)

12 lata 2 miesiąc temu #448542 przez Kamyczka
Witajcie :)
MM mnie też synek parę razy uderzył po twarzy :lol: akie reakcje po meczu w Anglii???
Dsria ja na wypad bez synka na razie się nie wybieram :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka